SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
13. Březen 2025, 03:38

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Platforma A200  |  Øady G, K, T, Z (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Restarty a inactive sim u T-G502
Strana: 1 [2]  Vše
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Restarty a inactive sim u T-G502  (Zobrazeno 10604 x)
Hangman
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: Vodafone Smart II a SK17i Black

Zobrazit profil
« Odpověď #15 v: 27. Únor 2009, 14:36 »

Dle meho, se ti pri flashi telefon nerestartuje, protoze bezi v jinem modu a nespousti se zadne aplikace a tak. Ja bych flash zkusil a v pripade pokracovani opet reklamace.
uložena

T630->T105->T290->K310->K320->K550->W900->V630->W810->K850->G900->C702->T700->W995->W715->U20i->HTC BUZZ Wildfire + M600i->E10i->W595->W580->Samsung Galaxy Ace->C902-> C905->SK17i Black + Vodafone Smart II
v6ak
Uzivatel
Telefon: SK17i, G502, K320i

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #16 v: 27. Únor 2009, 16:47 »

To je otazka. Pokud to je hw problem, pak mi to nepomuze.
Ale asi to risknu. Byla by tu v pripade neuspechu nejaka moznost (a2uploader apod.) to spravit? Prinejhorsim bych (po neuspesne decustomizaci) za to dal nejakou tu stovku za nahrani puvodniho firmware, ted je jedno, jestli Philipovi nebo bych nekam kousek zajel. Ale nechtel bych jezdit daleko (napriklad Britex je AFAIK nekde v Trebici) ani to posilat postou. Centrum Brna neni problem.
Taky bych se v Britexu trosku bal, ze by se moje IMEI objevilo na blacklistu.
uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto forum
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #17 v: 27. Únor 2009, 22:46 »

Protoze to vypadalo na ne uplne cisty firmware (media na sirku, chybejici Mych5 a mozna jeste neco), zkusil jsem master reset. A ono to ted opravdu je jako nove. (EDIT: Ne 100%, chybi tu par motivu vzhledu apod., ale pro stabilitu to snad nevadi) Snad se to tyka i tech restartu.
Takze: potvrdil jsem, ze neprehrali vsechno. Uvidim, jestli to je i ten problem.

// EDIT: Takze, pokud to bude dva dny (so+ne) OK (nezaznamenam problem), budu to povazovat za stabilni. Mam spusteneho Jabber klienta, takze bych to mel poznat. Pokud to bude OK, pak pujdu do debrandu. Jinak to zvazim.
« Poslední úprava: 28. Únor 2009, 13:48 od v6ak » uložena

zby.cz
Uzivatel
Telefon: SE G502

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #18 v: 16. Březen 2009, 23:37 »

Mam G502 cistou (prave pri koupi jsem si daval bacha na T-verzi) a restartuje se mi tak 1-4× do tydne. V telefonu mam vzdy pustenou nejakou java aplikaci, casto jich je i vice a prijde mi ze to na to ma vliv - telefon ma pomalejsi reakce. Ale kdyz se zaplni cela "RAMka" tak se dotycna aplikace ukonci, tak tim by to uplne by nemelo.

Dneska jsem se pustil do Master Resetu ("zalohoval" jsem pomoci SE Suite a potom jsem oplakal vsechny SMSky a T9ku .) .. tak jsem se pustil do hledani zde na foru a hle A2uploader), telefon se restartoval a seknul na Please wait. Tak jsem ho hodku nechal, pak si pripravil reklamacni papiry a vytahl baterku. Po zandani se znovu ukazalo Please wait tentokrat s progress barem, vse probehlo asi za minutu a ted testuju jak dlouho vydrzi se spustenymi 3 aplikacemi.

Dam vedet :-)

//EDIT:
Hehe, tak procitam toto forum a narazil jsem na svuj prispevek. Od kvetna se restartuje zase tak 3x tydne a poslednich par dni to je i 5x denne. Nejvic fajn to je pri prichozim nebo po odchozim hovoru. :-S :-S  .. Vzhledem k tomu, ze na reklamaci leda prehraji FW, asi se do toho pustim sam.
« Poslední úprava: 18. Červen 2009, 11:27 od zby.cz » uložena
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #19 v: 17. Březen 2009, 10:01 »

No ted je to mnohem lepsi, master reset pomohl.
Ohledne nedostatku RAM: tady to muze byt ruzny. Videl bych to takto: Pokud si java aplikace zazada o prideleni pameti v heapu a neni to mozne, zpusobi to OutOfMemoryException, ktera pravdepodobne vyusti v Application consumes too much memory. Ale pokud aplikace zabere pameÂť a nejaky nejavovy proces chce pameÂť, kterou nemuze dostat, pak to zpusobi restart.
Jinak je mozne provest zalohu a to i pro T9. Øesil jsem to v tematu kousek vedle.
Ted to ale nefunguje 100%, nevim, jestli jsem si neco pokazil, nebo to je normaln stav. Ale je to v takovem stavu, ze se mi to nechce zkoumat. Leda po updatu firmware, ktery resim v jinem vlakne a zatim mi nikdo neodpovedel.
Jinak ja bych po takovemto master resetu provedl radsi jeste jeden, abych si mohl cistym stavem byt jist.
Jinak jsem to sice nepsal, ale uz jsem debrandoval.
uložena

zby.cz
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #20 v: 17. Březen 2009, 14:45 »

Ta pameÂť je sdilena mezi javu i "system"? To mi prijde divne, ale myslim, ze restarty nebyly kvuli tomuto problemu, proste si to jen tak zlobi.
Dalsi vlakna jsem take uz procital, diky tomu se zalohou T9 jsem se dostal googlem na tohle forum.
Ted uvazuju o ruznych patchich firmwaru (1, 2), neco se mi fakt zamlouva, az budu mit cas tak prozkoumam jak na to. Predpokladam, ze najit anglicky navod nebude problem Smajlík
uložena
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #21 v: 17. Březen 2009, 16:14 »

Ta pameÂť je sdilena mezi javu i "system"?
Kdyz heap dynamicky roste? S architekturou Javy bude heap asi nejvetsi cast pameti pro Javu a jeho velikost se muze v extremnich pripadech lisit az nekolikanasobne. Kdyby to byla pameÂť jen pro Javu, pak by nemelo smysl s velikosti heapu takto hybat. Navic snad u vsech telefonu je uvedeno neco jako "limited by phone memory".
proste si to jen tak zlobi.
Sice to neni technicky vyjadreno, ale v podstate to v nekterych pripadech taky bude pravda. Nekdy aplikace zrala moc a potom nastal restart, jindy jsem zase nemel spustenou zadnou aplikaci.
Jinak posledni restart jsem mel snad cca pred tydnem. Ale nevim to jiste.
diky tomu se zalohou T9 jsem se dostal googlem na tohle forum.
Psal's, ze's oplakal vsechny SMS a T9...
Ted uvazuju o ruznych patchich firmwaru (1, 2)
Bacha, to je pro dve ruzne verze firmwaru a asi to nebude komaptibilni!
Jinak, jde ti o tuning, nebo o stabilitu? Pokud o stabilitu, pak ti patche obecne nedoporucim. O jinychj moznostech tuningu jsem psal zde: http://forum.semania.cz/index.php?topic=20909.msg170152#msg170152 (Jinak G502 je na A200, takze FAR manager tu neplati.)
uložena

zby.cz
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #22 v: 18. Březen 2009, 10:17 »

>heap
aha, jeste vcera jsem nevedel co to je. Zatim jsem si nevsiml, ze by se dynamicky menil, ale nejak to nesleduju :-)  Tim "limited by phone memory" myslis co? nevis vlastne kolik tak muze mit cela "ramka" a kam az muze narust heap na A200?

>zlobi
no prave, nekdy se to restartovalo samo bez pustenych aplikaci a skoro *vzdycky* se to resetovalo, kdyz jsem s tim zrovna nic nedelal. Jen jednou se mi resetl, kdyz jsem zrovna datlil upominku, to byl impuls k Master resetu Smajlík .. tak schvalne jak dlouho vydrzi

>oplakal smsky
No to jsem si spise delal srandu, ja jsem provedl zalohu SE Suite a naivne jsem tusil, ze by to mohlo zazalohovat vse. Ale kdyz jsem se dival do toho bkp zipu, tak jsem tusil, ze smsky tam nejsou. Ale v podstate mi to nevadi, do ledna jsem byl zvykly na nokia 3510, takze nejake mazani smsek mi prijde normalni ;-)
Prave jsem zacal hledat az po tom co jsem provedl ten Master, jestli to vubec nejak jde zalohovat a nasel jsem to tve tema.

>patche
Diky za upozorneni, zatim se v problematice moc neorientuju, ale jako pc geek to snad nebude problem Smajlík Zatim ani nevim jaky mam firmware ;-)  No treba patch na plnou regulaci displeje bych uzil, kdyztak predpokladam, ze kdyz to nepodelam uplne, tak to vzdycky pujde vratit zpet. Smajlík  Diky za link..

uložena
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #23 v: 18. Březen 2009, 11:47 »

No co se tyce RAM a heapu: to se lisi i v ramci A200. Deli se to asi jen podle verze Java Platform (jde o implementaci od Sony Ericssonu, ne o specifikaci od Sunu). Java Platform je patrne trosku svazana s A???. Pro A200 se patrne pouziva JP-8 a vyssi a pro A100 JP-7 a nizsi. Tak nejak to zhruba vyplyva ze specifikace rozdilu mezi JP-7 a JP-8. Konkretne G502 ma 6MB heap. Celkovou RAM nevim, ale patrne to bude nejaka mocnina dvou, tedy tipuju 8MB. Ja se obcas podivam v BombusModu stisknutim hvezdicky. Ted mam 5 spustenych aplikaci, 3069kB heap a 441kB free. Aspon myslim, ze to je ten heap. Pokud ne, pak ho to zrejme zahrnuje. Minimum jsem videl asi 1024kB, ale to muze byt zpusobeno pozadavky samotne aplikace, kde mam zapnute zlib pro kompresi datovych prenosu.
Jinak pojem Nokia 3510 mi moc nerekne, v tech jejich cislech se moc neorientuju. Posledni, co jsem od Nokie mel, byla 3120. To byl muj prvni mobil a tehdy me pro vyber nenapadlo lepsi kriterium nez udavana vydrz baterie. :-D
Ty patche asi nebudou extremni riziko, pokud dodrzis verzi.
uložena

zby.cz
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #24 v: 18. Březen 2009, 19:20 »

Diky za trochu technickeho pozadi, fakt toho vis hodne. Smajlík  Kdyz jsem spustil vsechny aplikace co mam (Cool, tak se heap vysplhal na 3mb  + k tomu jsem si jeste pustil film v xvidu a v pohode Smajlík jen byl potom takovy hodne pomaly, nez jsem to zase ukoncil, ze by swapoval? xD
Koukam, ze 3120 je uz barevne, vez ze 3510 je neco jako nastupce znameho padla s antenkou 5110 Smajlík Ten telefon mi dokonale vyhovoval, ale zacalo mi chybet, ze nejde spojit s laptopem Shocked)

btw: nepiseme tady trochu moc offtopic? na vsech SE forech se hrozne blbe hleda, protoze clovek musi cist spoustu zbytecneho, neni treba nejaka wiki s navodama? Stacily by linky na konkretni prispevky/patche, nemam treba takovou wiki zalozit? (viz) Smajlík
uložena
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #25 v: 18. Březen 2009, 19:34 »

ze by swapoval? xD
IMHO ne, spis delal dukladnou garbage collection. ZvlasÂť, kdyz toto konciva casto behem chvile hlaskou o nedostatku pameti...
btw: nepiseme tady trochu moc offtopic?
Trochu. Na restarty to ma vazbu pres nedostatek pameti.
se hrozne blbe hleda, protoze clovek musi cist spoustu zbytecneho
Jo, treba na CZilla.cz moderovali dobre. Vim, o cem mluvis.
neni treba nejaka wiki s navodama? Stacily by linky na konkretni prispevky/patche, nemam treba takovou wiki zalozit? (viz) Smajlík
Asi neni. ÂŽe nevis, co me nedavno napadlo?... BTW: cokoli dalsiho o wiki via link nebo PM, jinak by to bylo kazani vody a piti vina...

Jeste k tem restartum: ten master reset asi nakonec udelam. (Posedme? Nevim, jeste to asi bude jednociferne.)

Snad by pomohl novy firmware pro G502, ale nejsem si dostatecne jist s baterii, jak jsem tam psal.
uložena

Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: 1 [2]  Vše
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Platforma A200  |  Øady G, K, T, Z (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Restarty a inactive sim u T-G502
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.049 sekund, 17 dotazů.