SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
14. Březen 2025, 19:29

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni telefony  |  Symbian UIQ3  |  Ostatni (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: P990 ikony v uvodnim menu
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Autor Téma: P990 ikony v uvodnim menu  (Zobrazeno 5762 x)
tornadocd
Anonym
« v: 30. Prosinec 2008, 17:07 »

V uvodnim menu P990 jsou v zakladu 4 ikony. Daji se nejak rozsirit na 5 ikon ?
Nasel sem tu spoustu obrazku kde je 5 ikon v menu, ale to je asi snimek
z Theme Creatoru ?

Kde se da zmenit vzhled tech 4 ikon v uvodnim menu ? Mam pocit ze budou asi ruzne
rozhazene v nekolika MBM souborech.

Poprosim link nebo tipy. Neposilejte linky na zmenu Hlavniho Menu (Hlavni Nabidka)
Pomoci toho se mi podarilo zmenit pouze 1 ikonku ze 4.
uložena
tornadocd
Anonym
« Odpověď #1 v: 30. Prosinec 2008, 19:11 »

Takze jsou to tyto soubory nachazejici se na Z:

Alaunch.mbm
CalllogApp.mbm
teleapp.mbm
zam_icon.mbm

Dale pak je postup obdobny jako v sekci Navody -> Zmena ikon v hlavni nabidce u UIQ3.

Chystam novy vzhled a bez tohohle to proste tak jednosuse nejde. Uz by mohli konecne prolomit
zapis na Z: To by se hned lip vsechno delalo Smajlík
uložena
tornadocd
Anonym
« Odpověď #2 v: 31. Prosinec 2008, 03:55 »

Takze sem zakapal hned na: zam_icon.mbm. Evidentne mozna bude velky problem
zmenit hned prvni ikonu vlevo. Po 5-ti hodinach browsovani po forach sem nikde
nenasel presny postup jak tu ikonu zmenit. Zbytek doufam pujde bez problemu
zmenit. Ma nekdo nejake napady jak na to ?
uložena
tornadocd
Anonym
« Odpověď #3 v: 02. Leden 2009, 04:32 »

Pripada mi toto forum nejake mrtve anebo se nechce nikomu odpovidat.
Trochu vic sem koukal i na jinych forach ale fakt nic rozumne jak zmenit
hlavne ikonku uplne vlevo sem nenasel :/ Nezabirali ani ruzne stazene
jiz uprave ikonky, pokazde to odmitlo zmenit pouze tuto jednu ikonku.
Problem je mozna v tom ze soubor: semc_default.r25 ktery se nachazi:
c:\resoure\activitymenu\customizations\semc_default\semc_default.r25
Tento soubor nejde smazat ani "shodit" pres SwissMangera Pro.
Pri kopirovani upravenych ikonek do stejneho adresare se nakopiruje
soubor: semc_default.RSC ktery je modifikovany a melo by mu stacit
zmenit *.RSC na *.r25 a teoreticky by mela jit zmenit konecne i ta ikonka
uplne vlevo. Zkusim zmenit jiny jazyk ve founu a budu doufat ze to
pak pujde prepsat. Jinak si uz s tim nevim rady. Nezbyva mi nic jineho
nez experimentovat kdyz uz se tu asi odpovedi mozna nedockam.
uložena
tornadocd
Anonym
« Odpověď #4 v: 02. Leden 2009, 17:57 »

Takze alespon malicky uspech. Konecne se mi podarilo zmenit i ikonku uplne
vlevo. Problem je ale v tom ze je pouzity anglicky modifikovany soubor
semc_default.RSC ktery ma pouze prepsanou koncovku na .r25.
Po kliknuti na ikonku se zobrazi v tomto menu vse Anglicky Sad
Neznam zpusb jak lze upravit soubor: semc_default.r25, resp vlozit
mu cestu aby se dival na D: tak jak to je v anglicke verzi.
Hodil by se nejaky konvertor co z anglicke RSC udela r25 anebo
nejakym zpusobem pridat cestu na D: Pokusy pridat cestu na D:
skoncili pokazde Flashutim telefonu pac se zasek :/ Komu nevadi mit
mobil v Anglictine tak si to muze jednoduse predelat. Podle navodu
ktery za cas (mozna) Smajlík sesmolim.
uložena
tornadocd
Anonym
« Odpověď #5 v: 04. Leden 2009, 03:39 »

Na teto strance:

(dopiste wewewe) se900.ru/forum/index.php?showtopic=5533&st=20

je napsano nize anglicky:

Thanks Suslik, But when I hex viewed semc_default.rsc file, there was text "GoPanels_Medium.PNG" instead of "z:\resource\ActivityMenu\customisation\semc_default\GoPanels_Medium.PNG" So It seems that I have to insert the text ":\resource\ActivityMenu\customisation\semc_default\" so as to redirect the location of GoPanels_Medium.PNG file to C drive.

Z toho co umim anglicky sem vycetl ze je treba pridat text v hexa editoru ":\resource\ActivityMenu\customisation\semc_default\" ale podle mne mu chybi
v tomto textu "c:\resource\......" anebo to tam neni umyslne ?

Zkousel sem vselijak pridavat text "c:\resource\ActivityMenu\customisation\semc_default\GoPanels_Medium.PNG" do original souboru semc_default.r25 ale pri
nabehnuti mobilu hned skoci do: Nabidka Aktivita a founem se neda skoro vubec nic delat. Pomuze jen Flash pres SEUSII anebo by se hodil tip na program se kterym vypnu spusteni tohoto souboru abych nemusel flashovat foun.

Porovnaval sem navzajem rusky, anglicky a cesky soubor a vse prepsal tak jak by to melo byt ale porad nic. Nevim kde jeste hledat chybu. Mozna mezi zidli a klavesnici. Nechcete to nekdo zkusit upravit ? Je potrebne si udelat zalohu founu ! v pripade zamrznuti.
uložena
VaRo
Anonym
« Odpověď #6 v: 04. Leden 2009, 09:16 »

Problem bude v tom, ze dnes uz malokdo ma P990-ku.... Jinak drzim palce, stalo te to uz dost casu i nervu...  Mrknutí A vytrvalost pry ruze (v tvem pripade ikon menu) prinasi...  Smajlík
uložena
tornadocd
Anonym
« Odpověď #7 v: 04. Leden 2009, 18:13 »

to: VaRo. Spis bych nesouhlasil. Na tohle vlakno mrko kolem 190 lidi a proc by na to koukali kdyz uz nemaji P990 ? Smajlík
Nevim si s tim (prozatim) rady. Ale poradne me to stve. Anglicka verze jde predelat, ruska
jde predelat a ceska predlat nejde ? V tom bude najaka Murphyho blbost  Grin tak to vetsinou byva...
uložena
VaRo
Anonym
« Odpověď #8 v: 04. Leden 2009, 18:16 »

Koukl jsem se na tve vlakno 3x a P990-ku nemam, nikdy jsem nemel a nejspis uz ani mit nebudu..., lidi koukaj ze zvedavosti... Nemam, jak bych ti helfnul, snad jen duchovni podporou...  Mrknutí
« Poslední úprava: 04. Leden 2009, 18:18 od VaRo » uložena
tornadocd
Anonym
« Odpověď #9 v: 06. Leden 2009, 23:40 »

Tak zatim nikoho nepotesim. Skousel sem dalsi moznosti, ale bez uspechu.
Sice mam jednoho znameho ale cekat asi 3 mesice nez se na to podiva a mozna to vyresi je hodne dlouha doba.
Google je v tomto uplne mrtvy. Zahranicni fora nepomahaji take nicim. Ty co to upravovali sami se neozyvaji,
takze to je zatim na bode mrazu. Takze zbyva zatim jen cekat na zazrak.
uložena
Kiwi1
Uzivatel
Pohlaví: Muž

Zobrazit profil
« Odpověď #10 v: 18. Únor 2009, 12:47 »

Z casti jsem ten problem vyresil. Podarilo se mi predelat vsechny ikony az na tu jednu uplne na levo. Zajimave ale je, ze ve spravci ukolu se ikona zmenila. Viz obrazek...
uložena

T610 -> T630 -> P990i -> C510 -> X8 -> Mini a Spiro
tornadocd
Anonym
« Odpověď #11 v: 20. Únor 2009, 12:37 »

to Kiwi: tu ikonu v ceske verzi jen tak nezmenis. Je treba udelat upravu souboru semc_default.r25 ale mne pri kazde uprave zcasti zamrzl telefon.
Pokud pouzijes jiz upraveny semc_default.RSC tak si ikonku zmenis ale v menu: Dnesni Nabidka (tusim je to anglicky Activity menu) budes met vsechno anglicky
a zbytek founu bude cesky, ale budes mit zmenenou i ikonku vlevo Smajlík Nekde sem vyhrabal upraveny soubor semc_default v anglicke, polske a ruske verzi. Ceskou se mi nepodarilo po 3 tydnech googlovani po vsech moznych forach a otravovanim x lidi nikde sehnat Sad Soubor semc_default.r25 by mel spis upravit nekdo
kdo programuje v Symbianu aby ho podle vzoru ostatnych upravil i pro Ceskou verzi. Samotna uprave v Hexa Editoru nestaci Sad Jinak neni problem zmenit jakoukoliv ikonu. Jen s touhle mam problem taky Sad Kdyby se hackerum podarilo jak zapisovat na Z: bylo by vse mnohem jednodussi ale i nebezpecnejsi.
uložena
Kiwi1
Uzivatel
Pohlaví: Muž

Zobrazit profil
« Odpověď #12 v: 20. Únor 2009, 15:24 »

Ja uz jsem si hodil celej mobil do anglictiny. Nejak mi to nevadi. Je to i trosku firmwarove hezci. Kdybych mel jeste jeden mobil na kterym bych to mohl testovat tak bych to jeste zkusil. Ale do tohohle jsem vlozil tolik usili a uprav, ze bych byl nastvanej kdbych to musel znova vsechno nastavovat.
uložena

T610 -> T630 -> P990i -> C510 -> X8 -> Mini a Spiro
tornadocd
Anonym
« Odpověď #13 v: 20. Únor 2009, 18:48 »

to kiwi: vsak si zazalohuj cele C: a mas vse zachraneno...akorat co te bude brzit kdyz budes pokazde prehravat Firmware Sad
Netusim kolik krat vubec telefon snese prepsani Firmwaru. Ja mam za sebou zatim 12x prepis Firmware.
uložena
tornadocd
Anonym
« Odpověď #14 v: 16. Březen 2009, 01:17 »

Takze po nekolika mesicich mam konecne zmenenou ikonku i uplne vlevo s tim ze je vse v Cestine !
Zatim jsem zkusil jeden zpusob ktery mi doporucil znamy a funguje a jeste zkusime druhy zpusob ktery
ted testuje znamy. Kdo chce at si zkusi prvni zpusob. Najdete v: semc_default.25 prvni nazev:
GoPanels_Medium.PNG a prejmenujte na: D:\RSC\rsmedium.PNG.
Je jedno jestli to ulozite na C: nebo D: a jaky bude nazev PNG obrazku a nazev adresare, dulezite je aby se nezmenila delka znaku !.
GoPanels_Medium.PNG obsahuje 19 znaku a D:\RSC\rsmedium.PNG taky obsahuje 19 znaku !
Pokud to bude jen o jeden znak delsi ci kratsi foun pravdepodobne na 100% zamrzne a pomuze jen Flash pres SEUS 2.
Poresime jeste ze znamym kde zmenit potrebne informaci aby si kazdy mohl zmenit delku na libovolny pocet znaku
a ne jen na 19 jako je doted. Tim si kazdy bude moct ulozit obrazek kamkoliv na C: nebo D:
Pokud bude chtit nekdo podrobny navod zatim s prvni funkcni verzi at sem napise a ja ho vytvorim, anebo si pockat az bude mozna i
druha upravena verze pripadne i s tabulkou.

Tornado
uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni telefony  |  Symbian UIQ3  |  Ostatni (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: P990 ikony v uvodnim menu
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.039 sekund, 15 dotazů.