SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
03. Duben 2025, 14:59

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Platforma A200  |  Øada C  |  C702 (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: moje zkusenosti s C702, aneb vyvraceni nekterych mytu.
Strana: [1] 2  Vše
Poslat téma Tisk
Autor Téma: moje zkusenosti s C702, aneb vyvraceni nekterych mytu.  (Zobrazeno 14965 x)
Phill18
Anonym
« v: 07. Září 2008, 18:11 »

Ahoj,
tak mi C702 (nakonec v cerne barve) dorazil vcera domu, s telefonu jsem primo nadseny, cerna barva telefonu vazne slusi a to se mi na zacatku moc nelibil.Je potreba videt telefon v realu a pak se rozhodnout. Mrknutí  Prvni vec co me pri rozbaleni z krabice ohromila byl opravdu velky display, rozdil je znatelny i pri srovnani s brachovou K800, papirove to je jen od desetinu palce,ale je to znat. Po dalsim ohmatani jsem zjistil , ze telefon je velmi pekny, perfektne zpracovana krytka( ma zdrsneny povrch a chodi vazne krasne, v katalgou na MM chybi, ze je aktivni - pri otevreni se automaticky zapne fotak). Zadni strana je taky perfektne vyresena , pogumovana strana krasne padne do ruky a vypada dost dobre( k jejimu sundani dostane i navod Smajlík coz me trochu pobavilo , ale budiz) .
Po zapnuti telefonu me prijemne prekvapilo podsviceni klaves, je rovnomerne, je dobre videt a navic sviti az 3 barvama naraz.( potvrzovaci stred je modry, jen mohl svitit trosku vic ale nevadi, prava strany numericke klavesnice obsahuje takove "miniikonky" ktere sviti bile,pri foceni vsak modre a jsou to jedine klavesy co v tu chvili sviti.. jinak numeracka sviti zlute). S kombinaci s flash menu (light trace) je to vazne efektni zalezitost- hlavne v seru ci ve tme, kazdemu se to strasne libilo:) .
Ted k tem mytum.

1. klavesnice jdou velmi spatne mackat.   Omyl, nic lepsiho jsem nemackal.Jde to krasne, dokonce lepe nez u K800 co jsem mel tak moznost odskouset. Tlacitka jsou sice na pohled mala, ale me osobne se mackaji velmi dobre, nekdo by mozna uvital vyssi zdvih,ale u me vse OK, idealni klavesnice.

2. Telefon je pomaly, pomale psani SMS   Omyl, telefon je rychlej, asi kazdej vi co je flashmenu zvane flash trace, kde modra carka krasne oblitava ikonu na ktere prave jste. Vse je krasne rychle, zadne "tahani, kousani" nic takoveho. Co se tyce SMS jde uplne normalne, beznou SMS (misto, cas,situace) napisu behem par sekund. Pismo je krasne citelne. No problem.

3. telefon je pomaly pri hudbovani   Ja mel pustenou muziku do sluchatek a psal u toho SMS, vse OK.

4.  spatny fotak      Kvalitu fotek jsem jeste nestihl uplne odzkouset, uprimne je mi jedno jestli je sum o 1% vetsi nez u K800 nebo ne. Tech par snimku co jsem udelal se mi libi, makro perfektni. O tomhle az jindy a s prilozenyma fotkama.

5. Diody jsou k nicemu a lepsi snimek s nema neudelate.      Xenon je v nekterych situacich urcite lepsi, Ale je fakt ze tyhle diody se mi libi, jejich svetlo je opravdu ostre, ve chvili foceni jejich sila jeste vzroste a verte mi , ze kdyz jsem zkousel jejich silu na sobe tak mi trvalo nez jsem videl normalne jak me oslnily. I muj kamarad mi za to malem vynadal:D Doufam si tvdril ze na kratkou vzdalenost se vyrovnaji xenonu, urcite s nimi vyfotite obliceje svych priopitych kamaradu az pujdete v noci (rano) z diskoteky, na vetsi vzdalenost je lepsi pochopitelne xenon, urcite take mene oslnuje...ale vem to cert.  myslim , ze diody i dobre poslouzi u nataceni videa v seru, ale na hodne kratkou vzdalenost..ostatne to jsou velmi extremni pripady..Ale s K800 tohle nejde.. urcite by jste s K800 nezablikali "SOS" coz je u c702 funkce kterou najdete v organizeru. Podle meho gusta by mohla blikat v trochu rychlejsim tempu, ale to je fuk.. treba se vam bude jednou hodit. beru to jako velmi uzitecnou funkci.

6. pomale GPS   Jelikoz nemam odzkoseno nemuzu soudit. Chce to po me porad nake java profily, ani nevim jestli to vubec mam aktivovane u operatora.. celkove me GPS moc nezajima, ale je pekne vedet, ze ji mate.

7.spatna citelnost na slunci   Odzkouseno, o nic horsi nez u ostatnich mobilu. Mirne pokulhava za Ipod TOuch, ale to sem nepatri.

8. Co se tyce loupani krytu tak je moc brzo na nake zavery, zatim mam mobil polepeny folii co tam byla a cekam na pouzdro od krusela. Kupte si jej taky, stoji kolem 350 kc a mate po problemech. CO se tyce ochrany proti vode a prachu (btw v krabici je take brozurka co si mlzete dovolit) nehodlam zkouset, ale urcite se na ni da spolehnout.

9. samovolne restartovani ... mam ho druhy den a nic,je pravda ze jsem zatim nic neinstaloval a nestahoval zadne programy. Doporucuju to stejne:)

10. spatna ergonomie tlacitek    Me se mackaji dobre,chce to jen trochu cviku, hlavne pokud jste navykli na joystick , bude pro vas 4smerne tlacitko s potvrzovacim stredem zmena, mam to druhy den a pohoda. urcite to vydrzi dele nez joystick, ktery casem prestava fakcit. Smajlík

To je asi tak vsechno, treba se jeste neco objevi, ale za ty 2 dny mam telefon prolezlej a za tim co jsem napsal si stojim. casem napisu poradnej clanek s fotkama s srovnani s K800i, protoze tech par radku co jsem napsal se nevyplati ani cist. Mozna to vypada jako oda na c702,ale ve skutecnosti je to vse pravda, plne se stotoznuju s clankem pana Cmara (10 veci ktere ...vsak vite)...Smajlík
Tak se mejte , zatim ahoj, a doufaam ze vas to moc nenudilo. A jestli ano tak vase smula, casem napisu dalsi clanecek Smajlík

uložena
Lord.kaktus
Uzivatel
Telefon: w700

Zobrazit profil
« Odpověď #1 v: 07. Září 2008, 18:26 »

Muzes hodit odkaz na to pouzdro? Diky
uložena
Phill18
Anonym
« Odpověď #2 v: 07. Září 2008, 18:29 »

aaamobil.cz/krusell-pouzdro-sony-ericsson-c702-red-label-classic
uložena
jirkausti
Uzivatel
Telefon: C702

Zobrazit profil
« Odpověď #3 v: 07. Září 2008, 19:18 »

jojo, to pouzdro je fajn, taky ho mam.  Mrknutí Akorat jeden patentek jde odepnout lehceji nez druhy, takze kdyz jedu na kole nekde pres kameny, tak se vlivem vibraci odepne, ten druhy to neudrzi a telefon se uz placa sem a tam. Tak kdyz jedu do terenu, musim to resit gumickou.  Grin
Na kole mam tento drzak: http://www.softcom.cz/produkt/krusell-drzak-na-kolo-bikeholder-kit/
Jinak kdyz jsem mel telefon prvni den, take jsem byl nadseny. V podstate jsem s nim spokojen, ale vadi mi par drobnosti, ktere by sly vyresit softwarove, ale panove v S.E. maji asi jine priority.
Jako nejvetsi nedostatek vidim nulovou indikaci zmeskanych udalosti, dale mi neni jasne, proc nejde zmenit zvuk upominek, nebo proc se musi pro spusteni zaznamniku hovoru lezt do menu. Pritom by uplne stacilo, kdyby pro spusteni zaznamu slouzila treba spousÂť fotoaparatu. (Samozrejme jen v dobe kdy neni fotoaparat aktivovan). Take funkce aut. vypinani telefonu by se hodila. Ale uz jsem to tu kdysi psal.
Napiste jaky nazor na to mate vy. Take byste tyto funkce u C702 uvitali?

Jirka
uložena
KRTEK
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: P990i, C702, P1i

Zobrazit profil
« Odpověď #4 v: 07. Září 2008, 19:46 »

Pouzivam C702 necelych 14 dnu a me poznatky? Spatne mi reaguje tlacitko zvyseni hlasitosti, obcas se, vzhledem k mym vetsim rukam, precvaknu a misto tlacitka moznosti mackam zeleny tlacitko, stejne tak pri konci hovoru se malokdy trefim primo do polozenyho sluchatka.... Uvital bych, kdyby moznost prepnuti do Fligt modu byla nekde primo v menu a nemusel kvuliva tomu vypinat telefon, treba teda pod tlacitkem vypinani, kdyz uz tam jsou profily a moznost vypnuti zvuku. Jo, napada me, mam customizaci T-Mobile, je na decustomizovany verzi taky pod pravym kontextovym tlacitkem v pohotovostnim menu polozka Kontakty? Ta me tam totiz neskutecne s***, protoze clovek je u SE zvykly lezt do kontaktu joystickem (nebo chcete-li kurzorovou klavesou) smerem dolu... pak se mi totiz stava, ze kdyz vylejzam z menu (porad jeste nemam zafixovano, ze pro rychly skok do zakladni obrazovky slouzi polozeny sluchatko, inu odkojen na starejch ericssonech, resp.SE  Grin), tak pak rovnou vlezu do telefonniho seznamu...

Jinak me nenapada nic, co bych vytknul dalsiho, jsem s tim telefonem naprosto spokojenej..  Smajlík Co se tyce rychlosti, nemuzu posoudit, pac jako druhej telefon mam P990, takze C702 je pro me neskutecne rychla...
uložena

Nebyt, nehrat, nefungovat...
Nejste-li si jisti gramatikou sveho prispevku, pouzijte Pravidla ceskeho pravopisu. Prispevek si po sobe pred odeslanim prectete, dobre podany dotaz se lepe a rychleji vyresi. Pouzivejte carky a tecky ve vetach! Dekuju Smajlík
krecek™
Uzivatel
Telefon: Nokia N8

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #5 v: 07. Září 2008, 19:57 »

uz se nekomu osmejkala barva? Huh
uložena
phill18
Anonym
« Odpověď #6 v: 07. Září 2008, 20:02 »

jo mam. Tohle sem prave nechtel aby byl telefon brandovanej u posr*** operatoru, nastesti mam vse ok
PS;  urcite mas misto cybershot na nalepce nad konektorem napsano tmobile ,ze?
uložena
Ganimed
Administrator
Telefon: LG G7

Zobrazit profil
« Odpověď #7 v: 07. Září 2008, 20:57 »

KRTEK

Vsechny A200 maji ty kontakty na prave kontextove klavese
uložena

KRTEK
Uzivatel
Telefon: P990i, C702, P1i

Zobrazit profil
« Odpověď #8 v: 07. Září 2008, 23:39 »

krecek: Jo, mne uz se barva sedrela nad dispejem... Smajlík je to ale nosenim v kapse spolu s P990... Smajlík
Phill18: T-mobile tam napsano mam a vubec mi to nevadi, to je vec, kterou absolutne nehrotim Smajlík
Ganimed: Tak tos me moc nepotesil... Smajlík ted abych si vymyslel nejakou jinou zkratku pro smer joysticku dolu... Smajlík (prkotina, ja vim, ale kdyz je clovek zvyklej... Smajlík a je prece nesmysl to tam mit dvakrat... Smajlík )
uložena

Nebyt, nehrat, nefungovat...
Nejste-li si jisti gramatikou sveho prispevku, pouzijte Pravidla ceskeho pravopisu. Prispevek si po sobe pred odeslanim prectete, dobre podany dotaz se lepe a rychleji vyresi. Pouzivejte carky a tecky ve vetach! Dekuju Smajlík
vlk_
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #9 v: 08. Září 2008, 10:12 »

moje "myty" som pisal po mesiaci a nie po prvom dni ... este mas zaslepene oci a kochas sa krasnemu mobilu presne ako aj ja, ked som si ho kupil.
ale po case som zistil ze fotky uz nespravim take pekne ako z mojej predchadzajucej k750.
ze na displej vidim o poznanie horsie (hm, asi si nedrzal v ruke nokie kde s vypnutym podsvietenim na slnku vidis vsetko dokonca slusny displej ma aj k810).
ak idem na geocaching - bez map (z mapami je geocaching o nicom) tak tu cache jednoducho nenajdes, pretoze gps ti vlese ani nenabehne ked predtym bola gps vypnuta (aby si setril baterku k dalsej kesi).. aha sorry, teba gps na tom nezaujima.
za rychlostou si stojim a skus si pustit mp3 a ktomu goolemaps aky je potom pomaly (aha zasa gps).
ergonomia - pochopis ak si na to ovladanie nezvyknes poriadne ani po mesiaci, (sice uz je to lepsie, ale povodny system mi prisiel podstatne lepsi - mozno som uz stary na zmeny)
este sa vratim k gps a pridam ze udaj o rychlosti a smere pohybu posiela len obcas a len pri vyssich rychlostiach (cca nad 15km/h) .. ta gps mi pride asi ako vtip nejakeho vyvojara zo sonyericssona.
« Poslední úprava: 08. Září 2008, 10:17 od vlk_ » uložena

Laki
Uzivatel
Telefon: P1i Silver Black

Zobrazit profil
« Odpověď #10 v: 08. Září 2008, 10:51 »

6. pomale GPS   Jelikoz nemam odzkoseno nemuzu soudit. Chce to po me porad nake java profily, ani nevim jestli to vubec mam aktivovane u operatora.. celkove me GPS moc nezajima, ale je pekne vedet, ze ji mate.

Ak ti stacia zakladne funkcie GPS (urcenie suradnic a rychlosti + aplikacia Tracker = ziadny Wayfinder a ziadne GoogleMaps), staci ak vojdes do menu > Sluzby urceni polohy > Nastaveni > Asist. spusteni > vyber moznosÂť "Nikdy". Potom sa ti uz GPS bude pripajaÂť bez pripajania na internet.

Ak by si chcel vyuzivaÂť aj nejake mapy, zisti si viac o aplikacii TrekBuddy - staci hÂľadaÂť na fore Mrknutí
uložena

T230i >>> T610i >>> P910i >>> W610i >>> C702 >>> K550i@W610i >>> W200i >>> P1i
jirkausti
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #11 v: 08. Září 2008, 13:00 »

este sa vratim k gps a pridam ze udaj o rychlosti a smere pohybu posiela len obcas a len pri vyssich rychlostiach (cca nad 15km/h) .. ta gps mi pride asi ako vtip nejakeho vyvojara zo sonyericssona.

s tim nesouhlasim, me GPS ukazuje i pri chuzi.
uložena
mars
Anonym
« Odpověď #12 v: 08. Září 2008, 13:05 »

KRTEK

Vsechny A200 maji ty kontakty na prave kontextove klavese

2KRTEK: a u vsech lze samozrejme stale pouzit i pohyb kurzoru dolu  Mrknutí u A200 je pouze pravakontextova klavesa nastavena na kontakty misto na menu, takze driv se zase zdvojovalo menu, tady tedy teoreticky zbude jedna rychla volba navic. Take klavesy s prijmem a ukoncenim hovoru osobne vitam, to je totiz opetovny navrat k Ericssonum, a u SE mi potom chybely Mrknutí

2Phill18: na napsani takovych zkusenosti to chce podle me opravdu cas, a ne je psat po nekolika hodinach s telefonem  Mrknutí

uložena
vlk_
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #13 v: 08. Září 2008, 14:26 »

s tim nesouhlasim, me GPS ukazuje i pri chuzi.

v aplikacii Tracker? ano, tam si rychlost a smer pocita aplikacia sama, lebo tie udaje z gps su nepouzitelne ... teraz to programujem a vidim co to robi ... ak neveris, tak si pozri graf rychlosti, pripadne aktualnu rychlost v "Status info" ... alebo tiez info o smere uvidis v googlemaps, pozri na sipku ukazujucu smer pri gulicke s tvojou polohou, ktora sa objavi len obcas, dokonca aj ked ides autom. (teda aspon mne to tak robi)
uložena

jirkausti
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #14 v: 08. Září 2008, 16:04 »

Aplikaci Tracker nepouzivam. Vlastne nepouzivam zadnou co je v C702.  Cheesy Pouzivam pouze aplikaci TrekBuddy, ktera pracuje pouze s vestavenym GPS modulem a mapami, ktere mam nahrane na karte. Takze udaje z GPS zrejme pouzitelne budou. ;-) Jestli neveris, mam ulozenych par tras do souboru *.gpx, tak ti je muzu poslat.

Jirka
uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1] 2  Vše
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Platforma A200  |  Øada C  |  C702 (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: moje zkusenosti s C702, aneb vyvraceni nekterych mytu.
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.049 sekund, 20 dotazů.