SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
13. Březen 2025, 04:54

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni telefony  |  K750i/W700i/W800i/D750i (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Baterka, HTML
Strana: [1] 2  Vše
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Baterka, HTML  (Zobrazeno 11265 x)
M4rtin
Anonym
« v: 16. Srpen 2005, 09:02 »

Mohl byste mi nekdo napsat realnou vydrz baterie K750tky. Mam Mpx200 a dost me stve ze to vydrzi den a pul. Dal by me zajimalo, jestli lze zobrazit v telefonu v prohlizeci html stranky, ktere si stahnu treba na kartu a pak ji dam do telefonu.

Diky
uložena
pulpan
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #1 v: 16. Srpen 2005, 14:39 »

cus, tak me vydrzi baterka v tydnu 2 dny v kuse, v noci nevypinam, a o vikendu, resp. dovoleny i 4 dny, a to proto, ze v tydnu mi prijde denne aspon 100 sms (hlavicky emailu). Mam jeste N6230i, a erik vydrzi rozhodne dyl.
uložena
D@@N
Anonym
« Odpověď #2 v: 16. Srpen 2005, 19:59 »

Ja mam K750i a baterka mi vydrzi tak max. 2dni! Ale je to len docasne, kym je ten phone novy - vkuse mi bezi bluetooth alebo radio alebo MP3 alebo nieco ine :-). Inak ak sa s nim nehram, tak za 4,5hod mi klesne baterka o asi 1 az 2 percenta.
uložena
maly.vena
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #3 v: 16. Srpen 2005, 21:53 »

Mne vydrzi take tak dva dny,kdyz,ale fotis,hrajes a poslouchas,tak den.Vecer to pichnu na pc a nemusim na nabijecku vubec. Cool
uložena
LOBO
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #4 v: 16. Srpen 2005, 22:46 »

Dnes je utery v noci, mobil jsem nabil pres noc z patku na sobotu. Pres vikend jsem byl na Morave a najel pres 600 kilaku, volal jsem asi 20 minut napsal par sms a vyfotil asi 30m fotek. Mobil me ukazuje 53 procent. Co je dulezite je, ze 750tka ma opravdu malou spotrebu na zakladni funkce. To, ze si mobil predavaly BTSky vic, jak 600 kilaku a nemelo to zadny dopad na spotrebu je sqely!!! Kdyz si prehravate MP3jky, nebo poustite radio ci surfujete a pod. bude spotreba vetsi. Myslim, ze na vydrz je to nadprumernej foun. ( v porovnani treba se Siemensem M65, ktery jsem mel predtim) Smajlík Smajlík Smajlík
uložena
YAMATO
Uzivatel
Pohlaví: Muž

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #5 v: 16. Srpen 2005, 23:04 »

MP3 posloucham nekolik hodin denne, volam, pisu, fotim...a nenabijel jsem uz skoro 3 dny!!!
uložena

Kdyz zmizis, tak budes zmizelej, jinak te zmizim ja.
HOne
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #6 v: 17. Srpen 2005, 15:09 »

¨Ja to zkusim spocitat:) prilepim si nejakej papir na zadni stranu,vecer nabiju,a udelam vydrz do vybyti:)
uložena
Sawer
Anonym
« Odpověď #7 v: 08. Září 2005, 11:30 »

Skuste nekdo zjistit kolik to vydrzi v kusu prohravat mp3 , dikes
uložena
MarekHajn
Uzivatel
Telefon: Nokia 5800 XpressMusic

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #8 v: 08. Září 2005, 11:43 »

Nabijim jednou za 4 dny... Denne volam, pisu SMS, mam porad zapnuty BT, obcas posloucham radio, MP3 a hraju hry...
uložena

Narozeni SEManie. Pamatujete? Uz je to davno... Ale ja u toho byl a jsem za to vdecny.
Sportak
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #9 v: 08. Září 2005, 17:11 »

Mam tu samou skusenost jako Marek.Pod 2 dny jsem se nedostal a to jsem ji skoro nespustil z ruky a nafotil asi 150 fotek a hral si a u toho poslouchal mp3 na pozadi.
uložena

Sony ericsson Xperie8
MarekHajn
Uzivatel
Telefon: Nokia 5800 XpressMusic

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #10 v: 08. Září 2005, 19:40 »

2Sportak: Presne tak... jeste se mi nestalo, ze by vydrzela min jak dva dny... To bylo na zacatku, kdy jsem ji daval dost za usi... Pak se to ale ustalilo a ted fakt 4 dny... Jsem s tim moooc spokojenej... V podstate dobijim jen v aute, kdyz si na to vzpomenu...Mrknutí
uložena

Narozeni SEManie. Pamatujete? Uz je to davno... Ale ja u toho byl a jsem za to vdecny.
Sportak
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #11 v: 08. Září 2005, 21:27 »

No jasne ale zpocatku to chce trpelivost.Lipolka potrebuje par nabijecich ciklu po kterych teprve dosahne sveho maxima ktere si drzi as do konce sve zivotnosti.Takove jsou me skusenosti.
uložena

Sony ericsson Xperie8
VaRo
Anonym
« Odpověď #12 v: 08. Září 2005, 21:53 »

Mozna tu nekdo najde odpoved na to co jeste o sve baterii nevi.... Mrknutí

Easto kladene dotazy ohledne baterii

1. Škodi baterii rychle nabijeni?

Nabiti baterie za kratsi dobu - tzv. rychle nabijeni - bateriim neskodi, ovsem pouze v pripade, kdy je mobilni telefon (nebo stolni nabijecka) schopna spravne rozpoznat, ze baterie je jiz zcela nabita. Nabijeci proces potom ukonci, nebo alespon prejde na udrzovaci nabijeni pomoci maleho staleho proudu nebo proudovych impulsu.

2. Jak je to s neznackovymi bateriemi?

Nejvetsim lakadlem techto baterii je predevsim jejich prizniva cena. Pokud sezenete v obchode levnou neznackovou baterii se zarukou, byva koupe vyhodnejsi, neboÂť original by stal nekolikanasobne vice. Zkusenosti s neznackovymi bateriemi mame dobre - casto je totiz vyrabeji stejne spolecnosti, jako originaly. Kazdou novou zasilku se snazime otestovat jak na testeru tak v praxi, abychom eliminovali pocet reklamaci.

3.Proc se nevyrabi Li-ion baterie na Nokii 3210?

Li-ion clanek ma 3,6V a baterie z nej se daji skladat pouze v nasobcich tohoto napeti.(napriklad 7,2V ma Siemens S10, Sony 1000 a.j.) Proto nelze vyrobit Li-ion baterie na Nokii 3210 (2,4V) Ericsson T10,768 a dalsi ktere maji napeti baterie 4,8V.

4. Muzu kdykoli prerusit nabijeni baterie?

Zalezi na typu baterie, kterou pouzivate. Muzete byt zcela bez starosti, pokud vase baterie obsahuje ve sve strukture lithium. Na vydrzi techto baterii se predcasne ukonceni nabijeni nijak negativne neprojevi. Na starsich typech baterii vsak muze nastat pomerne nepopularni pameÂťovy efekt, ktery snizuje jejich kapacitu.

5. Proc se nova baterie Li-ion nabije drive nez NIMH, prestoze ma dvojnasobnou kapacitu?

Je to dano zpusobem nabijeni. Napriklad Siemens C35 detekuje podle prostredniho kontaktu typ baterie. Pokud ji detekuje jako NIMH, tak ji nabiji konstantnim proudem, pokud jako Li-ion tak konstantnim napetim, takze si baterie sama vezme, kolik potrebuje.

6. Jak dlouho muzu nechat baterii v nabijecce?

Pokud pouzivate originalni prislusenstvi a mate Li-ION nebo Li-POL baterii, neni problem ji nechat v nabijecce i nekolik dni. Riziko prebijeni je eliminovano, protoze samotna baterie ma napeÂťovy komparator, ktery si hlida prepeti. V pripade niklovych baterii (Ni-MH, Ni-Cd) se nedoporucuje nabijet je dele nez jeden den - po delsi dobe jiz prebiti hrozi. Jak jiz ale bylo receno, zalezi hlavne na tom, jak telefon nebo nabijecka rozpozna stav nabiti a jestli nabijeni ukonci.

7. Siemens S6, S8 ma stejny konektor jako Nokia 3110. Je mozne nabijecky zamenit?

Nelze! Maji rozdilne napeti. Dochazelo by bud k nedostatecnemu nabiti, nebo k velkemu ztratovemu teplu v nabijecich obvodech telefonu. (pripadne poskozeni obvodu) Nokie v techto pripadech psaly NENABIJIM.

8. Kolik nabijecich cyklu ma baterie Li-pol?

Informace se ruzni. Skeptici tvrdi 150, optimiste 600. Faktem je, ze tyto clanky se neustale vyvijeji, takze i pocet nabijecich cyklu by mel stoupat. Pokud ale vezmeme v uvahu, ze nabity clanek vydrzi treba 5 dnu a vynasobime to 150 cykly, dostaneme 750 dnu provozu. (vice nez dva roky) Ericsson T28 se s Li-pol baterii prodaval jiz pred dvema roky a puvodni baterie jeste "ziji", takze to nebude s temi cykly tak horke.

9. Proc mi puvodni baterie NIMH vypne pri hovoru, prestoze ma jeste dva dilky?

Je to zpusobeno velkym vnitrnim odporem baterie. Pokud by se s telefonem nevolalo, nemusel by se registrovat do site a.t.d., tak by mozna vydrzel stejne jako baterie nova, jenze pri vetsim odberu poklesne napeti pod prijatelnou mez a telefon se vypne. (znamy to jev Dancallu)

10. Mam novou baterii Li-pol. Zpocatku dilky ubyvaji rychle, ale bez dilku je schopen telefon vydrzet na prijmu i dva dny?

Vybijeci charakteristika baterii Li-pol (Li-ion) je jina nez NIMH, takze dochazi k tomuto jevu. Vlastni dilky na telefonu indikuji pouze napeti baterie, nikoli kapacitu.

11. Mam Sagem 920 a telefon mi nahodile vypinal. Po zakoupeni nove baterie to prestalo. Jak je to mozne?

Elanky v puvodnich bateriich byly bohuzel nekvalitne uchyceny v krytu, takze dochazelo k jejich odlepeni a nasledne odtrzeni spojovacich plisku, takze baterie nahodile prerusovala dodavku energie.

12. Pokud nemam puvodni baterii v Sagemu 922 zcela nabitou, nemohu volat. Proc?

Sagemy teto rady prosluly velkou poruchovosti. Pri poklesu napeti nenavaze telefon hovor. S timto jevem jsem se jiz setkal, resenim je nova baterie Li-ion 800mAh, nebo novy telefon.

13. Pokud necham Siemens C35 pri nabijeni s baterii Li-ion 1000mAh zapnuty, tak se mi po nabiti vypne. Co s tim?

Problem je v tom, ze tyto telefony nemaji zcela shodne nastaveno ukonceni dobijeni. Rozbalil jsem 6ks novych C35. Ve ctyrech se dobiti ukoncilo bez vypnuti telefonu, ve dvou pripadech telefony vypnuly (byla pouzita stejna baterie LI-ION 1000mAh cerna). Telefon by mel ukoncit nabijeni Li-ION baterie pri napeti 4,21V zatimco baterie sama vypina pri 4,29V a soucasne vypne pristroj. Z uvedeneho vyplyva, ze rozdil neni moc velky. Telefony i baterie maji urcite vyrobni tolerance, takze pokud baterie ukonci dobijeni drive nez telefon, tak ho vypne. Nesouvisi to s prostrednim kontaktem, pokud je detekovana spravne (udrzba baterie — neni zapotrebi). Pokud se udrzba baterie spusti, je detekovana spatne (NiMH). Tento problem resilo prelepeni prostredniho kontaktu.

14. K cemu slouzi v baterii termistor?

Ma bezpecnostni funkci. Pri zahrati baterie nad 40 stupnu celsia zacne omezovat nabijeci proud a tim ji chrani.

15. Mam dve Nokie 3210. Stejna baterie ma ale v kazde z nich jinou vydrz?

Je to dano odberem telefonu. Plosne spoje techto telefonu casto trpi "svody", ktere vyrazne zatezuji baterii. Tyto svody jsou z vyroby a nekdy pomaha "oskrabat" plosny spoj po obvode "desky" (otrepy pri strihani vicevrstveho plosneho spoje)

16. Mam Nokii 5110 a chci si poridit vibracni baterii. Jak telefon pozna, ze je vibracni?

Baterie ma ctyri kontakty. Na tech vnejsich je vyvedeno napeti, na vnitrnich je zapojen vibracni motorek. Pokud v baterii je, tak pribude v menu polozka vibrace.

17. Ma smysl telefon vypinat pres noc?

Myslim si ze nema. Pokud si vypnete zvoneni, aby jste nebyli ruseni, ma telefon nepatrny odber, pokud ho vypnete, tak si baterie pochopitelne "odpocine", ale rano si pri hledani site zase "zacvici".

18. Eetl jsem, ze se baterie nemaji hluboce vybijet. Je to pravda?

Pokud si zakoupite klasicke nabijeci clanky napriklad do radia, hracek, robika a.j. a zapomenete pristroj vypnout, tak poskozeni baterie hlubokym vybitim hrozi. V mobilnim telefonu ale toto riziko nehrozi, neboÂť napr. NOKIA 3310 signalizuje dobit baterii jiz pri 3,5-3,6V a baterie by se nemela vybijet pod 3V, coz nehrozi.

19. Muj Ericsson T10 mi s puvodni baterii nahodile vypinal, s jinou je to ok. Eim to?

Setkal jsem se nekolikrat s tim, ze na kontaktech puvodni baterie vznikla okem nepostrehnutelna nevodiva vrstva. Po vycisteni kontaktu lihem jiz baterie nevypinala.

20. Mam dotaz k vami nabizene baterii: NOKIA 7110 1400/Li-POL za 990 Kc. Zajima me, zda je tato baterie vibracni, kolik vazi a kolik vydrzi.

Baterie Li-pol neni vibracni, vibrace jsou v telefonu. Puvodni baterie je 1000mAh (alespon podle naseho mereni) Baterie Li-pol ma trochu jinou charakteristiku vybijeni, takze zpocatku dilky ubyvaji rychleji, ale na poslednim dilku telefon hraje hodne dlouze. Rozmery jsou shodne s puvodni, hmotnost Li-pol je o 2gramy nizsi. Oproti puvodni vydrzi dele, ale o kolik...

21. Pokud baterii delsi dobu nepouzivam, v jakem stavu ji mam skladovat?

Vzhledem k tomu, ze u baterie dochazi k samovybijeni, je dobre ji pred uskladnenim nabit a skladovat pokud mozno v nabitem stavu.

22. Vase baterie pro Siemens C35 ma oproti puvodni vice nez dvojnasobnou kapacitu, vyzaduje to jinou nabijecku?

Nevyzaduje. Puvodni se sice vice zahriva, ale nabiti zvladne. Doposud jsme nezaznamenali jediny pripad poskozeni nabijecky ci telefonu.

23. Moje Nokie obcas pise NENABIJIM. Eim to?

Pricin muze byt nekolik. Bud ma nabijecka vyssi napeti, nebo pristroj nemuze detekovat typ baterie (neni propojeni mezi stredovymi kontakty baterie a obvody v telefonu). Muze byt take problem s dobijecimi obvody v telefonu.

24. Muj Alcatel DB si nerozumi s baterii Li-ion, NiMH nabiji OK?

Nektere verze firmware nebyly schopny nabijet korektne baterie Li-ion. Zbyva bud v servise prehrat verzi, nebo zkusit navod od jednoho zakaznika: (dat mobil na nabijecku vypnuty. Ten po chvili prestane indikovat nabijeni. Pak jej zapnout, pricemz se nabijeni obnovi a baterie se udajne jiz dobije v poradku).

25. Mam v MT Sony-J70 original baterii typu Li-ion: QN-J7BPS 3,9V 800mAh. Tvrdite ze Li-ion clanek ma 3,6V a nasobky napeti. Jak je to mozne, ze ma 3,9V!?! Pujde mi po zakoupeni Vasi baterie nastavit v tomto MT datum a cas?

Dekuji za upozorneni, o tomto problemu jsem nevedel. Pes neni zakopan v napeti, ale v cipech pouzitych na komparatoru. Rozebral jsem jak baterii original, tak neoriginal od Avacomu. Obe byly nabity tak zpola a mely na clanku pred komparatorem 3,7V. (Napeti clanku Li-ion se podle stavu nabiti pohybuje 3,6V - 4,2V takze udaj na obalu je orientacni). Sony se brani proti prodeji neoriginalu specialnimi IO, ktere napriklad ridi chod hodin (neco podobneho pouziva i u nekterych kamer). Pokusim se najit dodavatele, ktery by tento problem resil i u neorig. baterii.

Vazeni, pokud jste ve vyse uvedenych odpovedich nenalezli reseni sveho problemu, zaslete mi dotaz na e-mail [email protected] a pokusim se Vam v geologicky dohledne dobe odpovedet.

Spotreba energie.

Jako soucast testu baterii Nokia 3310 jsem zmeril odber telefonu.Podobnou cinnosti se zabyvali na mobil.cz v tomto clanku. Baterie Nokia maji na prostrednim kontaktu zapojen odporovy delic, (termistor-odpor) podle ktereho telefon urci typ baterie. To byl duvod, proc meli v uvedenem clanku problem s merenim odberu Nokii. Rozebral jsem Li-ion baterii 1200 mAh a vyvedl z ni draty, abych mohl merit proudovy odber primo z clanku baterie. V baterii je napeÂťovy komparator, ktery si hlida mezni hodnoty napeti. Baterie byla pri mereni zcela nabita. Oproti Siemensu neumoznuje Nokie vypnout podsvetleni displeje, ktere se na celkovem odberu podili nemalou merou. Namerene hodnoty jsou vcetne podsviceni. 

Vyhledavani site

240-260 mA (pri dobrem signalu)

Podsviceni display

150 mA

Odesilani textovky 

220 mA

Hovor pribli�ne

300 mA

Vyzvaneni s vibraci

350-450 mA

Vyzvaneni bez vibrace

250-350 mA

Telefon, ktery ma dobry signal a nemanipuluje se  s nim, ma zanedbatelny odber. (nekolik mA) Je tedy diskutabilni, zdali ma smysl vypinat telefon pres noc. Pokud si vypnete vyzvaneni (aby jste nebyli ruseni) ma telefon nepatrny odber. Baterie si pochopitelne odpocine, ale rano si pri hledani site zase poradne zacvici.
« Poslední úprava: 08. Září 2005, 22:00 od VaRo » uložena
Victor
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #13 v: 08. Září 2005, 22:34 »

Mozna stacil jen odkaz na tenhle clanek a ne ho sem celi zkopirovat. A jeste k te posledni vete. Vypinat zvoneni na noc je pekna blbost!!! Nikdo se vam nedovola a navic to vubec netusi, takze to zkousi porad znova. V drtive vetsine si na vypnute zvoneni vzpomenete az nekdy pred obedem.  Takze pokud nechcete byt v noci ruseni, vypnete mobil. Efekt je stejny (pokud se nekdo pokusi dovolat, je tu registr zmeskanych hovoru) a usetrite sobe i jinym nervy.
uložena

D750i v buvoli kuzi od Krusella a s firmwarem kacka od Vagnera Mrknutí
VaRo
Anonym
« Odpověď #14 v: 09. Září 2005, 08:12 »

Mozna stacil jen odkaz na tenhle clanek a ne ho sem celi zkopirovat. A jeste k te posledni vete. Vypinat zvoneni na noc je pekna blbost!!! Nikdo se vam nedovola a navic to vubec netusi, takze to zkousi porad znova. V drtive vetsine si na vypnute zvoneni vzpomenete az nekdy pred obedem.  Takze pokud nechcete byt v noci ruseni, vypnete mobil. Efekt je stejny (pokud se nekdo pokusi dovolat, je tu registr zmeskanych hovoru) a usetrite sobe i jinym nervy.

Odkaz mozna stacil. Vypinat zvoneni na noc blbost neni. Nevim, proc by se mi mel nekdo dovolat, kdyz spim....a zvuky si u vsech mobilu zapinam hned jak protru oci, ale je tu rec o baterce a z toho, co jsi spatne precetl plyne, ze vypinani zvoneni na noc baterii nesetri naopak... "a wo tom to je", jinak nikomu svuj nazor nevnucuji, zkus postupovat stejne, dik  Mrknutí P.S.: pro priste cely jako mlady = tvrdy y, aÂť se na to da koukat...  Mrknutí
uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1] 2  Vše
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni telefony  |  K750i/W700i/W800i/D750i (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Baterka, HTML
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.041 sekund, 17 dotazů.