SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
15. Březen 2025, 16:33

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni  |  Co se jinam neveslo/O tomto webu (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Tak sbohem UIQ3
Strana: 1 2 [3] 4  Vše
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Tak sbohem UIQ3  (Zobrazeno 19479 x)
mars
Anonym
« Odpověď #30 v: 29. Listopad 2007, 15:28 »

2jmaselnik: Ano pane profesore, mate pravdu, jsem demagog.  Grin Grin Grin

o problemu s nekterymi GPS myslim dobre vis, napr. na TyTN vs GPS Nokia (a pro informaci v ovladacich panelech TyTNa tato polozka standardne neni, musi se nejprve jinou utilitou povolit). Jinak tvoje slova mi presne pripomnela NEpomoc "chytrych uzivatelu" WM, s timto problemem na jednom foru. Oni take jedine, co dokazali napsat bylo "s tim jsem nemel problem" ale rady zadne, ale to s tim nesouvisi.  Cry   

ano, Interwrite samozrejme pouzivam, nevim proc, mozna asi proto, ze chci mit ceske prostredi s plnou podporou (a jelikoz se standardne dodava v zakladu, je vlastne krasnym prikladem toho, ze to ihned po vybaleni to vlastne neni uplne ono, ze?  Grin Grin

paklize z 10 mych kolegu pouzivaji WM zarizeni aktualne 3 (Orbit, TyTN, Touch) a vsichni maji problem s nepochopitelnou obcasnou nedostupnosti (jen oni), a osobne jsem s ni mel problem take, davam to jako moje minus a klidne jsem proto demagog, ale vychazejici z osobni zkusenosti

paklize jsme tady meli v poslednim pul roce 13 NEUZNANYCH reklamaci (dle servisu bezne opotrebeni) sedrenych tlacitek a krytu WM zarizeni (abych upresnil vse HTC a QTEK) mladsich 1 roku je to pro me jasny signal o kvalite materialu (kdo me zna vi, ze jsem pro tyto problemy odsoudil i SE) a jsem tedy demagog, ale opet vychazim z konkretnich dat (TyTn 2 vypada velmi dobre, v podstate je s kazdym novym WMkem znat dalsi a dalsi pokrok, takze se to opravdu mozna velmi brzo smazne, nebo po zkusenostech s novymi SE mobilkami mozna i obrati, ale u Kaisera to porad jeste neni 100%, a hlavne uvidime po roce pouzivani)

K lotusum: osobne pouzivam uz davno vzdalenou (pohodlnejsi a kdekoliv) synchronizaci se sluzebnimi Lotus Notes a P1 a vse jede jako po masle  Mrknutí

Na strane WM je jiste i spousta plusu, a ja jim je neberu (today, nebo synchro souboru k nim samozrejme patri), ale z meho pohledu jich je proste mene, nez u P1, kazdy jsme hold jiny.  Mrknutí

Rozhodne mi nevadi, ze ti P1 nevyhovuje, ale vadi mi, ze si myslis (nebo to tak aspon vyzniva), ze kdyz nevyhovuje tobe, je proste spatna ona i cele UIQ. Proste je jine, s plusy i minusy, tak jako i WM.

tohle je muj posledni komentar k tomuto tematu.
uložena
Pipa
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: iPAQ614c

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #31 v: 29. Listopad 2007, 15:38 »

Klavesnice je naopak neco co na P1i ocenuju. Jinak prostredi UIQ2 mi prislo podstatne vice "user friendly" nez UIQ3 a to mi trochu vadi - prece jenom odkojil jsem se na P800 a P910i
uložena

MTX770,MD520,N6110,N7110,N6310+IPAQ3630,P800,P910i+MPX220,P1i,iPAQ614c
VaRo
Anonym
« Odpověď #32 v: 29. Listopad 2007, 15:52 »

A nejhorsi jsou trpajzlici! Pratele, kamaradi, pionyri, uprimne vam zavidim, ze mate tolik volneho casu, ze s nim muzete takto mrhat v nicneresicich nekonecnych sporech.
uložena
Pipa
Uzivatel
Telefon: iPAQ614c

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #33 v: 29. Listopad 2007, 17:23 »

To je jasny.
Jde o to jestli trpajzlici s WM nebo trpajzlici s SE UIQ.  Grin
uložena

MTX770,MD520,N6110,N7110,N6310+IPAQ3630,P800,P910i+MPX220,P1i,iPAQ614c
peterss
Anonym
« Odpověď #34 v: 29. Listopad 2007, 17:49 »

no jo, Vasku, ale vem si to, ze na brnensky sraz jedneho "trpajzlika" prinesu  Grin. co s tim udelas ?

trosku bych zmenil nazev vlakna  Cheesy
"Tak sbohem zdravy rozume"
nechci se tim nikeho dotknout, to bych si vycital jeste sto let. ale uz mi to po precteni vsech prispevku tak pripada  Tongue. vyjma asi 2-3, ktere maji co k danemu tematu rict.  Smajlík
« Poslední úprava: 29. Listopad 2007, 18:00 od peterss » uložena
MIKE-BIKER
Uzivatel
Telefon: iPhone 5 64GB White

Zobrazit profil
« Odpověď #35 v: 29. Listopad 2007, 18:13 »

A nejhorsi jsou trpajzlici! Pratele, kamaradi, pionyri, uprimne vam zavidim, ze mate tolik volneho casu, ze s nim muzete takto mrhat v nicneresicich nekonecnych sporech.

Ja se nechci vyjadrovat k rozdilnym nazorum, jen podotykam, ze tyto argumentace a spor jsou oproti debatam v Parlamentu nebo Senatu vysoce na urovni. A narozdil od MarSe ci Jmaselnika tam za nas kopou top predstavitele ER!  Grin. Jen me se.e, ze tyto konfrontace ohledne MT me nic nestoji, narozdil od zblitku tech idiotu nahore. Sry za OT, nemohl jsem si pomoct.  Angry
« Poslední úprava: 29. Listopad 2007, 20:18 od MIKE-BIKER » uložena

K750i - Silver and Red. M600i white + P1i - R9K009 2x.
W800i =>  P1i => Xperia X1 => HTC HD2 => HTC Desire HD=> DELL Streak RED  =>iPhone 3GS 32GB Black => iPhone 4 32GB Black => iPhone 4S 64GB Black => iPhone 5 64GB White
Kam se hrabe Bittner, to se neda srovnat!!!
bicek
Uzivatel
Telefon: SE P1i FW:R9K009

Zobrazit profil
« Odpověď #36 v: 29. Listopad 2007, 18:28 »

Pekne se to u tohoto tematu rozjelo :-)
Ja jsem s P1 maximalne spokojen - P990ka byla podstatne horsi - restarty, zasekavani, na dennim svetle spatne citelny display, malo RAM. Tohle vsechno P1ka vyresila. Vetsina nedostatku, ktere uvedl jmaselnik mi nevadi nebo sem je ani nezaznamenal. Stabilita taky nema chybu - dnes mam telefon zapnuty 30ty den v kuse a slape krasne.
Je ale pravda, ze nejsem vytizeny manager. Veci jako synchronizace me uz nezajimaji - kvuli synchronizaci jsem presel od Thunderbirdu na outlook a ted se zase vracim zpet na Thunderbird. Synchronizace s outlookem jednou fungovala, jednou ne, jednou napul. Delam jen zalohu kalendare a kontaktu na kartu a do PC.
Jinak telefon pouzivam na brouzdani po internetu, hudbu, cteni knizek, komunikaci po ICQ a pres SMS, stahovani mailu (par mailu denne),  jako navigaci, fotak a obcas si i zavolam  Smajlík a nema chybu - na to, ze o ni v kapse ani nevim a za tu cenu je to podle mne slusny vykon.
uložena

T20e -> T630 -> K700i -> P990i -> P1i + Sandisk M2 4GB + MSI SF200 + SE MPS-60 + SE HPM-70
jmaselnik
Uzivatel
Telefon: HTC touch HD

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #37 v: 29. Listopad 2007, 20:48 »

2 MarS: nerikam ze spatne, ale proste horsi a to je rozdil. Nema cenu rozebirat malickosti, snad jen, ze vubec netusim o problemu WM vs Nokia GPS, kterouzto kombinaci jsem vyuzival se tremi wm zarizenimi a jednim UIQ3 bez jedineho problemu. No nic, hadat se nema smysl, psat o osoupanych tlacitkach v diskusi o operacnich systemech mne taky moc nebere.
Tak treba nekdy nashle, kdyby hosi od SE nahodou procitli ze spanku:-)
uložena
alterego
Uzivatel
Telefon: SEP1, SEX1

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #38 v: 10. Prosinec 2007, 02:42 »

Dovolim si prispet svym laickym pohledem .. Jednoznacne P1 nenaplnil ma ocekavani z P910, zejmena co se jednoduchosti ovladani tyka  ..
A neco k tomuto ..
.. zrovna 100% telefonni funkcnost je pro me hlavnim nedostatkem WM, protoze jsem uzivatel, ktery denne provola i vice nez 150 minut, potrebuji se na mobil spolehnout v tom smyslu, ze jsem vzdycky na prijmu. A to ani s WM6 proste neni pravda, velmi casto mi kolegove volaji, proc jsem nebyl na prijmu, nebo proc jsem to nebral, a to jen proto, ze WM mely pauzu, to same se mi stava kdyz volam nekomu z WM. A je jedno zda je to TyTN, Kaiser nebo Orbit.
Patrim mezi hodne komunikujici na ruzny zpusob, proto si myslim, ze i tu mohu celkem objektivne prispet ..
 Bohuzel, prave Marsem zminovana hovorova (ne)dostupnost mi znacne pije krev ..!! Spousta SMS od opa, ze skoro kazde druhe cislo se mi nemuze dovolat, anebo naopak, ze ja se nedovolam, pac P1 vyzaduje potvrzeni o tom, ze GPRS bude preruseno a nasledna moznost ztraty dat .. Jde zejmena  o volani z HF, ale i kdyz vyjimecne volam primo z P1, po stisku OK odlozim P1 a teprve po delsi dobe, kdyz se nic nedeje, kouknu a vidim na LCD hlasku o nutnosti potvrzeni hovoru .. Prave dnes jsem byl u TM, kde mi potvrdili, ze jde o vlastnost P1 a toto jste mi potvrdili i na UIQmanii v diskusi .. Pekny opruz ..!!
 Takze snadnou a nonstop dostupnosti hovoru, Marsi, bych neoperoval .. J.

Edit: Abych to upresnil, nedostupnost hovoru je zjevne zapricinena stahovanim mailu .. Prestoze udajne maji mit hovory pred daty prioritu, u P1 nemaji ..  Angry .. J.
« Poslední úprava: 10. Prosinec 2007, 03:07 od alterego » uložena

Prijde Ti muj dotaz hloupy? Nepis to,mohlo by se to dotknout tech,kdo nemeli odvahu se zeptat. # Chces-li mi lat,pockej 2h. Oba usetrime cas zbytecnym psanim.
mars
Anonym
« Odpověď #39 v: 10. Prosinec 2007, 10:57 »

...Spousta SMS od opa, ze skoro kazde druhe cislo se mi nemuze dovolat, anebo naopak, ze ja se nedovolam, pac P1 vyzaduje potvrzeni o tom, ze GPRS bude preruseno a nasledna moznost ztraty dat ..

tady bude chyba jinde nez v P1, chce to jen spravne si nastavit uprednostnovany rezim v internetovych uctech. Potom vse funguje jak ma.  Mrknutí
uložena
bicek
Uzivatel
Telefon: SE P1i FW:R9K009

Zobrazit profil
« Odpověď #40 v: 10. Prosinec 2007, 12:25 »

to Mars: Jak je to s tim uprednostnovanym rezimem, prosim? Ja mam vychozi nastaveni "automaticky", potom je tam jeste "pouze PS" a "pouze CS". Z toho co pisou v napovede moc chytrej nejsem. Co tam ma byt aby pokud napr. kdyz komunikuju pres ICQ pomoci GPRS se mi mohli lidi dovolat? Diky
uložena

T20e -> T630 -> K700i -> P990i -> P1i + Sandisk M2 4GB + MSI SF200 + SE MPS-60 + SE HPM-70
alterego
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #41 v: 10. Prosinec 2007, 14:38 »

Dal jsem CS, coz by melo byt jen GSM, pak se mi sice vsichni dovolaji, ale nechodi maily dle planu, musim je stahnout manualne .. J.
« Poslední úprava: 10. Prosinec 2007, 14:40 od alterego » uložena

Prijde Ti muj dotaz hloupy? Nepis to,mohlo by se to dotknout tech,kdo nemeli odvahu se zeptat. # Chces-li mi lat,pockej 2h. Oba usetrime cas zbytecnym psanim.
jmaselnik
Uzivatel
Telefon: HTC touch HD

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #42 v: 15. Prosinec 2007, 17:36 »

to ale neni problem telefonu, nybrz fungovani gprs v gsm sitich nasich operatoru a 100x obehrana pisnicka. Na trhu jsou sice bezne dostupne s podporou GPRS class 10, kdy jsou k disposici 4+2 timesloty s tim, ze jeden je vzdy k disposici pro hovor. Tuto konfiguraci ale nepodporuje zadny nas operator, takze je pekna jenom na papire. Tzn. pri probihajicim prenosu dat se bud hovor neuskutecni, nebo se prerusi stahovani dat.  V tom je telefon nevinne.

Nicmene, protoze uz kaisera provozuju pres mesic, jenom k dostupnosti: nezaznamenal jsem jediny pripad, ze by se mi nekdo nedovolal, kdy mel, takze rozdil proti P1 v tomto necitim. BTW posledni soft reset jsem provadel v pondeli z duvodu instalace aplikace tento vyzadujici.

A jen treba k aplikacni vybave zdarma:
- total commander for win mobile (stejne kvalitni alternativa pro P1i proste neni)
- TCPMP pro prehravani multimedii. Zrovna tak neexistuje plnohodnotna alternativa
- pocketCM spravce kontaktu, threader SMS nejsem si vedom neceho podobneho pro UIQ3
- today agenda, konfigurovatelny spravce pohledu na kalendar na today obrazovce, to ani nepotrebuje komentar
- quick menu: obdoba magic launcheru pro UIQ2, v UIQ3 neexistuje nic podobneho
- sftp ftp klient s podporou prenosu SSL, v UIQ3 neexistuje
- VxP sada IP utilit (nslookup, whois, finger, ping atd), obdoba v UIQ3 neexistuje
- no a na konec touch flo, bezva hracicka:-)

z komercnich softwaru treba alespon pocketzenphone, coz je sofistikovany soft pro profily v lite verzi zdarma.
uložena
alterego
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #43 v: 15. Prosinec 2007, 17:47 »

To mas pravdu, Martine, TCPMP a Magic Launcher citelne chybi .. (Trochu nahrazuje Swiss man.) .. J.
uložena

MarekHajn
Uzivatel
Telefon: Nokia 5800 XpressMusic

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #44 v: 18. Prosinec 2007, 14:57 »

No, zajimava diskuse... Smajlík

Premyslim, na kterou stranu se postavit. Udelam to salamounsky a zustanu neutralni jako Švycarsko Cheesy

T650i + planovac Franklin Covey s naplni Leadership a dennim nahledem + ASUS A696 s TomTom 6 (ciste na navigaci)

A ackoli jsem vyzkousel vse mozne - PocketPC, nove WM6, Symbian S60, S80, SE UIQ - vse v kombinaci s Outlookem, uz me asi nic nepresvedci, ze je to lepsi reseni nez kvalitni a propracovany papirovy planovac.
uložena

Narozeni SEManie. Pamatujete? Uz je to davno... Ale ja u toho byl a jsem za to vdecny.
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: 1 2 [3] 4  Vše
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni  |  Co se jinam neveslo/O tomto webu (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Tak sbohem UIQ3
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.045 sekund, 17 dotazů.