SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
16. Březen 2025, 09:31

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni  |  Co se jinam neveslo/O tomto webu (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Tak sbohem UIQ3
Strana: [1] 2 3 4  Vše
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Tak sbohem UIQ3  (Zobrazeno 19485 x)
jmaselnik
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: HTC touch HD

Zobrazit profil WWW
« v: 28. Listopad 2007, 13:43 »

Po zhruba dvoumesicnim pouzivani SE P1i jsem se timto pristrojem rozloucil a vcera vecer ho predal kolegovi Kaprovi73.
Uprimne receno nechapu, proc jsem podlehl mistnimu nadseni a vubec od windows mobile odchazel.
Pominu-li navyky, kterych se clovek s rostoucim vekem zbavuje pomalu, snazil jsem se k P1i chovat objektivne a byl rozhodnut, ze se strojem vydrzim nejdele, jak to pujde.
Takze jsem toleroval:
- pomerne maly displej
- absenci funkcnich klaves na celnim panelu (tyto dva body jsem znal predem)
- absence programovatelnych klaves
- nutnost prenastavit podsviceni pred sledovanim videa (DivX player)
- chudickou nabidku aplikaci s pakarnou kolem podepisovani utilitek
- absenci nativni podpory landscape modu (zejmena v iSilu a tomtom mne to vytacelo dost)
- pomalost systemu pri par spustenych aplikacich
- chybejici moznosti nastaveni rady systemovych parametru
- ploska telefonu na PC v programu, ktery neumoznuje z PC zadavat cisla
- tzv. datovym a dobijecim kabelem DCU-60 neni mozno dobijet z USB autoadapteru (vubec je pakarna zarizeni bez miniusb)
- pres nativni podporu PC suitu synchronisaci s Lotus Notes se spatne synchronizuji schuzky!!!!
......
ale porad jsem si rikal, je to dobrej stroj a i kdyz ma vady, je aspon hezky udelany, relativne maly a lehky.
Ve ctvrtek se ovsem staly 2 veci: jednak jsem vyrazil na delsi cestu po delsi dobe autem s parrotem 3000 a druhak jsem ten ted dostal do ruky opet HTC kaiser (TyTN II).
Proc mne nazvedla ta cesta? Z prostych duvodu: v mem drzaku neni mozne ovladat jog ani klavesu back, protoze jsou skryty pod boky drzaku a v kombinaci s vychytavkou, kdy nejde vyzvedavat hovory na parrotu stiskem zeleneho tlacitka v den, kdy zvoni jeden telefon za druhym, pricemz pri rucnim zvednutim telefonu se zvuk neprepoji do HF, dokonce se ani neodehraje dialog podobny tomu pri vytaceni cisla a maly displej bez navigacnich klaves pod nim prakticky neumoznuje kloudne odvladani prstem, me to stalo opravdu znacne nervy.
Navic po prijezdu jsem mel moznosti vzit do ruky zminovaneho kaisera a bylo okamzite rozhodnuto.
P1i je sice velice hezke zarizeni, ale v mych ocich je kaiser super povedeny.
Po 4 dnech intenzivniho pouzivani musim konstatovat jedine, v komunikatorech SE definitivne ujel vlak. Jednorucni ovladani je dneska ve WM nekde zcela jinde (zejmena tedy u zarizeni HTC s TouchFlo) o SW podpore a zejmena freewaru darmo mluvit, stabilita uz davno neni domenou pouze symbianovych zarizeni.
Zkratka pokud se neco zasadniho nezmeni, nevidim v SE smartphonech perspektivu
uložena
Pipa
Uzivatel
Telefon: iPAQ614c

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #1 v: 28. Listopad 2007, 15:26 »

No hezky. Mrknutí

Je fakt, ze spousta veci mi prijde i oproti P910i nedotazena - uzivatelsky.
Idealem by byla P910i s wifi a mass storage.

Ale jsem (zatim) ericssonak.
uložena

MTX770,MD520,N6110,N7110,N6310+IPAQ3630,P800,P910i+MPX220,P1i,iPAQ614c
mars
Anonym
« Odpověď #2 v: 28. Listopad 2007, 19:48 »

2jmaselnik: to, ze ti UIQ nevyhovuje zdaleka neznamena, ze SE ujel vlak. Podobne dlouhy soupis dokazu udelat ve prospech P1 proti WM, ale nema to smysl protoze tvoje argumentace mi pripomina zaryteho priznivce LCD televizi, ktery tvrdi, ze plazmam ujel vlak a jsou ve vsem horsi, coz je taky nesmysl.  Cheesy Cheesy

uložena
MIKE-BIKER
Uzivatel
Telefon: iPhone 5 64GB White

Zobrazit profil
« Odpověď #3 v: 28. Listopad 2007, 20:19 »

Je dobre, ze kazdemu vyhovuje neco jineho, jinak bychom meli vsichni stejny mobil.  Grin. Me P1i vyhovuje - je to kompromis mezi velikosti a moznostmi. Pokud budu chtit spici, tak je to Nokia N90.  Mrknutí
uložena

K750i - Silver and Red. M600i white + P1i - R9K009 2x.
W800i =>  P1i => Xperia X1 => HTC HD2 => HTC Desire HD=> DELL Streak RED  =>iPhone 3GS 32GB Black => iPhone 4 32GB Black => iPhone 4S 64GB Black => iPhone 5 64GB White
Kam se hrabe Bittner, to se neda srovnat!!!
peterss
Anonym
« Odpověď #4 v: 28. Listopad 2007, 20:59 »

no, nevim, nevim, jak je to s tim vlakem. ale je taky pravda, ze po dlouheeeeeeeeeeem cekani na dalsi smart (po P910) od SE, sem nakonec vzal od HTC P3300. a to sem sa na dalsi smart dost tesil, a Pcko sem drzel neco pres dva roky.
a muj nazor ? myslim, ze SE mel pokracovat v tradici (P800, P900, P910) a ne experimentovat na uzivatelich.  Mrknutí
Autor: MarS
 Podobne dlouhy soupis dokazu udelat ve prospech P1 proti WM
no, Martine, tak to bych si rad precetl  Smajlík
« Poslední úprava: 28. Listopad 2007, 21:20 od peterss » uložena
B17S.
Anonym
« Odpověď #5 v: 28. Listopad 2007, 21:33 »

Hmmm proste to bylo  nevyhnutelni.
Jo kde jsou ty doby kdyz stara eskadra pecek se smala a opovrhovala Windows Mobile za jednorucni ovladani. 
Jinak tokove prispevky bych tady ani nezakladal. Jeto uplne zbytecne protoze toto forum je z velke casti pro priznivce SE a jejich postoj je uz predem znam. Radsi bych to soupnul na nejaky nezaujaty forum kde by mela diskuze nejaky smysl protoze jinak se dozvis ze pises nesmysly.
uložena
peterss
Anonym
« Odpověď #6 v: 28. Listopad 2007, 21:40 »

2 B17S. ale, ale. pokud si pamatam, tak od tveho prechodu od UIQ na WM, jsi si tady zrusil registraci a tvrdil jsi, ze uz tu nabudes srovnavat UIQ a WM. je pravda, ze to dlouho nevydrzelo, ale tve anonymni prispevky byli pak jen plne kritiky UIQ a vychvalovani WM. to se pak nediv nekterym reakcim, ktere byli v tvem pripade aj ostrejsi. pokud vim, tak se tady o chybach a vyhodach da solidne diskutovat  Mrknutí
uložena
miramax
Anonym
« Odpověď #7 v: 28. Listopad 2007, 21:42 »

2 B17S: No na Tebe a ty Tvoje nezaujate prispevky jsme tady teda cekali  Grin
« Poslední úprava: 28. Listopad 2007, 21:45 od miramax » uložena
B17S.
Anonym
« Odpověď #8 v: 28. Listopad 2007, 21:58 »

Presne o tomhle pisu.  Smajlík
Jinak jsem dost zvedavy na tu diskuzi.
uložena
peterss
Anonym
« Odpověď #9 v: 28. Listopad 2007, 22:07 »

2 B17S. : uvazoval jsi uz nekdy, proc prave tve prispevky vyvolavaji taketo reakce ? asi ne, tak trochu, aspon malicko pouvazuj. ju ?
uložena
OldrichMladek
Anonym
« Odpověď #10 v: 28. Listopad 2007, 22:08 »

Ja jsem rad ze se tu Jecminek rozepsal. Kazdy mame jine potreby a vyhovuje nam neco jineho. Ja jsem s P1i maximalne spokojen a nedam na ni dopustit ikdyz ma samozrejme sve musky. Ideal neexistuje. :-)
uložena
Pipa
Uzivatel
Telefon: iPAQ614c

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #11 v: 28. Listopad 2007, 23:01 »

Spokojen taky jsem (za ty prachy, aby taky ne).
Ale dost me s..e spousta drobnych veci ktery treba na P910i byly na v ramci aplikace primo na display a v P1 jsou zakopany v desaty podslozce nejakyho stupidniho menu.

napr. prepinani slozek ve zpravach, prepinani v kalendari atd. atd., zkratka to co v P910 fungovalo na jednicku, tady najednou neni

a to co Martin (Jecminek) psal je v zasade pravda a neni zac se cilit, samozrejme srovnavat spickovy zarizeni s woknama lze pouze s podobne vybavenym zarizenim na symbianu, ale takovy v podstate neexistuje - takze.....
uložena

MTX770,MD520,N6110,N7110,N6310+IPAQ3630,P800,P910i+MPX220,P1i,iPAQ614c
MartinVagner
Anonym
« Odpověď #12 v: 29. Listopad 2007, 06:54 »

Ja se taky pridam, s P1i jsem maximalne spokojen, ale Martinovi H. jeho kritiku neberu. Je logicke, ze kazdy od daneho zarizeni ocekavame neco jineho, me chybicky UIQ3 neprevazuji ty klady, ktere od telefonu ziskavam. Je zbytecne se tu handrkovat co je na WM lepsi nez na UIQ3 ci naopak. Proste kazdy mame jine auto, jinou manzelku Mrknutí ci pritelkyni, kazdy mame jiny zubni kartacek a jine tricko, takze vlastne o nic nejde Roll Eyes....hodne stesti s Winodws Mobile Martine....
uložena
miramax
Anonym
« Odpověď #13 v: 29. Listopad 2007, 07:00 »

Presne o tomhle pisu. Smajlík
Jinak jsem dost zvedavy na tu diskuzi.

Presne o tomhle teda nepises ...... a uz jsme u toho. Zkus se trochu taky zamyslet jak uz Ti psal peterss o trochu vyse. Nikdo z SEM nechodi prudit na ce4you, se-tunning a tak podobne, tak proc .............. ? Nereaguj na me uz prosim.

P.S.

Promin Martine za tento zasah do Tve diskuze.

uložena
jmaselnik
Uzivatel
Telefon: HTC touch HD

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #14 v: 29. Listopad 2007, 09:15 »

2jmaselnik: to, ze ti UIQ nevyhovuje zdaleka neznamena, ze SE ujel vlak. Podobne dlouhy soupis dokazu udelat ve prospech P1 proti WM,
Myslim, ze s mou zarytou argumentaci se docela mylis. Ja jsem se skutecne snazil s p1i szit, moje obnovena registrace zde hovori, myslim, za vse. Jsem na ten Tvuj stejne dlouhy seznam vyhod oproti wm opravdu zvedav, protoze dost prkotin, ktere mne stvaly, jsem ani nevyjmenoval.
A fakt, ze ani jeden muj bod nikdo nerozporuje, je rovnez dosti vymluvny.
uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1] 2 3 4  Vše
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni  |  Co se jinam neveslo/O tomto webu (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Tak sbohem UIQ3
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.042 sekund, 16 dotazů.