SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
13. Březen 2025, 21:03

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni telefony  |  K750i/W700i/W800i/D750i (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Osobni zkusenosti s K750i
Strana: [1] 2  Vše
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Osobni zkusenosti s K750i  (Zobrazeno 6056 x)
QumAQ
Uzivatel
Pohlaví: Muž

Zobrazit profil
« v: 11. Srpen 2005, 21:38 »

15.07. tohoto roku jsem se vydal do Oskara pro telefon svych snu.Po nekolika formalitach a odstraneni prekazek jsem se ritil smerem domu pln ocekavani a nadeje s kartonovou krabici v ruce.Mym predchozim telefonem byl SE K700i, tudiz jsem priblizne tusil, co me krome noveho designu pristroje ceka.Vyvoj a cestu tohoto telefonu na svet jsem sledoval opravdu peclive.Jiz dlouho pred jeho vydanim jsem na nej pel pochvalne ody a zahrnoval ho superlativy.I presto jsem se ale nekolikrat neubranil hloubani o tom, jakymi neduhy by asi tento kousek mohl trpet...

Timto kratkym uvodem jsem konecne nastinil podstatu meho tematu - rad bych Vam ucelene shrnul vsechny informace z praktickeho uzivani K750i, ktere jsem mel za necely mesic jeho pritomnosti u me moznost zjistit.

Nerad bych, aby muj prispevek vyznel jako recenze, tu jsme si meli moznost precist jiz mnohokrat, avsak svym zpusobem se tomuto podobenstvi nelze vyhnout - jedna se o muj uplne prvni prispevek do fora, budte proto prosim shovivavi Roll Eyes

Let's start!  Smajlík

1)Vyber mezi K750i/D750i/W800i - vsichni vime, ze se jedna vybavou o naprosto totozne telefony, rozdil je pouze v designu. Pripadny dodatecny nakup pameÂťoveho media vetsi kapacity je zanedbatelnou polozkou vzhledem k cene K750i/D750i a soucasne cene W800i s 512 MB. Jedna se pouze o vec nazoru - ostatne : kazdy pes, jina ves Mrknutí + je zde pokazde moznost prehrat do telefonu pozadovany firmware.

2)Konstrukce telefonu - nejvetsi kritiku tohoto pristroje snesla klavesnice - tuha, s nedobre odvedenou praci na tlacitkach(zdvih a odpor). Jsem robustni clovek, a popravde mi psani na klavesach sedi vic nez na K700i - je ovsem take pravda, ze se mi sem tam nepodarilo domacknout cilenou cislici, to se ovsem stalo asi jen 3 krat.

- Display je jednou z deviz kazdeho phonu - preci jen cisty a udrzovany vypada lepe nez umasteny a poskrabany - proto jsem si az doposud ponechal puvodni obal na display z krabice, casem ale urcite pristoupim na specializovany pro tento model. Ohledne viditelnosti nemam zadne vyhrady, onen tenoulinky kus prusvitne hmoty ji zarucene nezhorsuje.

- Tolik diskutovana vec - krytka fotoaparatu... Nekteri uzivatele si stezovali, ze se "houpe" ze strany na stranu, jini tento problem vubec nezaznamenali - ja osobne mohu potvrdit, ze se opravdu casem, ale predevsim opotrebenim zacne krytka kolebat(vim to, zprvu jsem tento problem nemel, pote mi nesÂťastnou nahodou telefon upadl a od te doby se to deje) - muze se ale take jednat o uplne beznou vec, mozna opravdu zalezi na tom kterem kousku.

- Samotna konstrukce telefonu mi pripada nesrovnatelne pevnejsi nez na predeslem "fotomobilu" K700i. Tam byl nejvetsi problem s krytem baterie, ten je nyni vyresen na jednicku. I po dvou padech(cim vic se snazim se chovat opatrne, tim vic muj milacek prichazi k poskozeni - zakon schvalnosti Tongue Jen kdyz opravdu nahodne "smacknu" telefon do pro nej asi ne moc obvykleho rozpolozeni(rozumej shoda nahod), ozve se jemne vrznuti. Jinak super.

- K menu se zminovat zbytecne nebudu, jedna se o nejcustomizovatelnejsi cast telefonu(ihned po firmwaru Grin a ona tolikrat diskutovana, proklinana i vychvalovana animace ikonek je myslim si to nejmensi, co by mohlo nekoho trapit. Poridili jsme si K750i/D750i/W800i preci kvuli stylu, foceni a poslechu hudby, nebo ne? Pouzivam pro prechody v nabidce klavesovych zkratek a popravde ani nemam cas si vsimat vseho toho okolo...

- Prehravani hudby jde prozatim mimo me, stale cekam na 1 GB kartu - trochu se obavam pomalosti, podle diskuze ale ani s timto nebude po restartu telefonu vubec zadny problem problem...

- Asi nejdiskutovatelnejsi vec vubec a to, proc jsme si tuto "vlajkovou lod" seversko-vychodniho vyrobce kupovali - fotoaparat. Osobne jsem zastancem toho, aby se utvorila sekce ci treba samotny web vyhrazeny pouze fotkam z nasich milacku, fotografie z nich jsou totiz pri spravnem svetle a nastaveni opravdu skvele. Stejne tak vsak mohu z vlastni zkusenosti rici, ze se alespon jednou kazdemu z Vas podarilo vytorit takovy paskvil, za ktery by se nemusel stydet ani chovanec lecebneho ustavu(neberte prosim jako napadani ci zesmesnovani, takto opravdu neni poznamka myslena). Pomerne slusne jsou take fotky porizene za tmy, i kdyz maji delsi expozicni dobu a malokdy jdou zaostrit, kvuli tomu, ze vlastne neni na co Smajlík Makro urcite nemusim nikomu predstavovat zvlasÂť, me osobne foceni s Clarkou bavi nejvice prave s timto rezimem. Srovnani fotek s N90 si myslim neni na miste, jedna se o skoro dvojnasobne drahy pristroj s mnoha svelymi funkcemi, ale jako zastance SE a nevyznavac Nokii stejne budu prosazovat 3 jiz vyse zminovane kusy.(predevsim co se kvality fotografii tyce - jedna se vsak pouze o muj vlastni nazor).

- Prislusenstvi. SE mel vzdy bohatou nabidku doplnku pro sve produkty, mnoho opravdovych skvostu ale teprve prislo pri prechodu na novy konektor typu Fast Port. Vlastnim pridavny blesk MXE-60, na displayi rozdil ani tolik nepoznate, na PC se ovsem bude jednat o naprosto rozdilne fotografie(s pouzitim blesku a bez). Nocni foceni s nim je opravdu lahudka, jeho ucinnost je ovsem prakticky nulova pri vzdalenosti vetsi nez 4 metry, tak jak udava vyrobce. Dale mam v supliku pripraven hudebni kabel MMC-60 pro pripojeni k vezi, preci jen je skoda takto vybaveny telefon nevyuzivat naplno - nemel jsem ale moznost ho vyzkouset, tak udelam tesne po doruceni karty. Posledni z dodatku, jez planuji zakoupit, bude redukce na 3,5 mm jack spolu se sluchatky, standardne dodavana mi totiz v usich drzi jen an pul... Stejne pripojim sluchatka vlastni, kvalitnejsi.

- Ostatni postrehy - pohotovostni doba pri obcasnem foceni a poslouchani hudby, castem psani SMS a par minutach prohozenych slov se u me vysplhala na necele 4 dny, coz je slusne. Ani jednou se mi telefon nezasekl, za dobu jeho uzivani se ale 3 krat restartoval, to se mi ale s K700i stavalo take. Neni to prijemne, ale ani na obeseni :)Hlasitost prehravani MP3 je ruzna, lisi se opravdu kvalitou nahravky.

V soucasne chvili je toto asi vse, o co se mohu s Vami podelit. Jakekoliv dalsi dlouhodobe zkusenosti o5 rad sdelim. Snad Vam muj maly vycet postrehu pomuze.

Preji pekny vecer Smajlík
uložena

Sony Ericsson K750i (R1N035) + SanDisk Memory Stick PRO Duo 1 GB Ultra II + HPM-70 + MXE-60 + MMC-60
MarekHajn
Uzivatel
Telefon: Nokia 5800 XpressMusic

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #1 v: 11. Srpen 2005, 22:11 »

Moc pekne napsane...

Ja jen dodam, ze vyse uvedene, ac je to psane pro K750i, plati i pro D750i, jen s drobnnymi detaily:

- Klavesnice je perfektni. Ma dostatcny a zdvih, jisty stisk, tlacitka jsou od sebe dobre rozeznatelna. Pise se mi na ni hodne dobre.
- Krytka foaku je resena uplne jinak a drzi, pevne. Neobavam se, ze by se casem ochodila a samovolne se otvirala. Šoupatko se sice trochu pohybuje ze strany na starnu, ale jen nepatrne a na samotnou krytku objektivu to nema vliv.
- Baterie je sice stejna, ale me telefon vydrzi jen dva dny. Nicmene pouzivam ho dost intenzivne, takze na muj vkus je vydrz docela v pohode.
- Dneska jsem si koupil 512 MB kartu. MP3 soubory mam pro MP3 prehravac upravene do bitrate 96kbps nebo 112kbps, protoze doposud to stacilo. Bohuzel na Dcku je prehravani nepatrne horsi, ale je mozne, ze je to zpusobeno sluchatky, preci jen k prehravaci mam pripojene kvalitnejsi. Uvidim, az je k Dcku pripichnu pres redukci.
- Zpomaleni prehravace vyresilo vypnuti a zapnuti telefonu. Jiz je vse ok.
uložena

Narozeni SEManie. Pamatujete? Uz je to davno... Ale ja u toho byl a jsem za to vdecny.
KeyLuke
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #2 v: 11. Srpen 2005, 22:25 »

to QumAQ
velmi pekne napsane  Cheesy
uložena
lukyn.v
Anonym
« Odpověď #3 v: 11. Srpen 2005, 22:45 »

...
- Klavesnice je perfektni. Ma dostatcny a zdvih, jisty stisk, tlacitka jsou od sebe dobre rozeznatelna. Pise se mi na ni hodne dobre.
...

S tim nemohu souhlasit.  Roll Eyes Pritelkyne ma Decko, tak mam moznost srovnavat temer 12 hodin denne.  Mrknutí Mne zase klavesnice na Decku vubec nevyhovuje. Pripada mi, ze ma zdvih nizky a klavesy jsou male. Za to na Kacku, to je jina. Pise se mi na ni fakt perfektne. Navic se mi mnohem vice libi. Je takova hezky "vyboulena" a hezky sviti.  Cheesy Na Decku je v jedne rovine se zbytkem plochy telefonu, coz se mi nelibi. Ale je to vec nazoru a vkusu.
uložena
MarekHajn
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #4 v: 11. Srpen 2005, 22:59 »

2lukyn.v: No vidis. Ja mam zase casto k dipozici Kcko a pise se mi na nem dost spatne. O poznani hur nez na Dcku. A designove mi taky vis sedi Dcko. Kazdemu co jeho jest...Mrknutí
uložena

Narozeni SEManie. Pamatujete? Uz je to davno... Ale ja u toho byl a jsem za to vdecny.
lukyn.v
Anonym
« Odpověď #5 v: 11. Srpen 2005, 23:14 »

Tak tak. Kazdemu co jeho jest...  Mrknutí Ted me napadlo, ze vlastne nema cenu zakladat thready na tema "Mam si koupit Kacko nebo Decko?"  Smajlík
uložena
MarekHajn
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #6 v: 11. Srpen 2005, 23:17 »

2lukyn.v: Coz o to, tyhle thready jeste jdou, ale nechapu lidi "Mam si koupit K750i nebo P910i?" To asi nikdy nepochopim...
To je jako mam si koupit Nissana 350Z nebo Opla Zafiru? Smajlík
uložena

lukyn.v
Anonym
« Odpověď #7 v: 11. Srpen 2005, 23:26 »

2lukyn.v: Coz o to, tyhle thready jeste jdou, ale nechapu lidi "Mam si koupit K750i nebo P910i?" To asi nikdy nepochopim...
To je jako mam si koupit Nissana 350Z nebo Opla Zafiru? Smajlík

Grin Presne tak.

BTW tady pekne oftopicime.  Smajlík
uložena
MarekHajn
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #8 v: 11. Srpen 2005, 23:30 »

2lukyn.v: jj, lehce jsem vykolejili, tak zase zpet, aÂť nedostaneme vynadano...Mrknutí

BTW: Jak jsi spokojenej se slcuhatkama co byly v baleni? Me nejak nedrzi v usich a nevim co s tim. Pokud sedim v klidu, tak je to ok, ale jak nejak otocim hlavou, tak vzdycky jedno vypadne....Sad
uložena

lukyn.v
Anonym
« Odpověď #9 v: 11. Srpen 2005, 23:39 »

Po strance zpracovani spokojenej nejsem, pac mi samozrejme nedrzej. To jsem ale cekal. Nedrzej mi totiz zadny pecky.  Undecided
Po zvukove strance jsem byl hodne prekvapen. Poprve v zivote jsem slysel basovat pecky.  Cheesy A jeste k tomu od mobilniho telefonu.

Vubec s tim, jak telefon krasne hraje, jsem moc spokojen a mile prekvapen. Zvuk mi vyhovuje natolik, ze jsem se zbavil flash prehravace a planuju 1GB pameÂťovku. O firmwaru z W800 jeste budu premyslet.
uložena
MarekHajn
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #10 v: 11. Srpen 2005, 23:48 »

2lukyn.v: To me pecky bezne drzi v pohode, ale tyhle ani nahodou. A ani po zvukove strance nic moc. Ale na to, ze jsou v baleni zdarma, je to dobry. Jenze nedrzej potvory, ani trochu, musim je do ucha silou zatlacit a to neni nic moc...:-(

Hraje to dobre, to me prekvapilo, ale ne lip, nez muj MP3 prehravac. Mozna to bude sluchatky, u nej mam kvalitni. Jenze k Dcku je bez redukce nepripojim...Sad Tak ozkousim redukci a pokud to bude hrat dobre, tak prehravac taky pujde do krabice. Wckovy FW uz mam a na prehravani je fakt super. A dneska jsem si koupil 512 MB kartu, takze uz jen ty sluchatka...Smajlík
uložena

lukyn.v
Anonym
« Odpověď #11 v: 12. Srpen 2005, 00:05 »

2marek: Taky cekam na tu redukci. Tesim se, az na foun napojim Koss Porta Pro. Pak se teprve pozna, jak hraje. Ale uz ted si myslim, ze to bude dobra, pro me dostacujici kvalita reprodukce. Smajlík Verim tomu, ze (o moc) horsi nez muj flash prehravac, to nebude.
« Poslední úprava: 12. Srpen 2005, 00:07 od lukyn.v » uložena
MarekHajn
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #12 v: 12. Srpen 2005, 07:54 »

2lukyn.v: Jj, jsem vazne zvedavej jak to bude hrat. Uvidime, az bude redukce...Smajlík
uložena

QumAQ
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #13 v: 12. Srpen 2005, 15:52 »

Dekuji za pochvalu, doufam, ze se pro me stane dodatecnym motorem pro castejsi ucast zde ve foru SEmanie Mrknutí Jen se optam - jak to do budoucna vypada s moznosti vytvoreni vlastni sekce urcene vyhradne fotkam ze "sedmsetpadesatek a wecka"? Byla-li by tu takova moznost, myslim, ze by ji mnoho uzivatelu ocenilo, zaroven vsak respektuji potrebu volneho casu adminu webu a eventuelni praci navic.
uložena

Sony Ericsson K750i (R1N035) + SanDisk Memory Stick PRO Duo 1 GB Ultra II + HPM-70 + MXE-60 + MMC-60
MarekHajn
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #14 v: 12. Srpen 2005, 16:04 »

2QumAQ: Napis sefredaktorovi, Martinu Vagnerovi. Ale uz tu preci je samotny thread, ktery se zabyva jen fotkami z K,W,D. A fotky si samozrejme muzes nahrat do Galerie.
uložena

Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1] 2  Vše
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni telefony  |  K750i/W700i/W800i/D750i (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Osobni zkusenosti s K750i
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.044 sekund, 17 dotazů.