SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
16. Březen 2025, 00:20

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni telefony  |  Symbian UIQ3  |  Obecne (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: P990i Opravdu zvlastni smart...
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Autor Téma: P990i Opravdu zvlastni smart...  (Zobrazeno 4759 x)
Sand
Anonym
« v: 28. Říjen 2007, 21:19 »

Zdravim Vas lidi, dobry den.
Na uvod bych rad poznamenal, ze nejsem ten, kdo by chtel nejak poskozovat SE, ale skutecnost me opravdu nuti...

Je tomu zhruba deset mesicu, co jsem s nadsenim oteviral balicek na nemz byl onen uzasny napis p990i... Onen uzasny telefon, o nemz jsem tolik snil / tehdy 16.600,- kc /. Vse bylo tak skvele, jak jsem cekal a dokonce jsem se i par tydnu radoval. Jenze ouha... Najednou jsem narazil na problemy a bylo jich hned nekolik.

Tehdy jsem nemohl pochopit a dodnes nechapu, proc neni mozne si na standardnim prehravaci navolit equalizer po svem. Ty prednastavene jsou dalece nedostacujici. Klidne bych se i bez nich obesel. Nemuzu pochopit, proc to u kdysi tak draheho pristroje neni mozne.

Mozna nekoho napadne, ze bych si mohl nainstalovat jiny prehravac. Ano, to jsem udelal. Vzhledem k neuveritelnemu nedostatku aplikaci jsou na celem svete snad jen dva, ktere za neco stoji. Alon audio a Lcg Jukebox. Alon audio je super aplikace, na niz p990i nema dostatecny vykon, cimz je tato aplikace naprosto k nicemu. Lcg Jukebox je dalsi super aplikace, tentokrat je i vykon p990ky dostacujici. Skoda jen ze pri pouziti Bluetooth audia Sony Ericsson mbr-100 absolutne nereaguje na hlasitost pri pouziti postranniho kolecka. Co se tyka zvukove stranky, pak nevim, co je to za praskani pri tiche hudbe. Takze dalsi a tim i posledni aplikace ktera je taktez na nic.

Podotykam, ze vlastnim sluchatka Koss Porta Pro a mam opravdu dobry sluch, takze na me strane tusim chyba nebude...

Je mi naprosto jasne, ze nyni budete namitat, ze p990i neni walkman ani mp3 prehravac, ale mne nejde jen o hudbu. P990i ma mnohem vice hrubych nedostatku.

Dalsi funkci, ktera se nepochopitelne teto nadprumerne drahe hracce vyhnula, je plocha telefonu. Po chvilce pouzivani mi doslo, ze na plose se ukoly, zchuzky a pripominky nezobrzuji. Obrovska plocha displeje je tedy nevyuzita a to uplne zbytecne. Clovek jen krouti hlavou. Je to smart nebo neni? Vzdyt na tak velkem displeji by nebyl problem zobrazit ukoly i na dalsi dva dny dopredu. Treba i malinko po vzoru Windows mobile.

Vim, ze je to zcela odlisne prostredi, ale proc tedy nema p990i neco podobneho v zakladu. Pokud je p990i brany jako telefon spise pro management, pak ukoly, poznamky a pripominky jsou z meho pohledu to nejdulezitejsi a proto bych je hledal vzdy na plose.

Bohuzel bych je tam hledal marne, protoze plocha smartu je totiz naprosto prazdna...

Musim rict, ze i kdyby dnes stala p990ka sest tisic, tak bych ji nekoupil. Radeji si koupim pda, kde budu mit neuveritelne velky vyber aplikaci a s velkou pravdepodobnosti v nem budu mit i navigaci vcetne funkce telefonu.

Nebudu zde dal psat o chybach tohoto telefonu, jelikoz bych tim mohl zaplnit nechutne velky prostor techto stranek.

Zaverem bych jen chtel jeste napsat, ze jsem vzdy kupoval jen Sony Ericsson, ale po p990i uz nejspis koupim neco uplne jineho. Cely tento smart mi pripadne hodne nedotazeny. Ano jsou na nem opravdove vychytavky, ale myslim, ze pokud neni zvladnuty zaklad, pak nevim nac se starat o vychytavky.

Napada me prirovnani: mam drahe auto, jen skoda, ze nejezdi...
uložena
RiKy
Uzivatel
Pohlaví: Muž

Zobrazit profil
« Odpověď #1 v: 28. Říjen 2007, 21:35 »

Jen takovy maly dotaz. Proc to sem pises az ted po 10 mesicich vlastnictvi.
A navic v dobe kdy je na trhu P1i ktera 90% neduhu resi. Ikdyz nemusi
kazdymu vyhovovat jeji konstrukce tak je o kus dal nez P990i.
uložena

SE W900i + MBW-100 + HBH-IV835
SE P990i

Jak VY k MY tak MY k VY
Sand
Anonym
« Odpověď #2 v: 28. Říjen 2007, 22:00 »

Po pravde receno, nevim jak ostatni, ale neustale jsem cekal, ze prijde nejaka verze firmwaru, ktera bude tyto problemy resit.
Cekal jsem marne. ted uz neverim, ze nejaka takova verze vubec vyjde. Do P1 urcite nepujdu. O tom ten problem neni.
uložena
MartinVagner
Anonym
« Odpověď #3 v: 28. Říjen 2007, 22:27 »

Nejsi jiste jediny, kteremu proste smartphone od SE nesedl. Jiz tu prosla spousta uzivatelu, kteri byli nejakym zpusobem nespokojeni. Je to klasicka situace, ktere se neda vyhnout. Tobe nezbyva nic jineho nez se poohlednout u konkurence.
Ale obecne je jedno jiste, to co tobe prijdou jako dulezite veci, ktere P990i(P1i) neumi jsou pro jine malichernosti a dokaze vyzdvihnout jine funkce. Napriklad propracovanejsi telefonni funkce, graficke prostredi nebo cokoliv jineho. Ja na P1i nyni nedam dopustit, jsem maximalne spokojen a za WM bych ani za nic nemenil.....
uložena
B17S.
Anonym
« Odpověď #4 v: 28. Říjen 2007, 23:42 »

No sranda by byla kdyby nastupce P1 melo WM.  Grin

/Jinak jsem dost zvedavy jak se budou menit nazory na Windows Mobile. Az SonyEricsson prestavi produkt WM/
uložena
alternativ
Uzivatel
Telefon: HTC Touch Pro

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #5 v: 29. Říjen 2007, 07:07 »

Tak tohle je dost ocekavatelny krok, ze SE implementuje WM, uz jen kvuli rozireni znacky i do techto vod, jelikoz SP a PPC s WM jsou cimdal vice v mode. Pokud SE neodlozi Symbian na druhou kolej, tak proc ne. Ale tohle uz je OT.
Jinak ja jsem prave presel z TyTNa na P1i a nemam s tim zadne problemy a nic my nechybi, snad jen trochu ta rychlost, ale to se snad casem poresi, kdyz uz i aktualni FW pridava na rychlosti (Odzkousim az dnes).
uložena

Sluchatka Sony DR-BT21G!
MartinVagner
Anonym
« Odpověď #6 v: 29. Říjen 2007, 08:07 »

Pokud by Sony Ericsson zavital do Windows Mobile, tak bych se nebal podobny telefon vyzkouset, presto si myslim, ze se tak nestane(jen muj nazor). SE ziskava body za to jak dokaze sam vyvijet operacni system aniz by se snazil neco kopirovat. Ma s nim sice obcas problemy, ale je proste svuj. Stejne jako Nokia se svou s60 nebo Apple s iPhone...
uložena
sharkes
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #7 v: 29. Říjen 2007, 08:59 »

""""Dalsi funkci, ktera se nepochopitelne teto nadprumerne drahe hracce vyhnula, je plocha telefonu. Po chvilce pouzivani mi doslo, ze na plose se ukoly, zchuzky a pripominky nezobrzuji.""""

Tak kopec tych veci co nam chybaju nema na svedomi SE ale skor vyrobcovia software. Napr tento problem riesi predsa aplikacia Gdesk na zakladnej ploche si navolis co chces napr aj ukoly, zchuzky a pripominky keby si si kupil aj WM tak bez software 3stran je to tak isto nedokonale ako aj UIQ. Ale je pravda ze pre WM je urcite viac software
uložena
info
Anonym
« Odpověď #8 v: 29. Říjen 2007, 14:28 »

Po pravde receno, nevim jak ostatni, ale neustale jsem cekal, ze prijde nejaka verze firmwaru, ktera bude tyto problemy resit.
Cekal jsem marne. ted uz neverim, ze nejaka takova verze vubec vyjde. Do P1 urcite nepujdu. O tom ten problem neni.
firmware R9GA001 vyresil vsechny drivejsi problemy Mrknutí
ekvalizer si muzes navolit jak chces treba v Jukeboxu!
uložena
Sand
Uzivatel
Telefon: se P990I

Zobrazit profil
« Odpověď #9 v: 29. Říjen 2007, 18:17 »

Tak a jsem tu zas...

Reakce pro: Martin Vagner

Je pravda ze graficke prostredi je ok, telefonni funkce vcelku ujdou, ale k cemu to je, kdyz smart vlastne nesplnuje pozadavky ani managerskeho telefonu. Je to opravdu jen hezka grafika menu a dobry telefon. Je hezke, ze SE vyviji vlastni operacni system, ale opet: k cemu je to dobre? Aplikaci pro UIQ3 je tak zalostne malo, ze to ani nestoji za rec a jeste k tomu pouzitelnych je opravdu jen par. SE vyvine operacni system pro nejz nejsou aplikace.  Co si o tom myslet? Zbytecnost? Nevim.

Reakce pro: Sharkes
K tomuto bych rad podotknul, ze aplikace Gdesk tento nedostatek resi jen opravdu malo. Procentuelne tato aplikace naplnila 10% mojich pozadavku. Samozrejme ji mam nainstalovanou a jsem za ni opravdu vdecny, ale... Nema napr.: zatrzitko splnenych ukolu, cas zacatku a konce a neni mozne primo na plose nic editovat. Opet se musi do standardnich ukolu p990ky a tam provest editaci ukolu. U WM je to v zakladu podstatne dokonalejsi a komu to nestaci , tak si instalne soft od spolecnosti Spb software house a pak je opravdu bez jakychkoliv problemu. Mozna by se SE ,nebo spise vyrobci softu pro UIQ 3 mohli malinko inspirovat. Je to zvladnute naprosto dokonale.

Kdo nevidel, tady je link:
http://www.spbsoftwarehouse.com/products/diary/screenshots.html?cz

Reakce pro: info
Firmware nevyresil zadne problemy, o Lcg Jukeboxu  jsem se zminoval vyse, dokonale to neni.

Zda se, ze SE vyvinul P990ku a kdyz se zjistilo, ze to neni dobre, tak namisto reseni P990ky vyvinul P1. Nevim, jak funguje, nechci ji ani malinko krivdit, ale myslim si, ze toto opravdu neni dobry zpusob reseni problemu.
uložena
★RONOX★
Grafik SEMania.cz
Telefon: P1i & OQO 2 & iPhone

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #10 v: 29. Říjen 2007, 18:26 »

myslim ze p990 splna vsetky manazerske funkcie
pokial sa stazujes na zly ekvalizer tak ti nejde velmi o manazerske funkcie
ked som mal p990 tak som ho pouzival na agendu a na to bohate staci, ma velku moznost konektivity, prepracovane sms a volaciu cast
mal by si si urcit priority a pred kupou si mobil osahat
a SE nevyvynul UiQ, a to ze je nan malo aplikacii si predsa vedel uz pred kupou nie?
takze je to o tom ze p990 nieje pre teba a je len na tebe ze si si to pred kupou nezistil
uložena

Joza
Anonym
« Odpověď #11 v: 29. Říjen 2007, 19:14 »

Je hezke, ze SE vyviji vlastni operacni system, ale opet: k cemu je to dobre? Aplikaci pro UIQ3 je tak zalostne malo, ze to ani nestoji za rec a jeste k tomu pouzitelnych je opravdu jen par. SE vyvine operacni system pro nejz nejsou aplikace.  Co si o tom myslet? Zbytecnost? Nevim.
S temi aplikacemi bych nesouhlasil, dlouhou dobu jsem pouzival Nokii 6630, tedy pristroj na paltforme S60 verze 8, na ktery bylo skutecne ohromne mnozstvi aplikaci. Ale uprimne na co tolik aplikaci? Malokdo vyzkousi vic nez par desitek, neni na to cas. A nakonec stejne pouziva tak 10 max. A tech 10 nabidne i UIQ3. A o tom jak jsou pouzitelne? no SmartMovie, X-plore, Slick, Swiss manager, Handy ( pardon za ten pojem) aplikace... Vsechny velmi propracovane a kvalitni
uložena
komunista
Uzivatel
Telefon: Sony Ericsson P990i + 4GB, Motorola V500

Zobrazit profil
« Odpověď #12 v: 29. Říjen 2007, 19:40 »

S tema aplikacema souhlasim! Je jich dostatecne mnozstvi a snad nic mi zasasdne nezchazi!
uložena
sharkes
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #13 v: 30. Říjen 2007, 09:33 »

Tak s tymi aplikaciami by som nesuhlasil je ich akoze dosÂť ale napr. Oproti uiq2 chybaju dolezite aplikacie kto poznal Magic Profiles a Magic Launcher mi da za pravdu ale je sanca ze napr do Gdesk vyjde nejaky plugin ktory to napravi. P990 ma nedostatky ale pred tyzdnom prisiel kamarat ze ju odo mna kupi a ja som nic v takej cene a s takymi vlastnosÂťami nenasiel. Bud boli strasne drahe alebo nieco tam chybalo co som vyzadoval tak zostala doma
uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni telefony  |  Symbian UIQ3  |  Obecne (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: P990i Opravdu zvlastni smart...
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.059 sekund, 18 dotazů.