SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
13. Březen 2025, 16:27

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni telefony  |  Symbian UIQ2 (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: TomTom 5
Strana: 1 [2] 3 4 ... 7
Poslat téma Tisk
Autor Téma: TomTom 5  (Zobrazeno 41685 x)
MartinH
Anonym
« Odpověď #15 v: 30. Říjen 2005, 17:12 »

mne se tomtom porad zda nejlepsi navigacni soft pro pcko. Je ale pravda, ze jsem ted jel do Tater s Garminem quest a to je proste uplne jina kava. Jenom ta vydrz na baterku je taky mizerna.
uložena
kmozis
Anonym
« Odpověď #16 v: 30. Říjen 2005, 20:28 »

Dneska jsem si TomToma vyzkousel nazivo. Pokryti je opravdu super, vzhledove mi prijde lepsi nepatrne, moznost otaceni displeje ja stejne asi nevyuziju. Jel jsem jenom kratkou trasu, vypocital ji velmi rychle. Naschval jsem udelal chybu, trasa se zacala prepocitavat a prepocet probehl take bleskove. Takze se mi "nazivo" velmi libil, jenom me velmi sklamaly hlasove poveli. Mluvi to trochu pozdeji, nez by se vzhledem k blizicim se krizovatkam atd. sluselo, povely jsou poskladany dost divne a celkove TomTom ve srovnani s Route66 mluvi jako postizenej.
Ponecham si asi obe navigace, na jedne 512 mam Route66, na druhe TomToma...
uložena
Golf
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: iPhone 3GS 32GB

Zobrazit profil
« Odpověď #17 v: 30. Říjen 2005, 20:36 »

...
Jednou mi rekne po 100 metrech vlevo. ja odbocim vpravo a on se uz se mnou nebavi Smajlík

To jako fakt? Tak mam pocit, ze bublina kolem TT rychle splaskava. Ma sice detailnejsi mapovy podklad pro ER, ale ve vychodni casti uz to neni v DB, ale musis tam navigovat rucne, je to prisernej baterkozrout, a to ze ani neprepocitava trasu, to uz je docela drsna chyba...

Popravde receno jsem nikdy nepochopill (nekteri prominou ten vyraz) to bezuzdne nadseni nad jak Route66 i TomTom5. Pekne, efektni (u R66 se mi treba vic libi hlasova navigace, TT5 je nepouzitelny bez nabijecky a pres 400MB na karte kvuli ER je taky pritazeny za vlasy), to zobrazeni je vcelku slusne, ale je tu prave ten nedostatek, ktery oba dva ty systemy dela (alespon pro me, ale z podstaty veci by to melo nastvat kazdeho, kdo to potrebuje pouzivat v republice) naprosto nepouzitelne. Kdyz potrebuju jet nekam, kde to neznam nebo se spatne orientuji, tak se na navigaci musim spolehnout, ze me dovede tam kam chci. A to ani jeden z nich pro me z velke casti neumi. A co je platne, kdyz ma TT5 mapy temer vsude, kdyz k nim chybi ulice! Priklad? Ostrov u KV (a to neni na vychod od Prahy a ani to neni vesnice), potrebuji do ulice Studentska, ale navigace zna pouze par silnic podle mezinarodniho oznaceni. Takze pokud se na to nemohu spolehnout, tak je to i "zadarmo" pro me drahe, jezdit podle toho nekde, kde to znam nepotrebuji (i kdyz jsem to v zacatcich take praktikoval). Je mi jasne, ze timto na sebe spustim palbu kritiky, ale je to tak, o cem pak ta navigace teda vlastne je?. Potrebuji se nekam dostat dvakrat trikrat tydne a vim o cem pisu. Zhruba v polovine pripadu jsem pouzil Wayfinder a ted uz ho pouzivam stale, neni zadarmo, chybi urcity komfort, ale funguje!!! A jak rika jeden okridleny vyraz z TV Nova, "a vo tom to je". Teda ta navigace...
uložena

SE P910i  (2GB SonyMSPD HS & SanDisk MobileMateMS+ & HCB-300 & HBH-200) >>> HTC Polaris (Cruise) >>> iPhone 3G 16GB >>> iPhone 3GS 32GB
kmozis
Anonym
« Odpověď #18 v: 30. Říjen 2005, 20:43 »

Ale to uz je jenom o tech mapach, a ty mapove podklady se stale zlepsuji. Ja jsem popojizdel asi pred mesicem z mista na misto po Vidni a bez Route66 (TomTom v te dobe jeste pro UIQ nebyl "k dispozici") v takoveto metropoli ani ranu! Kdyz budu potrebovat najit jednu ulici v Ostrove, tak se zeptam prvniho koho uvidim a pravdepodobne to bude ten posledni, koho se budu muset ptat...
uložena
Golf
Uzivatel
Telefon: iPhone 3GS 32GB

Zobrazit profil
« Odpověď #19 v: 30. Říjen 2005, 20:57 »

A to je prave to, o cem jsem psal, do Ostrova trefim a tak vlastne zadnou navigaci neporebuji, ze? Staci se pak na miste zeptat. Nevyhoda toho je ale prave v tom pokryti (myslim ze nejen pro me). Ze zacatku jsem byl take nadseny, pouzival jsem to v dobe, kdy Route ani TomTom nebyl k dispozici. Ale kazdy jsme jiny, me se omrzelo si s tim jenom hrat a zacal jsem to pouzivat mimo jine i k praci. A pak kdyz potrebuju ted hned najit cestu a nemuzu se na to spolehnout? To pak nemusim ani instalovat... Ale aÂť to kazdy pouziva podle potreb, ja jsem jen napsal nazor na skutecne pouziti z praxe.
uložena

SE P910i  (2GB SonyMSPD HS & SanDisk MobileMateMS+ & HCB-300 & HBH-200) >>> HTC Polaris (Cruise) >>> iPhone 3G 16GB >>> iPhone 3GS 32GB
xhans69
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #20 v: 01. Listopad 2005, 20:27 »

Hele a nevite nekdo jaky format pouziva TT pro mapy a jaky infomapa12??
Mozna by to slo nejak zkloubit do kupy. Street atlas je street atlas Mrknutí

@kmozis:
no on ty trasy prepocitava celkem svizne, akorat kdyz nema z ceho prepocitavat tak se to asi pocita blbe - nezna mensi ulice nez 10m sirky Smajlík
uložena

A2618s>R380s>P900@P910 1GB
xhans69
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #21 v: 05. Listopad 2005, 14:31 »

Nevite nekdo jestli umi tomtom pri prujezdu okolo libovolneho bodu zajmu tento bod ohlasit?
Nemusim jet treba po naplanovane ceste, ale kdyz budu pobliz nejakeho BZ tak mi ohlasi - jste 200 m od hotelu (napriklad)
Nemam moznost to ted zkusit protoze jsem gps pujcil znamemu
uložena

randim
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #22 v: 07. Listopad 2005, 09:13 »

Nevite nekdo jestli umi tomtom pri prujezdu okolo libovolneho bodu zajmu tento bod ohlasit?
Nemusim jet treba po naplanovane ceste, ale kdyz budu pobliz nejakeho BZ tak mi ohlasi - jste 200 m od hotelu (napriklad)

ANo umi. dokonce je mozne si nastavit jakou vzdalenost od daneho bodu (ci POI) mate byt aby vam zahlasil ( i zvukove) ze jste o nej. Dobry treba u statickych radaru..
uložena

P900@FLASH@P910i
Tomasd_brn
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #23 v: 07. Listopad 2005, 10:32 »

Nejde mi vybrat cesky hlas (je sedivy). Nevite co s tim?
Ja jsem na tom byl podobne... Mel jsem aplikaci v telefonu na cecku a mapy na karte na decku. Po nahrati aplikace na kartu k mapam mi to zacalo fungovat. Takze pokud to mas takto, tak by to mohlo byt tim...
Bohuzel mam vsechno na karte, takze zadrhel bude jinde. Pokud nekdo vite, poradte prosim Cheesy
uložena

P910i + 1GB MS Pro Duo
joojo
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #24 v: 07. Listopad 2005, 16:10 »

Cus, ja to mam u sebe v Pecku takhle (vsechno na karte):
D:/De_AT_CH_PL
D:/ITN
D:/licences
D:/raster
D:/Schemes
D:/sdkFileCalls
D:/TOMTOM
D:/Voices

a pak D:/system/apps/TTMOBILE
D:/system/apps/TTNAVCONTACTS

A funguej to i s cestinou.......I kdyz teda ten hlas a ty pokyny nic moc...... Route je v tomhle lepsi, ale zase se mi seka...TOMTOM ani jednou......
uložena
MartinH
Anonym
« Odpověď #25 v: 07. Listopad 2005, 16:21 »

ja tam mam anglictinu od ozzyho osbourna a obcas mam co delat, abych se neuchechtal:o)
uložena
joojo
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #26 v: 07. Listopad 2005, 16:25 »

Nejlepsi je, kdyz ten chlapek na mne pres reproduktor rve "Sjedte" nebo "po stu metrech".... Smajlík
uložena
xhans69
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #27 v: 07. Listopad 2005, 17:19 »

ANo umi. dokonce je mozne si nastavit jakou vzdalenost od daneho bodu (ci POI) mate byt aby vam zahlasil ( i zvukove) ze jste o nej. Dobry treba u statickych radaru..

Presne tohle mam na mysli, uhodils hlavicku na hrebicek. Budu muset sehnat a delat mapu radaru
uložena

randim
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #28 v: 08. Listopad 2005, 08:15 »

Presne tohle mam na mysli, uhodils hlavicku na hrebicek. Budu muset sehnat a delat mapu radaru

To by bylo super , doufam ze se potom podelis...  Mrknutí Mrknutí Mrknutí
uložena

P900@FLASH@P910i
joojo
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #29 v: 08. Listopad 2005, 10:05 »

Mama statickejch radaru je na: http://online.poi.cz/   ....tam se daji miliony ruznejch POI a mimo jiny i radary....... Mrknutí
uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: 1 [2] 3 4 ... 7
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni telefony  |  Symbian UIQ2 (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: TomTom 5
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.045 sekund, 18 dotazů.