SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
29. Duben 2025, 00:11

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni telefony  |  Symbian UIQ3  |  Obecne (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: QWERTY a QWERTZ klavesnice
Strana: 1 [2]  Vše
Poslat téma Tisk
Autor Téma: QWERTY a QWERTZ klavesnice  (Zobrazeno 8841 x)
vojtus
Anonym
« Odpověď #15 v: 13. Listopad 2007, 14:29 »

Chtel bych se zeptat, kdyz uz se to tu nakouslo. Jde jen o popisky, nebo je proste Y natvrdo nahore a neda se to prepnout (jako treba ve Windows)Huh Popisek by mi nevadil, ale aby mi to psalo Y misto Z a opacne to bych asi neskous' (mam moznost levne skoro fungl M600i).

tak na M600 budes mit Y na 90% nahore a nic s tim neudelas

vez ale ze skousnout se to da uplne v klidu ;-)

no tak zkousnout se to teda neda ..qwertz je peknej hnus a to at si nechaji sekretarky...ja chci plnohodnotnou klavesnici ne nejakej smejd Angry ted jsem to zjistil a hodlam to resit, snad mi to vymeni pac ho mam od ctvrtka
uložena
vojtus
Anonym
« Odpověď #16 v: 13. Listopad 2007, 15:09 »

Eauvec,jakou pouzivate na P1 Klavesnici?Vsude se totiz prodava QWERTY.QWERTZ je u nas temer nedostupna a neda se sehnat.Proto vas prosim o vase zkusenosti.Jak se s ni pracuje a zda se da na qwerty zvyknout.Popr.odkaz na obchod kde se da zakoupit QWERTZ.Predem diky za vase zkusenosti Cool

no jestli chces qwertz tak si skoc do www handycom cz v praze ..maj samy hnusny qwertz...coz jsem zjistil pozde a uz mi ho nevymeni pac nema za co, ma samy qwertz a ja chci QWERTY!!!
uložena
DavesMan
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: C702, Samsung Galaxy S II i9100

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #17 v: 13. Listopad 2007, 15:28 »

ja chci plnohodnotnou klavesnici ne nejakej smejd
Asi ti nejak unika, ze v ER (a jinych statech) je plnohodnotna klavesnice prave QWERTZ a ne nejaky "poamerikanizovany" QWERTY.
uložena

Sony Ericsson C702 Speed Black / www.cyber-shot.cz
R3EK002 Generic CENTRAL-EURO, EROM: 1200-4341, OTP CID: 52, EROM CID: 52, EROM COLOR: RED, CDF: 1201-0116 R12A
SanDisk Memory Stick™ Micro 2 GB
Sony Ericsson MW600
vojtus
Uzivatel
Telefon: SE M600i

Zobrazit profil
« Odpověď #18 v: 13. Listopad 2007, 16:16 »

ja chci plnohodnotnou klavesnici ne nejakej smejd
Asi ti nejak unika, ze v ER (a jinych statech) je plnohodnotna klavesnice prave QWERTZ a ne nejaky "poamerikanizovany" QWERTY.

jako jo jasne...uznavam, jenze to "poamerikanizovany" ma svy vyhody, dosahnes na vsechny klavesy pres pravy alt, vsude mam qwerty a dost me rozladuje porad prebihat, neni problem se preonacit...na chvili,ale kdyz chci neco pouzivat dlouhodobe tak chci mit svuj komfort...dost me to rozladilo protoze vsude se vicemene pise o qwerty takze me nenepadlo to zkontrolovat...prodejce nejspis dovazi vse z D odkud se bere qwertz, podle diskuze vyse, takze ted musim hledat jak to zmenit nebo eventuelne s nekym vymenit kdo chce ceskou....nechapu proc to neni jako u woken...alt+shift a je vymalovano....o klavesnici mi nejde tam at je y/z vim co kde pisu.. Angry Cry

a presne opacny problem maji lidi s qwerty Grin...proto nechapu proc neudelali jednoduse nejakou zmenu at si kazdy nastavi podle chuti:'(
« Poslední úprava: 13. Listopad 2007, 16:30 od vojtus » uložena
DavesMan
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #19 v: 13. Listopad 2007, 18:21 »

Tak na prepinani jsem se ptal taky. A taky mi prislo nelogicky, ze smart telefon to neumi nastavit. Proto mi prijde zcela nelogicke, aby oficialni CZ distribuce urcena pro cesky trh mela QWERTY. A naopak, dovozovky maji vetsinou QWERTZ. Eili najit nekoho s QWERTY nebude problem. Spis jestli bude ochoten vymenit (byÂť treba s tvym doplatkem) moznost bezproblemove reklamovat v autorizovanem servisu za sedy dovoz. Huh
uložena

R3EK002 Generic CENTRAL-EURO, EROM: 1200-4341, OTP CID: 52, EROM CID: 52, EROM COLOR: RED, CDF: 1201-0116 R12A
Sony Ericsson MW600
Pipa
Uzivatel
Telefon: iPAQ614c

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #20 v: 13. Listopad 2007, 18:35 »

taky patrim do rady kapitalistickych prisluhovacu a preferuju qwerty
hold ty z nas ktery jsou odkojeny ZX Spectrem a prvnima PC uz jiny nebudou
uložena

MTX770,MD520,N6110,N7110,N6310+IPAQ3630,P800,P910i+MPX220,P1i,iPAQ614c
FilipLudvik
Anonym
« Odpověď #21 v: 13. Listopad 2007, 19:32 »

Tak na prepinani jsem se ptal taky. A taky mi prislo nelogicky, ze smart telefon to neumi nastavit. Proto mi prijde zcela nelogicke, aby oficialni CZ distribuce urcena pro cesky trh mela QWERTY. A naopak, dovozovky maji vetsinou QWERTZ. Eili najit nekoho s QWERTY nebude problem. Spis jestli bude ochoten vymenit (byÂť treba s tvym doplatkem) moznost bezproblemove reklamovat v autorizovanem servisu za sedy dovoz. Huh

qwerz na qwerty je mozne zmenit jen ve specialnim flashi.. samozrejme umim..
uložena
DavesMan
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #22 v: 13. Listopad 2007, 20:06 »

Pipa: Ja samozrejme taky zacinal, konkretne C64. Ale proste v dnesni dobe je vyhodnejsi mit proste CZ Windows, CZ Office, apod. (i kdyz s rozsirovanim Unicode by to melo byt casem fuk a nekompatibility v kodovani odstraneny). A to nejsem sekretarka nybrz vyvojar SW.

F.L.: a po flashi se i prestehujou prelepky na klavesce? Grin Tenhle mix "SW neodpovida HW" je snad jeste vice matouci nez cistokrevne QWERTY... Aspon pro mne.
uložena

Sony Ericsson MW600
VaRo
Anonym
« Odpověď #23 v: 13. Listopad 2007, 20:17 »

Pak staci zainvestovat do vymeny klavesnice....  Mrknutí Osobne jsem tez nebyl moc nadsen z prechodu z qwerty na qwertz, ale zvykl jsem si...
uložena
FilipLudvik
Anonym
« Odpověď #24 v: 13. Listopad 2007, 23:44 »

bez vymeny klavesnice si zvyknes jako na laptopu... je to otazka nekolika napsanych textu.
uložena
vojtus
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #25 v: 14. Listopad 2007, 15:47 »

me se prave nechce zvykat kdyz vsude jsem si nastavil pro praci qwerty, i v praci...tak mi prijde skoda ted kapitulovat:))) Tou sekretarkou jsem se neechtel nikoho dotknout, byl jsem velmi rozhorcen vlastni nedbalosti (pokud by to bylo vubec platne byt dbaly). Zaruka je v pohode, nevim odkud je tedy dovoz,ale papirove je zarucak i obchod v poradku takze doufam, ze z teto stranky by problem nebyl pripadne:)

s tim flashovanim...co to obnasi ve vztahu k zaruce treba? pokud se tim ztrati, pri pripadne reklamaci jde prefleshovat zase zpatky aby probehla v poradku? s pocitacema si rady vim, ale na poli mobilnim jsem amater:)))  z Tveho prispevku Filipe, ze ty umis jsem pochopil ze si to neudela jen tak kazdy stazenim programu z netu a dle pokynu provede,co?:-) delas to teda "na pozadani"? Cool
zmenis jenom y/Z nebo i ty znaky ktery jsou na tlacitku s tim?
uložena
vojtus
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #26 v: 14. Listopad 2007, 15:55 »

Pipa: Ja samozrejme taky zacinal, konkretne C64. Ale proste v dnesni dobe je vyhodnejsi mit proste CZ Windows, CZ Office, apod. (i kdyz s rozsirovanim Unicode by to melo byt casem fuk a nekompatibility v kodovani odstraneny). A to nejsem sekretarka nybrz vyvojar SW.

F.L.: a po flashi se i prestehujou prelepky na klavesce? Grin Tenhle mix "SW neodpovida HW" je snad jeste vice matouci nez cistokrevne QWERTY... Aspon pro mne.
Ja taky zacinal na C64 Grin ale prave v Office a W-cokoliv jsem si navyk na prehozeny, kuli te jednodussi pritupnosti anglickych znaku:)...vsechno je to o tom ze proste vyrobce neskutecne zklamal v teto veci...jinak super telefon to Mko:)
uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: 1 [2]  Vše
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni telefony  |  Symbian UIQ3  |  Obecne (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: QWERTY a QWERTZ klavesnice
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.048 sekund, 19 dotazů.