SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
05. Květen 2025, 04:35

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni telefony  |  Symbian UIQ2 (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: defaultni cislo
Strana: [1] 2  Vše
Poslat téma Tisk
Autor Téma: defaultni cislo  (Zobrazeno 5368 x)
otas
Uzivatel
Pohlaví: Muž

Zobrazit profil
« v: 13. Červenec 2005, 08:51 »

Pokud mam pod jednim kontaktem ulozeno vice cisel, tak vzdy pri pridrzeni kontaktu to automaticky vytaci cislo uvedene pod pevnou linkou. Zpravidla ale clovek vola cisla mobilni. Je nejake systemove reseni (krome toho, ze si mobilni cislo uvedu do kolonky Telefon(z), coz povazuji za mozne ale hloupe prepisovat si v Kontaktech u vice jak poloviny tyto polozky). Volba uprednostnovaneho cisla zpuosbi pouze jeho zobrazeni na displeji v Kontaktech, ale ne volbu. Povazuji to za primitivni a obtezujici chybu pri beznem pouzivani, protoze to vede ke 2 ukonum navic pri kazdem volani-najet na Kontakt, vlezt do kontaktu a vybrat si cislo, ktere chci volat.
uložena
kmozis
Anonym
« Odpověď #1 v: 13. Červenec 2005, 09:48 »

Jedine reseni, na ktere jsem narazil pri reseni tohoto problemu ja, je nainstalovat is ALON ContactGuide. Ten zase v aktualni podobe neni zcela vychytan a obsahuje musky, na ktery budou autori dle me korespondence s nimi jeste pracovat...
uložena
MartinH
Anonym
« Odpověď #2 v: 13. Červenec 2005, 19:25 »

Pokud mam pod jednim kontaktem ulozeno vice cisel, tak vzdy pri pridrzeni kontaktu to automaticky vytaci cislo uvedene pod pevnou linkou. Zpravidla ale clovek vola cisla mobilni. Je nejake systemove reseni (krome toho, ze si mobilni cislo uvedu do kolonky Telefon(z), coz povazuji za mozne ale hloupe prepisovat si v Kontaktech u vice jak poloviny tyto polozky). Volba uprednostnovaneho cisla zpuosbi pouze jeho zobrazeni na displeji v Kontaktech, ale ne volbu. Povazuji to za primitivni a obtezujici chybu pri beznem pouzivani, protoze to vede ke 2 ukonum navic pri kazdem volani-najet na Kontakt, vlezt do kontaktu a vybrat si cislo, ktere chci volat.
no a kdyz budes mit dva mobily, tak co si pocnes s temi "zbytecnymi" ukony? V civilizovanem svete, kde pevni operatori nejsou vydirani mobilnimi nesmyslnymi propojovacimi poplatky, je slusnost volat nejprve na pevnou linku v praci, protoze tim je zaruceno, ze nebudu rusit. Jinak ok, posunuti jog dialu, ok, mi jako zase az tak strasna operace neprijde.
uložena
otas
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #3 v: 13. Červenec 2005, 20:41 »

no a kdyz budes mit dva mobily, tak co si pocnes s temi "zbytecnymi" ukony? V civilizovanem svete, kde pevni operatori nejsou vydirani mobilnimi nesmyslnymi propojovacimi poplatky, je slusnost volat nejprve na pevnou linku v praci, protoze tim je zaruceno, ze nebudu rusit. Jinak ok, posunuti jog dialu, ok, mi jako zase az tak strasna operace neprijde.
Je to diskutabilni. Jako servisni technik komunikuji predevsim ma mobilni cisla, pevna linka je vetsinou v zaloze. Urcite to neni smrtelne, ale predpokladal jsem, ze tak chytre zarizeni nebude mit takove, nekdy az primitivni, nedostatky. Je jich vic.Mrzi me, ze daleko levnejsi zarizeni tyto problemky nemaji (ale zase maji jine :-))
uložena
kmozis
Anonym
« Odpověď #4 v: 14. Červenec 2005, 07:46 »

Uživatel: otas link=topic=1029.msg8554#msg8554
Je to diskutabilni. Jako servisni technik komunikuji predevsim ma mobilni cisla, pevna linka je vetsinou v zaloze. Urcite to neni smrtelne, ale predpokladal jsem, ze tak chytre zarizeni nebude mit takove, nekdy az primitivni, nedostatky. Je jich vic.Mrzi me, ze daleko levnejsi zarizeni tyto problemky nemaji (ale zase maji jine :-))

Posledni dobou tady na pecko dost zvracis... tak si kup tu vysnenou Nokii a mas pokoj. Pecka maji v zakladu dost nedostatku, ale temer vsechny jsou odstranitelne doinstalovanim 3rd party software, ktereho je dostatek.
uložena
otas
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #5 v: 14. Červenec 2005, 07:58 »

Uživatel: otas link=topic=1029.msg8554#msg8554

Posledni dobou tady na pecko dost zvracis... tak si kup tu vysnenou Nokii a mas pokoj. Pecka maji v zakladu dost nedostatku, ale temer vsechny jsou odstranitelne doinstalovanim 3rd party software, ktereho je dostatek.
Nezvracim.Jen jsem si koupil zarizeni, ktere bylo deklarovano jako super a cekal jsem, ze super bude. Tak se snazim tyto veci  resit tady. Nemyslim si, ze jsem dokonaly a proto se ptam, protoze je dost lidi, kteri znaji a umi vice jako ja. Treba nektery problem je jen moje neznalost.Nokii jsem mel dost dlouho a chtel jsem neco super.Jsem technik, delam site a kdyby switche a routery mely vlastnosti jako pecko, tak to bude alchymie.Nevim, proc bych si do zarizeni, ktere i tak dost stoji, mel za penize, byÂť ne velke, dokupovat SW, ktery resi nechopnost vyrobce instalovat v zakladni vybave aplikace, ktere se chovaji user friendly bez zbytecnych malych neprijemnosti. Budu se ptat dal, protoze to nehodlam vzdat
uložena
num3r0
Anonym
« Odpověď #6 v: 14. Červenec 2005, 08:03 »

Nezvracim.Jen jsem si koupil zarizeni, ktere bylo deklarovano jako super a cekal jsem, ze super bude. Tak se snazim tyto veci  resit tady. Nemyslim si, ze jsem dokonaly a proto se ptam, protoze je dost lidi, kteri znaji a umi vice jako ja. Treba nektery problem je jen moje neznalost.Nokii jsem mel dost dlouho a chtel jsem neco super.Jsem technik, delam site a kdyby switche a routery mely vlastnosti jako pecko, tak to bude alchymie.Nevim, proc bych si do zarizeni, ktere i tak dost stoji, mel za penize, byÂť ne velke, dokupovat SW, ktery resi nechopnost vyrobce instalovat v zakladni vybave aplikace, ktere se chovaji user friendly bez zbytecnych malych neprijemnosti. Budu se ptat dal, protoze to nehodlam vzdat

V zadnem pripade se nevzdavej a bojuj .... v cili na tebe ceka sladka odmena v podobe spokojeneho uzivatele mobilniho telefonu Smajlík
BTW: Kdyz jses technik, mam pro tebe radu ... pristupuj ke svemu telefonu jako kdyby tam byly nainstalovany Windows Cheesy
uložena
kmozis
Anonym
« Odpověď #7 v: 14. Červenec 2005, 08:04 »

Urcite se ptej, ale ty neprijemnosti, o kterych mluvis, proste v zakladu jsou. Nemuzes k tomu pristupovat, jako k hotovemu mobilnimu telefonu. Je to zarizeni s operacnim systemem, do ktereho vyrobce predinstaloval aplikace pro ovladani zakladnich funkci. Ale pokud chces mit pristroj k obrazu svemu, musis tam proste doinstalovat i dalsi software. Je to to same, jako kdyz si koupis PC s Windowsama. Pomoci Paintbrushe taky muzes editovat BMP soubory, ale asi kazdy si radsi sezene Adobe PhotoShop nebo Corel PhotoPaint...
Navod, jak vyresit tento Tvuj konkretni problem jsem Ti dal o par prispevku vyse.
uložena
peterss
Anonym
« Odpověď #8 v: 14. Červenec 2005, 08:15 »

mam  Pcko asi treti nebo stvrty tyden, na 99% spokojenost. moznost doinstalovat aplikace a upravit si foun pro sebe je myslim vyhoda nez chyba vyrobce. neumi si predstavit smarfoun, hotovy, bez moznosti prizpusobeni pro potreby uzivatele.
uložena
otas
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #9 v: 14. Červenec 2005, 08:42 »

Nezvracim.Jen jsem si koupil zarizeni, ktere bylo deklarovano jako super a cekal jsem, ze super bude. Tak se snazim tyto veci  resit tady. Nemyslim si, ze jsem dokonaly a proto se ptam, protoze je dost lidi, kteri znaji a umi vice jako ja. Treba nektery problem je jen moje neznalost.Nokii jsem mel dost dlouho a chtel jsem neco super.Jsem technik, delam site a kdyby switche a routery mely vlastnosti jako pecko, tak to bude alchymie.Nevim, proc bych si do zarizeni, ktere i tak dost stoji, mel za penize, byÂť ne velke, dokupovat SW, ktery resi nechopnost vyrobce instalovat v zakladni vybave aplikace, ktere se chovaji user friendly bez zbytecnych malych neprijemnosti. Budu se ptat dal, protoze to nehodlam vzdat

V zadnem pripade se nevzdavej a bojuj .... v cili na tebe ceka sladka odmena v podobe spokojeneho uzivatele mobilniho telefonu Smajlík
BTW: Kdyz jses technik, mam pro tebe radu ... pristupuj ke svemu telefonu jako kdyby tam byly nainstalovany Windows Cheesy
mirny nesouhlas  Smajlík. Ve W jsem zatim vzdy nasel a vyresil problemky, mam okolo stovky  aplikaci.
uložena
MartinH
Anonym
« Odpověď #10 v: 14. Červenec 2005, 09:15 »

no clovece, kdybych v tech routerech a switchich (jaky i/y switchich: vzor stroj ale tvrda souhlaska......) nachazel moznosti kalednare, kontaktni knihy a synchronisace s notesama, rychle bych sahal po budiku, abych se z hrozneho snu probudil. Jestli ctes dokumentaci ke switchum tak, jako jsi se informoval pred koupi pcka, potes panbuh Tvoje site.
Jde o to, ze smartphone je proste jina koncepce, nez normalni mobil, kde, co nemas v zakladu, proste nemas (s vyjimkou java blbin). Ani N9300 by Ti bez externich aplikaci neprisla tak bohovska.
uložena
otas
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #11 v: 14. Červenec 2005, 09:47 »

no clovece, kdybych v tech routerech a switchich (jaky i/y switchich: vzor stroj ale tvrda souhlaska......) nachazel moznosti kalednare, kontaktni knihy a synchronisace s notesama, rychle bych sahal po budiku, abych se z hrozneho snu probudil. Jestli ctes dokumentaci ke switchum tak, jako jsi se informoval pred koupi pcka, potes panbuh Tvoje site.
Jde o to, ze smartphone je proste jina koncepce, nez normalni mobil, kde, co nemas v zakladu, proste nemas (s vyjimkou java blbin). Ani N9300 by Ti bez externich aplikaci neprisla tak bohovska.
Misto switch pouzij prepinac a mas po gramatickych problemech. Smajlík. Po valassky je switchach, taky neni co resit.Asi jsi nevidel dokumentaci k routeru nebo k prepinaci, bez ni to nejde, ma to k tisicovce stran kazdy.To, co je v zakladu mi v podstate staci. Ale i jednoduche veci mohou fachcit k plne spokojenosti, staci malo,mozna kdyby autor to zkusil pouzivat par dni a prisel by na to sam.
uložena
otas
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #12 v: 14. Červenec 2005, 10:18 »

Jeste poznamka.Neni to tak, jak si myslis.Mel jsem od Eurotelu pujceny na zkousku DataPhoneII i III, Treo600 a HP 6340 (910 nemeli k dispozici). Kazdy mel  neco, proc jsem jej nakonec nekoupil. Pak jsem potkal kolegu s 900, tvrdil, ze je to super.Tak jsem na nej dal bez dalsiho zkouseni. Po konzultacich par dnu pote jsme dosli k zaveru, ze ma stejne zkusenosti a od nekterych veci upustil (Poznamky, Ukoly).
uložena
MartinH
Anonym
« Odpověď #13 v: 14. Červenec 2005, 10:36 »

no, takze je to tak, jaxi myslim: nekdo Ti rekl, ze je pcko bomba, Ty jsi ho koupil a ted se Ti jako bomba nezda (nepoustejme se do debat o aktivnich prvnich prvcich, trosku do toho vidim, tak at tady nevedem OT debaty). Je to stejne jako s fotakem, kazdy ma neco, co je na nem super a neco, co vadi. A kdyz uz si koupis zrcadlovku, je aspon velika. Telefon to same, jenom to ani ta velikost nemusi zachranit. Mne pcko vyhovuje maximalne, jedine veci, ktere mi fakt chybi jsou moznost psani diakritiky perem (nejdou hacky a decuma mne nakonec prestala bavit) a automaticka synchronisace office dokumentu tak, jak jsem na to byl zvykly z palma. Je ale pravda, ze nemam kdykoli problem otevrit flip a vytahnout stylus........
uložena
otas
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #14 v: 14. Červenec 2005, 11:53 »

no, takze je to tak, jaxi myslim: nekdo Ti rekl, ze je pcko bomba, Ty jsi ho koupil a ted se Ti jako bomba nezda (nepoustejme se do debat o aktivnich prvnich prvcich, trosku do toho vidim, tak at tady nevedem OT debaty). Je to stejne jako s fotakem, kazdy ma neco, co je na nem super a neco, co vadi. A kdyz uz si koupis zrcadlovku, je aspon velika. Telefon to same, jenom to ani ta velikost nemusi zachranit. Mne pcko vyhovuje maximalne, jedine veci, ktere mi fakt chybi jsou moznost psani diakritiky perem (nejdou hacky a decuma mne nakonec prestala bavit) a automaticka synchronisace office dokumentu tak, jak jsem na to byl zvykly z palma. Je ale pravda, ze nemam kdykoli problem otevrit flip a vytahnout stylus........
Taky jsem mel Palm V.Proto asi ty detaily.Palm je stary 5 let, mozna vic a Graffiti bylo super. Je to vec pohledu a co pouzivas.Ja treba pisu bez diakritiky,staci mi to (nekdy), rozpoznavani znaku a funkce pri psani stylusem povazuji u pecka za velice slabe,ale je mozne pouzit jednu z klavesnic,takze to neresim vubec a ani se na to nebudu ptat, nakonec o tom jiz byla rec na foru. O synchronizaci asi jeste budu psat.
uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1] 2  Vše
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni telefony  |  Symbian UIQ2 (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: defaultni cislo
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.049 sekund, 18 dotazů.