Jak jsem ji¾ v sekci o schémátkách avizoval, chystal jsem se na Z710i (Twilight Black). Teï u¾ ji mám doma, tak se s vámi mohu podìlit o pocity, zku¹enosti a mo¾ná nìjaké dal¹à zajÃmavosti. Upozoròuji, ¾e mé nþe uvedené blábolenà nemá pra¾ádné ambice být odbornou recenzÃ, buïte proto shovÃvavà pionýøi, dìkuji. Tolik na úvod, autor - já.
Pár základnÃch údajù (pro dal¹à pøÃpadné zájemce). Cena tohoto dovozového kousku se nynà pohybuje kolem 6500 Kè(+/- 500 Kè, no spù +...) i tak ale cena, v porovnánà s konkurencÃ, slu¹ná, si myslÃm... :
Charakteristika:Otevøete se propracovanému stylu Z710i. Tento otvÃracà telefon Vám pøiná¹à efektivnà telefonovánà a práci se zprávami, kvalitnà fotoaparát a rùzné mo¾nosti spojenÃ. To v¹e ve stylovém, prvotøÃdnÃm provedenÃ.
Z710i vybavený dvoumegapixelovým fotoaparátem Vám umo¾nà zachytit okam¾ik. Nezále¾à na tom, kde jste. Kdy¾ se chcete dostat blþe, pou¾ijte digitálnà zoom.
DÃky technologii Bluetooth™ lze snadno synchronizovat kalendáø a kontakty mezi PC a telefonem. Zùstaòte v kontaktu s pøáteli a kolegy prostøednictvÃm multimediálnÃch zpráv nebo emailu.
S telefonem Z710i nenà Internet nikdy daleko. Spus»te Internetový prohlþeè v telefonu a seznamte se s nejnovìj¹Ãmi událostmi a sportovnÃmi výsledky.
Vzru¹enà nebo relaxace? Z710i poskytuje kvalitnà zábavu bez ohledu na to, èemu dáváte pøednost. Zahrajte si trojrozmìrnou hru. Poslouchejte va¹i oblÃbenou hudbu.
Struèný popisElegantnÃ, propracovaný telefon s aktÃvnÃm TFT displejem o 262 tisÃci barvách. Vestavìné stereo FM Rádio s RDS a MP3 pøehrávaè, integrovaný 2 Mpix fotoaparát, Bluetooth, IrDA, vnitønà pamì» 10 MB+ Memory Stick Micro™ (M2™) a pamì» na 1000 kontaktù.
ParametryBarevný displej: Ano
Bluetooth: Ano
BudÃk: Ano
Datum: Ano
Doba hovoru (a¾ hodin): 10
GSM pásma (MHz): 850/900/1800/1900
Hlasité HF: Ano
Hlasové ovládánÃ: Ano
Hlasové vytáèenÃ: Ano
Hloubka (mm): 24,5
Hmotnost (gramù): 101
Hodiny: Ano
Hry: Ano
Infraèervený port: Ano
Integrované FM rádio: Ano
Integrovaný digitálnà fotoaparát: Ano
Integrovaný digitálnà fotoaparát (rozli¹enà v pix): 1600x1200
Integrovaný email klient: Ano
Integrovaný MP3 pøehrávaè: Ano
Internà pamì» (MB): 10
Internà pamì» na SMS: Ano
Kalendáø: Ano
Kalkulaèka: Ano
Kontakty - vÃc údajù k jednomu jménu: Ano
Nahrávánà videosekvencÃ: Ano
Operaènà systém: Ne
Poèet barev zobrazených na displeji: 262144
Podpora dlouhých SMS zpráv: Ano
Podpora EDGE: Ano
Podpora GPRS: Ano
Podpora HSCSD: Ano
Podpora Java aplikacÃ: Ano
Podpora multimediálnÃch zpráv MMS: Ano
Podpora Push To Talk: Ne
Podpora WCDMA: Ne
Pohotovostnà doba (a¾ hodin): 350
Polyfonnà vyzvánìnà (poèet hlasù): 64
Prediktivnà vkládánà textu: Ano
Pøipraven pro venkovnà pou¾itÃ: Ne
Rozli¹enà displeje (pix): 176 x 220
Slot pro pamì»ovou kartu (formát karty): Memory Stick Micro™ (M2™)
Smartphone: Ne
Synchronizace s PC: Ano
©Ãøka (mm): 48
Telefon typu "Véèko": Ano
Telefonnà seznam v pamìti telefonu - poèet èÃsel: 2500
Telefonnà seznam v pamìti telefonu - poèet jmen: 1000
Typ baterie: Li-Pol
Typ displeje: TFT
Úkoly: Ano
U¾ivatelské profily: Ano
Výmìnné kryty: Ne
Vý¹ka (mm): 88
WAPový prohlþeè: Ano
Záznam hlasu: Ano
Zoom (kolikanásobný): 2,5
Obsah balenÃMobilnà telefon(firm R1EF001), pamì»ová karta (Sony M2 64MB), baterie (BST-37 900mAh), sû.nabÃjeèka (CST-60), obyè.HF-sluchátka (REF 501/62/2 R1A), u¾ivatelská pøÃruèka, datový kabel, CD s PC suite a záruènà list.
A u¾ je doma, holka jedna!
Co mì osobnì nejvÃce pøekvapilo? Balenà má úplnì jiný tvar i barvu, ne¾ na jaké je dlouholetý u¾ivatel této znaèky zvyklý. Viz foto (v¹echny snÃmky jsem poøÃdil teï K800-kou za ne zcela ideálnÃch svìtelných podmÃnek a navÃc jsem u toho ¾ral, omluvte pøÃpadné drobky od veèeøe...).
Balenà v¹imnìte si, jak jsem si nápaditì pomohl podpìrkou - razÃtkem...
Po vybalenà a dùkladném prozkoumánà mì dále pøekvapilo, jak moc je ta moje èerná Z710-ka èerná
;D Povrch má pøÃjemnì matný = neklou¾e a dá se tahat za ucho (anténu), dobré pøi vytahovánà z kapes apod. Má "nejmilej¹Ã" ho po krátkém pomazlenà se okomentovala slovy: "Jééé to je ale drobeèek" (mluvÃme tu stále o Sony Ericssonu Z710i - pro miramaxe a ostatnà vÃcesmyslnÃky
). Jako drobeèek ji pøipadá nejspù proto, ¾e má ji¾ potøetà stejný mobil a to Sony Ericssona Z600 - taky fe¹ák, ale u¾ postar¹Ã...
ZatÃm nìjak nemám poøádnej grif na vyndavánà a zandavánà krytu baterie, taky takový nìjaký americký, ale mo¾ná mám ne¹ikovný pazoury
. To zacvakávánà a vycvakávánà krytu ale nic moc, navÃc, kdy¾ pamì»ová karta je schovaná pod krytem.
Tak jako u ka¾dého nového mobilku jsem zaèal obvyklou procedurou - pøi vypnutém stavu nabÃt baterii, potom nahrát v¹echny potøebné ovladaèe. Kontakty jsem do Z710-ky dostal pøes MPE ze zálohy vytvoøené z K800-ky (viz obrázek)
S MyPhoneExplorerem nemá Z710-ka ¾ádný problém - viz dal¹à obrázky
Kdy¾ u¾ tam mám kontakty, pøidám je¹tì schémátka z jiných mobilù s rozli¹enÃm 176x220 (a ¾e jich doma mám!
)
Na ukázku displej se schémátkem z ni¾¹Ãho modelu
Pak jsem (jen pro jistotu) té¾ vyzkou¹el webovou aktualizaènà slu¾bu, která mi oznámila, ¾e mám v Z-ku skuteènì nejnovìj¹à firmware...
Pár dal¹Ãch neutøÃdìných postøehù mého mozku:
- mile mì pøekvapil vnìj¹à displej (èitelnost a kontrast), trochu nemile mì pøekvapil vnitønà displej (jsem hold u¾ zmlsanej kvalitou z K800i, ale nenà ¹patnej...)
- je tu opìt zmìna na levém boku jsou tlaèÃtka +/- a foȇku, který má 2 MPX a kvalita je solidnÃ...
- 4 ovládacà tlaèÃtka na vrchnÃm krytu pro obsluhu pøehrávánà mp3 chodìj parádnì,
- hor¹à u¾ to je se 4-mi kulatými funkènÃmi tlaèÃtky do køþe na klávesnici (pøipojenà k netu - tam to cenÃm, ale u zbývajÃcÃch 3 tj. menu fcÃ, zprávy a vypÃnánÃ/zapÃnánà se na jejich stisk musÃm psychicky pøipravit i fyzicky soustøedit
snad se to èasem obìhá...
- klávesnice je krásnì "indigo" osvìtlena nìco jako u K610i... prostì paráda! Rovnomìrnì a dostateènì silnì,
- slu¹nì chodà i EDGE, který je indikován nad klÃnkem signálu,
- u datových pøenosù v¹e korektnà a rychlé,
- mp3 pøehrávánà pohodlné a kvalitou srovnatelné s mou K800i (srovnávám v¹ak v obou pøÃpadech pøi pou¾ità lep¹Ãch sluchátek - KOSS Porta pro...)
právì mi hraje Amanda svou nynà populárnà pÃseò z nejmenované TV reklamy...
VÃc mi zatÃm nenapadá, pøijdu-li na nìco relevantnÃho, doplnÃm...
Zeptáte-li se na nìco smysluplného a budu-li schopen na to odpovìdìt, rád "f¹em" odpovÃm...