SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím pøihla¹te se nebo se zaregistrujte.
Nepøi¹el Vám aktivaèní email?
05. Listopad 2024, 20:36

Zadejte u¾ivateské jméno, heslo a dobu pøihlá¹ení
Hledat:     Pokroèilé vyhledávání
142473 pøíspìvkù v 10014 tématech od 23754 u¾ivatelù
Nejnovìj¹í u¾ivatel: Emmitt
* Domù Nápovìda Hledat Pøihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Ostatní telefony  |  Telefony øady Z (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Moje Z710i (Twilight Black)
Strana: [1] 2 3 ... 17
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Moje Z710i (Twilight Black)  (Zobrazeno 119769 x)
VaRo
Anonym
« v: 01. Listopad 2006, 21:11 »

Jak jsem ji¾ v sekci o schémátkách avizoval, chystal jsem se na Z710i (Twilight Black). Teï u¾ ji mám doma, tak se s vámi mohu podìlit o pocity, zku¹enosti a mo¾ná nìjaké dal¹í zajímavosti. Upozoròuji, ¾e mé ní¾e uvedené blábolení nemá pra¾ádné ambice být odbornou recenzí, buïte proto shovívaví pionýøi, dìkuji. Tolik na úvod, autor - já.  Tongue

Pár základních údajù (pro dal¹í pøípadné zájemce). Cena tohoto dovozového kousku se nyní pohybuje kolem 6500 Kè(+/- 500 Kè, no spí¹ +...) i tak ale cena, v porovnání s konkurencí, slu¹ná, si myslím... :

Charakteristika:
Otevøete se propracovanému stylu Z710i. Tento otvírací telefon Vám pøiná¹í efektivní telefonování a práci se zprávami, kvalitní fotoaparát a rùzné mo¾nosti spojení. To v¹e ve stylovém, prvotøídním provedení.
Z710i vybavený dvoumegapixelovým fotoaparátem Vám umo¾ní zachytit okam¾ik. Nezále¾í na tom, kde jste. Kdy¾ se chcete dostat blí¾e, pou¾ijte digitální zoom.
Díky technologii Bluetooth™ lze snadno synchronizovat kalendáø a kontakty mezi PC a telefonem. Zùstaòte v kontaktu s pøáteli a kolegy prostøednictvím multimediálních zpráv nebo emailu.
S telefonem Z710i není Internet nikdy daleko. Spus»te Internetový prohlí¾eè v telefonu a seznamte se s nejnovìj¹ími událostmi a sportovními výsledky.
Vzru¹ení nebo relaxace? Z710i poskytuje kvalitní zábavu bez ohledu na to, èemu dáváte pøednost. Zahrajte si trojrozmìrnou hru. Poslouchejte va¹i oblíbenou hudbu.

Struèný popis
Elegantní, propracovaný telefon s aktívním TFT displejem o 262 tisíci barvách. Vestavìné stereo FM Rádio s RDS a MP3 pøehrávaè, integrovaný 2 Mpix fotoaparát, Bluetooth, IrDA, vnitøní pamì» 10 MB+ Memory Stick Micro™ (M2™) a pamì» na 1000 kontaktù.

Parametry
Barevný displej:     Ano
Bluetooth:    Ano
Budík:    Ano
Datum:    Ano
Doba hovoru (a¾ hodin):    10
GSM pásma (MHz):    850/900/1800/1900
Hlasité HF:    Ano
Hlasové ovládání:    Ano
Hlasové vytáèení:    Ano
Hloubka (mm):    24,5
Hmotnost (gramù):    101
Hodiny:    Ano
Hry:    Ano
Infraèervený port:    Ano
Integrované FM rádio:    Ano
Integrovaný digitální fotoaparát:    Ano
Integrovaný digitální fotoaparát (rozli¹ení v pix):    1600x1200
Integrovaný email klient:    Ano
Integrovaný MP3 pøehrávaè:    Ano
Interní pamì» (MB):    10
Interní pamì» na SMS:    Ano
Kalendáø:    Ano
Kalkulaèka:    Ano
Kontakty - víc údajù k jednomu jménu:    Ano
Nahrávání videosekvencí:    Ano
Operaèní systém:    Ne
Poèet barev zobrazených na displeji:    262144
Podpora dlouhých SMS zpráv:    Ano
Podpora EDGE:    Ano
Podpora GPRS:    Ano
Podpora HSCSD:    Ano
Podpora Java aplikací:    Ano
Podpora multimediálních zpráv MMS:    Ano
Podpora Push To Talk:    Ne
Podpora WCDMA:    Ne
Pohotovostní doba (a¾ hodin):    350
Polyfonní vyzvánìní (poèet hlasù):    64
Prediktivní vkládání textu:    Ano
Pøipraven pro venkovní pou¾ití:    Ne
Rozli¹ení displeje (pix):    176 x 220
Slot pro pamì»ovou kartu (formát karty):    Memory Stick Micro™ (M2™)
Smartphone:    Ne
Synchronizace s PC:    Ano
©íøka (mm):    48
Telefon typu "Véèko":    Ano
Telefonní seznam v pamìti telefonu - poèet èísel:    2500
Telefonní seznam v pamìti telefonu - poèet jmen:    1000
Typ baterie:    Li-Pol
Typ displeje:    TFT
Úkoly:    Ano
U¾ivatelské profily:    Ano
Výmìnné kryty:    Ne
Vý¹ka (mm):    88
WAPový prohlí¾eè:    Ano
Záznam hlasu:    Ano
Zoom (kolikanásobný):    2,5

Obsah balení
Mobilní telefon(firm R1EF001), pamì»ová karta (Sony M2 64MB), baterie (BST-37 900mAh), sí».nabíjeèka (CST-60), obyè.HF-sluchátka (REF 501/62/2 R1A), u¾ivatelská pøíruèka, datový kabel, CD s PC suite a záruèní list.

A u¾ je doma, holka jedna!  Mrknutí

Co mì osobnì nejvíce pøekvapilo? Balení má úplnì jiný tvar i barvu, ne¾ na jaké je dlouholetý u¾ivatel této znaèky zvyklý. Viz foto (v¹echny snímky jsem poøídil teï K800-kou za ne zcela ideálních svìtelných podmínek a navíc jsem u toho ¾ral, omluvte pøípadné drobky od veèeøe...).  Huh

Balení
v¹imnìte si, jak jsem si nápaditì pomohl podpìrkou - razítkem...

Po vybalení a dùkladném prozkoumání mì dále pøekvapilo, jak moc je ta moje èerná Z710-ka èerná   Shocked;D Povrch má pøíjemnì matný = neklou¾e a dá se tahat za ucho (anténu), dobré pøi vytahování z kapes apod. Má "nejmilej¹í" ho po krátkém pomazlení se okomentovala slovy: "Jééé to je ale drobeèek" (mluvíme tu stále o Sony Ericssonu Z710i - pro miramaxe a ostatní vícesmyslníky  Angry). Jako drobeèek ji pøipadá nejspí¹ proto, ¾e má ji¾ potøetí stejný mobil a to Sony Ericssona Z600 - taky fe¹ák, ale u¾ postar¹í...

Zatím nìjak nemám poøádnej grif na vyndavání a zandavání krytu baterie, taky takový nìjaký americký, ale mo¾ná mám ne¹ikovný pazoury  Grin. To zacvakávání a vycvakávání krytu ale nic moc, navíc, kdy¾ pamì»ová karta je schovaná pod krytem.  Angry

Tak jako u ka¾dého nového mobilku jsem zaèal obvyklou procedurou - pøi vypnutém stavu nabít baterii, potom nahrát v¹echny potøebné ovladaèe. Kontakty jsem do Z710-ky dostal pøes MPE ze zálohy vytvoøené z K800-ky (viz obrázek)

S MyPhoneExplorerem nemá Z710-ka ¾ádný problém - viz dal¹í obrázky

Kdy¾ u¾ tam mám kontakty, pøidám je¹tì schémátka z jiných mobilù s rozli¹ením 176x220 (a ¾e jich doma mám!  Grin)
Na ukázku displej se schémátkem z ni¾¹ího modelu

Pak jsem (jen pro jistotu) té¾ vyzkou¹el webovou aktualizaèní slu¾bu, která mi oznámila, ¾e mám v Z-ku skuteènì nejnovìj¹í firmware...

Pár dal¹ích neutøídìných postøehù mého mozku:

- mile mì pøekvapil vnìj¹í displej (èitelnost a kontrast), trochu nemile mì pøekvapil vnitøní displej (jsem hold u¾ zmlsanej kvalitou z K800i, ale není ¹patnej...)
- je tu opìt zmìna na levém boku jsou tlaèítka +/- a fo»áku, který má 2 MPX a kvalita je solidní...
- 4 ovládací tlaèítka na vrchním krytu pro obsluhu pøehrávání mp3 chodìj parádnì,
- hor¹í u¾ to je se 4-mi kulatými funkèními tlaèítky do køí¾e na klávesnici (pøipojení k netu - tam to cením, ale u zbývajících 3   tj. menu fcí, zprávy a vypínání/zapínání se na jejich stisk musím psychicky pøipravit i fyzicky soustøedit  Cry snad se to èasem obìhá...
- klávesnice je krásnì "indigo" osvìtlena nìco jako u K610i... prostì paráda! Rovnomìrnì a dostateènì silnì,

- slu¹nì chodí i EDGE, který je indikován nad klínkem signálu,
- u datových pøenosù v¹e korektní a rychlé,
- mp3 pøehrávání pohodlné a kvalitou srovnatelné s mou K800i (srovnávám v¹ak v obou pøípadech pøi pou¾ití lep¹ích sluchátek - KOSS Porta pro...)

právì mi hraje Amanda svou nyní populární píseò z nejmenované TV reklamy...  Mrknutí

Víc mi zatím nenapadá, pøijdu-li na nìco relevantního, doplním...
Zeptáte-li se na nìco smysluplného a budu-li schopen na to odpovìdìt, rád "f¹em" odpovím...
ulo¾ena
peterss
Anonym
« Odpovìï #1 v: 01. Listopad 2006, 21:20 »

hezký, drobeèku, jen tak mirne OT, za kolik mate W710 ? Syn po ni silha, myslim po te 710tce
« Poslední úprava: 01. Listopad 2006, 21:22 od peterss » ulo¾ena
VaRo
Anonym
« Odpovìï #2 v: 01. Listopad 2006, 21:28 »

Pe»o, W710i na Kladnì je¹tì nejsou (Z710i je tu u¾ relativnì dost = zaèíná cenová konkurence), W710i se u¾ ofiko prodávaj za cenu kolem 9400 Kè - viz:
http://www.sonyericsson-shop.cz/sony-ericsson-w710i-performance-graphite+dp46747/

Krom jiného "dizajnu" a lep¹í výbavy:
Mobilní telefon, baterie, sí».nabíjeèka, stereofonní headset HPM-65, propojovací USB kabel, disk CD-ROM se software a návody, pamì»ová karta Memory Stick Micro™ 512MB, aktivní úchyt IAC-60, u¾ivatelská pøíruèka, záruèní list,

mi pøijde tento cenový rozdíl znaèný. Filip øíkal, ¾e firmy jsou kompatibilní = mo¾ná lep¹í poøídit Z710-ku+lep¹í kartu+sluchátka a nechat ji flashnout na W710-ku...  Mrknutí
ulo¾ena
HenryPotter2
U¾ivatel
Telefon: Nokia N95 8 GB,Sony Ericsson W960i,Sony Ericsson K800i
Pøíspìvkù: 356

Zobrazit profil
« Odpovìï #3 v: 01. Listopad 2006, 21:33 »

Kde si ho na Kladnì prosimtì koupil?

Nikde jsem se nedoèetl o AF má nebo ne.

A taky o Z710i jsem vùbec nesly©el akorád od W710i. Je toto¾ná akorád, ¾e má sportovní fukce ¾e jo?
« Poslední úprava: 01. Listopad 2006, 21:36 od HenryPotter2 » ulo¾ena

Nokia N95 8 GB, BT reproduktory MD-5W, Transmitter FM CA-300
VaRo
Anonym
« Odpovìï #4 v: 01. Listopad 2006, 21:36 »

Maj ho napø. v Ait Solution (TGM) nebo Mobilandu (TGM)... a mo¾ná i jinde...  Mrknutí

Pí¹u, ¾e se nesna¾ím o recenzi... pøeèti si recenzi od Oldy Mládkù - http://semania.cz/content/view/2030/2/, tam najde¹ odpovìdi na své dotazy...  Mrknutí
« Poslední úprava: 01. Listopad 2006, 21:39 od VaRo » ulo¾ena
3m3
Anonym
« Odpovìï #5 v: 01. Listopad 2006, 21:47 »

Pìkný vìru pìkný,teï jen ho neukazovat mojí pøítelkyni Grin
« Poslední úprava: 01. Listopad 2006, 21:49 od 3m3 » ulo¾ena
Martin Hajn
Anonym
« Odpovìï #6 v: 01. Listopad 2006, 21:59 »

VaRo: No moc pìkné sis zad udìlal radost Grin Grin

A tu Z610 co byla srazu jak se ti moc líbila ta nebude? Ani dovozová ....
ulo¾ena
VaRo
Anonym
« Odpovìï #7 v: 01. Listopad 2006, 22:00 »

Opravuji info k obrázku o web aktualizaci - info znamená, ¾e je¹tì ¾ádná neexistuje, dík Filipe..., jsi ¹ikovný a "f¹ímavý" pionýr, furt to øíkám!  Mrknutí
ulo¾ena
VaRo
Anonym
« Odpovìï #8 v: 01. Listopad 2006, 22:01 »

VaRo: No moc pìkné sis zad udìlal radost Grin Grin
A tu Z610 co byla srazu jak se ti moc líbila ta nebude? Ani dovozová ....

Ale bude, to ví¹, ¾e bude! Bude pro mou Ivetku... (k Vánocùm)...  Mrknutí
ulo¾ena
Martin Hajn
Anonym
« Odpovìï #9 v: 01. Listopad 2006, 22:03 »

VaRo: Tak pssssssssssssssssssst modli se aby neèetla foru.. Grin Grin
Pøece jí ho pøinese je¾í¹ek.. A neka¾ pionýry Grin Grin.. A kolik bude stát?
ulo¾ena
VaRo
Anonym
« Odpovìï #10 v: 01. Listopad 2006, 22:08 »

Hele, Ty jeden pionýre  Grin Psal jsem smysluplné dotazy!...   Zbytek Ti vysvìtlím pøi nìjakém pøí¹tím srazu, èi setkání - dostane¹ tam ode mne zdarma rychlokurz ¹ikanování...
ulo¾ena
Farley
U¾ivatel
Pohlaví: Mu¾
Telefon: K750i - R1DB001 & K700i - R2CA001
Pøíspìvkù: 275

Zobrazit profil WWW
« Odpovìï #11 v: 01. Listopad 2006, 22:10 »

Mazel, ta Z710. Smajlík Skvìlej èlánek, VaRo. Smajlík Lep¹í jak nìjaká recenze.  Mrknutí
ulo¾ena

Jj, kdy¾ byl tenhle web "v plenkách", to byly èasy. :-)
Já tu SEManii proste miluju.
Martin Hajn
Anonym
« Odpovìï #12 v: 01. Listopad 2006, 22:12 »

VaRo: Dobøe promin.. Tak na ten rychlokurz se tì¹ím. Grin

Jinak èlánek je fajn moc se ti povedl...
A kdy¾ si ho dá¹ do kapsy nosí se ti dobøe? Není moc cejtit?
ulo¾ena
VaRo
Anonym
« Odpovìï #13 v: 01. Listopad 2006, 22:16 »

Dík za pochvalu lichometníci! No a» k nìmu èuchám jak èuchám, nic necejtim...  Grin Z profilu je Z-ko stejnì "tlustý" jako K800i v místì s krytkou foȇku = to de ne?...  Mrknutí
ulo¾ena
KoCuR
U¾ivatel
Pohlaví: Mu¾
Pøíspìvkù: 1125

Zobrazit profil WWW
« Odpovìï #14 v: 02. Listopad 2006, 01:02 »

2Varo: Dlho som sa nenasmial pri citani takehoto clanku  Grin tvoj styl je uplne skveli!  Kiss
Mas ju doma iba par hodin tak je skoro na otazky ako kvalita spracovania,baterka ale predsa ti ich polozim. Nevrzga? Horna cast sa nevychyluje?
K tej krabicke ja som ju prvy krat videl u Z550i ta ma tiez podobnu a podla mna vyzera dobre.
ulo¾ena

Sony Ericsson+Nokia= www.eucellmania.com
Fórum SEMania.cz

ulo¾ena
Strana: [1] 2 3 ... 17
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Ostatní telefony  |  Telefony øady Z (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Moje Z710i (Twilight Black)
Skoèit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. V¹echna práva vyhrazena.
Stránka vytvoøena za 0.013 sekund, 17 dotazù.