SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím pøihla¹te se nebo se zaregistrujte.
Nepøi¹el Vám aktivaèní email?
03. Prosinec 2024, 06:22

Zadejte u¾ivateské jméno, heslo a dobu pøihlá¹ení
Hledat:     Pokroèilé vyhledávání
142478 pøíspìvkù v 10019 tématech od 23754 u¾ivatelù
Nejnovìj¹í u¾ivatel: Emmitt
* Domù Nápovìda Hledat Pøihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Ostatní  |  Co se jinam neve¹lo/O tomto webu (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Úprava na fóru
Strana: [1] 2 3 ... 8
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Úprava na fóru  (Zobrazeno 50254 x)
MartinVagner
Anonym
« v: 17. Kvìten 2006, 09:59 »

Jeliko¾ se na¹e fórum pravidelnì mìní, rozhodli jsme se zalo¾it tento thread, ve kterém naleznete chronologický seznam zmìn, kterými na¹e fórum prochází. Ka¾dá nová zmìna se zde objeví coby nový pøíspìvek, po èase se pak samostatný pøíspìvek sma¾e a zmìna se zaøadí analogicky dle roku do pøíspìvku, kam patøí. První pøíspìvek je vìnován zmìnám v letech 2006 a¾ 2008, dále u¾ to bude po roce.

17. kvìtna 2006 - Vzhledem ke stoupajícímu SPAMU na na¹em fóru jsme tro¹ku ztí¾ili vkládání pøíspìvkù v¹em neregistrovaným u¾ivatelùm. Ti nyní musí vlo¾it zobrazený kód do pøipraveného pole. Díky za pochopení. Tento problém by se nemìl týkat registrovaných u¾ivatelù.

10. litopadu 2007 - Na foru se objevily RSS èteèky u jednotlivých sekcí, forum èeká vìt¹í èi¹tìní, dlouhou dobu se toho moc nemìnilo, pøidají se nové modely do stávajích sekcí. Pokud by jste mìli nìjaké námìty ohlednì zmìn na foru, kontaktujte mì na ICQ. O RSS èteèce jsem vidìl zalo¾ené téma v tlachání, budeme rádi, pokud nám tam budete psát své zku¹enosti s touto slu¾bou, abychom mohli vyladit pøípadné chybky.

16. prosince 2007 - Dne¹kem skonèila svou èinnost sekce K300i/J300i, tìch pár threadù z ní bylo pøesunuto mezi ostatní modely.
Dlouhodobì se budeme sna¾it udr¾et v pøehledném stavu pøedev¹ím cca 5 hlavních sekcí a to smarty, cybershoty, walkmany, stylovky a véèka Jinak pøes Vánoce èeká moderátory sekce Walkmanù docela dost práce, tato sekce jako jediná z nových ( abych se pøiznal neut¹ím proè) je rozdìlena dle jednotlivých modelù a ne jako tøeba cybershoty, tak¾e bude tøeba vytvoøit sekce podle stávající ¹ablony a v¹echny thready pøi té pøíle¾itosti pøesunout. No, no, práce na chvíli to nebude

23. prosince 2007 - Dneska probìhla na fóru první èást vìt¹ích zmìn, s fore se posledních moc mìsícù pøíli¹ nehýbalo a u¾ bylo poznat, ¾e bylo ménì a ménì pøehledné, proto jsme se odhodlali ke zmìnám, tady vybírám ty hlavní plus plán do budoucna: Zmìny u¾ provedené: Sekce o star¹ích telefonech se pøesunuli do sekce Ostatní modeli a budou zde tvoøit pod sekce, tedy nedojde ke smíchání témat o rùzných telefonech, forum je díky tomu mnohem kompaktnìj¹í, dlouhodoì bude aktivních v¾dy cca 6 hlavních sekcí, v souèasné dobì UIQ3 smarty, cybershoty, Walkmany, véèka, K750i a spol a stylovky (T250i, S500i, T650). Na to navazuje dal¹í zmìna, v tìchto sekcích nebude mít ka¾dá skupina telefonu podsekce hry a aplikace, ale v¹e bude smìøováno do jedné velké sekce Java, pøeci jen Java aplikace fungují na telefonech velmi podobnì a vìt¹inou zále¾í spí¹ na piou¾ité platformì a rozli¹ení displeje ne¾ na faktu, zda se jedná o Walkman nebo cybershot, èím¾ se vyhneme problému, aby se na nìkolika místech øe¹ily vlastnì stejné vìci. Ve vý¹e uvedených sekcích se pak objeví odkazy na sekci Java. Zru¹ena byla i sekce archiv, témata a u¾ivvatelích a srazech byla pøesunuta do sekce O tomto foru a o SEManii. Forum se døíve dìlilo na tøi èásti, v prostøední èásti ale byli vìci, které spolu moc nesouviseli ( tedy schémátka, mobilní tuning, java a pc), tak¾e se tyto sekce pøemístili do kategorie jiné. Jeliko¾ Java a schémátka se v telefonech pøímo pou¾ívají, mo¾ná budou zaøazeny mezi telefony. V¹echny tyto zmìny mají za cíl pøedev¹ím spøehledìní fora tak, aby zde nebylo takové mno¾ství sekcí jako doted a bylo jasné kde co hledat, jak se nám to povedlo uká¾e a¾ budoucnost. Pøes Vánoce bychom rádi: Upravily sekci Walkman phones, je dosti neekonomické mít pro ka¾dý model sekci, problémy a dotazy jsou èasto velmi podobné, nvoì bude sekce Walkmans vypadat stejnì jako nyní sekce cybershot, tedy cca 8 podsekcí. Dále proèistit forum od neu¾iteèných a zdvojených témat, pøidat do ka¾dé sekce téma oznaèené jako dùel¾ité, kde budou odkazy na hlavní vìci. Rozøe¹it otázku kam s noými telefony øady K, jako je K660i, které fungují na nové platformì ale nejedná se o cybershoty. No a na závìr také promyslet kam nové véèkové telefony, ono pøeci jen z toho ¾e je telefon véèko neplyne, ¾e se chová jinak ne¾ obyè telefon, rozdíl je ve vzhledu a v konstrukci, ale problémy, chování jsou stejné, tento problém osobnì beru jako nejtì¾¹í na vyøe¹ení, rozdìlení je dùle¾ité udìlat tak, aby fungovalo s mírnými korekcemi i v budoucnu. Tak jsem se jednou rozepsal, ani pøes Vánoce si nedám pokoj, je¹tì ¾e u¾ mám uklizeno a zabalené dárky

18.dubna 2008 - Dnes jsem vytvoøil ( po del¹ím rozhodování) skeci Návody, ve které by jste mìli najít návody na nejzajímavìj¹í úpravy týkající se telefonù Sony Ericsson, které se na na¹em fóru objevily. bude to sekce tak øíkajíc pouze pro prohlí¾ení, diskutovat o nich se bude v¾dy tam, kde byl návod publikován pùvodnì. Sekce je udìlaná proto, aby byly ty nejzajímavìj¹í vìci pohromadì s snadno nalezitelné vìt¹inì u¾ivatelù. Zároveò se bìhem dne¹ka mírnì pozmìní rozcestníky, do ka¾dé podsekce pøibyde univerzální rozcestník, který odká¾e na to, kde je na SEManii bazar,m kde se øe¹í Java aplikace, kde je mo¾né stahovat schémata pro pøíslu¹ný model a podobnì. Moderátoøi byli o tomto informováni, prosím o dodr¾ování tìchto pravidel, jsou udìlána pro vìt¹í pøehlednost fóra. Jeliko¾ se nám rozmohli témata o Mobilním tunningu ve spoustì sekcí, od ted se budou øe¹it opìt jen v sekci mobilní tunning. v rozcestníku ka¾dé podsekce na tuto sekci bude odkaz, pokud si nìkdo rozcestník nepøeète a téma pøesto umístí nìkam, kam prostì nepatøí, bude smazáno. Hlavním cílem v¹ech tìchto opatøení je zvý¹it pøehlednost fóra a zajistit tuto pøehlednost i do budoucna, proto prosím moderátory o vy¹¹í pøísnost, ono se ta námaha èasem vrátí. To je ode mì dnes v¹e  Pøeji vám pìkný den ( vypadá to, ¾e bude moc hezky)
« Poslední úprava: 31. Èervenec 2010, 08:36 od Jozef Cmar » ulo¾ena
Joza
Anonym
« Odpovìï #1 v: 18. Duben 2009, 10:25 »

Rok 2009

22. ledna 2009 - Èas pokroèil a tak opìt probíhají nebo budou probíhat dal¹í úpravy na fóru. Po dlouhé dobì jsme doela obmìnili team moderátorù, pøeci jen ne ka¾dý má stále èas se foru vìnovat a priority a zájmy lidí se bìhem let mìní, dost døívìj¹ích moderátorù u¾ navíc nadobro opustilo Sony Ericsson, proto se je sna¾íme nahraovat novými tváøemi. Bývalým moderátorùm dìkuji za jejich práci, tìm novým pøeji dostatek trpìlivosti k nové èinnosti. Dále se také trochu zmìnilo poøadí sekcí na foru, cílem je, aby aktuální vìci byly co nejvíce po ruce, tak¾e nevyluèuji dal¹í zmìny. Neaktuální a star¹í vìci se naopak budou posouvat ní¾e a èasem seskupovat. Pravdìpodobnì dojde k redukci sekcí u lowendù, kde v aktegoriích jako W302 nebo telefony øady radio prakticky nejsou pøíspìvky (a zmìna není pravdìpodobná, u tìchto telefonù není moc o èem diskutovat). Vìt¹í oèista postihne také sekci UIQ3 z toho dùvodu, ¾e jak v¹ichni víme, vývoj tohoto operaèního systému je nadobro ukonèen. Proto se sekce dá do co nejlep¹ího stavu. Na rozdìlení fora bude mít velký vliv také politika SE v oblasti chytrých telefonù, ji¾ brzy øidám sekci Android, uvidíme také co nové pøístroje s WM a pøípadnì Symbianem S60. Také titulní stránku chystá zmìna, ale jedná se spí¹e o detaily, jako zmìnu roletkového menu, kdy budou neaktuální vìci dostranìny a nahrazeny novými, pøedev¹ím oblast tuningu platformy A200, flash menu a flash animace na standby jsou velmi oblíbené, proto jim bude dopøáno více prostoru. Mou snahou je také dávat více pøíle¾itostí k psaní èlánkù novým lidem, v posledních dnech bylo podobných èlánkù nìkolik, rozhodnì bych se nebránil dal¹ím. Jistì jste si také v¹imli obèasným problémù se SEManii a její dostupností, na stejném serveru jako SEMania bì¾í i dal¹í projekty, jeden z nich doká¾ nárazovì vyu¾ívat prakticky v¹echny prostøedky a tím znemo¾ní ostatním webùm normální fungování, není to sce plnì ono, na druhou stranu je to asi nejlep¹í øe¹ení, které v této chvíli máme.

16. únor 2009 - Vèera Sony Ericsson pøedstavil nový telefon a také jeden koncept, tak¾e jsem po del¹í dobì sáhl k úpravém na foru. Vznikla sekce, kde se o tìchto pøístrojích bude moci diskutovat. Mnohem více se zmìny dotkly stávajících sekcí, proto¾e to toti¾ vypadá, ¾e se plnohodnotné platformy A300 hned tak nedoèkáme, respktive tì¾ko øíct, jak bude vypadat, rozhodl jsem se modely s A200 a Wi-Fi (C905, G705, W705 a W995) zaøadit do sekcí v kategorii A200. Rozídly toti¾ prakticky neexistují, na fóru to u¹etøí místo, bude ménì prázdných sekcí. Souèasnì s tím jsem v sekci Walkmanù na platformì A200 zru¹il jejich podsekce, nemìly valný smysl... Poslední zmìna se dotkla názvù sekcí v kategorii A200. Jak si asi dost z vás v¹imlo, pøi kombinaci dlouhého názvu topicu a dlouhého názvu sekce se nám rozskoèila celá titulná stránka, co¾ se mi moc nelíbí  Novì budou tedy názvy tohoto tvaru a k podobným úpravám èasem sáhnu i u star¹ích sekcí. S pøíchodem telefonù se Symbianem S60 a Androidem se pak pravdìpodobnì dále zmìní struktura webu, ale jen mírnì. Výhledovì bych to vidìl na 4 kategorie: Chytré telefony, hloupé telefony, vìci k telefonùm Sony Ericsson (pracovní název, zahrnuje souèasné sekce návody, schémata, java hry a aplikace, pøíslu¹enství) a ostatní.

18. duben 2009 - Po nìjaké dobì jsem se zase èinil na fóru Smajlík tentokrát to takøíkajíc odnesly sekce C v kategorii A200 a sekce XPERIA. V obou pøibyly nové podsekce, které by mìly pøispìt k vìt¹í pøehlednosti. V pøípadì øady C se èásteènì jedná o staronové øe¹ení, proto¾e diskuze o C702 a C905 ji¾ kdysi oddìleny byly. Nyní jsem se k tomuto øe¹ení vrátil a souèasnì oddìlil také modely C902 a C510, pøièem¾ ka¾dý Cybershot øady C na trhu má nyní vlastní podsekci. Rozmáhá se také sekce XPERIA, proto jsem v ní zavedl podsekce, aby se urychlilo hledání relevantních informací.

17. èervna 2009 - Po dvou mìsících opìt úpravy na fóru, tentokrát ponìkud zásadnìj¹ího a dlouhodobìj¹ího rázu. Pøedev¹ím jsem vytvoøil zcela novou kategorii vìnovanou telefonùm na platformì Sagem. Tyto telefony jsou velmi specifické a proto¾e mají odli¹né funkce, ne¾ zbytek SE, budou mít i vlastní kategorii ve které bude upozornìno na v¹echny nevýhody, které z nákupu takto osekaných telefonù plynou. Podle mì u¾ tady sekce mìla být déle, vìt¹inu modelù u¾ jsem tam pøesunul, pokud jsem na nìjaký  zapomìl, urèitì mi dejte vìdet, jsem èlovìk omylný a zapomínající   Tøeba na W395 jsem si vzpomìl jen náhodou, kdy¾ jsem vidìl vlastní recenzi... Dále vznikla kategorie A300, ale její budoucnost je nejistá, proto¾e se objevují informace, podle kterých i nové modely bì¾í na platformì A200 (a zaèínám tomu vìøit, prostøedí je s minimem zmìn). Sekce S60 se u¾ definitivnì vyvinula v sekci Satio, brzy také ji¾ pøibude sekce vìnovaná OS Android, který je otázkou èasu. Fórum nám opìt trochu nabobtnalo, tak¾e se pokusím o malou redukci, opìt je v módì tvorba duplicitních (a více citních   ) témat a to sni¾uje pøehlednost a znesnadòuje hledání. A abych nezapomìl, uva¾uji o malé sekci vìnované telefonùm Sony a telefonùm Ericsson, pøeci jen je to souèást historie a jsou mezi námi tací, co k tomuto tématu mají co øíct a mají co ukázat  na závìr uva¾uji o tom, ¾e tyto zmìny nebudu psát jako nové pøíspìvky, ale budu jen aktualizovat pùvodní pøíspìvek, kasm v¾dy pøidám datum zmìny a jejich seznam. jakékoliv nové návrhy na zmìny uvítám

11. èervence 2009 - Fórum opìt pro¹lo men¹ími úpravami. Novì vznikla sekce zamìøená na schémátka pro komunikátor XPERIA X1. Pøi této pøíle¾itosti jsem od sebe oddìlit schémátka pro smartphony s UIQ2 a UIQ3, aby to nebylo v jedné sekci a ka¾dý mohl zamíøit pøímo tam, kam chce. Výraznì se také obmìnila sestava moderátorù, která se výraznì zú¾ila, jeliko¾ potøeby fóra nyní nejsou plnì obrovské a men¹í team lidí se navzájem mnohem jednodu¹eji domluví. Moderátorské pravomoci jsem ji¾ také odebral lidem, kteøí na fóru del¹í dobu nepùsobí, ale jedná se jednoznaènì o legendární u¾ivatele, které v teamu kdykoliv rád uvítám zpìt, pokus se rozhodnou svùj ¾ivot opìt spojit se znaèkou Sony Ericsson. ©ir¹í spektrum moderátorù zùstalo zachováno v sekci vìnované XPERII, jedná se pøeci jen o komplikovanìj¹í pøístroj, tak¾e je tøeba na nìj vyèlenit více lidí. Do budoucna se team modù samozøejmì bude dál pøizpùsobovat potøebám fóra.

3. srpna 2009 - Fórum se nám pomalu, ale jistì rozrùstá a pomalu bude tøeba jej pøipravit na nové modely, které k nám dorazí v listopadu. Proto¾e bych rád mìl na fóru poøádek, bude tøeba ponìkud pøitvrdit a být dùslednìj¹í, co¾ platí pøedev¹ím pro team moderátorù. V poslední dobì si z fóra nìkteøí udìlali holubník, tak¾e je na èase si pøipomenout, proè zde fórum je a co nás vlastnì spojuje. Novì budeme mnohem dùslednìji postihovat poru¹ování pravidel, a¾ do souèasné doby jsme byli velmi benevolentní. Stejnì tak èeká fórum velmi velká rekonstrukce, postupnì se zde objevila spousta málo dùle¾itých respektive nedùle¾itých témat, ta budeme postupnì mazat. Sám se budu sna¾it jít pøíkladem a ka¾dý den na fóru nìco udìlat. Pravdìpodobnì také dojde ke korekci pravidel tak, aby moderátorùm poskytovali vìt¹í pravomoci. A¾ do souèasné doby bylo vedené fóra velmi benevolentní, mnoho lidí toho ale zaèalo zneu¾ívat, èím¾ práci s fórem stì¾ují ostatném u¾ivatelùm a to je samozøejmì ¹patnì. V nejbli¾¹í dobì se tedy tyto zmìny zaènou realizovat a vìøím, ¾e do pøíchodu nových telefonù bude celá rekonstrukce hotová.

28. záøí 2009 - Dnes jsme se doèkali uvedení dvou nových sekcí. Jednu najdete v kategorii vìnované telefonù Cybershot a vìnuje se dvojici novinek C901 a C903. Druhá (pro vìt¹inu z vás výraznì oèekávanìj¹í) se týká otevøení sekce zamìøené na telefony s operaèním systémem Google Android. Oficiálnì sice ¾ádný zatím pøedstavený nebyl, jeho vývoj je ale potvrzený a pøístroje se zeleným logem ve znaku a operaèním systémem Google Android ji¾ existují alespoò coby prototypy. Pøedstavení je tak jen otázkou èasu. Dále se budeme sna¾it pokraèovat v èi¹tìní fóra, ale vzhledem k mno¾ství pøíspìvkù pravdìpodobnì není cesta, jak fórum udìlat dokonale pøehledné. Beru to ale jako výzvu pro sebe a team moderátorù kolem sebe, aby fórum zùstalo takové, jaké je i po nástupu mnoha nových modelù, které se chystají na trh a se kterými se nepochybnì vyrojí tisíce nových témat na na¹em fóru. Pìkný státní svátek (respektive hlavnì ten den volna) v¹em náv¹tìvníkùm

28. øíjna 2009 - Trochu jsem vyu¾il den volna a koneènì vytvoøil sekci zamìøenou na schémata pro nový kontroverzní Sony Ericsson - model Aino. Výraznì jsem se zamìøil také na problém se spamboty na fóru, do seznamu blokovaných IP adres jsem pøidal spoustu polo¾ek a mám pocit, ¾e podíl tìchto témat výraznì klesl. Promazal jsem také nìkolik set tìchto spam userù, statistiky fóra jsou nyní mnohem èitelnìj¹í. Dále bych chtìl pokraèovat v blokování problémových IP adres, mazat spamy u¾ mì skuteènì pøestalo bavit (respektive mì nikdy bavit nezaèalo). Fórum jako celek nyní ale funguje dobøe a pomalu se zaèíná zase více prosazovat, pøibývá více pøíspìvkù, co¾ je nepochybnì výsledek pøedstavení a uvedení na trh mnoha nových modelù, Sony Ericsson chytá svì¾í vítr, tak snad mu to vydr¾í. U¾ijte si den volna a uva¾te, jestli nenav¹tívíte sraz SEManie, který se koná 20. listopadu v Brnì v restauraci Na Rychtì.

5. prosince 2009 - Opìt jsem trochu zapracoval na spambotech, respektive jejich blokování, novì se sna¾ím zakazovat nejen IP adresy, ale také registraèní maily (typicky [email protected]), teoreticky bych mohl odstavit vìt¹inu spambotù pou¾itím filtrù tì¾kého kalibru (typicky dovolit registraci pouze na CZ a SK mailové domény, to by ale nemìlo ohlas u lidí, kteøí primárnì pou¾ívají gmail...). S tím souvisí také fakt, ¾e jsem smazal pøibli¾nì 2000 tìchto registrovaných u¾ivatelù, minimálnì proto, ¾e bych chtìl, aby statistiky fóra o nìèem vypovídali... Jeliko¾ jsem dnes docela v rá¾i, pøidal jsem také obecný zákaz registrací na mail cokoliv zavináè cokoliv .ru  Pro zajímavost jsem si vyjel z adminu seznam lidí, kteøá tuto doménu mìli - cca 4500 u¾ivatelských úètù. A proto¾e jsem v rá¾i (u¾ se opakuji), sedl jsem na to a po pár minutách u¾ neexistuje ani jeden... Pokud nìkdo z tìchto ètyø a pùl tisíce regnutých u¾ivatelù mìl èestné úmysly, omlouvám se mu a pøí¹tì pro registraci doporuèuji jinou doménu  Mno¾ství spamu by se nyní mìlo výraznì sní¾it, troufám si tvrdit, ¾e se mi brzy podaøí jej obecnì sní¾it na minimum, klidnì i za cenu nutných registrací pro autory pøíspìvkù.

19. prosince 2009 - Dlouho oèekávaná (a moderátory vypro¹ovaná) zmìna dnes dorazila i na SEManii. Rozhodli jsme se toti¾ omezit práva neregistrovaných u¾ivatelù, tito novì nemají právo zakládat témata ani odpovídat v diskuzích. Na èeském internetu jsme v tomto byli celkem exotiètí, jeliko¾ prakticky v¹echny IT weby ji¾ dávni nutnou registraci zavedli. Jeliko¾ u¾ fórum je dostateènì roz¹íøené (s èím¾ souvisí komplikace s neregistrovanými u¾ivateli), rozhodli jsme se tedy po dlouhé dobì k tomuto kroku, o kterém budu informovat také v samostatném èlánku. Neregistrovaní u¾ivatelé samozøejmì dál mohou fórum nav¹tìvovat a vyhledávat v nìm, pokud ale budou sami chtít dát ruku k dílu pøípadnì vznést nìjaký dotaz, budou se muset zaregistrovat. Registrace je jednoduchá (ale brzy pøidáme nìjaké ovìøení proti spambotù) a kdo chce být aktivní a získávat informace, rád se zaregistruje. Uvidíme, jak se nám to osvìdèí, podle toho s tím budeme dál pracovat.

20. prosinec 2009 - Úpravy samozøejmì dále pokraèují, dnes vznikly nové podsekce v sekci návody. Pomalu ale jistì (s pøibývajícím poètem návodù) se u¾ ztrácela pøehlednost, pro kterou celá sekce vznikla. Vzhledem ke specifiku telefonù s otevøeným operaèním systémem jsem se rozhodl tyto návody oddìlit zvlá¹». Pomalu ale jistì také pracuji na dal¹ím omezení spambotù na na¹em fóru, ale je to boj s vìtrnými mlýny, dokud ale nebude hotová nová verze registraèního formuláøe, tak nemám na výbìr. V èem zatím nemám jasno je zaèlenìní nových modelù øady Green Heart, které se nyní objevily. ®e patøí do kategorie A200 je jasné, ale kam pøesnì s nimi? Pøidat k dal¹ím novinkám? Nebo vytvoøit sekci Green Heart? Nebo pøístroje s autofocusem dát k Cybershotùm? Nebo rozdìlit Cybershoty na dvì èásti, podle toho zda jsou nebo nejsou zelené a mají v názvu C? A co pak s modelem C901? Green heart to je, dle oznaèení to je ale i klasický Cybershot... Uvítám va¹e podnìty (i kdy¾ nakonec to stejnì asi budu muset rozhodnout a vymyslet sám).

24. prosince 2009 - Dnes jsem se je¹tì trochu vrhnul na proèi¹tìní fóra, dlouhodobì to beru za své poslání udr¾et jej pøehledné. Tím více mi vadí kdy¾ vidím, jak se nám zde mno¾í registrace spambotù, výraznì toti¾ zkreslují statistiky fóra a také na¹i náv¹tìvnost. Ne ¾e by bylo potøeba mít to pøesnì, ale rád bych, aby tyto údaje mìly nìjakou vypovídající hodnotu. Mnoho u¾ivatelù se sice nìkdy zalogovalo, ale nikdy se u¾ nepøihlásili... Dnes jsem na to sedl a odmazal nakonec necelých 10 000 u¾ivatelù, tedy témìø tøetinu souèasného poètu registrovaných. Toto èíslo je obrovské, pøímo spamboty z nìj tvoøí pøibli¾nì polovinu a to je také obrovská hodnota. Ale bude lépe, zkvalitnìní fóra je jednou z priorit vedení webu na pøí¹tí rok.
« Poslední úprava: 31. Èervenec 2010, 08:36 od Jozef Cmar » ulo¾ena
Joza
Anonym
« Odpovìï #2 v: 27. Bøezen 2010, 09:11 »

Rok 2010

27. bøezna 2010 - Na SEManii se chystá dal¹í jemná evoluce, tentokrát se ale nebude jednat o nìjaké zásadní zmìny, spí¹e dojde k aktualizaci nejdùle¾itìj¹ích èlánkù, odkazù, návodù a dal¹ího. Pøedev¹ím se doplní seznamy fotogalerií, recenzí, obrázkù z katalogu Mobilmanie, dost mo¾ná také v jednotlivých sekcích na fóru najdete rozcestník s èlánky, které se k daným telefonù vztahují (co¾ by mohlo dále usnadnit orientaci v na¹em fóru). Není toho málo, ale do prázdnin bych rád v¹e mìl hotové a troufám si tvrdit, ¾e po této aktualizaci se nìjakou dobu opìt obejdeme bez vìt¹ích zásahù do koncepce webu.

1. kvìtna 2010 -  necelém mìsíci zde máme opìt jednu novinku, kterou u¾ jste si doufám staèili v¹imnout, a tou je výrazný úbytek spamu na na¹em fóru. Bohu¾el se mi toho nepodaøilo dosáhnout úpravou kódu nebo registraèního formuláøe (to mo¾ná v budoucnu podle èasových mo¾ností na¹eho administrátora), ale zákazem nových registrací u u¾ivatelù s emailovou adresou s pøíponou .com Tato je a byla pou¾ívána odhadem tak 95 procenty spambotù a aèkoliv pro lidi, kteøí pou¾ívají gmail to pøi nové registraci bude komplikace, nám tady na fóru to pomù¾e. Navíc zákazy jsou nyní mnohem efektivnìj¹í, proto¾e kombinuji omezení pomocí emailu i IP adresy. Zaznamenali jste tento úbytek spamu nebo si jej jen já namlouvám? Rád usly¹ím vá¹ názor

31. kvìtna 2010 - Uplynul mìsíc od zavedení z mé strany trochu drastiètìj¹ích opatøení proti spamu a tak mù¾eme zhodnotit, jak se tyto osvìdèily. Zaímtco døíve se nám na SEManii registrovalo cca 1000 ètenáøù mìsíènì, z èeho¾ ale byl spam pøibli¾nì 75 procent, nyní jsme se dostali na tøetinu toho poètu, pøièem¾ spam tvoøí výraznì men¹í èást ne¾ dosud.Aèkoliv jsou tedy opatøení docela drastická, myslím ¾e fungují - spamu zde výraznì ubylo (anebo ostatní moderátoøi stoprocentnì fungují a v¹e ma¾ou døíve, ne¾ se k tomu dostanu já ).

5. èervna 2010 - Na na¹em fóru dnes pøibyla specializovaná sekce vìnující se telefonùm Elm a Hazel. Pùvodnì tyto modely byly souèástí diskuze okolo pøedchozích modelù, jako je Yari nebo Naite, na druhou stranu jsou zase o kousek dál a to jak napøíklad ochranou CID, která je zatím neprolomená a neumo¾òuje tunning, tak i mo¾nostmi úvodní obrazovky. Jeliko¾ Elm i Hazel jsou prakticky toto¾né telefony, toto øe¹ení se vylo¾enì nabízelo a poèínaje dne¹kem tedy mají svou vlastní sekci.

4. èervence 2010 - Dnes pøibyly nové sekce vìnované operaènímu systému Android. Jeliko¾ telefonù s ním bude stále více a pro Sony Ericsson asi budou tyto komunikátory prioritou, budeme se jim i my vìnovat o nìco více. Souèasnì s tím vy¹el návod na root X10 - pokud jste majiteli neváhejte, stojí to za to

15. èervence 2010 - Vzhledem k událostem posledních dní jsem opìt mírnì inovoval pravidla fóra, ze kterých se nyní stala pravidla pro celý web. Pøibylo pravidlo èíslo 17, které jasnì definuje, kdy mù¾e redakce pøistoupit k odstranìní komentáøù u publikovaných èlánkù. Pokud komentáø nijak nesouvisí s tématem daného èlánku, bude od nynìj¹ka smazán. Od výmìny názorù je zde pøedev¹ím fórum a také soukromé mo¾nosti komunikace.

7. srpna 2010 - Dnes byly na fóru zru¹eny tzv. hodnosti podle poètu pøíspìvkù. Od nynìj¹ka budou odli¹eni pouze moderátoøi (pøípadnì administrátoøi ). Je to z toho dùvodu, ¾e hodnosti byly vìt¹inou spí¹e zdrojem ú¹klebkù a nemìly vìt¹í opodstatnìní. Dále pùjde vidìt poèet pøíspìvkù, jen u¾ nìkteøí (pøedev¹ím noví) jedinci nebudou vyu¾ívat hodností jako terèe pro posmìch
« Poslední úprava: 27. Listopad 2010, 09:03 od Jozef Cmar » ulo¾ena
Joza
Anonym
« Odpovìï #3 v: 27. Listopad 2010, 09:09 »

Dnes a v pøedchozích dnech do¹lo k výrazným úpravám na fóru. Jednak se zmìnil registraèní formuláø, tak¾e je fórum mnohem lépe chránìno proti spamu a spambotùm (toto u¾ je na foru citelnì poznat). Dále jsem dnes kompletnì inovoval kategorie a diskuze. Vzhledem k rozmchu smartphonù a chytrých telefonù nemá dále smysl je syslit do jedné kategorie, ale ka¾dý operaèní systém získá samostatnou kategorii. Nové øe¹ení je pøehlednìj¹í a pohodlnìj¹í. Navíc stále platí, ¾e které kategorie vás nezajímají, ty si mù¾ete skrýt a nechat si pøehlednì jen to, co vás zajímá. Doufám, ¾e se vám bude líbit. Navíc vznikla sekce zamìøená na Windows Phone 7. Zatím zde sice ¾ádnýá telefon nemáme, ale je to otázkou pár mìsícù, tak¾e jsem web pøipravil u¾ nyní Smajlík
ulo¾ena
321654
Anonym
« Odpovìï #4 v: 27. Listopad 2010, 14:27 »

nechci rejpat ale v Symbian UIQ2/UIQ3 je 2x obecné
ulo¾ena
roxetak
U¾ivatel
Pohlaví: Mu¾
Telefon: Xperia mini pro, Samsung Galaxy SII, Samsung Galaxy Ch@t, HTC Touch HD,
Pøíspìvkù: 2086

Zobrazit profil WWW
« Odpovìï #5 v: 17. Prosinec 2010, 09:26 »

A ako vidim upravil sa i rank uzivatelov, vratis to naspat.
ulo¾ena

Plny suflik telefonov SE.
Hlavne smarty P1i, M600i, U1i, W960i, p800i, HTC Diamond
321654
Anonym
« Odpovìï #6 v: 17. Prosinec 2010, 16:04 »

rank je upravenej uz asi 4 mesice Cheesy
ulo¾ena
Pekony
U¾ivatel
Telefon: XPERIA ARC S 32 GB
Pøíspìvkù: 579

Zobrazit profil
« Odpovìï #7 v: 20. Prosinec 2010, 17:42 »

Kdy¾ jste na hlavní stránce a chcete pøejít na forum, tak tam chybí zálo¾ka pro Google Android. A to myslím ¾e tam kdysi bývala.
ulo¾ena

K700i-W810i-K850i-Satio-Xperia X10 :-) - Xperia ARC S
Nitram47
U¾ivatel
Telefon: SE c905 / w995 / c902
Pøíspìvkù: 319

Zobrazit profil
« Odpovìï #8 v: 21. Prosinec 2010, 22:37 »

nedalo by sa to troska poprehadzovat? OS, OS, OS, OS, A200, OS, A100, ...symbian UIQ by sa mohol vymenit s A200, nech su OS pokope a ostatne tiez Mrknutí
ulo¾ena

v6ak
U¾ivatel
Telefon: SK17i, G502, K320i
Pøíspìvkù: 2212

Zobrazit profil WWW
« Odpovìï #9 v: 22. Prosinec 2010, 09:34 »

®eby seskupování podle ¾ivých a mrtvých?
ulo¾ena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto fórum
Joza
Anonym
« Odpovìï #10 v: 22. Prosinec 2010, 11:36 »

Pøesnì tak... Sna¾ím se nahoru dávat to ¾ivé, zatímco to mrtvé pomalu odchází (ono obecnì odchází celý Sony Ericsson, ale tak nìco musí být první... Smajlík)
ulo¾ena
Nitram47
U¾ivatel
Telefon: SE c905 / w995 / c902
Pøíspìvkù: 319

Zobrazit profil
« Odpovìï #11 v: 24. Prosinec 2010, 21:05 »

s tym odchadzanim suhlasim, aj funkcne to pekne s*ru cim dalej, tym viac. sa opicia po konkurencii.
ale tak A200 ma aj novsie modely oproti fonom so Symbianom a WM, ktore su vyssie, takze aj tak mi ta logika pride taka ..........
ulo¾ena

Joza
Anonym
« Odpovìï #12 v: 02. Leden 2011, 13:30 »

Do nového roku jsem se rozhodl opìt tro¹ku pøekopat souèasné sekce a pøipravit se tak lépe na nové telefony. Souèasnì s tím také zmìnit rozlo¾ení jednotlivých OS. Windows Mobile jsou ji¾ minulostí, stejnì tak Symbian má to nejlep¹í za sebou. Èasem tedy budou postupnì klesat smìrem dolù fórem. Pøesunutí se doèkaly také schémata - díky SE témìø umøela a nemají v souèasné podobì budoucnost, Themes Creator je navíc mrtvý.
ulo¾ena
321654
Anonym
« Odpovìï #13 v: 02. Leden 2011, 13:35 »

zajimavy ze SE nema ani jeden model s WP7 ale je nad symbianem Cheesy
ulo¾ena
Joza
Anonym
« Odpovìï #14 v: 02. Leden 2011, 14:13 »

No rozhodnì je WP7 perspektivnìj¹í ne¾ Symbian, tak proto Smajlík Jinak tìch zmìn bude více, spousta vìcí je ménì a ménì aktuálních, tak¾e prim budou hrát návody, A200 a Android. Do budoucna snad i ty WP7
« Poslední úprava: 02. Leden 2011, 14:18 od Jozef Cmar » ulo¾ena
Fórum SEMania.cz

ulo¾ena
Strana: [1] 2 3 ... 8
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Ostatní  |  Co se jinam neve¹lo/O tomto webu (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Úprava na fóru
Skoèit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. V¹echna práva vyhrazena.
Stránka vytvoøena za 0.013 sekund, 17 dotazù.