SEMania.cz
Fórum
Bazar
Galerie
Download
E-shop Sony Ericsson
Vítejte,
Anonym
. Prosím
pøihla¹te
se nebo se
zaregistrujte
.
Nepøi¹el Vám
aktivaèní email?
03. Prosinec 2024, 06:22
1 hodina
1 den
1 týden
1 mìsíc
Nav¾dy
Zadejte u¾ivateské jméno, heslo a dobu pøihlá¹ení
Hledat:
Pokroèilé vyhledávání
142478
pøíspìvkù v
10019
tématech od
23754
u¾ivatelù
Nejnovìj¹í u¾ivatel:
Emmitt
Fórum SEMania.cz
|
OstatnÃ
|
Co se jinam neve¹lo/O tomto webu
(Moderátor:
Ganimed
) | Téma:
Úprava na fóru
Strana: [
1
]
2
3
...
8
« pøedchozí
dal¹í »
Autor
Téma: Úprava na fóru (Zobrazeno 50254 x)
MartinVagner
Anonym
Úprava na fóru
«
v:
17. Kvìten 2006, 09:59 »
Jeliko¾ se na¹e fórum pravidelnì mìnÃ, rozhodli jsme se zalo¾it tento thread, ve kterém naleznete chronologický seznam zmìn, kterými na¹e fórum procházÃ. Ka¾dá nová zmìna se zde objevà coby nový pøÃspìvek, po èase se pak samostatný pøÃspìvek sma¾e a zmìna se zaøadà analogicky dle roku do pøÃspìvku, kam patøÃ. Prvnà pøÃspìvek je vìnován zmìnám v letech
2006 a¾ 2008
, dále u¾ to bude po roce.
17. kvìtna 2006 - Vzhledem ke stoupajÃcÃmu SPAMU na na¹em fóru jsme tro¹ku ztþili vkládánà pøÃspìvkù v¹em neregistrovaným u¾ivatelùm. Ti nynà musà vlo¾it zobrazený kód do pøipraveného pole. DÃky za pochopenÃ. Tento problém by se nemìl týkat registrovaných u¾ivatelù.
10. litopadu 2007 - Na foru se objevily RSS èteèky u jednotlivých sekcÃ, forum èeká vìt¹à èi¹tìnÃ, dlouhou dobu se toho moc nemìnilo, pøidajà se nové modely do stávajÃch sekcÃ. Pokud by jste mìli nìjaké námìty ohlednì zmìn na foru, kontaktujte mì na ICQ. O RSS èteèce jsem vidìl zalo¾ené téma v tlachánÃ, budeme rádi, pokud nám tam budete psát své zku¹enosti s touto slu¾bou, abychom mohli vyladit pøÃpadné chybky.
16. prosince 2007 - Dne¹kem skonèila svou èinnost sekce K300i/J300i, tìch pár threadù z nà bylo pøesunuto mezi ostatnà modely.
Dlouhodobì se budeme sna¾it udr¾et v pøehledném stavu pøedev¹Ãm cca 5 hlavnÃch sekcà a to smarty, cybershoty, walkmany, stylovky a véèka Jinak pøes Vánoce èeká moderátory sekce Walkmanù docela dost práce, tato sekce jako jediná z nových ( abych se pøiznal neut¹Ãm proè) je rozdìlena dle jednotlivých modelù a ne jako tøeba cybershoty, tak¾e bude tøeba vytvoøit sekce podle stávajÃcà ¹ablony a v¹echny thready pøi té pøÃle¾itosti pøesunout. No, no, práce na chvÃli to nebude
23. prosince 2007 - Dneska probìhla na fóru prvnà èást vìt¹Ãch zmìn, s fore se poslednÃch moc mìsÃcù pøÃli¹ nehýbalo a u¾ bylo poznat, ¾e bylo ménì a ménì pøehledné, proto jsme se odhodlali ke zmìnám, tady vybÃrám ty hlavnà plus plán do budoucna: Zmìny u¾ provedené: Sekce o star¹Ãch telefonech se pøesunuli do sekce Ostatnà modeli a budou zde tvoøit pod sekce, tedy nedojde ke smÃchánà témat o rùzných telefonech, forum je dÃky tomu mnohem kompaktnìj¹Ã, dlouhodoì bude aktivnÃch v¾dy cca 6 hlavnÃch sekcÃ, v souèasné dobì UIQ3 smarty, cybershoty, Walkmany, véèka, K750i a spol a stylovky (T250i, S500i, T650). Na to navazuje dal¹à zmìna, v tìchto sekcÃch nebude mÃt ka¾dá skupina telefonu podsekce hry a aplikace, ale v¹e bude smìøováno do jedné velké sekce Java, pøeci jen Java aplikace fungujà na telefonech velmi podobnì a vìt¹inou zále¾à spù na piou¾ité platformì a rozli¹enà displeje ne¾ na faktu, zda se jedná o Walkman nebo cybershot, èÃm¾ se vyhneme problému, aby se na nìkolika mÃstech øe¹ily vlastnì stejné vìci. Ve vý¹e uvedených sekcÃch se pak objevà odkazy na sekci Java. Zru¹ena byla i sekce archiv, témata a u¾ivvatelÃch a srazech byla pøesunuta do sekce O tomto foru a o SEManii. Forum se døÃve dìlilo na tøi èásti, v prostøednà èásti ale byli vìci, které spolu moc nesouviseli ( tedy schémátka, mobilnà tuning, java a pc), tak¾e se tyto sekce pøemÃstili do kategorie jiné. Jeliko¾ Java a schémátka se v telefonech pøÃmo pou¾ÃvajÃ, mo¾ná budou zaøazeny mezi telefony. V¹echny tyto zmìny majà za cÃl pøedev¹Ãm spøehledìnà fora tak, aby zde nebylo takové mno¾stvà sekcà jako doted a bylo jasné kde co hledat, jak se nám to povedlo uká¾e a¾ budoucnost. Pøes Vánoce bychom rádi: Upravily sekci Walkman phones, je dosti neekonomické mÃt pro ka¾dý model sekci, problémy a dotazy jsou èasto velmi podobné, nvoì bude sekce Walkmans vypadat stejnì jako nynà sekce cybershot, tedy cca 8 podsekcÃ. Dále proèistit forum od neu¾iteèných a zdvojených témat, pøidat do ka¾dé sekce téma oznaèené jako dùel¾ité, kde budou odkazy na hlavnà vìci. Rozøe¹it otázku kam s noými telefony øady K, jako je K660i, které fungujà na nové platformì ale nejedná se o cybershoty. No a na závìr také promyslet kam nové véèkové telefony, ono pøeci jen z toho ¾e je telefon véèko neplyne, ¾e se chová jinak ne¾ obyè telefon, rozdÃl je ve vzhledu a v konstrukci, ale problémy, chovánà jsou stejné, tento problém osobnì beru jako nejtì¾¹à na vyøe¹enÃ, rozdìlenà je dùle¾ité udìlat tak, aby fungovalo s mÃrnými korekcemi i v budoucnu. Tak jsem se jednou rozepsal, ani pøes Vánoce si nedám pokoj, je¹tì ¾e u¾ mám uklizeno a zabalené dárky
18.dubna 2008 - Dnes jsem vytvoøil ( po del¹Ãm rozhodovánÃ) skeci Návody, ve které by jste mìli najÃt návody na nejzajÃmavìj¹à úpravy týkajÃcà se telefonù Sony Ericsson, které se na na¹em fóru objevily. bude to sekce tak øÃkajÃc pouze pro prohlþenÃ, diskutovat o nich se bude v¾dy tam, kde byl návod publikován pùvodnì. Sekce je udìlaná proto, aby byly ty nejzajÃmavìj¹à vìci pohromadì s snadno nalezitelné vìt¹inì u¾ivatelù. Zároveò se bìhem dne¹ka mÃrnì pozmìnà rozcestnÃky, do ka¾dé podsekce pøibyde univerzálnà rozcestnÃk, který odká¾e na to, kde je na SEManii bazar,m kde se øe¹à Java aplikace, kde je mo¾né stahovat schémata pro pøÃslu¹ný model a podobnì. Moderátoøi byli o tomto informováni, prosÃm o dodr¾ovánà tìchto pravidel, jsou udìlána pro vìt¹à pøehlednost fóra. Jeliko¾ se nám rozmohli témata o MobilnÃm tunningu ve spoustì sekcÃ, od ted se budou øe¹it opìt jen v sekci mobilnà tunning. v rozcestnÃku ka¾dé podsekce na tuto sekci bude odkaz, pokud si nìkdo rozcestnÃk nepøeète a téma pøesto umÃstà nìkam, kam prostì nepatøÃ, bude smazáno. HlavnÃm cÃlem v¹ech tìchto opatøenà je zvý¹it pøehlednost fóra a zajistit tuto pøehlednost i do budoucna, proto prosÃm moderátory o vy¹¹à pøÃsnost, ono se ta námaha èasem vrátÃ. To je ode mì dnes v¹e Pøeji vám pìkný den ( vypadá to, ¾e bude moc hezky)
«
Poslední úprava: 31. Èervenec 2010, 08:36 od Jozef Cmar
»
ulo¾ena
Joza
Anonym
Re: Úprava na fóru
«
Odpovìï #1 v:
18. Duben 2009, 10:25 »
Rok 2009
22. ledna 2009 - Èas pokroèil a tak opìt probÃhajà nebo budou probÃhat dal¹à úpravy na fóru. Po dlouhé dobì jsme doela obmìnili team moderátorù, pøeci jen ne ka¾dý má stále èas se foru vìnovat a priority a zájmy lidà se bìhem let mìnÃ, dost døÃvìj¹Ãch moderátorù u¾ navÃc nadobro opustilo Sony Ericsson, proto se je sna¾Ãme nahraovat novými tváøemi. Bývalým moderátorùm dìkuji za jejich práci, tìm novým pøeji dostatek trpìlivosti k nové èinnosti. Dále se také trochu zmìnilo poøadà sekcà na foru, cÃlem je, aby aktuálnà vìci byly co nejvÃce po ruce, tak¾e nevyluèuji dal¹à zmìny. Neaktuálnà a star¹à vìci se naopak budou posouvat nþe a èasem seskupovat. Pravdìpodobnì dojde k redukci sekcà u lowendù, kde v aktegoriÃch jako W302 nebo telefony øady radio prakticky nejsou pøÃspìvky (a zmìna nenà pravdìpodobná, u tìchto telefonù nenà moc o èem diskutovat). Vìt¹à oèista postihne také sekci UIQ3 z toho dùvodu, ¾e jak v¹ichni vÃme, vývoj tohoto operaènÃho systému je nadobro ukonèen. Proto se sekce dá do co nejlep¹Ãho stavu. Na rozdìlenà fora bude mÃt velký vliv také politika SE v oblasti chytrých telefonù, ji¾ brzy øidám sekci Android, uvidÃme také co nové pøÃstroje s WM a pøÃpadnì Symbianem S60. Také titulnà stránku chystá zmìna, ale jedná se spùe o detaily, jako zmìnu roletkového menu, kdy budou neaktuálnà vìci dostranìny a nahrazeny novými, pøedev¹Ãm oblast tuningu platformy A200, flash menu a flash animace na standby jsou velmi oblÃbené, proto jim bude dopøáno vÃce prostoru. Mou snahou je také dávat vÃce pøÃle¾itostà k psanà èlánkù novým lidem, v poslednÃch dnech bylo podobných èlánkù nìkolik, rozhodnì bych se nebránil dal¹Ãm. Jistì jste si také v¹imli obèasným problémù se SEManii a jejà dostupnostÃ, na stejném serveru jako SEMania bì¾à i dal¹à projekty, jeden z nich doká¾ nárazovì vyu¾Ãvat prakticky v¹echny prostøedky a tÃm znemo¾nà ostatnÃm webùm normálnà fungovánÃ, nenà to sce plnì ono, na druhou stranu je to asi nejlep¹à øe¹enÃ, které v této chvÃli máme.
16. únor 2009 - Vèera Sony Ericsson pøedstavil nový telefon a také jeden koncept, tak¾e jsem po del¹à dobì sáhl k úpravém na foru. Vznikla sekce, kde se o tìchto pøÃstrojÃch bude moci diskutovat. Mnohem vÃce se zmìny dotkly stávajÃcÃch sekcÃ, proto¾e to toti¾ vypadá, ¾e se plnohodnotné platformy A300 hned tak nedoèkáme, respktive tì¾ko øÃct, jak bude vypadat, rozhodl jsem se modely s A200 a Wi-Fi (C905, G705, W705 a W995) zaøadit do sekcà v kategorii A200. RozÃdly toti¾ prakticky neexistujÃ, na fóru to u¹etøà mÃsto, bude ménì prázdných sekcÃ. Souèasnì s tÃm jsem v sekci Walkmanù na platformì A200 zru¹il jejich podsekce, nemìly valný smysl... Poslednà zmìna se dotkla názvù sekcà v kategorii A200. Jak si asi dost z vás v¹imlo, pøi kombinaci dlouhého názvu topicu a dlouhého názvu sekce se nám rozskoèila celá titulná stránka, co¾ se mi moc nelÃbà Novì budou tedy názvy tohoto tvaru a k podobným úpravám èasem sáhnu i u star¹Ãch sekcÃ. S pøÃchodem telefonù se Symbianem S60 a Androidem se pak pravdìpodobnì dále zmìnà struktura webu, ale jen mÃrnì. Výhledovì bych to vidìl na 4 kategorie: Chytré telefony, hloupé telefony, vìci k telefonùm Sony Ericsson (pracovnà název, zahrnuje souèasné sekce návody, schémata, java hry a aplikace, pøÃslu¹enstvÃ) a ostatnÃ.
18. duben 2009 - Po nìjaké dobì jsem se zase èinil na fóru
tentokrát to takøÃkajÃc odnesly sekce C v kategorii A200 a sekce XPERIA. V obou pøibyly nové podsekce, které by mìly pøispìt k vìt¹à pøehlednosti. V pøÃpadì øady C se èásteènì jedná o staronové øe¹enÃ, proto¾e diskuze o C702 a C905 ji¾ kdysi oddìleny byly. Nynà jsem se k tomuto øe¹enà vrátil a souèasnì oddìlil také modely C902 a C510, pøièem¾ ka¾dý Cybershot øady C na trhu má nynà vlastnà podsekci. Rozmáhá se také sekce XPERIA, proto jsem v nà zavedl podsekce, aby se urychlilo hledánà relevantnÃch informacÃ.
17. èervna 2009 - Po dvou mìsÃcÃch opìt úpravy na fóru, tentokrát ponìkud zásadnìj¹Ãho a dlouhodobìj¹Ãho rázu. Pøedev¹Ãm jsem vytvoøil zcela novou kategorii vìnovanou telefonùm na platformì Sagem. Tyto telefony jsou velmi specifické a proto¾e majà odli¹né funkce, ne¾ zbytek SE, budou mÃt i vlastnà kategorii ve které bude upozornìno na v¹echny nevýhody, které z nákupu takto osekaných telefonù plynou. Podle mì u¾ tady sekce mìla být déle, vìt¹inu modelù u¾ jsem tam pøesunul, pokud jsem na nìjaký zapomìl, urèitì mi dejte vìdet, jsem èlovìk omylný a zapomÃnajÃcà Tøeba na W395 jsem si vzpomìl jen náhodou, kdy¾ jsem vidìl vlastnà recenzi... Dále vznikla kategorie A300, ale jejà budoucnost je nejistá, proto¾e se objevujà informace, podle kterých i nové modely bì¾à na platformì A200 (a zaèÃnám tomu vìøit, prostøedà je s minimem zmìn). Sekce S60 se u¾ definitivnì vyvinula v sekci Satio, brzy také ji¾ pøibude sekce vìnovaná OS Android, který je otázkou èasu. Fórum nám opìt trochu nabobtnalo, tak¾e se pokusÃm o malou redukci, opìt je v módì tvorba duplicitnÃch (a vÃce citnÃch ) témat a to sni¾uje pøehlednost a znesnadòuje hledánÃ. A abych nezapomìl, uva¾uji o malé sekci vìnované telefonùm Sony a telefonùm Ericsson, pøeci jen je to souèást historie a jsou mezi námi tacÃ, co k tomuto tématu majà co øÃct a majà co ukázat na závìr uva¾uji o tom, ¾e tyto zmìny nebudu psát jako nové pøÃspìvky, ale budu jen aktualizovat pùvodnà pøÃspìvek, kasm v¾dy pøidám datum zmìny a jejich seznam. jakékoliv nové návrhy na zmìny uvÃtám
11. èervence 2009 - Fórum opìt pro¹lo men¹Ãmi úpravami. Novì vznikla sekce zamìøená na schémátka pro komunikátor XPERIA X1. Pøi této pøÃle¾itosti jsem od sebe oddìlit schémátka pro smartphony s UIQ2 a UIQ3, aby to nebylo v jedné sekci a ka¾dý mohl zamÃøit pøÃmo tam, kam chce. Výraznì se také obmìnila sestava moderátorù, která se výraznì zú¾ila, jeliko¾ potøeby fóra nynà nejsou plnì obrovské a men¹à team lidà se navzájem mnohem jednodu¹eji domluvÃ. Moderátorské pravomoci jsem ji¾ také odebral lidem, kteøà na fóru del¹à dobu nepùsobÃ, ale jedná se jednoznaènì o legendárnà u¾ivatele, které v teamu kdykoliv rád uvÃtám zpìt, pokus se rozhodnou svùj ¾ivot opìt spojit se znaèkou Sony Ericsson. ©ir¹à spektrum moderátorù zùstalo zachováno v sekci vìnované XPERII, jedná se pøeci jen o komplikovanìj¹à pøÃstroj, tak¾e je tøeba na nìj vyèlenit vÃce lidÃ. Do budoucna se team modù samozøejmì bude dál pøizpùsobovat potøebám fóra.
3. srpna 2009 - Fórum se nám pomalu, ale jistì rozrùstá a pomalu bude tøeba jej pøipravit na nové modely, které k nám dorazà v listopadu. Proto¾e bych rád mìl na fóru poøádek, bude tøeba ponìkud pøitvrdit a být dùslednìj¹Ã, co¾ platà pøedev¹Ãm pro team moderátorù. V poslednà dobì si z fóra nìkteøà udìlali holubnÃk, tak¾e je na èase si pøipomenout, proè zde fórum je a co nás vlastnì spojuje. Novì budeme mnohem dùslednìji postihovat poru¹ovánà pravidel, a¾ do souèasné doby jsme byli velmi benevolentnÃ. Stejnì tak èeká fórum velmi velká rekonstrukce, postupnì se zde objevila spousta málo dùle¾itých respektive nedùle¾itých témat, ta budeme postupnì mazat. Sám se budu sna¾it jÃt pøÃkladem a ka¾dý den na fóru nìco udìlat. Pravdìpodobnì také dojde ke korekci pravidel tak, aby moderátorùm poskytovali vìt¹à pravomoci. A¾ do souèasné doby bylo vedené fóra velmi benevolentnÃ, mnoho lidà toho ale zaèalo zneu¾Ãvat, èÃm¾ práci s fórem stì¾ujà ostatném u¾ivatelùm a to je samozøejmì ¹patnì. V nejbli¾¹à dobì se tedy tyto zmìny zaènou realizovat a vìøÃm, ¾e do pøÃchodu nových telefonù bude celá rekonstrukce hotová.
28. záøà 2009 - Dnes jsme se doèkali uvedenà dvou nových sekcÃ. Jednu najdete v kategorii vìnované telefonù Cybershot a vìnuje se dvojici novinek C901 a C903. Druhá (pro vìt¹inu z vás výraznì oèekávanìj¹Ã) se týká otevøenà sekce zamìøené na telefony s operaènÃm systémem Google Android. Oficiálnì sice ¾ádný zatÃm pøedstavený nebyl, jeho vývoj je ale potvrzený a pøÃstroje se zeleným logem ve znaku a operaènÃm systémem Google Android ji¾ existujà alespoò coby prototypy. Pøedstavenà je tak jen otázkou èasu. Dále se budeme sna¾it pokraèovat v èi¹tìnà fóra, ale vzhledem k mno¾stvà pøÃspìvkù pravdìpodobnì nenà cesta, jak fórum udìlat dokonale pøehledné. Beru to ale jako výzvu pro sebe a team moderátorù kolem sebe, aby fórum zùstalo takové, jaké je i po nástupu mnoha nových modelù, které se chystajà na trh a se kterými se nepochybnì vyrojà tisÃce nových témat na na¹em fóru. Pìkný státnà svátek (respektive hlavnì ten den volna) v¹em náv¹tìvnÃkùm
28. øÃjna 2009 - Trochu jsem vyu¾il den volna a koneènì vytvoøil sekci zamìøenou na schémata pro nový kontroverznà Sony Ericsson - model Aino. Výraznì jsem se zamìøil také na problém se spamboty na fóru, do seznamu blokovaných IP adres jsem pøidal spoustu polo¾ek a mám pocit, ¾e podÃl tìchto témat výraznì klesl. Promazal jsem také nìkolik set tìchto spam userù, statistiky fóra jsou nynà mnohem èitelnìj¹Ã. Dále bych chtìl pokraèovat v blokovánà problémových IP adres, mazat spamy u¾ mì skuteènì pøestalo bavit (respektive mì nikdy bavit nezaèalo). Fórum jako celek nynà ale funguje dobøe a pomalu se zaèÃná zase vÃce prosazovat, pøibývá vÃce pøÃspìvkù, co¾ je nepochybnì výsledek pøedstavenà a uvedenà na trh mnoha nových modelù, Sony Ericsson chytá svì¾à vÃtr, tak snad mu to vydr¾Ã. U¾ijte si den volna a uva¾te, jestli nenav¹tÃvÃte sraz SEManie, který se koná 20. listopadu v Brnì v restauraci Na Rychtì.
5. prosince 2009 - Opìt jsem trochu zapracoval na spambotech, respektive jejich blokovánÃ, novì se sna¾Ãm zakazovat nejen IP adresy, ale také registraènà maily (typicky
[email protected]
), teoreticky bych mohl odstavit vìt¹inu spambotù pou¾itÃm filtrù tì¾kého kalibru (typicky dovolit registraci pouze na CZ a SK mailové domény, to by ale nemìlo ohlas u lidÃ, kteøà primárnì pou¾Ãvajà gmail...). S tÃm souvisà také fakt, ¾e jsem smazal pøibli¾nì 2000 tìchto registrovaných u¾ivatelù, minimálnì proto, ¾e bych chtìl, aby statistiky fóra o nìèem vypovÃdali... Jeliko¾ jsem dnes docela v rá¾i, pøidal jsem také obecný zákaz registracà na mail cokoliv zavináè cokoliv .ru Pro zajÃmavost jsem si vyjel z adminu seznam lidÃ, kteøá tuto doménu mìli - cca 4500 u¾ivatelských úètù. A proto¾e jsem v rá¾i (u¾ se opakuji), sedl jsem na to a po pár minutách u¾ neexistuje ani jeden... Pokud nìkdo z tìchto ètyø a pùl tisÃce regnutých u¾ivatelù mìl èestné úmysly, omlouvám se mu a pøùtì pro registraci doporuèuji jinou doménu Mno¾stvà spamu by se nynà mìlo výraznì snþit, troufám si tvrdit, ¾e se mi brzy podaøà jej obecnì snþit na minimum, klidnì i za cenu nutných registracà pro autory pøÃspìvkù.
19. prosince 2009 - Dlouho oèekávaná (a moderátory vypro¹ovaná) zmìna dnes dorazila i na SEManii. Rozhodli jsme se toti¾ omezit práva neregistrovaných u¾ivatelù, tito novì nemajà právo zakládat témata ani odpovÃdat v diskuzÃch. Na èeském internetu jsme v tomto byli celkem exotiètÃ, jeliko¾ prakticky v¹echny IT weby ji¾ dávni nutnou registraci zavedli. Jeliko¾ u¾ fórum je dostateènì roz¹Ãøené (s èÃm¾ souvisà komplikace s neregistrovanými u¾ivateli), rozhodli jsme se tedy po dlouhé dobì k tomuto kroku, o kterém budu informovat také v samostatném èlánku. Neregistrovanà u¾ivatelé samozøejmì dál mohou fórum nav¹tìvovat a vyhledávat v nìm, pokud ale budou sami chtÃt dát ruku k dÃlu pøÃpadnì vznést nìjaký dotaz, budou se muset zaregistrovat. Registrace je jednoduchá (ale brzy pøidáme nìjaké ovìøenà proti spambotù) a kdo chce být aktivnà a zÃskávat informace, rád se zaregistruje. UvidÃme, jak se nám to osvìdèÃ, podle toho s tÃm budeme dál pracovat.
20. prosinec 2009 - Úpravy samozøejmì dále pokraèujÃ, dnes vznikly nové podsekce v sekci návody. Pomalu ale jistì (s pøibývajÃcÃm poètem návodù) se u¾ ztrácela pøehlednost, pro kterou celá sekce vznikla. Vzhledem ke specifiku telefonù s otevøeným operaènÃm systémem jsem se rozhodl tyto návody oddìlit zvlá¹». Pomalu ale jistì také pracuji na dal¹Ãm omezenà spambotù na na¹em fóru, ale je to boj s vìtrnými mlýny, dokud ale nebude hotová nová verze registraènÃho formuláøe, tak nemám na výbìr. V èem zatÃm nemám jasno je zaèlenìnà nových modelù øady Green Heart, které se nynà objevily. ®e patøà do kategorie A200 je jasné, ale kam pøesnì s nimi? Pøidat k dal¹Ãm novinkám? Nebo vytvoøit sekci Green Heart? Nebo pøÃstroje s autofocusem dát k Cybershotùm? Nebo rozdìlit Cybershoty na dvì èásti, podle toho zda jsou nebo nejsou zelené a majà v názvu C? A co pak s modelem C901? Green heart to je, dle oznaèenà to je ale i klasický Cybershot... UvÃtám va¹e podnìty (i kdy¾ nakonec to stejnì asi budu muset rozhodnout a vymyslet sám).
24. prosince 2009 - Dnes jsem se je¹tì trochu vrhnul na proèi¹tìnà fóra, dlouhodobì to beru za své poslánà udr¾et jej pøehledné. TÃm vÃce mi vadà kdy¾ vidÃm, jak se nám zde mno¾à registrace spambotù, výraznì toti¾ zkreslujà statistiky fóra a také na¹i náv¹tìvnost. Ne ¾e by bylo potøeba mÃt to pøesnì, ale rád bych, aby tyto údaje mìly nìjakou vypovÃdajÃcà hodnotu. Mnoho u¾ivatelù se sice nìkdy zalogovalo, ale nikdy se u¾ nepøihlásili... Dnes jsem na to sedl a odmazal nakonec necelých 10 000 u¾ivatelù, tedy témìø tøetinu souèasného poètu registrovaných. Toto èÃslo je obrovské, pøÃmo spamboty z nìj tvoøà pøibli¾nì polovinu a to je také obrovská hodnota. Ale bude lépe, zkvalitnìnà fóra je jednou z priorit vedenà webu na pøùtà rok.
«
Poslední úprava: 31. Èervenec 2010, 08:36 od Jozef Cmar
»
ulo¾ena
Joza
Anonym
«
Odpovìï #2 v:
27. Bøezen 2010, 09:11 »
Rok 2010
27. bøezna 2010 - Na SEManii se chystá dal¹à jemná evoluce, tentokrát se ale nebude jednat o nìjaké zásadnà zmìny, spùe dojde k aktualizaci nejdùle¾itìj¹Ãch èlánkù, odkazù, návodù a dal¹Ãho. Pøedev¹Ãm se doplnà seznamy fotogaleriÃ, recenzÃ, obrázkù z katalogu Mobilmanie, dost mo¾ná také v jednotlivých sekcÃch na fóru najdete rozcestnÃk s èlánky, které se k daným telefonù vztahujà (co¾ by mohlo dále usnadnit orientaci v na¹em fóru). Nenà toho málo, ale do prázdnin bych rád v¹e mìl hotové a troufám si tvrdit, ¾e po této aktualizaci se nìjakou dobu opìt obejdeme bez vìt¹Ãch zásahù do koncepce webu.
1. kvìtna 2010 - necelém mìsÃci zde máme opìt jednu novinku, kterou u¾ jste si doufám staèili v¹imnout, a tou je výrazný úbytek spamu na na¹em fóru. Bohu¾el se mi toho nepodaøilo dosáhnout úpravou kódu nebo registraènÃho formuláøe (to mo¾ná v budoucnu podle èasových mo¾nostà na¹eho administrátora), ale zákazem nových registracà u u¾ivatelù s emailovou adresou s pøÃponou .com Tato je a byla pou¾Ãvána odhadem tak 95 procenty spambotù a aèkoliv pro lidi, kteøà pou¾Ãvajà gmail to pøi nové registraci bude komplikace, nám tady na fóru to pomù¾e. NavÃc zákazy jsou nynà mnohem efektivnìj¹Ã, proto¾e kombinuji omezenà pomocà emailu i IP adresy. Zaznamenali jste tento úbytek spamu nebo si jej jen já namlouvám? Rád usly¹Ãm vá¹ názor
31. kvìtna 2010 - Uplynul mìsÃc od zavedenà z mé strany trochu drastiètìj¹Ãch opatøenà proti spamu a tak mù¾eme zhodnotit, jak se tyto osvìdèily. ZaÃmtco døÃve se nám na SEManii registrovalo cca 1000 ètenáøù mìsÃènì, z èeho¾ ale byl spam pøibli¾nì 75 procent, nynà jsme se dostali na tøetinu toho poètu, pøièem¾ spam tvoøà výraznì men¹à èást ne¾ dosud.Aèkoliv jsou tedy opatøenà docela drastická, myslÃm ¾e fungujà - spamu zde výraznì ubylo (anebo ostatnà moderátoøi stoprocentnì fungujà a v¹e ma¾ou døÃve, ne¾ se k tomu dostanu já ).
5. èervna 2010 - Na na¹em fóru dnes pøibyla specializovaná sekce vìnujÃcà se telefonùm Elm a Hazel. Pùvodnì tyto modely byly souèástà diskuze okolo pøedchozÃch modelù, jako je Yari nebo Naite, na druhou stranu jsou zase o kousek dál a to jak napøÃklad ochranou CID, která je zatÃm neprolomená a neumo¾òuje tunning, tak i mo¾nostmi úvodnà obrazovky. Jeliko¾ Elm i Hazel jsou prakticky toto¾né telefony, toto øe¹enà se vylo¾enì nabÃzelo a poèÃnaje dne¹kem tedy majà svou vlastnà sekci.
4. èervence 2010 - Dnes pøibyly nové sekce vìnované operaènÃmu systému Android. Jeliko¾ telefonù s nÃm bude stále vÃce a pro Sony Ericsson asi budou tyto komunikátory prioritou, budeme se jim i my vìnovat o nìco vÃce. Souèasnì s tÃm vy¹el návod na root X10 - pokud jste majiteli neváhejte, stojà to za to
15. èervence 2010 - Vzhledem k událostem poslednÃch dnà jsem opìt mÃrnì inovoval pravidla fóra, ze kterých se nynà stala pravidla pro celý web. Pøibylo pravidlo èÃslo 17, které jasnì definuje, kdy mù¾e redakce pøistoupit k odstranìnà komentáøù u publikovaných èlánkù. Pokud komentáø nijak nesouvisà s tématem daného èlánku, bude od nynìj¹ka smazán. Od výmìny názorù je zde pøedev¹Ãm fórum a také soukromé mo¾nosti komunikace.
7. srpna 2010 - Dnes byly na fóru zru¹eny tzv. hodnosti podle poètu pøÃspìvkù. Od nynìj¹ka budou odli¹eni pouze moderátoøi (pøÃpadnì administrátoøi ). Je to z toho dùvodu, ¾e hodnosti byly vìt¹inou spùe zdrojem ú¹klebkù a nemìly vìt¹à opodstatnìnÃ. Dále pùjde vidìt poèet pøÃspìvkù, jen u¾ nìkteøà (pøedev¹Ãm novÃ) jedinci nebudou vyu¾Ãvat hodnostà jako terèe pro posmìch
«
Poslední úprava: 27. Listopad 2010, 09:03 od Jozef Cmar
»
ulo¾ena
Joza
Anonym
«
Odpovìï #3 v:
27. Listopad 2010, 09:09 »
Dnes a v pøedchozÃch dnech do¹lo k výrazným úpravám na fóru. Jednak se zmìnil registraènà formuláø, tak¾e je fórum mnohem lépe chránìno proti spamu a spambotùm (toto u¾ je na foru citelnì poznat). Dále jsem dnes kompletnì inovoval kategorie a diskuze. Vzhledem k rozmchu smartphonù a chytrých telefonù nemá dále smysl je syslit do jedné kategorie, ale ka¾dý operaènà systém zÃská samostatnou kategorii. Nové øe¹enà je pøehlednìj¹à a pohodlnìj¹Ã. NavÃc stále platÃ, ¾e které kategorie vás nezajÃmajÃ, ty si mù¾ete skrýt a nechat si pøehlednì jen to, co vás zajÃmá. Doufám, ¾e se vám bude lÃbit. NavÃc vznikla sekce zamìøená na Windows Phone 7. ZatÃm zde sice ¾ádnýá telefon nemáme, ale je to otázkou pár mìsÃcù, tak¾e jsem web pøipravil u¾ nynÃ
ulo¾ena
321654
Anonym
«
Odpovìï #4 v:
27. Listopad 2010, 14:27 »
nechci rejpat ale v
Symbian UIQ2/UIQ3
je 2x obecné
ulo¾ena
roxetak
U¾ivatel
Pohlaví:
Telefon: Xperia mini pro, Samsung Galaxy SII, Samsung Galaxy Ch@t, HTC Touch HD,
Pøíspìvkù: 2086
«
Odpovìï #5 v:
17. Prosinec 2010, 09:26 »
A ako vidim upravil sa i rank uzivatelov, vratis to naspat.
ulo¾ena
Plny suflik telefonov SE.
Hlavne smarty P1i, M600i, U1i, W960i, p800i, HTC Diamond
321654
Anonym
«
Odpovìï #6 v:
17. Prosinec 2010, 16:04 »
rank je upravenej uz asi 4 mesice
ulo¾ena
Pekony
U¾ivatel
Pohlaví:
Telefon: XPERIA ARC S 32 GB
Pøíspìvkù: 579
«
Odpovìï #7 v:
20. Prosinec 2010, 17:42 »
Kdy¾ jste na hlavnà stránce a chcete pøejÃt na forum, tak tam chybà zálo¾ka pro Google Android. A to myslÃm ¾e tam kdysi bývala.
ulo¾ena
K700i-W810i-K850i-Satio-Xperia X10 :-) - Xperia ARC S
Nitram47
U¾ivatel
Pohlaví:
Telefon: SE c905 / w995 / c902
Pøíspìvkù: 319
«
Odpovìï #8 v:
21. Prosinec 2010, 22:37 »
nedalo by sa to troska poprehadzovat? OS, OS, OS, OS, A200, OS, A100, ...symbian UIQ by sa mohol vymenit s A200, nech su OS pokope a ostatne tiez
ulo¾ena
v6ak
U¾ivatel
Pohlaví:
Telefon: SK17i, G502, K320i
Pøíspìvkù: 2212
«
Odpovìï #9 v:
22. Prosinec 2010, 09:34 »
®eby seskupovánà podle ¾ivých a mrtvých?
ulo¾ena
kontakt
- Ale nejsem poradna - od toho je tu toto fórum
Joza
Anonym
«
Odpovìï #10 v:
22. Prosinec 2010, 11:36 »
Pøesnì tak... Sna¾Ãm se nahoru dávat to ¾ivé, zatÃmco to mrtvé pomalu odcházà (ono obecnì odcházà celý Sony Ericsson, ale tak nìco musà být prvnÃ...
)
ulo¾ena
Nitram47
U¾ivatel
Pohlaví:
Telefon: SE c905 / w995 / c902
Pøíspìvkù: 319
«
Odpovìï #11 v:
24. Prosinec 2010, 21:05 »
s tym odchadzanim suhlasim, aj funkcne to pekne s*ru cim dalej, tym viac. sa opicia po konkurencii.
ale tak A200 ma aj novsie modely oproti fonom so Symbianom a WM, ktore su vyssie, takze aj tak mi ta logika pride taka ..........
ulo¾ena
Joza
Anonym
«
Odpovìï #12 v:
02. Leden 2011, 13:30 »
Do nového roku jsem se rozhodl opìt tro¹ku pøekopat souèasné sekce a pøipravit se tak lépe na nové telefony. Souèasnì s tÃm také zmìnit rozlo¾enà jednotlivých OS. Windows Mobile jsou ji¾ minulostÃ, stejnì tak Symbian má to nejlep¹à za sebou. Èasem tedy budou postupnì klesat smìrem dolù fórem. Pøesunutà se doèkaly také schémata - dÃky SE témìø umøela a nemajà v souèasné podobì budoucnost, Themes Creator je navÃc mrtvý.
ulo¾ena
321654
Anonym
«
Odpovìï #13 v:
02. Leden 2011, 13:35 »
zajimavy ze SE nema ani jeden model s WP7 ale je nad symbianem
ulo¾ena
Joza
Anonym
«
Odpovìï #14 v:
02. Leden 2011, 14:13 »
No rozhodnì je WP7 perspektivnìj¹à ne¾ Symbian, tak proto
Jinak tìch zmìn bude vÃce, spousta vìcà je ménì a ménì aktuálnÃch, tak¾e prim budou hrát návody, A200 a Android. Do budoucna snad i ty WP7
«
Poslední úprava: 02. Leden 2011, 14:18 od Jozef Cmar
»
ulo¾ena
Fórum SEMania.cz
ulo¾ena
Strana: [
1
]
2
3
...
8
Fórum SEMania.cz
|
OstatnÃ
|
Co se jinam neve¹lo/O tomto webu
(Moderátor:
Ganimed
) | Téma:
Úprava na fóru
« pøedchozí
dal¹í »
Skoèit do:
Please select a destination:
-----------------------------
Google Android
=> Návody
===> Návody pro Android 2.1
===> Návody pro Android 2.3.3
===> Návody pro Android 2.3.4
=> Obecné X8, X10, X10 Mini, X10 Mini Pro
=> Obecné Arc, Neo, Play, Pro, Ray
=> Obecné Active, Mini, Mini Pro, Live Walkman
=> Hry a aplikace
=> Root a úpravy s nÃm spojené
=> Problémy a chyby
Platforma A200
=> Návody
=> Tuning
=> TXT
=> Mix Walkman, TXT Pro
=> Aino, Cedar, Elm, Hazel, Jalou, Naite, Yari
=> Øada C
===> C510
===> C702
===> C901, C903
===> C902
===> C905
=> Øady G, K, T, Z
=> Øada W
Symbian S60
=> Návody
=> Obecné
=> Aplikace a hry
=> Problémy a chyby
Windows Mobile
=> Návody
=> Obecné
=> Problémy a chyby
=> ROMky a v¹e okolo nich
=> Aplikace a hry
Ostatnà telefony
=> Symbian UIQ2
===> Aplikace a hry
=> Symbian UIQ3
===> Návody
===> Obecné
===> OstatnÃ
===> PøÃslu¹enstvÃ
===> NastavenÃ
===> PøipojenÃ
===> Hry,aplikace
===> Tipy,triky
===> Firmware
=> K550i, K770i, K790i, K800i, K810i, T650i, S500i, Z520, Z610, Z710, Z750
===> Obecné
===> Firmware
===> Mobilnà tuning
===> Foto,video
===> Tipy a triky
===> Øe¹enà problémù
===> NastavenÃ, pøipojenÃ
===> OstatnÃ
=> W200i, W300i, W350i, W380i, W550i, W600i, W610i, W660i, W710i, W810i, W850i, W880i, W900i
===> W-obecné
===> Walkmans 128 x 160
===> Walkmans 176 x 220
===> Walkmans 240 x 320
=> Telefony øady Z
=> Platforma Sagem
=> K750i/W700i/W800i/D750i
=> Ostatnà modely
===> T610/630/Z600
===> K310i/K510i/K500i
===> K700i/S700i
===> V800/Z800i/K600i/K610i
OstatnÃ
=> Návody
=> Schémata
=> Programy pro mobilnà telefony
=> Programy pro stolnà Pc
=> PøÃslu¹enstvÃ
=> Co se jinam neve¹lo/O tomto webu
=> Bazar
© SEMania 2004-2007 | Powered by
SMF
.
© 2005,
Simple Machines
. V¹echna práva vyhrazena.
Stránka vytvoøena za 0.013 sekund, 17 dotazù.