SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
14. Březen 2025, 18:17

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni telefony  |  K750i/W700i/W800i/D750i (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Navigace GPS a K750
Strana: 1 ... 3 4 [5] 6
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Navigace GPS a K750  (Zobrazeno 40718 x)
Crempa
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #60 v: 26. Červen 2006, 19:47 »

Netusite zda lze kabelem spojit Garminovskou GPS se 750 a tam v nejakym JAVA programu vyuzivat ta GPS data? Mam etrex legend a rad bych si s tim pohral. Nejspis to ani nebude pro realne pouziti (preci jen kabel mezi mobilem a dalsi krabickou neni nic moc), ale mohlo by to byt zajimave...
uložena
suzi
Anonym
« Odpověď #61 v: 02. Červenec 2006, 22:15 »

Jestli jsou Nav4all a Garmin podobny tak by snad meli fungovat vsude stejne, ne? Pochybuji o tom ze by Garmin nesel pouzit v mensich mestech.
uložena
la_da
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #62 v: 14. Srpen 2006, 20:09 »

Tak jsem se konecne dostal k aktualizaci Wayfinderu. Stahnul jsem WFD 6 ver. 6.3.14 . Vse probehlo dobre a rychle. V nav. je komplet prekopano graficke prostredi i ovladani. je to trochu mene prehledne nez predchozi ale je to lepe rozdelene. Nejvetsi novinkou je mapa jako v jinych nav. ktera se zobrazuje soucasne s jedoucim vozidlem a sama se otaci do smeru, coz nebylo mozne v predchozi verzi. Je  to ted super jizda. Dokonce i vsechny verze zlevnili. Pribyla moznost nakupu doplnku primo z mobilu. Skoda jen ze nelze pouzit sluzbu Dopravnich informaci, u nas neni jeste dostupna a to malo co bezi tak je k nicemu, protoze neni pokryti  po celem uzemi a neni to vetsinou aktualni.
Zitra razim do Caslavy a Kutne Hory, tak zmerim objem prenesenych dat a dam vedet.
uložena
mars
Anonym
« Odpověď #63 v: 14. Srpen 2006, 20:58 »

je to tak, posledni verzi jsem ted testoval na trase HK - Šikluv Mlyn (ten tedy v mape neni, musi se nastavit nejblizsi ves) pro K800 a super. Mapa ve smeru jizdy plus horni cast s ukazatelem smeru, super. Jen skoda, ze si stale nepamatuje nastaveni hlasitosti navigace, pri opetovnem spusteni je treba hlasitost znovu nastavit.  Smajlík Nutno dodat, ze O2 zaspal a svoji navigaci jeste nema aktualizovanu, a pro K800 ji treba vubec nenabizi  Angry
« Poslední úprava: 15. Srpen 2006, 07:24 od MarS » uložena
la_da
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #64 v: 15. Srpen 2006, 07:09 »

Po dalsim zkoumani jsem objevil ze je take moznost zobrazeni aktualniho pocasi nebo profes. predpoved mezi mesty. Dale je k dispoz. jizdni rad verejne dopravy, Praha treba 316 zastavek, 41 linek, dalsi mesta jsou napr. Liberec, Plzen,  Ostrava, HK, Zdar nad Sazavou, CB, zobrazeni informaci o meste ... . Zustava zaznamenana posledni poloha a lze jiz zadavat souradnice. Je zde prevodnik men v aktualni kurzu
Zda se, ze zase nekolik kroku vpred. Jsem max. spokojeny.
uložena
la_da
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #65 v: 16. Srpen 2006, 18:52 »

Tak jsem dnes zkusil asi 80 km pri pouziti nav. mapou. Stazeno bylo 54 361 a prijato 124 684 bajtu, coz se mi nezda hodne. Takze priste zkusim pouze grafickou nav. a porovname.
uložena
padik35
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #66 v: 25. Září 2006, 14:37 »

pro La_da - precetl jsem si tve prispevky a vypada to super. Jsem velice velky zacatecnik a velice by mi pomohlo, kdyby jsi mi poradil.

Mam K750i a mam pausal u Vodafone. Nemam aktivovane zadne datove sluzby, nic takoveho. Mohl by jsi mi poradit v souladu s tvymi zkusenostmi? Bod po bodu, co mam udelat, abych mohl pouzivat navigaci? (co mam koupit a orientacne kolik to stoji, co mam nainstalovat, kde to vemu a kolik to stoji, stahovani dat, kolik se stahne pri cca 50 km a kolik to stoji) proste ty prvni body co ma laik jako ja udelat. A jaky GPS koupit aby bylo co nejlevnejsi a pri tom kompatibilni s telefonem. Muzes poradit?
uložena
la_da
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #67 v: 25. Září 2006, 19:43 »

1.Koupit wayfinder podle potreby, ja mam dozivotni verzi protoze bys musel kazdy rok kupovat novou licenci za asi 2 500 korun. Ja nakupoval na sunnysoft.cz/_wayfinder/ . V te dozivotni verzi je jiz modul GPS pribaleny vcetne nabijecky a drzaku ..... stoji to asi 7000 korun.
2. Az ti dojde domu tak si stahnes prez wap aplikaci do telefonu, prijde ti SMS kterou nainstalujes v tel. , zapnes GPS modul (tu malou krabicku ktera ti prijde s licenci a aktivujes presne podle pokynu v navodu nebo podle pokynu v tel. nebo podle mywayfinder.cz , kde si muzes stahnout i zkusebni verzi (ovsem jenom pokud mas jiz prijimac GPS jinak ti to je k nicemu)
3. musis si aktivovat na vodafone. cz v samoobsluze nebo prez operatora datovy tarif. ten je na 10Gb za 200 korun, pokud ho prekrocis tak dalsich 200 korun.- Ja jezdim z povolani a jeste se mi nestalo abych ty 2 stovky prekrocil. Na tech jejich strankach jeste nemaji zobrazenou novou verzi wfd.6 , ale ta se ti stahne automaticky, ma uz pekne udelany nav.
4. pokud se ti to zda za moc penez tak si muzes stahnout zadarmo na NAV4ALL.COM aplikaci, podle ktere se da taky dobre jezdit ovsem wayfinder je dalako lepsi, jak pokrytim map tak funkcemi. V tomto pripade se podivej po netu a zakup si GPS modul zvlast. stoji tak od tech 1800 korun nahoru. Musi podporovat blutooth, jinak je to jedno, akorat by mel mit cip 3. Ten je nejcitlivejsi na prijem druzic.
5. koukni se na navigovat.mobilmania.cz/autonavigace/ , kde najdes spoustu informaci.
6. doporucuji ti otevirat stranky wayfinderu pro korektni nacitani v Internet exploreru mne v opere zlobi.
7. pokud nebude neco jasny tak tak se zeptej.  Cool
uložena
mars
Anonym
« Odpověď #68 v: 25. Září 2006, 20:07 »

add 1. K te dozivotni licenci ti moc nechci kazit radost, ale zrovna dozivotni neni  Sad cituji: "Software a sluzby jsou spojeny s mobilnim telefonem, na ktery byly puvodne nainstalovany a podpora zakoupene softwarove verze je 24 mesicu od nakupu." Takhle teda vypada dozivoti ala wayfinder.  Shocked

alternativni variantou je jeste sluzba O2 navigace (zvlasÂť pokud jsi zakaznikem O2), zalozena na wayfinderu, ale zpoplatnena jako mes. pausal 145,- Kc (195 pro evropu) mesicne vcetne prenesenych dat. Lze i za 30,- Kc na 24 hodin.  Mrknutí
« Poslední úprava: 25. Září 2006, 20:09 od MarS » uložena
padik35
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #69 v: 25. Září 2006, 20:31 »

Tak tedy nevim, je to vlastne podoma posladana navigace, trochu pomalejsi a nejake ty mouchy. Porizovaci naklady jsou  pri nejmensim 2,500+2000 za zarizeni s licenci na jeden rok a plus dalsi 2000 za tarif na telefonu na jeden rok. Prave jsem prochazel primo GPS a nasel jsem

http://www.nejlevnejsiobchod.cz/?akce=detail&kom=PDA&ID=6445&lang=cz

co na to rikate - jedinne co hraje proti je asi cena - jinak super funkce

Jak by jste se rozhodli, kdyby jste to jeste prostrednictvim mobilu nemeli?  Shocked
uložena
mars
Anonym
« Odpověď #70 v: 26. Září 2006, 10:32 »

asi si budes muset projit tvoje priority. Kompletni reseni, na ktere je treba tvuj odkaz, je rozhodne komplexnejsi, nez jakakoliv kombinace mobil + sw. Ikdyz bych se asi dival po Tom Tomech, nebo treba Blaupunktech v podobne cene jiste sezenes i tyto znacky s cipem SIRF III. S MIO zadnou zkusenost nemam, ani nikde nevidim, jaky cip pro GPS pouziva.
uložena
Peshi
Uzivatel
Pohlaví: Muž

Zobrazit profil
« Odpověď #71 v: 26. Září 2006, 11:03 »

Tak tuhle navigaci Mio C710 jsem mel pujcenou od znameho a muzu ji doporucit - btw je hodne oblibena. Cip to ma Sirf III, takze citlivost dobra, signam se neztraci ... Mio pouziva mapy od TeleAtlasu, takze vynikajici pokryti. V baleni je kompletne vsechno vcetne drzaku do auta, cigaretove nabijecky atd. Ovladani je celkem intuitivni, hlavne ma dotykac. Po nahrati vsech map zbyde celkem jeste 0,5 GB volnyho mista, ktery muzes zaplacnout fotkama nebo MP3. Prekreslovani je rychly, hlasova navigace dostatatecne nahlas, pri navigaci zadny problemy. Navic ma jeste bluetooth, takze lze s mobilem pouzivat jako handsfree a lze tam prehrat vsechny kontakty z telefonu ... Na akumulator vydrzi cca 4 hodiny provozu pri navigaci ...
uložena

Byvaly redaktor SEmania.
la_da
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #72 v: 26. Září 2006, 18:29 »

add 1. K te dozivotni licenci ti moc nechci kazit radost, ale zrovna dozivotni neni  Sad cituji: "Software a sluzby jsou spojeny s mobilnim telefonem, na ktery byly puvodne nainstalovany a podpora zakoupene softwarove verze je 24 mesicu od nakupu." Takhle teda vypada dozivoti ala wayfinder.  Shocked

alternativni variantou je jeste sluzba O2 navigace (zvlasÂť pokud jsi zakaznikem O2), zalozena na wayfinderu, ale zpoplatnena jako mes. pausal 145,- Kc (195 pro evropu) mesicne vcetne prenesenych dat. Lze i za 30,- Kc na 24 hodin.  Mrknutí
Souhlasim ale treba u Mia a podobnych musis kazdy rok zakoupit novou mapu v hodnote nekolika tisic, protoze ta stara je ti potom v mnoha mistech nanic. Nejsou aktualizovane zmeny u silnic, sluzeb, ....... Takze kdyz to shrnu tak musim konstatovat ze kazde reseni ma sva plus i minus. Ted je treba aby kazdy posoudil co je pro neho lepsi. Ja osobne bych asi bral Tom toma, jenze je to nad moje moznosti. Mozna az ceny pujdou dolu nebo platy nahoru , tak si Toma poridim, zatim bude slouzit Wayfinder.
uložena
la_da
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #73 v: 29. Září 2006, 17:06 »

Tak tedy nevim, je to vlastne podoma posladana navigace, trochu pomalejsi a nejake ty mouchy. Porizovaci naklady jsou  pri nejmensim 2,500+2000 za zarizeni s licenci na jeden rok a plus dalsi 2000 za tarif na telefonu na jeden rok. Prave jsem prochazel primo GPS a nasel jsem

http://www.nejlevnejsiobchod.cz/?akce=detail&kom=PDA&ID=6445&lang=cz

co na to rikate - jedinne co hraje proti je asi cena - jinak super funkce

Jak by jste se rozhodli, kdyby jste to jeste prostrednictvim mobilu nemeli?  Shocked
Koukni se treba i na tohle:
http://www.eproton.cz/Asp/DescrView.asp?IDAView=480485578531504554&NNZ=a5x7023
uložena
la_da
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #74 v: 24. Říjen 2006, 17:54 »

Tak na webu je opet nova verze Wayfinderu. Dnes jsem testoval a zatim jsem prisel na:
1/ hlasitost zustava stejna jako po nastaveni pred vypnutim
2/ hlasi radary, nekdy slovnim komentarem a ikonou
3/ zustava nastaveno na pouziti nav. s mapou ulic

na nic dalsiho jsem zatim neprisel, pouze na dalsi doplneni o cisla popisna v nekterych mestech, napr. v Chotebori.
uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: 1 ... 3 4 [5] 6
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni telefony  |  K750i/W700i/W800i/D750i (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Navigace GPS a K750
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.058 sekund, 17 dotazů.