SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
28. Únor 2024, 09:36

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142439 příspěvků v 9983 tématech od 23752 uživatelů
Nejnovější uživatel: jeroner
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Obecné Active, Mini, Mini Pro, Live Walkman (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Jak udělat celkovou zálohu telefonu, když přes clockwork to nejde?
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Jak udělat celkovou zálohu telefonu, když přes clockwork to nejde?  (Zobrazeno 4980 x)
MiSe
Uživatel
***
Telefon: XPERIA Mini
Příspěvků: 13



Zobrazit profil
« v: 02. Leden 2012, 22:13 »

Našel jsem návod na zálohu telefonu s továrním firmware (http://forum.semania.cz/index.php/topic,28616.0.html), ale podle postupu se mi zdá, že je to uplatnitelné pouze na origo nový. Je nějaký postup, jak si zazálohovat naopak celý telefon po všech úpravách pro případ potřeby obnovy (např. po nějakém nevydařeném sw pokusu)? Zkoušel jsem to přes Backup v CWM, ale po Recovery se jen cyklicky mobil restartoval Sad
uložena
HUdasp
Uživatel
***
Telefon: SE SK17i, SE G502
Příspěvků: 1865



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #1 v: 02. Leden 2012, 22:41 »

K tomu právě slouží ClockworkMod. Pokud si jen zálohoval a nic víc, tak si telefon nemůže zůstat na boot smyčce, pokud předtím jel korektně. Přiznes se, žes tam prováděl i jiné věci  Mrknutí
uložena
MiSe
Uživatel
***
Telefon: XPERIA Mini
Příspěvků: 13



Zobrazit profil
« Odpověď #2 v: 02. Leden 2012, 22:49 »

K tomu právě slouží ClockworkMod. Pokud si jen zálohoval a nic víc, tak si telefon nemůže zůstat na boot smyčce, pokud předtím jel korektně. Přiznes se, žes tam prováděl i jiné věci  Mrknutí
Naopak, vše bylo OK, přísahám. Telefon jsem měl vyladěný tak, že jsem byl spokojený na 100% a chtěl si udělat zálohu, tu jsem přes CMW udělal, záloha byla uložená na kartě. HUdaspe dokonce jsem takový blbec (alespoň jsem ale zjistil, že je v tom problém), že jsem si zkusmo chtěl obnovu ze zálohy udělat - a skončilo to tak, jak jsem popsal.
Postupoval jsem sice intuitivně:  záloha backupem přes CMW, obnova také pochopitelně přes CMW pomocí recovery ze záložního souboru a výsledek shora popisovaný, že mi přecházel zrak Shocked
Nechci být zlomyslný, ale pokud mi nevěříš, zkus také Mrknutí
Podotýkám, že mám root (ale neodemknutý bootloader - nebude právě v tomhle problém?).
uložena
HUdasp
Uživatel
***
Telefon: SE SK17i, SE G502
Příspěvků: 1865



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #3 v: 02. Leden 2012, 23:21 »

Clockwork nemá s bootloaderem nic společného (valí i bez rootu, root je ale pro instalaci CWM nutný). Spíš bych viděl chybu v záloze a okamžitém obnovení takto vytvořené zálohy - minimálně jeden restart mezi tím by měl být. Proč si to dělal? Smajlík
Pokud nemáš problém s MD5 sum, tak bych provedl všechny wipy, telefon najel do čistého stavu a pak následně v recovery obnovil tu zálohu. Pokud tedy momentálně valíš v boot smyčce.
Teď když nad tim dumám, tak u HD2 šlo vśechno strašně lehce, protože měl člověk neomezenej přístup. U Xperie je najednou tolik omezení  Cheesy
uložena
zaji06
Uživatel
***
Telefon: Live Walkman 2.3.4 ROOT
Příspěvků: 430



Zobrazit profil
« Odpověď #4 v: 03. Leden 2012, 08:46 »

no takto , su dva typi cwm novi a stary ... ty mas asi nainstalvany ten v ktorom nefunguje restore ...
na xda je ale aktualizacia programu v ktorom je nove cwm opravene funkcne restore-obnova
uložena
MiSe
Uživatel
***
Telefon: XPERIA Mini
Příspěvků: 13



Zobrazit profil
« Odpověď #5 v: 03. Leden 2012, 15:56 »

no takto , su dva typi cwm novi a stary ...
Mám verzi "5.0.2.7-nAa-r1" a měl jsem za to, že je to verze nová, tedy bezchybná. Zkusím pohledat na xda a zjistit, jestli mám verzi nejnovější..
uložena
MiSe
Uživatel
***
Telefon: XPERIA Mini
Příspěvků: 13



Zobrazit profil
« Odpověď #6 v: 03. Leden 2012, 16:02 »

...minimálně jeden restart mezi tím by měl být...
Restartů mezi tím bylo určitě několik a bezchybných.
Proč si to dělal?
No jak jsem psal shora - chtěl jsem to zkusit Huh
uložena
zaji06
Uživatel
***
Telefon: Live Walkman 2.3.4 ROOT
Příspěvků: 430



Zobrazit profil
« Odpověď #7 v: 03. Leden 2012, 21:20 »

ak si to ešte nenašiel nainstaluj cez tento program recovery a skus obnovit tu zalohu - malo by ist
EDIT... forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1346190
« Poslední úprava: 03. Leden 2012, 22:27 od zaji06 » uložena
MiSe
Uživatel
***
Telefon: XPERIA Mini
Příspěvků: 13



Zobrazit profil
« Odpověď #8 v: 03. Leden 2012, 21:36 »

ak si to ešte nenašiel nainstaluj cez tento program recovery a skus obnovit tu zalohu - malo by ist
Přes který program jsi myslel?
« Poslední úprava: 03. Leden 2012, 21:53 od MiSe » uložena
zaji06
Uživatel
***
Telefon: Live Walkman 2.3.4 ROOT
Příspěvků: 430



Zobrazit profil
« Odpověď #9 v: 03. Leden 2012, 22:26 »

sorry zabudol som hodi link Cheesy forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1346190
uložena
MiSe
Uživatel
***
Telefon: XPERIA Mini
Příspěvků: 13



Zobrazit profil
« Odpověď #10 v: 03. Leden 2012, 22:49 »

sorry zabudol som hodi link Cheesy forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1346190
Už jsem to rozchodil - do aplikace stažené z tvého odkazu jsem z této stránky http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1345741 implementoval nejnovější CMW 5.0.2.7-nAa-r2 a bezproblémově nainstaloval, tato verze CMW nabíhá už OK. Teď  ještě udělat pomocí této verze celkovou zálohu a odhodlat se poté ze zálohy obnovit mobil Smajlík No po předchozí zkušenosti si zálohu určitě udělám, ale obnovu bych dělal, až kdyby mě k ní okolnosti donutily, zkusmo už určitě ne Undecided
uložena
MiSe
Uživatel
***
Telefon: XPERIA Mini
Příspěvků: 13



Zobrazit profil
« Odpověď #11 v: 05. Leden 2012, 19:23 »

Tak jsem stejně nevydržel a z nového nainstalovaného CMW jsem nejprve udělal zálohu a poté (mezitím fullwipe) obnovu. Výsledek? Vše OK, po obnově naběhl bezproblémově ve stavu, kdy byla byla dělána záloha Cheesy
uložena
zaji06
Uživatel
***
Telefon: Live Walkman 2.3.4 ROOT
Příspěvků: 430



Zobrazit profil
« Odpověď #12 v: 05. Leden 2012, 21:10 »

no vidiš  Mrknutí
uložena
Fórum SEMania.cz
   

 uložena
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Obecné Active, Mini, Mini Pro, Live Walkman (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Jak udělat celkovou zálohu telefonu, když přes clockwork to nejde?
Skočit do:  


© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.007 sekund, 17 dotazů.