SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
02. Duben 2025, 05:56

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Problemy a chyby (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: prechod z WM6.5 na Android
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Autor Téma: prechod z WM6.5 na Android  (Zobrazeno 3839 x)
RenEdi
Uzivatel
Telefon: Sony Ericsson Arc S, P1i, Xperia X1

Zobrazit profil
« v: 30. Listopad 2011, 08:49 »

Dobry den, chtel bych Vas pozadat o nekolik rad, vcera jsem se stal majitelem SE Arc S a nejak se nemohu poprat z nastavenim abych si ziskal zpet nekolik funkci z WM6.5
ma Xperia X1 umela toto:
1) otevrel jsem tel. seznam a objevila se hned klavesnice s tlacitky "abc1" "def2" pomoci kterych se daly okamzite odfiltrovavat polozky v seznamu ( super v pripadech kdy ne vzdy mam u dane osoby firmu, ale jen prijmeni )
2) kam zmizi smazane sms?? jak nastavit slozky SMS dorucene, odeslane smazane
3)na plochu jsem si dal widget "Prepnuti stavu" hezke vcetne indikatoru baterie, chtel bych si upravit velikost nelze, ale hlavne nelze umistit na stred displeje, vzdy se presune na jeden okraj jako by byla zapnuta jakasi fce "prichytit k mrizce"

4) nenasel jsem "uprednostnit stazeni dat pres wifi"

prosim, nenasel by se nekdo kdo by mi objasnil kde pripadne kterou aplikaci z marketu nahradit, tedy pokud mozno v cestine

uložena
Jajar
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: XPERIA mini pro

Zobrazit profil
« Odpověď #1 v: 30. Listopad 2011, 12:34 »

Pokud nevadi, ze nebudu psat primo o Arc, ale obecne a jen o nekterych bodech...

1) nejspis zkusit jiny dialer, nemam zkusenost, pockat na radu jinych
2) pokud chces radit SMS klasicky jako dorucene, odeslane, koncepty apod., umi to napr. aplikace GoSMS. Ale je to uz nejaka doba, co jsem ji pouzival, takze nevim, jak je to se smazanyma SMS.
3) widgety se vzdy zarovnavaji k mrizce, ktera je v zakladu 4x5 pripadne 4x4 (u 4:3 displeju). Widget "prepnuti stavu" ma rozmery 3x2, to znamena, ze se vzdy zarovna k leve nebo prave strane. Jedna z moznosti je stahnout alternativni launcher, ktery umozni usporadat mrizku treba na 5xneco (Launcher Pro, Go Launcher EX apod.)
4) pokud jsi v dosahu wifi signalu (a mas pochopitelne aktivovany vahledavani wifi) jsou data vzdy prednostne prenasena pres toto pripojeni.
uložena

Ericsson/Sony Ericsson: T10s->T39m->T68i->K700i->W800i->W880i->G900->W902->X10 mini pro->mini pro
M.Eermak
Uzivatel
Telefon: Shiho Black+IM502+8GB & Shakira White+8GB

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #2 v: 30. Listopad 2011, 12:52 »

slozka smazane sms neni.muzes si ji v go sms pro vytvorit a misto mazani ty sms presouvat tam,ale smazat zpravu je proste smazat zpravu=zprava zmizi.
jestli jsis vsiml,tak u zakladnich launcheru nani moznost zmeny velikosti widgetu,takze muzes pouzit zase treba go launcher nebo launcher pro.osobne doporucuju go,protoze jsem vyzkousel vsechny a tenhle si muzes upravit tak jak chces uplne ve vsem.to s tou mrizkou vypnout nejde,zatim jsem proti tomu bojoval neuspesne.velikost mrizky se nastavit da ale neda se nijak vypnout ze bys mel kazdou ikonu jinak velkou.
u cyanogen mod je vzdycky moznost vypnuti dat,ale v zakladnich ROM neni.jde to udelat najakou aplikaci, treba https://market.android.com/details?id=com.datalinkswitch&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5kYXRhbGlua3N3aXRjaCJd
uložena

Dulezite clanky
Zkuste ELFy! elfpacky jsou porad aktualizovany - C905
Ganimed
Administrator
Telefon: LG G7

Zobrazit profil
« Odpověď #3 v: 30. Listopad 2011, 17:38 »

bod 1
kdyz vstoupis do seznamu kontaktu tak klavesnici na vyhledavani si spustis delsim podrzenim klavesy nabida ( prava klavesa pod displejem ) pokud trvas na vzhledu klavesnice jako mobilni pak klikni na tlacitko nastaveni na klavesnici potom, Kavesnice na vysku - Mobilni klavesnice
uložena

RenEdi
Uzivatel
Telefon: Sony Ericsson Arc S, P1i, Xperia X1

Zobrazit profil
« Odpověď #4 v: 01. Prosinec 2011, 09:04 »

diky za rady a Vas cas, ale

1) to Ganimed: no uplne si nerozumime,
- kdyz Âťapnu na ikonu "Telefon" tak se mi objevi pres cely displej nadherna skvela klavesnice, ktera vsak neumi vyhledavat v tel. seznamu. Proc toto okno, lze v nem otrocky zadat jen cislice a pak dat "Volat" Sad,  ale zase se na te ikone v hlavnim menu objevuje zmeskany hovor
- Âťapnu na ikon "Kontakty" a otevre se okno s abecedne serazenymi kontakty a jak pises ty "vyhledavani si spustis delsim podrzenim klavesy nabida ( prava klavesa pod displejem)", pri tom druhem stisku se mi treba v aute(jako spolujezdec) stane, ze se dotknu displeje a jsem v Oblibenych

no a ja bych mel predstavu, ze budu mit rovnou variantu s klavesnici i pro tresouci se prst

2) bojoval jsem vcera s nastavenim GO sms Pro, ale:
- konverzace se snad v Androidu zbavit neda Sad, obcas potrebuji nekomu ukazat nejaky text dosly v sms a je tomu dotycnemu prd do toho co jsem si s tim odesilatelem jeste stihl pred tim napsat
- to Jajar: slozku jsem vytvoril, ale jak donutim SMS aby se automaticky presunuly do te ktera se jmenuje Dorucena a dalsi do Odeslane, jsou v nastaveni jakasi pravidla ( pro koho ze seznamu, zacinajici cislem ... ), je jen varianta podrzet prst a z menu vybrat presunout do slozky

3) to M.Eermak: Go lancher super, ale na muj dispej se vejdou jen 4ikony ( jinak se objevi hlaska, ze budou Verical) neumim zmenit velikost ikon i kdyz na webu casto vidim screen kde je videt, ze jich mensich nekdo ma i pet/sest vedle sebe na vasku dispeje

prosim
uložena
M.Eermak
Uzivatel
Telefon: Shiho Black+IM502+8GB & Shakira White+8GB

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #5 v: 01. Prosinec 2011, 11:30 »

v go launcheru je nastaveni kde to je
na hlavni obrazovce stisknes klavesu menu-tam predvolby a v nastaveni nabidky aplikaci je velikost mrizky.to samy je pod polozkou predvolby
uložena

Dulezite clanky
Zkuste ELFy! elfpacky jsou porad aktualizovany - C905
rombo1
Uzivatel
Telefon: C905, X10

Zobrazit profil
« Odpověď #6 v: 02. Prosinec 2011, 09:44 »

uz dlhsie pouzivam Miui ROM na mojej X10...
1) spustim dialer a hned mi vyskoci klavesnica, mozem zadavat...
2) ked zmazem sms, tak sms je zmazana - odstranena - ked viem ze ju budem potrebovat, jednoducho ju nemazem...
3) zmena velkosti widgetu je mozna pri doinstalovanych launcherov (dobre skusenosti s LauncherPro Plus)
4) tuto moznost mam priamo v ROMke, ale ked si v dosahu Wifi a si nanu pripojeny, tak automaticky stahuje cez Wifi
uložena

K700i, K800, W800i, W960i, C905, X10 a X10 mini, MBW-150
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Problemy a chyby (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: prechod z WM6.5 na Android
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.042 sekund, 18 dotazů.