SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
13. Březen 2025, 08:00

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Root a upravy s nim spojene (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Xperia X8 (Root+xRecovery+App2SD+JIT) krok za krokem
Strana: [1] 2 3 ... 6
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Xperia X8 (Root+xRecovery+App2SD+JIT) krok za krokem  (Zobrazeno 46596 x)
peregrin
Uzivatel
Telefon: X8, C510, g502, s75

Zobrazit profil
« v: 15. Únor 2011, 08:48 »

Je tu spoustu navodu na upravu Xperii, ale X8 je v nich zminena temer vzdy tak nejak okrajove.
Takze sem davam navod pro Xperii X8 na Root, App2SD , xRecovery a JIT ktery u mne nakonec vedl k uspesnemu konci.
(uvedene verze jsou ty co jsem pouzil ja)

1. Novy FW

- Nainstalujte na PC  Companion a stahnete si novou verzi  2.1.1.A.0.6
- pokud ji nemate a presto vam ji program nenabidne tak zvolte opravit

2. Root

- V nastaveni povolte ladeni pres USB a pouzijte program SuperOneClick (1.6.5)  
- po dialogu o tom ze se root nepovedl a jestli nemate system 2.0 a novejsi reknete, ze ano a root probehne

3. xRecovery

- Nainstalujte si Root Explorer (2.13.3), a na kartu si rozbalte xRecovery-mini-0.1-beta.rar (busybox, chargemon, xrecovery.tar)
- (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=878426) a pomoci RE
- nakopirujte vsechny 3 soubory do /system/bin a nastavte jim vsechna prava (proste v permission zaskrtnete vse)
  (Nezapomente u cilovych slozek mountovat R/W tim prÂťavim tlacitkem nad seznamem) Smajlík
- !POZOR Busybox obsazeny v tomhle zipu uz nicim neprepisujte
- Po restartu a zobrazeni loga Sony Ericsson,  mackejte tlacitko zpet dokud se vam neukaze menu xRecovery
- Ted je nejvhodnejsi doba udelat si v xRecovery zalohu, bude se hodit Smajlík

4. App2SD

- Pokud jeste nemate kartu rozdelenou na dve partition tak ted to budete muset udelat. Prvni bude FAT32 a druha EXT3   (obe formatovat jako primarni) na
- kterou se budou presouvat aplikace (muze byt i EXT2 nebo EXT4 da se to udelat v xRecovery nebo pohodlneji v  MiniTool Partition Wizard )
- Na kartu si nakopirujte App2SD pro
  a) presun jen nove instalovanych aplikaci (http://www.megaupload.com/?d=CD2D8C91 - app2sd.ext4.zip) nebo
  b) vsech aplikaci i vetsi casti systemu (http://www.mediafire.com/?4cjexu9c4penpo6 -app2sd.dc2sd.ext4.zip)
- a prejmenujte na update.zip. Skocte do xRecovery a pouzijte volbu Install update.zip
- Restartujte a v pripade b) si bezte uvarit kafe. Tohle opravdu potrva dlouho.  
- (Eas sem nemeril ale 15 az 20 minut to trvalo, nez se to pitome logo schovalo a telefon nabehl.)
- Pokud ste pouzili verzi s presunem systemu tak na cistem telefonu budete mit volno neco pres 190 MB z 222 MB interni pameti X8cky.
- Nechci bejt otravnej ale tady si UREITI udelejte zalohu protoze pristi krok se nemusi podarit na poprve

5. JIT

- Na kartu si nakopirujte Enable JIT.zip z RAR archivu  
- http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=946231 (FOR LASTEST SE UPDATE 2.1.1) a opet prejmenujte na update.zip
- (rar obsahuje zip pro zapnuti Enable JIT.zip i vypnuti Disable JIT.zip )
- Postup stejny jako u App2SD pouzit volbu install update.zip a dalsi kafe. Neni to tak dlouhe jako u App2SD ale taky to trvalo docela dlouho.
- Jestli se podarilo JIT zapnout zjistite nejlip programem Linpack kde bude skore neco pres 7 MFLOPS.
- A dalsi zaloha jen proto, ze rad zalohuju (ale ne je urcite rychlejsi recovery v xRecu nez zase koukat na to blbe logo  Smajlík )

No a melo by byt hotovo. Tak snad to nejakemu majiteli X8cky pomuze.

6. Migrace karty

- je potreba mit Full zalohu pres xRecovery, Full zalohu pres Titanium Backup a funkcni Domovska obrazovka
- v Titanium si udelejte "update.zip" s nastavenim Aplikace systemu
- v MiniTool Partition Wizard  rozdelte karu na FAT32+Ext3 a na FAT32 nakopirujte obe zalohy a update.zip
- skocte do xRecovery a udelejte restore systemu a reboot
- znovu do xRecovery a volba wipe cache, a pak update.zip (tim tam dostanete Titana)
- reboot a pockat az nabehne system, Skocit do Titana a restore v3eho a posledni reboot
- a moje oblibena zaloha v xRecovery
« Poslední úprava: 04. Březen 2011, 14:39 od peregrin » uložena

SE X8 2.3.7 GDX
zaji06
Uzivatel
Telefon: Live Walkman 2.3.4 ROOT

Zobrazit profil
« Odpověď #1 v: 15. Únor 2011, 10:56 »

prosim ta mam taky problem s tym xrecovery...ked dam presunut te 3 subory do system bin tak mi tam hodi iba ten charmengon..nevies preco???..na 100% som tam presuval aj to xrecovery.tar aj busybox ale neni tam
« Poslední úprava: 15. Únor 2011, 11:07 od zaji06 » uložena
HUdasp
Uzivatel
Telefon: SE SK17i, SE G502

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #2 v: 15. Únor 2011, 11:15 »

Jeste sem hodim alternativu, na XDA typek quangnhut123 zplodil sikovny script pro jednoduchou instalaci, na X10 Mini Pro jede v pohode, takze by to melo ject i na X8.
uložena
zaji06
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #3 v: 15. Únor 2011, 11:37 »

uk tesim sa lebo kamaratovi nahadzujem recovery a nejde mi to tam dat
uložena
peregrin
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #4 v: 15. Únor 2011, 12:52 »

prosim ta mam taky problem s tym xrecovery...ked dam presunut te 3 subory do system bin tak mi tam hodi iba ten charmengon..nevies preco???..na 100% som tam presuval aj to xrecovery.tar aj busybox ale neni tam
Napada me snad jen ze si nezmacknul v RE Mount to R/W. To se musi u kazde slozky kam chces neco zapsat Nekdy RE proste nenahlasi problem ze nemuze kopirovat. I kdyz to by tam nebyl ani jeden Sad Kopiroval si to hromadne nebo po jednom. Ja to kopiroval vsechno najednou proste sem oznacil All select - copy - a v cilovem - mount r/w - paste. a mel sem je tam vsechny a pak sem jim po jednom nastavil prava
« Poslední úprava: 15. Únor 2011, 12:54 od peregrin » uložena

SE X8 2.3.7 GDX
zaji06
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #5 v: 15. Únor 2011, 13:01 »

skusim este takto uvidim dam vediet ...ale na x10 mini pro to funguje normalne
uložena
cyrosek
Uzivatel
Telefon: Nokia E52, SE xperia X8-root

Zobrazit profil
« Odpověď #6 v: 16. Únor 2011, 16:56 »

dik za komplet postup, len sa chcem spytaÂť ci je normal pri instal update, oboch app2SD aj JIT mi napisalo instal complet a zapnutie po reboot trvalo asi 2 min. teda kazde zvlasÂť a este jedna otazka ked som stiahol JIT.rar tak som ho rozbalil a boli 2 zip subory a prepisal som iba na update jeden ENABLE.zip a len ten som intaloval, tak neviem ci som to spravil dobre, inak telefon ide normalne ale neviem ako zistim ci instaluje na SD alebo nie,dakujem
uložena
zaji06
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #7 v: 16. Únor 2011, 17:36 »

stihani titanium backup a tam mas pekne rozlisenu pamet ....vnutornu ,sd ,app2sd
uložena
cyrosek
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #8 v: 16. Únor 2011, 18:39 »

dal som z toho JIT.rar este ten disable.zip teda update instal a teraz to podla TB ukazuje a2sd 216MB, mam tam zasunutu 4GB micro, takze zatial vrela vdaka
uložena
peregrin
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #9 v: 16. Únor 2011, 21:13 »

dik za komplet postup, len sa chcem spytaÂť ci je normal pri instal update, oboch app2SD aj JIT mi napisalo instal complet a zapnutie po reboot trvalo asi 2 min. teda kazde zvlasÂť a este jedna otazka ked som stiahol JIT.rar tak som ho rozbalil a boli 2 zip subory a prepisal som iba na update jeden ENABLE.zip a len ten som intaloval, tak neviem ci som to spravil dobre, inak telefon ide normalne ale neviem ako zistim ci instaluje na SD alebo nie,dakujem

Doplnil a opravil jsem ten navod podle tvejch dotazu.

1. Bohuzel jsme tam mel jen odkaz na App2SD ktery na kartu presouva pouze uzivatelske aplikace a tak jsem tam doplnil i odkaz na verzi ktera na kartu presune i velkou cast sys aplikaci.  Verze s user aplikacema je rychla protoze po reinstalaci systemu nic nepresouva. Dlouho trva jen ten presun systemu na kartu , takze verze dva

2. Z raru se pouzije pro zapnuti JIT jen ten ..Enable.zip. ..Disable.zip ti JIT vypne.

3. Doplnil jsem i to jak se zjisti ze se akce podarila
« Poslední úprava: 16. Únor 2011, 21:26 od peregrin » uložena

SE X8 2.3.7 GDX
cyrosek
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #10 v: 16. Únor 2011, 23:11 »

tak som to skusil podla b., navodu od instalup App2SD a TB mi ukazuje rovnako, je mozne ze to musim flashnut cez SEUS a vsetko uplne od znova
uložena
peregrin
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #11 v: 17. Únor 2011, 08:13 »

tak som to skusil podla b., navodu od instalup App2SD a TB mi ukazuje rovnako, je mozne ze to musim flashnut cez SEUS a vsetko uplne od znova
Jestli mas zalohu po xRecovery tak jen restorni tu (ja psal ze se bude hodit Smajlík ). Jinak musis jit znovu do cisteho protoze jak uz tam jednou App2SD mas tak ti znovu nic neprevede (alespon me to tak fungovalo)
uložena

SE X8 2.3.7 GDX
cyrosek
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #12 v: 17. Únor 2011, 21:12 »

mal som zalohu,ale rad sa pohram a skusim to odzaciatku a dam vediet
uložena
cyrosek
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #13 v: 17. Únor 2011, 22:37 »

isiel som presne podla postupu a App2sd mi trvalo minutu a taktiez JIT, co sa tyka vytvorenej a2sd tak tam mam stale iba 216MB, podla coho sa nastavi a2sd pameÂť. pretoze sa mi to zda malo
uložena
Phoenix
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: Xperia™ X8

Zobrazit profil
« Odpověď #14 v: 18. Únor 2011, 15:47 »

mam problem soubory dam n a kartu a presunu je do systemu ale nemuzu je tam nikde najit tudiz ani nastavit prava a pokracovat dal nevite co stim?
uložena

Android 4ever
T290>K510>V630>C902>Satio™>Xperia™ X8
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1] 2 3 ... 6
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Root a upravy s nim spojene (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Xperia X8 (Root+xRecovery+App2SD+JIT) krok za krokem
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.041 sekund, 17 dotazů.