SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
18. Červen 2025, 08:28

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Obecne X8, X10, X10 Mini, X10 Mini Pro (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Baterie - jak na dobrou zivotnost?
Strana: [1] 2 3  Vše
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Baterie - jak na dobrou zivotnost?  (Zobrazeno 14732 x)
v6ak
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: SK17i, G502, K320i

Zobrazit profil WWW
« v: 27. Listopad 2010, 19:00 »

Chtel bych podiskutovat o chovani pro dobrou zivotnost baterie. Nejde tu o snizeni spotreby, ale spise o co nejlepsi kapacitu baterie po nejake dobe pouzivani.

Sony Ericsson si oblibil baterie Li-Polymer a maji je snad vsechny modely. Tady mam, co jsem nashromazdil:
* Pry je vhodne vybijet jen do cca 50% a pak hodit zase do nabijecky. Prijde mi to trosku zvlastni, ale mam to z vice zdroju.
* Baterii pry neni vhodne vybijet uplne az do vypnuti telefonu - riziko podprahoveho napeti (zniceni baterie) a pry i bez toho to neni uplne ono.
* Øika se, ze prvnich par nabiti a vybiti je dobre udelat uplne. Odhaduji, ze je vhodne se zastavit na cca 5% a dal nejit, ale presne nevim. Toto by me zajimalo.
* EDIT: Ganimed tusim psal, ze neni dobre baterii zatezovat a zaroven nabijet. Ale nevim, mozna to je dnes jiz vyreseno lepe.

Jinak jsem hledal aplikaci, ktera umi upozornit na vybitou baterii. Je jich spousta, ale tato mi prijde jako prvni dobra (nechce nesmyslna opravneni a umi upozornit po dosazeni nastavene hladiny): http://www.androlib.com/android.application.com-shkil-battery-qiBtj.aspx
« Poslední úprava: 27. Listopad 2010, 19:07 od v6ak » uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto forum
muchapuk
Uzivatel
Telefon: e50 , 5800xm ,

Zobrazit profil
« Odpověď #1 v: 28. Listopad 2010, 14:53 »

no mna by zaujimalo preco Sony Ericssony X10 Mini a X10 Mini Pro  Cry maju taku zalostnu vydrz baterie ?  Tongue , tyka sa to len telefonov dovazanych do SR a ER alebo to je  globalny problem ? ak ano ako to riesiÂť ? hromadne sa sÂťazovaÂť priamo SE by pomohlo a ziadaÂť baterie z lepsou kapacitou ? zdarma ...  Roll Eyes Cool
uložena
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #2 v: 28. Listopad 2010, 14:57 »

Male rozmery - mala baterie. Chces-li toto resit, zaloz si na to nove vlakno, sem to nepatri.
uložena

Piti20
Uzivatel
Telefon: C905, Xperia X10 mini pro, C510

Zobrazit profil
« Odpověď #3 v: 28. Listopad 2010, 15:16 »

no s tym vybijanim do 50% neviem, kazdopadne o tom ze sa nema vybijat uplne som pocul, bude to asi pravda. Prve nabitia a vybitia (tusim ze tri) by mali byt uplne.

Kazdopadne nech sa k baterii spravate ako sebemensie prasa tak je konstruovana tak aby 2 roky prezila v pohode, co je myslim ze v sucastnej dobe asi aj nadpriemer v porovnani s tym ako dlho sa vyuziva jeden telefon. Osobne ani ja nieco take neriesim, ked vidim ze mam este 50 % viem ze mi telefon este 1-2 dni podrzi a nabijam az ked je okolo 10% a ked viem ze potrebujem dalsi den 100% tak si ho nabijem i ked ma 80%. Pozival som to rovnako pri C905 a po dvoch rokoch som nezaznamenal znatelne zmensenie kapacity a telefon vydrzi tak dlho ako pri kupe (den a pol Cheesy)
uložena
sony
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #4 v: 28. Listopad 2010, 21:13 »

ale o zaciatocnom plnovybijani,resp.plnonabijani baterii su rozne nazory. Jedni hovoria o tom ze to treba,ini ze LiOn-ky to nepotrebuju. na toto nevie jednoznacnd odpovedat nikto,ani odbornik na baterie,myslim.
uložena

Xperia Neo Blue,Sony Vaio VPCEB3S
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #5 v: 28. Listopad 2010, 21:18 »

Kazdopadne, pokud to nepomuze, tak by to moc uskodit nemelo, pokud to nebude vybiti nadoraz. A jednou jsem u Li-on pozoroval malou kapacitu (po vybaleni), pak jsem to jednou nahodou vybil (dokonce uplne), pak nabil (asi uplne) a uz to bylo mnohem lepsi.
uložena

H E M i
Uzivatel
Telefon: K510/W910(KO)/Vivaz

Zobrazit profil
« Odpověď #6 v: 28. Listopad 2010, 22:00 »

Ni-Cd Akku sa musia vybijat uplne... v mobile to podla mna uz tak nie je nabijam kedy pride ked ze aj cez USB sa nabija a mobil mam napojeny na PC skoro kazdy den
uložena
Piti20
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #7 v: 28. Listopad 2010, 22:32 »

ja som spozoroval jeden problem pri nabijani sice s mojou nabijackou ale s kratuckym kablom od nokie. Mobil sa nabil priam raketovou rychlosÂťou, ale raketovou rychlosÂťou sa aj vybil... stretol sa s tym uz niekto?
uložena
MIKE-BIKER
Uzivatel
Telefon: iPhone 5 64GB White

Zobrazit profil
« Odpověď #8 v: 28. Listopad 2010, 23:58 »

Co jsem slysel za nazor nejakeho znameho, ktery kdysi delal ve vyzkumaku, tak LiPol i LiOn pry maji ochranu proti poskozeni pri uplnem vybiti. (Netyka se to cinskych padelku!). Ale taky doporucoval u novych plne nabit a vybijet ca do 1/3 kapacity pro prvnich par cyklu. Ale vzhledem k cene bych to neresil. Cool

Letos jsem mel asi 25ks mobilu K750i, W800i a D750i a jednou jsem vsechny plne nabil a testoval po chcipnuti! Byly tam uplne nove origo baterky, nejake kopie a puvodni v ruznem stupni stari (vetsinou 4 roky). Ty vydrzely nejvic, ale doba byla +- nekolik hodin stejna. Akorat cinske shity vydrzely tak necele 2/3!
uložena

K750i - Silver and Red. M600i white + P1i - R9K009 2x.
W800i =>  P1i => Xperia X1 => HTC HD2 => HTC Desire HD=> DELL Streak RED  =>iPhone 3GS 32GB Black => iPhone 4 32GB Black => iPhone 4S 64GB Black => iPhone 5 64GB White
Kam se hrabe Bittner, to se neda srovnat!!!
micenko
Uzivatel
Telefon: X10i

Zobrazit profil
« Odpověď #9 v: 29. Listopad 2010, 08:51 »

Li Pol bateria je momentalne to najlepsie riesenie pre mobilne zariadenia. V porovnani s Li Ion konstrukciou, ktorej kapacita po 18 mesiacoch nekompromisne klesne na cca 50%, ma Li Pol niekoÂľkonasobnu zivotnosÂť, pricom kapacita je stale blizka 100%. Nema vsak rada hlboke vybijanie, co v praxi znamena, ze by sa nemala vybijaÂť uplne, ale len do cca 10% kapacity. Ak vyrobca do zariadenia, ktore sa predava za 300 a viac Eu instaluje Li-Ion bateriu, povazujem to za bezocivosÂť. Li Pol baterie su dnes drahsie, ale  im patri buducnosÂť.
uložena
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #10 v: 29. Listopad 2010, 09:28 »

H E M i: To mozna ano, ale SE snad vsude pouziva Li-Polymer.

MIKE-BIKER: Jasne, preziji to, ale nesvedci jim to. Treba moje K320i ma uz trosku opotrebovanou baterku vlivem delsiho vybiti. Hlavne mi teda prijde divny ukazatel, brzy v nabijecce ukaze cca 68% a pak dlouho nic. (Navic, kdyz se chce, vsechno jde - znicit takto Li-pol pri trose snahy IMHO pujde.)

micenko: Na tech 10% (takovy zlaty stred) asi zustanu pri prvnich par cyklech u U20, ktery si snad za chvili koupim, ale jinak je pry idealni kolem tech 50%. Ale zase uvidim, jak casto budu moct nabijet.
uložena

peterss
Anonym
« Odpověď #11 v: 11. Prosinec 2010, 21:03 »

tak toto jsem nikdy neresil a baterky vzdy v pohode nekolik dnu. 
uložena
LukeD
Uzivatel
Telefon: W995, K750i, T610i

Zobrazit profil
« Odpověď #12 v: 13. Leden 2011, 02:16 »

Ja mam Li-Pol baterii u sveho SE T610i, ktery mi spolehlive funguje jiz bezmala 7,5 roku (sic!), stale s tou puvodni baterii. A to jsem ji urcite nescetnekrat nabijel, i kdyz nebyla vybita pod 50 %, a nekolikrat se mi stalo, ze telefon bez sÂťavy uplne klekl (v mobilech je beztak nejaky aparat, ktery ohlida, aby se vypnul drive, nez se baterie poskodi). Evidentne to na ni nemelo prazadny negativni vliv. Jedine, cim se u tech novych akumulatoru ridim, je to, ze je napoprve nabijim cca 8-10 hodin (idealne pres noc). Ale jestli to na baterii ma nejaky pozitivni vliv, to vi akorat tak panbuh.. a mozna ona sama. Smajlík

Dokonce jsem kdysi nekde cetl, ze Li-Ion a Li-Pol akumulatory jsou ekologictejsi, protoze jejich zivotnost je cca 2 roky, a pak se tak nejak samovolne degraduji. Ale asi to byl kec. Kazdopadne za ty roky uz i tech nabijecich cyklu probehlo u toho telefonu tolik, ze se fakt divim, ze ta puvodni baterie stale jeste funguje, ba co vic, ze ma stale jeste docela solidni vydrz. Je to opravdu nezmar neskutecny.. Cool
uložena

Sony CMD-J6 -> Ericsson R520m & T65 -> Sony Ericsson T610i -> K750i -> W995 (jo, je to kus historie)
MIKE-BIKER
Uzivatel
Telefon: iPhone 5 64GB White

Zobrazit profil
« Odpověď #13 v: 13. Leden 2011, 23:54 »

Holt nesÂťastna nahoda.  Grin  To jsem zvedavy, kdy bude nejaka prulomova technologie, kdy baterka vydrzi treba 2-3x tolik, pri stejne dobe nabijeni.
uz by bylo nacase!  Mrknutí
uložena

K750i - Silver and Red. M600i white + P1i - R9K009 2x.
W800i =>  P1i => Xperia X1 => HTC HD2 => HTC Desire HD=> DELL Streak RED  =>iPhone 3GS 32GB Black => iPhone 4 32GB Black => iPhone 4S 64GB Black => iPhone 5 64GB White
Kam se hrabe Bittner, to se neda srovnat!!!
Piti20
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #14 v: 14. Leden 2011, 10:53 »

no zatial tomu nenasvedcuje nic, ale snad nam pomoze aj automobilovy priemysel a rozmach elektromobilov kde tie li-polky skutocne nestacia (kto by cakal kym sa mu auto "natankuje" 6 hodin?)
uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1] 2 3  Vše
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Obecne X8, X10, X10 Mini, X10 Mini Pro (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Baterie - jak na dobrou zivotnost?
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.038 sekund, 16 dotazů.