SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
01. Květen 2025, 18:53

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Root a upravy s nim spojene (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Decustomizace X10, X10 Mini a X10 Mini Pro (diskuze)
Strana: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Decustomizace X10, X10 Mini a X10 Mini Pro (diskuze)  (Zobrazeno 40688 x)
Joza
Anonym
« Odpověď #75 v: 30. Říjen 2010, 12:23 »

Necerpal, tahle metoda zameny dlouho trva a vysledek je nejisty, navic to uz pry funguje velmi malo... (povedlo se mi to z deseti pokusu jednou). Kazdopadne navod jsem aktualizoval o nove soubory pro X10. Takze i kdyz jste nahral build.prop a default.prop z uvedeneho balicku, spustil a vypnul telefon a projel sEUSem se nic nezmenilo? Zkuste v tom pripade jeste smazat uvedene SEUS soubory a nechat PC stahnout firmware znovu
uložena
Cheetah007
Uzivatel
Telefon: Sony Ericsson XPERIA X10

Zobrazit profil
« Odpověď #76 v: 30. Říjen 2010, 12:26 »

Soubory v slozce db kam je SEUS stahuje jsem samozrejme preventivne smazal....resp. celou db slozku.
Zatim to zkusim pres PC Companion a uvidim,popr. se potom budu trapit dal pres root...

EDIT:
Takze pres PC Companion jsem podle tohoto navodu: http://www.xperiax10.net/2010/04/14/debrand-your-xperia-x10-tutorial/comment-page-1/#comment-309 taktez neuspel,oprava se provede ale jakmile vymenim ve slozce db ony dva soubory zahlasi to chybu a konec.
Zkusim jeste tvuj postup na ROOTnutem telefonu s temi dvema soubory ktere jsi pred chvili aktualioval ale pochybuji.....neco museli na SEUSu zmenit a je dost mozne ze to nacita IMEI.
Ostatne jsem to cetl jak na XDA tak Esato TATO METODA JIZ NEFUNGUJE!!! http://www.esato.com/board/viewtopic.php?topic=195467&start=405
Myslim ze by stalo tvuj navod co jsi uverejnil na sonymania aktualizovat,pro uzivatele touzici mit GENERIC je to zbytecna prace a s vysledkem toho pachteni spokojeni nebudou...
http://www.esato.com/board/viewtopic.php?topic=195467&start=405
Jozef Cmar
za chvili to zkusim se soubory ktere jste dnes aktualizoval,zeptam se jen nezkousel jste taky tohle na XDA?
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=8896723&postcount=48

EDIT2:
Nevim jak ostatni ale ja to vzdava a holt se smirim s tim ze telefon zustane customizovany na T-Mobile.
Zkousel jsem ty dva soubory z tebou aktualiovaneho odkazu,drzel jsem se presne dle navodu ktery jsi zde zverejnil a v servisnim menu je stale Brand: T-Mobile
Nevim kde je problem ale uz se s tim osdmitam zabyvat....stravil jsem s tim pul dne a vysledek 0
Dovolim si tvrdit ze jelikoz i po tomto se nahraje pres SEUS brandovana verze FW tento kontroluje IMEI telefonu a ve sve databazi najde kde byl telefon koupen a nahraje jen pro nej oficialne urcenou verzi.Zkuste to i nekdo dalsi ale decustomizace se vam stejne jako me nepovede...
Mznost je samozrejme servis tam by to zvladli ale necham to byt a o programu podobnemu treba Multiloaderu u Samsungo pro SE nevim....existuje nejaky?
« Poslední úprava: 30. Říjen 2010, 14:49 od Cheetah007 » uložena
Joza
Anonym
« Odpověď #77 v: 30. Říjen 2010, 15:21 »

No ja vzal tu svou Generic X10 a rucne ji prehral na norskou verzi. Pak jsem ji pripojil na SEUS, smazal samozrejme slozku se stazenym FW a nainstalovala se mi? Znovu norska verze... takze IMEI to podle me neumi Smajlík Moc se mi nechce rypat do me X10, ale kdysi jsem nahral build.prop z UK verze a SEUS mi opetovne nahrava korektni verzi...
uložena
Cheetah007
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #78 v: 30. Říjen 2010, 15:22 »

Dobre zkusil bych to na XDA je nejaky Nordic Flash ale jak tam tu norskou verzi prosim nahrat? ta jsou nejake soubory ale spousti jen prikazovou radku a kdyz uvedu podle pozadavku tel. do flash modu hodi to pak nejakou chybu javy a slus..poradis prosim?
uložena
Joza
Anonym
« Odpověď #79 v: 30. Říjen 2010, 15:33 »

Java hlasku mi to hazelo taky na W7 profesional 64 Bit, tak jsem to nakopiroval na stara XP (ktera pouzivam na upravy) a bez problemu... Pokud si projdes to tema na XDA zjistis, ze tam je vyreseny i ten problem u 64 bit OS, osobne ale nemam cas to ladit, zvlaste kdyz na XP mi to jede
uložena
RedRose
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: Google Nexus S

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #80 v: 30. Říjen 2010, 17:00 »

Po nahrani souboru build.prop a default.prop je pred pouzitim SEUSu nutne smazat v nem slozku "DB" (c:\Program Files\Sony Ericsson\Update Service\db\)... Pokud je v ni stahnuty posledni firmware z predchozich pokusu, tak se znovu nestahne a preflashne se to tim co byl stahnuty a tim i znovu prepise build.prop a default.prop... To se mi taky jednou stalo a nejak jsem na to pozapomel... Po smazani te slozky uz SEUS stahnul spravne verzi Global Generic a mobil je Global Generic...

EDIT:
Pro vas klid (a vlastni jistotu ze ten postup funguje) jsem to dnes udelal 2x a to jednou s puvodnimi soubory build.prop a default.prop a SEUS mi z nej udelal opet Francouze !! Cheesy Po opetovnem prepsani build.prop a default.prop verze Generic (a smazani zminene slozky) mam zase Global Generic Cheesy
« Poslední úprava: 30. Říjen 2010, 17:07 od RedRose » uložena

Motorola D160 | Motorola M3888 | Ericsson A1018s | Ericsson T18i | Ericsson T65 | Siemens ME45 | Sony Ericsson T630i | Motorola MPx220 | Motorola V500 | HTC Wizard | Sony Ericsson D750i | Nokia N73 | Sony Ericsson W800i | Nokia N82 | HTC Diamond | Sony Ericsson Xperia X1 | Sony Ericsson W995 | Sony Ericsson Xperia X10i Mini | Sony Ericsson Xperia X10i | Sony Ericsson Z310i | Sony Ericsson Xperia Mini Pro | Google Nexus S
Cheetah007
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #81 v: 30. Říjen 2010, 17:06 »

Dik to jsem udelal ale vysledek stejny....brand TM je tam stale (tusim e jsem to uz psal)
Mezi nama uz jsem tomu venovalspoustu drahocenneho casu a nemam chut se s tim dal trapit,u me customizace sociva pouze v X odkazech v oblibenych na stranky s T-Mobile tematikou ani prostupove body nejsou definovane,stejne tak v menu nejsou ikony W"n"W a jine nesmysly.Ma decustom vubec smysl? pise se ze GENERIC je stejne rychly,vydrz snad take a rozdil je ten ze ma asi o 5MB vice volneho mista vestavene pameti....ma nekdo zkusenost s rozdily mezi Brand vs. generic mimo eci co jsem popisoval?
« Poslední úprava: 30. Říjen 2010, 17:09 od Cheetah007 » uložena
RedRose
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #82 v: 30. Říjen 2010, 17:08 »

no nevim... jak jsem napsal do editu tak jsem to dnes udelal jednou zpet a znovu na generic takze vazne netusim kde by to jeste mohlo drhnout...  Undecided

EDIT: Jestli to ma smysl nebo ne to se tady resi porad dokola... To si musi kazdy rozhodnout sam Smajlík Me osobne to bavi a asi bych to delal i kdyby to nemelo smysl nebo uzitek prakticky zadny... Proste kdyz to jde tak to zkousim Smajlík

EDIT2: Pro pripadne dalsi pokusniky tady prihodim soubory pro muj puvodni francouzky region a taky ty generic co sem dal JCmar Mrknutí Testujte pokud chcete a nezapominejte mazat DB Cheesy

http://www.redrose.cz/down/prop_files_france_orig.zip
http://www.redrose.cz/down/prop_files_generic.zip
« Poslední úprava: 30. Říjen 2010, 17:25 od RedRose » uložena

Motorola D160 | Motorola M3888 | Ericsson A1018s | Ericsson T18i | Ericsson T65 | Siemens ME45 | Sony Ericsson T630i | Motorola MPx220 | Motorola V500 | HTC Wizard | Sony Ericsson D750i | Nokia N73 | Sony Ericsson W800i | Nokia N82 | HTC Diamond | Sony Ericsson Xperia X1 | Sony Ericsson W995 | Sony Ericsson Xperia X10i Mini | Sony Ericsson Xperia X10i | Sony Ericsson Z310i | Sony Ericsson Xperia Mini Pro | Google Nexus S
Cheetah007
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #83 v: 30. Říjen 2010, 17:24 »

No jasne ale zpozoroval jsi nejaky rozdil? jako jeste rychlejsi odezva (n ekde to obcas skubne uvidime co 2.1ka)

EDIT:
Pockej takze nejdriv nahrat ty francouzske a nahrat update pres SEUS a pak to zopakovat s temi ceskymi generic? rozumim spravne?
« Poslední úprava: 30. Říjen 2010, 17:28 od Cheetah007 » uložena
RedRose
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #84 v: 30. Říjen 2010, 17:31 »

Rozdily moc velke nejsou... Krom toho ze me po prvnim zapnuti nevita francouzky ale anglicky (nasleduje volba zmeny na cestinu)... Jsem si vetsich rozdilu nevsimnul ale ja nemel Custom pro operatora takze u me ty rozdily fakt velke nebyly... Navic jsem tam nasel aplikace Creatouch a Wisepilot ktere tam ve Francouzke verzi nebyly, ale to je detail...

Pro me je asi nejvetsi prinos samotna zkusenost ze to jde a zjistit jak na to a snad taky ze budu mit aktualizace mezi prvnima ale to me zas tak dramaticky nepali Mrknutí
uložena

RedRose
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #85 v: 30. Říjen 2010, 17:35 »

EDIT:
Pockej takze nejdriv nahrat ty francouzske a nahrat update pres SEUS a pak to zopakovat s temi ceskymi generic? rozumim spravne?

Zaciname se v tom zamotavat Cheesy
Ty soubory jsem tam dal pro pripad ze by je nekdo chtel testit... Ale muzes to zkusit pokud budes chtit Smajlík

Jinak ty Francouzke ti jen urci region France a mobil bude bez customizace pro nakeho operatora...
Ty Generic nejsou ceske ale Globalni tedy nejsou urcene pro zadnou konkretni zeni ale pro vsechny nebo pro nikoho - proste cista verze bez uprav pro kohokoliv...
A bez obav - vsechny verze obsahuji cestinu a slovenstinu Mrknutí

Pri kazde vymene tech souboru je nutne pred pouzitim SEUSu smazat tu slozku DB v PC Mrknutí
« Poslední úprava: 30. Říjen 2010, 17:37 od RedRose » uložena

Cheetah007
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #86 v: 30. Říjen 2010, 17:37 »

Dobra nahraji po ROOTu ty FRANC flashnu pres SEUS a pak to zopakuji s temi GENERIC slozku db v adresari SonyEricsson/.... jsem pred tim vzdy smazal,dam vedet treba se to povede.
uložena
Cheetah007
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #87 v: 30. Říjen 2010, 17:39 »

Rozdily moc velke nejsou... Krom toho ze me po prvnim zapnuti nevita francouzky ale anglicky (nasleduje volba zmeny na cestinu)... Jsem si vetsich rozdilu nevsimnul ale ja nemel Custom pro operatora takze u me ty rozdily fakt velke nebyly... Navic jsem tam nasel aplikace Creatouch a Wisepilot ktere tam ve Francouzke verzi nebyly, ale to je detail...

Pro me je asi nejvetsi prinos samotna zkusenost ze to jde a zjistit jak na to a snad taky ze budu mit aktualizace mezi prvnima ale to me zas tak dramaticky nepali Mrknutí
No hele ac mam v servisnim menu brand: T-Mobile WisePilot trial tam mam taktez...pred tim s puvodnim snad 014FW po rozbaleni a zapnuti tam nebyl,navic na uvodni plose nebyl ciselnik a lockscren byl take modry ale jiny.....ta modra byla takova oceanic a ani vzor pozadi neodpovida tomu co je tam ted.
uložena
Cheetah007
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #88 v: 30. Říjen 2010, 18:09 »

RedRose
Hele tak jsem zkusil nahrat ty francouzske soubory prop_files_france_orig flashnul pres SEUS slozku s db jsem pred tim jako pokazde smazal a je to stejne.....stale to tam cpe verzi pro TM.
Fakt nevim bud sem blbej ja,nebo telefon od ceskeho TM zkratka decustomizovat nejde...komu se to povedlo? ja s tim nehnu i kdybych se postavil na hlavu.
Prosim ostatni o jakoukoliv radu,delam vse presne podle navodu ale nejde to
uložena
Joza
Anonym
« Odpověď #89 v: 30. Říjen 2010, 18:16 »

Do jake slozky kopirujes ty soubory? Presne mi to popis v root exploreru
uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Root a upravy s nim spojene (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Decustomizace X10, X10 Mini a X10 Mini Pro (diskuze)
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.067 sekund, 17 dotazů.