Zdarec už je to nějaký čásek, co w995 lze nastálo opatchovat a já se s vámi chci podělit o český návod. Zkoušel jsem několik anglických, ale častokrát jsem byl překvapen nějakými drobnostmi takže k tomu připíšu i některé své poznatky.
Prográmky:A2Uploader - nejnovější verze 22-09-2009
Omnius - zde je nutná bezplatná registrace; při použití prográmku je
nutné se logovat přes Nastavení a ne přes integrovaný Web Browser
FARmanager - osvědčila se mi nejnovější verze 2.0.1420 x86 se starší to nemám vyzkoušené
Den_Po's FAR CXC Plugin - plugin do Far managera, .dll se umístí přímo do složky Plugins v kořenovém adresáři Farmanageru a ne do dalších podsložek; plugin zpřísupní čtení a zápis do phone_app.cxc souboru
QuickVKP - není nutný pouze usnadňuje vytváření patchů
PŘÍPRAVA PRO ČERVENÝ CERTIFIKÁT K PATCHOVÁNÍ - změna
červeného certifikátu na
hnědý (
na červeném certifikátu nejde permanentní patchování, lze jen spouštět některé patche pomocí aplikace v mobilu - jjpatcher); tato změna vám nezmění uživatelská data telefonu ani nepřemaže firmware (
pouze odstraní ochranu některých souborů, tak že bude do nich zapisovat), telefon se bude identifikovat jako DEVELOPER v A2Uploaderu; telefon je po patchování opět možné převézt zpět na červený a patche budou i nadále fungovat.
1) Zapnete Omnius a přihlásíte se svým uživatelským jménem v Nastavení -> Nastavení serveru; poté vyberte vlevo nahoře v okénku svůj typ telefonu
2) Klikněte na Pokročilé a tam zvolte
Replace FW security certificate a dále pak Hnědý(vývojářský)
3) Vypněte mobil, vyndejte baterku, opět jí zandejte a připojte telefon se stisknutým "c"
4) Pokračujte dále podle instrukcí telefonu a voilá máte W995 CID53
BROWNPERMANENTNÍ PATCHOVÁNÍ W995 S HNĚDÝM CERTIFIKÁTEM - jen malá poznámečka:
s hnědým w995 jde funkce Read v A2Uploaderu - už není třeba používat metodu souboru customize_upgrade.xml
5) Zapněte A2Uploader, klikněte na
Filesystem Tool a připojte telefon (
vypnutý přístroj po vyndané baterii, doporučuji mít více jak 50% baterky, držte "c" při připojování) a kochejte se jak je identifikovám s hnědým certifikátem

6) Otevřete složku Boot a pravým klikněte na
phone_app.cxc a dejte funkci Read (
nejdříve jsem byl překvapen, jak pomalu se soubor čte, ale vše se vysvětlilo tím, že soubor má něco přes 30 Mb); soubor se vám uložil ve složce
ph_out v kořenovém adresáři A2Uploaderu
7) Ukončete A2uploader (
kliknutím na SHUTDOWN FS MANAGER a poté ukončením programu). V tomto bodě doporučuji zazálohovat originální soubor
phone_app.cxc(!)

Je čas na FARmanager! Otevřete ho a v levém sloupci nalistujte složku
ph_out v adresáři A2Uploaderu a otevřete soubor
phone_app.cxc podobně jako by to byla jen další složka.

9) V pravém sloupci nalistujte vaší složku s .vkp patchi (
dole jsem napsal návod jak si takový soubor vytvořit) a tyto patche pak jednoduše přetahujte ze složky do
phone_app.cxc a potvrďte kopírování.

10) Patche můžete smazat, které jste nahráli a rozmysleli jste si to (
dá se udělat kdykoliv po uložení souboru). Patchování uložíte poklikáním v levém sloupci na ".." nad seznamem aplikovaných patchů, tím se uloží patche a nalistuje se složka
ph_out. Když
phone_app.cxc opět ve FARmanageru otevřete, měli by jste vidět patche, které jste tam dali.

11) Otevřete A2Uploader, připojte (
již klasicky: vypnutý telefon po vyndané baterii, držíte stisknuté "c") a nahrajte vámi upravený phone_app.cxc do telefonu do složky Boot.
12) Zapněte svůj nově opatchovaný telefon w995!
JAK ZÍSKAT PATCH PRO VÁŠ TELEFON VE FORMÁTU .VKP?1) Najdeme stránku s patchi pro
váš firmware, patche pro jiný firmware nemusí fungovat ba dokonce mohou způsobovat restart přístroje. Můj firmware je R1GA026, který je pro patchování nejrozšířenější a patche pro tento firmware jsou
TADY a
TADY - na té druhé stránce je nutná registrace, ale je tam více patchů a tak se to podle mne vyplatí.
2) Zkopírujte vámi požadovaný soubor do poznámkového bloku a soubor uložte s koncovkou .vkp. Nebo použijte prográmek QuickVKP (
odkaz je nahoře), který je to pravé pro lenochy jako jsem já

(
tlačítka na pravém boku nahoře vás při kopírování z internetu nemusí nijak zajímat, prostě vyberte složku kam ukládat a jen zadávajte názvy pro jednotlivé patche).
3) Na výběr je mnoho patchů a některé vyžadují jiný patch případně elf, v patchi je to naznačeno ;(!) tímto znakem (pokud je tam napsáno HeapShift a nějaké číslo tak se neděste, je to prostě jen nutnost mít tento patch. Některé mají ;(i) pro info - většinou informace o patchi, se kterým to nejde moc dohromady a znaky jako ;(c) ;(p) jsou jen jména autora a 'copyrighty' které se vašeho mobilu nijak nedotknou.
4) Některé patche vyžadují editaci .lng souborů, menu.ml souboru ... tato změna se musí udělat zároveň s patchováním, jinak si můžete uhnat nefunční menu v telefonu. Vždy je to u takového patche uvedeno. Jiné patche přímo vyžadují vaší editaci, kdy jsou v HEX kódu otazníky místo čísel a písmen tak musíte otazníky přepsat, dole bývá uvedeno co máte na výběr,pokud funkci nechete prostě před řádek dejte znak ";".
Tak to je asi všechno. Hodně štěstí při patchování! Když budete mít dotazy tak se vám je budu snažit co nejlépe odpovědět.
aby návod zůstal srozumitelný a jasný, můžete o něm diskutovat tady http://forum.semania.cz/index.php?topic=26581.0