Èasto se zde vyskytuji temata s youtube videi a jejich nefunkènosti, test jsem provedl pøez sûové pøipojenà EDGE od operátora T-mobile, pou¾il jsem telefony W610 a W995 oba telefony jsou rozli¹ných platforem, toto jsem vybral zámìrnì. K ukazce jsem pou¾il Demo video s C905 které je pøÃstupné na youtube.com
V obou pøÃpadech je potøeba mÃt správnì nastavená data v telefonu
T-mobile - profil T-mobile internet
O2 - profil O2 internet
Vodafone - profil Vodafone web
Nastavenà je mo¾no si nechat poslat od sveho operátora nebo si jej zaslat konfiguraèni smskou ze stránek operátora.
V pøÃpadì W995 lze na pøehráváni videa s youtube.com pou¾Ãt Wi-fi tento zpùsob jsem ale rozjel jen na free pøipojenÃch v rùzných hypermarketech.
A nyni to video
W610ihttp://www.youtube.com/watch?v=JNisJqvzR9sW995http://www.youtube.com/watch?v=BYSqYWf80fsProblémy mo¾ná øe¹enÃS videa od W610i je patrné, ¾e videa na youtube spou¹tÃm pøez vestavìný prohlþeè netfront, pøez operu mini spou¹tìnà videà s youtube u¾ del¹à dobu nefunkuje (ale rok zpìt je¹tì fungovalo), ony videa se nespou¹tìjà pøÃmo v onìch prohlþeèÃch ale pøÃmo ve vestavìném pøehrávaèi, prohlþeè slou¾à spùe jako prostøednÃk, chyba u opery se projevà tak ¾e mÃsto hlá¹ky "probÃhá pøipojovánà k serveru médiÃ" se spustà vestavìný prohlþeè, který nic nenaète. Tento problém jsem pozoroval pouze u W610i na W995 toto pøez operu funguje. MyslÃm ¾e je to zpùsobeno nìjakým certifikátem.
Nìkdy se stane kdy¾ kliknete na ono video a naskoèà pøehrávaè ¾e se video poøád naèÃtá ale nic nenaskoèà a ukazatel je poøád na nule, nevÃm èÃm je to zpùsobeno ale pokud jste pøed tÃm datovali s nejvìt¹à pravdìpodobnostà vám to nepojede, co¾ se stalo mne, napadlo mne donutit telefon znovu pøihlásit do sÃtì a kupodivu pomohlo to, mù¾ete to provést restartem telefonu a nebo v nastavenÃ-pøipojenÃ-mobilnà sÃtì-nové hledánà (v pøÃpadì A200 a moji W995). Tato mo¾nost ale nemusà pomoci pokud jste pøipojeni v mÃstì s nÃzkou rychlostà pøipojenà nebo pokud jste pøekroèili u va¹eho datového pau¹álu limit stahovánà FUP, nejlep¹à je pou¾Ãt rychlost EDGE a vy¹¹Ã.
Co se týká aplikace youtube která je pøedinstalovaná v novìj¹Ãch A200 telefonech tak funguje málo kdy, mi osobnì tato aplikace jede (pøes data operátora) tak jeden pokus s deseti, aplikace videa vyhledá zobrazà i náhled, po kliknutà bì¾à jen ukazatel délky videa do konce, ale video se nezobrazà a zvuk taky nehraje. Podle mne je to zpùsobeno nÃzkou rychlostà pøÃpojenÃ, pøes free wi-fi mi tato aplikace pøehrává v pohodì.
Vìt¹ina chyb je zpùsobena ¹patným nastavenÃm nebo nekvalitnÃm pøenosem dat u na¹ich operátorù, pak jsou tu je¹tì rùzné rady u¾ivatelù které by mohly pomoci ke zprovoznìnÃ
- v mo¾nostech Internetu nastavit Povolit mÃstnà pøipojenÃ
- pou¾Ãvat adresu m.youtube.com
- u star¹Ãch modelù A100 nepou¾Ãvat k vyhledáváni videà operu mini ale netfront
- pokud mo¾no mÃt aktuálnà firmware
- vytvoøit datový profil s libovolným názvem a do APN vyplnit slovo internet
- v pøÃpadì domácÃho wi-fi routeru povolit DMZ
Diskuze k návodu
http://forum.semania.cz/index.php?topic=26544.new#new