SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
12. Březen 2025, 21:39

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Obecne X8, X10, X10 Mini, X10 Mini Pro (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Sony Ericsson XPERIA X10 Mini Pro v redakci - mate otazky?
Strana: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 31
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Sony Ericsson XPERIA X10 Mini Pro v redakci - mate otazky?  (Zobrazeno 143240 x)
user11
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: SE Xperia X10 mini pro

Zobrazit profil
« Odpověď #300 v: 22. Říjen 2010, 20:31 »

chtel bych se zeptat jestli existuje nejaka aplikace ktera pocita kroky(tzv. Krokomer) ale ne pres GPS diky moc
uložena
v6ak
Uzivatel
Telefon: SK17i, G502, K320i

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #301 v: 23. Říjen 2010, 17:39 »

Tak posledni dobou se divam na dostupne aplikace pro Android a nektere (dostupne bez Marketu) zkousim v Androidim SDK. Nemam ale k dispozici prostredi od SE a samotny HW taky v emulatoru nevyzkousim. Mohl bych se zeptat na par veci?:
* Jak se na HW klavesnici pise jednou rukou? Pry "Even with the QWERTY keyboard slid out, I am able to type one-handed (of course, I have big hands), though its a little more work than using two hands.", ale mam jen jeden zdroj. Je to srovnatelne s numpadem?
* Jak se vlastne pisi znaky s diaktirikou? Je tam nejake sym, ale nevim, jak by se s tim psalo treba "e" a "e".
* Funguje v prostredi od SE, popr. v nejakem alternativnim prostredi (Zeam, ...), hledani kontaktu, aplikaci apod. pomoci psani (zacnu psat a on zacne hledat)? Jak je to rychle? (V emulatoru moc ne, ale ten byl celkove pomaly.)
* Ve srovnani s A200, je tu nejaky zadrhel krome absence vestavene podpory J2ME?
* Jak je to se sluchatky s dalkovym ovladanim? Nejaka slusna jackova sluchatka mam a nechtel bych jen kvuli tomu kupovat nova. Existuje k tomu napriklad nejake levne BT remote control?
* Jak je to vlastne se zamkem klaves? Je mozne rychle telefon zamcit? Asi stiskem home a k tomu neco (nevim co) na zamceni.

Jen po zkouseni Androidu mam takovy divny pocit pri rolovani palcem na touchpadu, kdyz vidim, ze nefunguje setrvacnost. A uz jsem se jednou snazil rolovat opacnym smerem. A prehazovat obrazovky touchpadem ve Firefoxu.
uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto forum
JJF
Uzivatel
Telefon: Xperia X10, X1

Zobrazit profil
« Odpověď #302 v: 23. Říjen 2010, 19:40 »

- Jednou rukou sa pisaÂť da celkom pohodlne ale co sa tyka pesnosti pisania, nie je to ziadna extra trieda. Mam viac preklepov ako na X1. Klavesnice som skusal vselijake. Mal som aj toÂľko vychvaÂľovanu HTC, ale ta je na X10 nepouziteÂľna pre mna. Nema (alebo som nenasiel) sipky na posuvanie kurzora v texte. Kedze HTC ma na rozdiel od X10 nieco ako joystick, asi to nepotrebuje. Bez stylusu alebo joysticku je vaznejsia praca s textom trapenie. Ak pod numpadom myslis klasicku HW klavesnicu bezneho telefonu, tak samozrejme tomu sa nic nevyrovna  Cheesy Za 5 rokov som si uz zvykol, ze pisaÂť SMS v aute je Âťazsie. Ale inac to celkom ujde. Da sa pisaÂť jednou rukou aj na QWERTY v X10. Diakritiku nepouzivam.

- T9 vyhÂľadavnie kontaktov pomocou numerickej klavesnice na X10 nefunguje co je obrovsky nedostatok pre mna. Celkom slusne ale funguje v aTAKEphONE. V rychlosti problem nie je, ale tomu co mam v X1 sa nevyrovna. Mam starsiu verziu, mozno aj preto. Na OS 2.1 by malo byÂť dostupnych viac vhodnych dialerov. FREE asi nie je ziadny.

- Tlf zamknes stlacenim ON/OFF tlacitka, klavesnica sa samozrejme nezamykaju.

- Ak myslis pod zotrvacnosÂťou ze potiahnes prstom po obrazovke a ta bezi v smere pohybu, to samozrejme funguje. PodÂľa intenzity pohybu prsta sa reguluje rychlosÂť pohybu/dobeh stranky.

Na ostatne ti odpovedaÂť neviem.
uložena
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #303 v: 24. Říjen 2010, 08:29 »

Diky za odpoved, ale asi jsme si nerozumneli - ja se ptal na X10 mini pro, ne na velkou X10.

Ta poznamka k touchpadu bylo takove povzdechnuti, ze mi to na notebooku funguje jinak.
uložena

Pupu
Uzivatel
Telefon: X10 black

Zobrazit profil
« Odpověď #304 v: 24. Říjen 2010, 09:23 »

Tak posledni dobou se divam na dostupne aplikace pro Android a nektere (dostupne bez Marketu) zkousim v Androidim SDK. Nemam ale k dispozici prostredi od SE a samotny HW taky v emulatoru nevyzkousim. Mohl bych se zeptat na par veci?:
* Jak se na HW klavesnici pise jednou rukou? Pry "Even with the QWERTY keyboard slid out, I am able to type one-handed (of course, I have big hands), though its a little more work than using two hands.", ale mam jen jeden zdroj. Je to srovnatelne s numpadem?
* Jak se vlastne pisi znaky s diaktirikou? Je tam nejake sym, ale nevim, jak by se s tim psalo treba "e" a "e".
* Funguje v prostredi od SE, popr. v nejakem alternativnim prostredi (Zeam, ...), hledani kontaktu, aplikaci apod. pomoci psani (zacnu psat a on zacne hledat)? Jak je to rychle? (V emulatoru moc ne, ale ten byl celkove pomaly.)
* Ve srovnani s A200, je tu nejaky zadrhel krome absence vestavene podpory J2ME?
* Jak je to se sluchatky s dalkovym ovladanim? Nejaka slusna jackova sluchatka mam a nechtel bych jen kvuli tomu kupovat nova. Existuje k tomu napriklad nejake levne BT remote control?
* Jak je to vlastne se zamkem klaves? Je mozne rychle telefon zamcit? Asi stiskem home a k tomu neco (nevim co) na zamceni.

Jen po zkouseni Androidu mam takovy divny pocit pri rolovani palcem na touchpadu, kdyz vidim, ze nefunguje setrvacnost. A uz jsem se jednou snazil rolovat opacnym smerem. A prehazovat obrazovky touchpadem ve Firefoxu.

Pokud jde o psani escrzyaie apod, tak to krasne uvidis na videu: http://www.youtube.com/watch?v=732pEhNPEdg Mam velke ruce, ale jednou rukou se mi na X10 mini pro fakt spatne a rekl bych, ze to ani moc nejde (urcite ne s diakritikou). Nevim, zda to hleda automaticky, kdyz kamkoliv pises, ale kdyz klepnes na hledaci widget, tak to pujde v kazdem prostredi, ovsem tos asi slyset nechtel. Na A200 si po chvili zkouseni a hrani ani nevzpomenes na Java aplikace zapomenes, takze to bych neresil. Dalkove ovladani vyresim zakoupenim Liveview gadgetu, diky kteremu budu mit jak svy dobry sluchatka, tak BT ovladani stale po ruce (jinak doted jsem pouzival BT set od SE, ktery jsem mel ovsem pripnuty dole na opasku, nebot kabel od sluchatek je standartne=pro bt ucely moc dlouhy. Rychle zamceni telefonu kdekoliv se provadi stiskem power buttonu.

Na zaver si neodpustim jednu kacirskou myslenku: Jestli chces Android na praci, tak si pockes na Motorola Droid Pro (jestli se tu ovsem bude prodavat).
uložena
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #305 v: 24. Říjen 2010, 10:55 »

No, ten widget - kdyz by to uz jinak neslo.

Liveview - to bych uz asi radsi investoval do tech sluchatek. Porad mi LV prijde takovy, no, ne pro me.

Ad Droid Pro: No nevim, cenove bude asi nekde trosku jinde a je mozna az prilis velky. A pokud vubec bude u nas, je otazka kdy. Navic i u X10 mini pro si misty rikam, ze ma na moje pozadavky az prilis velke vybaveni.

Jinak napada me, ze kdyz si vezmu do ruky G502 nalezato, tak palcem dosahnu asi kamkoli. A to je jeste o 12mm sirsi nez X10 mini pro. Spis by byl problem s psanim do formulare (napr. pro novy ukol), kde je potreba se prepnout na dalsi vstup, ale to bych uz asi opravdu chtel moc.

To psani s diakritikou vypada, ze by mohlo byt OK. Jeste jsem dostal napad tu diakritiku udelat prediktivne, ale nevim, jestli se mi do toho bude chtit a jak je to narocne.

Zamek klaves vypada dobre.
uložena

r-a-y
Uzivatel
Telefon: W995

Zobrazit profil
« Odpověď #306 v: 24. Říjen 2010, 10:57 »

Telefonny zoznam, vyberies kontakt, stlacis Âľave hardware-ove tlacitko, OdoslaÂť vizitku. Druha moznosÂť je pomocou aplikacie aContacts, ktory si mozes stiuahnuÂť z Marketu.

Kdyz otevru nejaky kontakt (vidim vsechny jeho detaily) a stisknu leve WH tlacitko, tak se mi nezobrazi zadna nabidka. Radsi bych to delal primo pres telefonni seznam. Ale co delam spatne?? :-/
uložena
Pupu
Uzivatel
Telefon: X10 black

Zobrazit profil
« Odpověď #307 v: 24. Říjen 2010, 13:31 »

v6ak: Jeste me napadlo, nevim zda je to i u Mini, ze kdyz drzis menu key, tak na velke X10 vyleze search box okno at ses kdekoliv, tak se optej majitele nebo to zkus u VF na prodejce otestovat. Na te klavesnici dosahnout urcite pujde, ale s pohodlnosti bych to videl dost blede nemluve o rychlosti.
uložena
r-a-y
Uzivatel
Telefon: W995

Zobrazit profil
« Odpověď #308 v: 25. Říjen 2010, 10:59 »

Vedel by prosim nekdo, jaky je rozmer obrazku/rozliseni u kontaktu? Abych vyuzil celou plochu a nemel ve zbytku bile pruhy...?
uložena
Jajar
Uzivatel
Telefon: XPERIA mini pro

Zobrazit profil
« Odpověď #309 v: 25. Říjen 2010, 11:48 »

chtel bych se zeptat jestli existuje nejaka aplikace ktera pocita kroky(tzv. Krokomer) ale ne pres GPS diky moc

Zkus HotStepCounter (na marketu). Je to sice hodne jednoduchy, ale da se tam nastavit cilova hodnota, citlivost senzoru a nemusi byt zapnuta GPS. A poznamka: pokud chces, aby ti aplikace pocitala kroky na pozadi, tak z ni nevylejzej sipkou zpet, ale tlacitkem Home (jinak se ukonci)
uložena

Ericsson/Sony Ericsson: T10s->T39m->T68i->K700i->W800i->W880i->G900->W902->X10 mini pro->mini pro
sony
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #310 v: 25. Říjen 2010, 17:03 »

r-a-y- pouzivas defaultny dialer? ja ano a ked volam(alebo opacne) tak tam dostanem iba taky maly obrazok kontaktu a podniim posuvnik na hovor. mam sice verziu bez hw klavesnice ale musi to byÂť rovnake. ake biele pruhy myslis?
uložena

Xperia Neo Blue,Sony Vaio VPCEB3S
user11
Uzivatel
Telefon: SE Xperia X10 mini pro

Zobrazit profil
« Odpověď #311 v: 26. Říjen 2010, 07:36 »

jajar tak jsem hledal na marketu a nikde jsem ten program HotStepCounter nenasel mozna ze je pro vyssi verzi androida ale diky
uložena
Pekony
Uzivatel
Telefon: XPERIA ARC S 32 GB

Zobrazit profil
« Odpověď #312 v: 26. Říjen 2010, 08:40 »

Zkus pohledat na netu urcite ho nekde najdes.  Mrknutí
uložena

K700i-W810i-K850i-Satio-Xperia X10 :-) - Xperia ARC S
Jajar
Uzivatel
Telefon: XPERIA mini pro

Zobrazit profil
« Odpověď #313 v: 26. Říjen 2010, 14:14 »

Aha omlouvam se, jsem trouba, neni to HotStepCounter, ale HopStepCounter Smajlík
uložena

Ericsson/Sony Ericsson: T10s->T39m->T68i->K700i->W800i->W880i->G900->W902->X10 mini pro->mini pro
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #314 v: 26. Říjen 2010, 16:44 »

Tak jsem dnes byl na otocku ve Vodafone prodejne a podival jsem se na zamek klaves (nejsem uplne nadsen z odemykani, ale snad jsou klavesy dost tuhe), ale na hledani jsem zapomnel Sad
uložena

Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 31
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Obecne X8, X10, X10 Mini, X10 Mini Pro (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Sony Ericsson XPERIA X10 Mini Pro v redakci - mate otazky?
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.046 sekund, 17 dotazů.