SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
12. Březen 2025, 22:26

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Symbian S60  |  Obecne (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Jina hlavni obrazovka do Satio/Vivaz?
Strana: 1 [2] 3 4 ... 7
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Jina hlavni obrazovka do Satio/Vivaz?  (Zobrazeno 28199 x)
Joza
Anonym
« Odpověď #15 v: 09. Květen 2010, 19:36 »

Treba Samsung i8910 HD ma taky Symbian, jde na to po svem a jak dobre Smajlík Nejde o kopirovani, jde o prakticnost
uložena
Biges
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: HTC Kaiser, SE Satio

Zobrazit profil
« Odpověď #16 v: 09. Květen 2010, 20:41 »

Tak jsem si rekl, ze zkusim beta verzi SPB Shellu. Ale ouha, pry chyba, problem s certifikaci a ze mam kontaktovat dodavatele. V nastaveni jsem pritom zvolil, ze ma instalovat vsechny aplikace a nekontrolovat certifikaty nebo tak nejak.

Jsem symbianovy neznalec, tak prosim o doporuceni, jak to rychle vyresit (hack v registrech je asi jen vymozenosti WM, coz? Smajlík )

Diky!

@1960 Nejlepsi je mit moznost volby.
uložena
mag
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #17 v: 09. Květen 2010, 22:26 »

Asi to bude treba podepsat (vygeneruj si certifikat na cer.opda.cn a tim to podepises), anebo pokud mas Satio jeste se starsim firmware (do R1CA037), jde hacknout (HelloOX2). Pokud je to nejaka *****la verze apod. ani to nezkousej podepsat online na symbiansigned, je to zbytecne, jedine opda nebo jine reseni.
viz treba http://www.symbianforum.cz/?itemid=930
PS to vydani certifikatu na opda par hodin trva. Nejlepe pokud jsi jeste vzhuru je zalozit tam zadost hned a do rana by to mohlo byt. Smajlík
uložena
Biges
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #18 v: 10. Květen 2010, 08:48 »

Asi to bude treba podepsat (vygeneruj si certifikat na cer.opda.cn a tim to podepises), anebo pokud mas Satio jeste se starsim firmware (do R1CA037), jde hacknout (HelloOX2). Pokud je to nejaka *****la verze apod. ani to nezkousej podepsat online na symbiansigned, je to zbytecne, jedine opda nebo jine reseni.
viz treba http://www.symbianforum.cz/?itemid=930
PS to vydani certifikatu na opda par hodin trva. Nejlepe pokud jsi jeste vzhuru je zalozit tam zadost hned a do rana by to mohlo byt. Smajlík

Dik za odpoved!
Koukam, ze to zni hrozne slozite, zlate WV Smajlík
Zkusim si s tim nejak poradit a pokud, ne, budu tu opet prudit s dotazy. (Tak tedka to nezkusim, protoze FastPort kabel jsem si nechal doma...)
uložena
mag
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #19 v: 10. Květen 2010, 13:06 »

Neni problem..

Prozacatek staci nechat si vygenerovat ten certifikat na opda protoze to prave muze docela dlouho trvat. K tomu je potreba jen IMEI.
Pak jde 'sis' instalatory podepsat bud primo pres jejich web (pro male soubory je to pouzitelne), anebo pres nekterou z aplikaci ktera to dokaze. Ja pouzivam vetsinou siscontents pomoci ktere se da vrtat v 'sis' souborech a mj. pracovat i s jejich signaturami.

Pokud ti jeste funguje HelloOX2 hack (protoze jsi neupdatoval firmware), tak s tim se zkus jeste poohlednout po nejakych dalsich forech, nakonec mozna i tady se to probiralo. Tahle metoda je (zatim) na Vivazu nepouzitelna, takze jsem se ji vubec nezabyval a nevim moc co a jak.

Jinak takova poznamka bokem.. podepisoval jsem neco i na symbiansigned.com (Open Signed Online) a Vivaz mi to nezbastil ikdyz vlastn signatura byla platna. Uz si presne nevzpomenu co se mu nelibilo, ale slo myslim o nejaky vyprsely certifikat - hadam nektery z tech v chainu k rootovskemu - moc jsem se tim nezabyval.
Takze stejne vsechno podepisuju tim od opda. Zajimalo by mne ale jestli se s tim uz taky nekdo potykal.
uložena
Biges
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #20 v: 10. Květen 2010, 13:35 »

Dobra, zkusim asi ten opda.

Jinak tedy dalsi noob dotaz - neni nejaka "uvarena" ROM verze, u ktere uz by nebyly takove veci potreba?
uložena
Biges
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #21 v: 11. Květen 2010, 09:25 »

Zdarec,

tak jsem si nechal na OPDA vytvorit certifikat s platnosti do doku 2013. Uploadnul jsem tam i PSB Shell a stahnul ho podepsany. Jenze ouha, Satio sverepe hlasi, ze certifikat vyprsel (certificate expired). Tak jsem zkusil stahnout zvlasÂť certifikaty a podepsat soubor zvlasÂť aplikaci SiSSigner, zase nic. Zkousel jsem menit datum v mobilu, jenze to porad hlasi, ze certifikat vyprsel a pokud se dostanu dostatecne do minulosti, tak ze je s nim nejaky jiny problem, ze jeste neplati nebo kde co. Proste totalni symbianova fraska.
Zkousel jsem do mobilu nainstalovat FreeSigner, ten samy problem, zmena data nepomaha Sad

Prosim o jakoukoli dalsi radu.
uložena
mag
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #22 v: 11. Květen 2010, 11:27 »

Jo, tak presne tohle se mi delo u jedne uz (regulerne) podepsane aplikace. Ta signatura sice byla opravdu uz neplatna (slo o starou aplikaci), ale ikdyz jsem posunul datum nazpet, byl porad stejny problem.
Kdyz jsem posunul datum pred prvni den platnosti te signatury, stezovalo si to opravnene ze ta signatura jeste neni platna, ale
kdyz jsem posunul datum o den dale (1. den platnosti), uz byla pry expired Smajlík

Vyresil jsem to nakonec prave prepodepsanim certifikatem od opda coz zabralo a tak jsem to uz dale neresil.

Neco podobneho mi pak delala aplikace kterou jsem si nechal podepsat na symbiansigned.com

Proc to dela, netusim. Myslim si, ze v tom certificate chainu (retezec certifikatu od toho kterym je aplikace podepsana pres ty kterymi je podepsany ten vlastni certifikat atd.. az po rootovsky certifikat) je nektery z certifikatu vyprsely, prip. v telefonu nektery z toho chainu chybi.

Muzu se na to zkusit jeste podivat, ale bude to chvili trvat, dnes to asi nebude a navic mam Vivaz coz je trochu rozdil. Ale zkusim se alespon podivat na to proc si to stezuje v tech dvou pripadech kdy se to stalo mne, podobny problem by mohl byt i u tebe.

Pokud to uz ale nekdo zna, tak sem s tim, usetri se cas Smajlík

EDIT: Dival jsem se narychlo po netu jestli ma nekdo takovy problem a par takovych pripadu existuje. Vetsinou se doporucuje nechat si vydat certifikat znovu tak to asi zkus. Jinak predpokladam ze v nastaveni application manageru mas "Software installation" All a "Online certificate check" Off (mam nastavenou anglictinu, snad to neni takovy problem prevest si do cestiny Smajlík )

A to podepisovani samo o sobe je vubec peklo. Uz jsem mel parkrat sto chuti napsat do Symbian Foundation at si s tim pristupem jdou trhnout, je mi jasne proc to takhle delaji, ale nesnasim takovy pristup, mam radeji svobodu kdy si muzu s veci kterou si koupim delat co se mi zlibi at uz je to cokoliv.. mela by to byt ma odpovednost a ne at se nekdo snazi myslet za mne. Kdyz si neco domrvim, je to muj poblem.
Ani nevim jak to maji jine OS (krome iPhone OS kde je to taky slusne zarizle), ale na nekterych to je snad lepsi.
« Poslední úprava: 11. Květen 2010, 11:47 od mag » uložena
Biges
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #23 v: 11. Květen 2010, 12:33 »

Ha! Zrada! Tedka jsem to znovu zkousel aniz bych cokoli menil, a uz se mi aplikace nainstalovaly!

To jsou veci. Mozna to ma co do cineni s nejakym casovym posunem (v certifikatu) nebo ja nevim co. Obcas se i technika chova dost nepredvidatelne Smajlík

Edit: Kazdopadne dekuji za pomoc Smajlík
« Poslední úprava: 11. Květen 2010, 16:14 od Biges » uložena
mag
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #24 v: 11. Květen 2010, 13:48 »

Jojo, to mne taky napadlo, zkusit par hodin pockat protoze muze byt problem v casovych posunech. Hlavne ze se podarilo. Smajlík

Uz jsi tedy nainstaloval ten SPB shell? Jake to je?
uložena
Biges
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #25 v: 11. Květen 2010, 16:11 »

Jojo, to mne taky napadlo, zkusit par hodin pockat protoze muze byt problem v casovych posunech. Hlavne ze se podarilo. Smajlík

Uz jsi tedy nainstaloval ten SPB shell? Jake to je?
Nainstaloval. Vypada jako... SPB Shell Smajlík Ha, ha, to jsou vtipy. No je to dobre, treba widget pro rychlou zmenu podsviceni je bezva. Nefunguje ale treba kalendar, ktery zobrazi datum 0000. A vice by se mi libilo, kdyby presun doprava prepnul na obrazkovou galerii. Trochu hloupa je taky horni lista s napisem Shell, Task Manager nefunguje.
Nicmene celkovy dojem je dobry, prepinani jednotlivych obrazovek svizne, mnohem rychlejsi nez treba u Xperie X2 (WM).
Az ho vyrobce doladi, tak myslim, ze mame prostredi, se kterym se budeme na Symbianech setkavat stale casteji Smajlík

Edit: Volba profilu nefunguje, kdyz se vybere nejnizsi uroven jasu, obrazovka zcela pohasne... no a takove a dalsi drobnosti. Ale on to vyrobce jiste doladi Smajlík
« Poslední úprava: 12. Květen 2010, 08:23 od Biges » uložena
v6ak
Uzivatel
Telefon: SK17i, G502, K320i

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #26 v: 12. Květen 2010, 12:15 »

Mozna pomuze: http://developer.sonyericsson.com/community/docs/DOC-3216
uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto forum
mag
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #27 v: 12. Květen 2010, 13:26 »

Biges: a prekryva to sobrazeni SPB shellu stavove ikony tak jak to dela Handy Shell?

v6ak: jo, to vypada zajimave az na to ze DRM Encryptor nevedu - nejspis bude soucasti nejakeho Symbianiho devkitu, ale do tech jsem se nepoustel.

Jinak k tem profilum pro podsvetleni - presne takovou funkci bych zatracene moc uvital. Tak snad to v tom rozchodi. Smajlík
« Poslední úprava: 12. Květen 2010, 13:28 od mag » uložena
Biges
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #28 v: 12. Květen 2010, 15:24 »

Biges: a prekryva to sobrazeni SPB shellu stavove ikony tak jak to dela Handy Shell?

v6ak: jo, to vypada zajimave az na to ze DRM Encryptor nevedu - nejspis bude soucasti nejakeho Symbianiho devkitu, ale do tech jsem se nepoustel.

Jinak k tem profilum pro podsvetleni - presne takovou funkci bych zatracene moc uvital. Tak snad to v tom rozchodi. Smajlík
Bych jeste uvital, kdyby se ty podvetlovaci profily daly prizpusobit, na tohle jsem si stahnul aplikaci pro HTC Kaiser. No ale snad to bude Smajlík

Jinak stavove ukony to prekryva, nanestesti docela zbytecne Sad

Jinak nerad odbocuju, ale je normalni, ze se mi Satio obcas resetuje? Treba vecer ho polozim na stul, rano se podivam, je tam obrazovka vyzyvajici k zadani PIN. Pritom baterie je treba na 80 %.
uložena
Pekony
Uzivatel
Telefon: XPERIA ARC S 32 GB

Zobrazit profil
« Odpověď #29 v: 12. Květen 2010, 16:34 »

Biges: necituj predchozi prispevky  Mrknutí
uložena

K700i-W810i-K850i-Satio-Xperia X10 :-) - Xperia ARC S
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: 1 [2] 3 4 ... 7
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Symbian S60  |  Obecne (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Jina hlavni obrazovka do Satio/Vivaz?
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.049 sekund, 17 dotazů.