Zdravim,
mam video a titulky a chtel bych si to prehrat v mobilu. Mobil titulky AFAIK neumi, takze asi bude potreba je do videa "zazehlit".
Ve screenshotech programu super jsem tuto funkci nenasel.
Pouzil jsem mencoder (soucast mplayeru). Predal jsem mu video (kontejner AVI), titulky pomoci parametru -sub (srt), vystupni soubor pomoci parametru a includnul nasledujici soubor predvoleb, ktery jsem odkudsi temer zkopiroval:
oac=lavc=yes
ovc=lavc=yes
of=lavf=yes
lavcopts=acodec=aac:vcodec=mpeg4:abitrate=128:vbitrate=200:autoaspect=yes:v4mv=yes:trell=yes:mbd=2:vb_strategy=1:aglobal=1:vglobal=1
oac=mp3lame
lavfopts=format=mp4:i_certify_that_my_video_stream_does_not_use_b_frames=yes
vf=scale=320:126
#vf=scale=320:240
Rozliseni neni 320*240 kvuli pomeru stran puvodniho rozliseni.
Narazil jsem ale na dva problemy:
* ackoli v pocitaci tento soubor prehraju (mplayerem) vpohode, na mobilu mi jde zvuk dost dopredu oproti videu s titulkama
* kdyz nevyuziju 320*240, pak by titulky mohly byt na cerne plose, ale to neni tak nutny
Co s tim?
Vzhledem k tomu, ze titulky (nejen u jednoho videa) mam v anglictine, nezalezi mi na tom, zda dany program zvladne spravne dekodovat znaky s diakritikou.
EDIT: Takze funguje to takto:
* Media - zlobi, jak jsem popsal
* spravce souboru - jede OK (titulky jsou v obrazu, ale to je prevodem)
* Java (konkretne Minicommander) - jede OK (titulky jsou v obrazu, ale to je prevodem)
Jenze spravce souboru ani Minicommander si patrne neumi jako Media pamatovat kde video skoncilo. Pokud se chci divat na hodinovy film v MHD na dvou cca pulhodinovych cestach, pak je to trosku problem. Ano, muzu si nechat aplikaci bezet, ale kdyz se mi mobil behem tech nekolika hodin restartuje, pak to budu muset lovit.
Java by si to asi mohla umet pamatovat, ale aplikaci na to neznam a na psani cas nemam.
EDIT2:
* Minicommander je celkem super, ma funkci rewind
* V Minicommanderu je potreba si davat bacha na sipky
* Je vhodne zmenit font pro titulky, napriklad Arial je na mobilu radove citelnejsi nez vychozi font mplayeru/mencoderu (font=Arial v includnutem souboru nebo -font Arial v parametrech). S tim jsem obcas mel problem rozlisit napriklad "o" a "e". Hodit se asi bude jakykoli netucny bezpatkovy font.
EDIT3:
* Mala editace
* Jo, 'Mvideo se mi moc neosvedcil a srt titulky jsem v nem nerozjel. Nevadi, mam MiniCommander a to mi staci.