SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
13. Březen 2025, 00:18

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Symbian S60  |  Obecne (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Mapy a navigace pro Satio
Strana: 1 ... 3 4 [5] 6
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Mapy a navigace pro Satio  (Zobrazeno 44938 x)
Dzigy
Uzivatel
Telefon: SE satio

Zobrazit profil
« Odpověď #60 v: 20. Květen 2010, 12:57 »

Nemam tam nic spustene..tak kde to mam nastavit primo v tom NDrive nebo kde??Ja uz zkousel ale myslim si ze to spis bude neco spatne v mobilu nastavene ne?A to taky nevim kde mam co nastavit abych to rozjel. Cry Cry
uložena
roxetak
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: Xperia mini pro, Samsung Galaxy SII, Samsung Galaxy Ch@t, HTC Touch HD,

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #61 v: 20. Květen 2010, 13:16 »

Ano v tej aplikacii, Ndrive. Napriklad som mal tomtoma. A aby tomtom korektne fungoval, musel som nastavit ako gps zariadenie ine gps zariadenie ( v moznostiach bolo napr. tomtom gps, bluetooth gps, integrovane gps, iny gps) a aplikacia komunikovala s gps modulom len vtedy ak bola vybrata moznoat "iny gps prijimac" v nastaveniach tomtoma, mozno aj Ndrive potrebuje potrebne nastavenia, pripadne namiesto Com 2 portu zvolit Com port 4. .... Atd je to komplikovanejsie, ak prestane prsat, vybehni von a hladaj gps, hraj sa s nastaveniami aplikacie Ndrive.
uložena

Plny suflik telefonov SE.
Hlavne smarty P1i, M600i, U1i, W960i, p800i, HTC Diamond
martin_g
Uzivatel
Telefon: SE Satio

Zobrazit profil
« Odpověď #62 v: 20. Květen 2010, 13:37 »

V nDrive netreba nastavovaÂť nic, funguje hned po instalacii.
Pripada mi to skor tak, ze to GPS testujes doma v obyvacke, kde samozrejme ziadny signal GPS nemas. Chod niekam von na otvorene priestranstvo a tam skus nDrive. V kazdom pripade, odchytenie satelitov moze trochu trvaÂť (v pohode aj 5 minut).
Ak si chces byÂť 100% isty, ze ti GPS funguje tak si najdi aplikaciu "Miesto", je sucasÂťou systemu (ja ju mam v menu - GPS - Miesto). Chod von na otvorene priestranstvo, spusti aplikaciu Miesto - Data GPS, ak GPS odchytilo aspon jeden satelit tak v "Moznosti" sa zobrazi ponuka "Stav satelitu", vyber tuto ponuku a tu mozes sledovaÂť ako GPS odchytava satelity. Ked sa GPS zafixuje, niektore so stapcov zmodreju. Nasledne chod do nDrive a po kratkej chviÂľke by mal zacaÂť fungovaÂť aj ten.
« Poslední úprava: 20. Květen 2010, 13:39 od martin_g » uložena
Dzigy
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #63 v: 20. Květen 2010, 15:56 »

Ja to zkusal i venku ale porad to hledalo ten signal..stav satelitu jsem rozjel a nasel mi 3 satelity i 4 ale ani jeden nezmodral mozna ze jsem to netestoval fakt tak dlouho jak rikas i cca 5min!Fakt uz nevim.. Undecided
uložena
1960
Anonym
« Odpověď #64 v: 20. Květen 2010, 19:14 »

Mam v Vivazu sygica a po prvni instalaci nabehl behem nekolika sekund. Byl jsem ohromen rychlosti a fungovanim,po tom co jsem si tu ruzne precetl. Potom jsem zkousel smartmaps a protoze me neuspokojil,tak jsem ho odinstaloval. A ejhle! Sygic stavkoval,urceni polohy/aplikace telefonu/ nefungovala,nenasla zadne GPS v miste kde predtim fungoval bezvadne. Chlapi ze sygicu poradili jit s telefonem na otevrene prostranstvi/zahrada,hriste,pole/ spustit aplikaci a zapnout urceni polohy a nechat klidne ctvrt hodiny pracovat. Nevim co se stalo,asi nejaka kalibrace,ale od te doby zase funguje spolehlive/nabiha v radech sekund/,dokonce i v nekterych budovach.
uložena
martin_g
Uzivatel
Telefon: SE Satio

Zobrazit profil
« Odpověď #65 v: 21. Květen 2010, 08:48 »

Dzigy
Tak jak pise 1960, treba trochu trpezlivosti, jednoducho pockaÂť kym sa nechyti. PokiaÂľ ti Stav satelitov nabehol a nabehli ti aj nejake satelity tak je len otazkou casu aby sa ti zafixovali (GPS musi zafixovaÂť minimalne 3 satelity az potom ti zacne pracovaÂť).
uložena
Dzigy
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #66 v: 21. Květen 2010, 22:13 »

Jo je to pravda,taky uz se mi to potvrdilo ze kdyz vyjdes ven tak se chyti behem nekolika minut,jak Sygic tak NDrive mam vyzkousene a funkcni!!!!Diky za rady vsem tady....jste machri!!
uložena
doskok55
Uzivatel
Telefon: SE k800i;C905;SATIO U1i

Zobrazit profil
« Odpověď #67 v: 14. Červen 2010, 01:03 »

Mam garmina a funguje. Jen si dej pozor na verzi, pac u te starsi se nedostanes pres uvodni obrazovku (proste nejde kliknout na tlacitko dalsi).
Musis mit verzi 5.50
A funguje vsechno jak ma? Ja jsem nainstaloval verzi 5.00.60.9 a navigace  funguje dobre jak TOPO tak ATLAS cz. Jen nemuzu hledat misto na mape abych ho oznacil jako cil (seka se to v 90%) Musim cil zadat z klavesnice coz je problem pokud ji presne neznam nebo misto zadnou adresu nema. Dalsi je komunikace s MapSource Mapy prenaset jdou bez problemu ale body a trasy to neprenasi ani jednim smerem. Ale hlaska jako by byl prenos uspesny, jen vyskoci ihned po spusteni takze je zrejme ze nic se nikam neprenasi. Mate nekdo nejake zkusenosti s Garminem? A s jakou verzi SATIO funguje bez problemu?
uložena
Thymallus
Uzivatel
Telefon: Satio U1i silver

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #68 v: 14. Červen 2010, 06:04 »

Hledani na mape jsem nezkousel, vetsinou si body zajmu planuji v mapsource, nebo si zadam primo souradnice cile.
Jinak komunikace mapsource-garmin - vse O.K. trasy, body zajmu, vse se prenasi.

V garminu musis dat export gpx, aby jsi pak v mapsource natahl body zajmu a trasy.
V opacnem pripade zase import gpx, abys v nem mel veci z pc.

tusim ze to je nastaveni - pak takove to srdicko/moje data - a dole mas "sprava" (export/import)
uložena

doskok55
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #69 v: 15. Červen 2010, 15:43 »

Diky Thymallus za radu. Uz me to s MapSource komunikuje. Jediny nedostatek tedy zustava zamrznuti pri pohybu prstem po mape a to tak casto,ze je tato funkce skoro nepouzitelna. Nastesti ji neni treba vubec pouzivat pokud mam moznost vse udelat v PC pres MapSource.

Jinak vse funguje OK. Myslim,ze by to mohlo byt nainstalovanou verzi. Pokud mate nekdo zkusenost s Garminem na Satiu napiste sem jakou verzi jste zkouseli (cele cislo verze najdete v menu "O programu") a s jakym vysledkem

verze: 5.00.60.9  --- zamrzani pri pohybu prstem po mape jinak vse funguje na 100%

uložena
doskok55
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #70 v: 21. Červen 2010, 18:36 »

Problem se zamrzanim zda se vyresen. Pomohl Reset GPS podle navodu ktery popsal "kuliferda" v tematu "GPS-problem. http://forum.semania.cz/index.php?topic=24984.msg193542#msg193542
uložena
Thymallus
Uzivatel
Telefon: Satio U1i silver

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #71 v: 05. Červenec 2010, 19:44 »

takze ja mam verzi 5.00.50s60.9

a co se tyka problemu...
obcas se mi stane, ze kdyz garmina spustim, tak se chova jako po instalaci - tedy musi se komplet nastavit a vsechny zajmove body, trasy atd. si nepamatuje
(to me dost stve)
taky u tehle verze je problem, ze kdyz je nastaveny jazyk "cestina" a ulozi se novy zajmovy bod - vsechny zajmove body nefunguji...
(nove zajmove body se musi ukladat pri zapnute anglictine v garminu)
dneska se mi i objevilo ze pri exportu/importu gpx souboru aplikace spadne, ale export/import vypada, ze se zdaril...
uložena

kavis
Uzivatel
Telefon: SE U5i Vivaz

Zobrazit profil
« Odpověď #72 v: 08. Červenec 2010, 15:14 »

Mam v Vivazu sygica a po prvni instalaci nabehl behem nekolika sekund. Byl jsem ohromen rychlosti a fungovanim,po tom co jsem si tu ruzne precetl. Potom jsem zkousel smartmaps a protoze me neuspokojil,tak jsem ho odinstaloval. A ejhle! Sygic stavkoval,urceni polohy/aplikace telefonu/ nefungovala,nenasla zadne GPS v miste kde predtim fungoval bezvadne. Chlapi ze sygicu poradili jit s telefonem na otevrene prostranstvi/zahrada,hriste,pole/ spustit aplikaci a zapnout urceni polohy a nechat klidne ctvrt hodiny pracovat. Nevim co se stalo,asi nejaka kalibrace,ale od te doby zase funguje spolehlive/nabiha v radech sekund/,dokonce i v nekterych budovach.

Tak mam stejny problem se Sygicem, ale i treba s Wisepilotem. Vubec mi to nic nenajde, spis mi prijde ze ani nic nehleda. Prvne zazacatku se mi podarilo pripojit na satelity, ale od te doby nic, zaboha se nemohu vubec pripojit. V Sygicu mi to dole pise "Zadny GPS signal, Zkontrolujte HW nastaveni" a u toho grafu co tam ma naskakovat kvalita signalu v bile barve pouze sviti cervene "Interni GPS4800". Ten postup co si psal, abych to nekde na volny prostranstvi vystrcil a nechal pusteny, taky u me nefunguje. Nechal jsem to tam cca hodinu a stale to dela to same..teda spis nedela nic Sad Tak ja uz nevim.
uložena
1960
Anonym
« Odpověď #73 v: 08. Červenec 2010, 19:44 »

Jediny co me napada je v nastaveni Sygic -GPS-hardware-zapnout GPS modul a COM port nastavit vnitrni gps. Potom uz jedine odinstalovat a znovu instalovat.
uložena
kavis
Uzivatel
Telefon: SE U5i Vivaz

Zobrazit profil
« Odpověď #74 v: 08. Červenec 2010, 20:55 »

Jediny co me napada je v nastaveni Sygic -GPS-hardware-zapnout GPS modul a COM port nastavit vnitrni gps. Potom uz jedine odinstalovat a znovu instalovat.

No a jak to odinstaluju uplne? Kdyz to odinstaluju a naistaluju znova, tak si to pamatuje kopletni nastaveni. Chtelo by to as nejak vymazat z registru bo tak neco ne? Ja nevim, zkusenosti s tim nemam..
uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: 1 ... 3 4 [5] 6
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Symbian S60  |  Obecne (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Mapy a navigace pro Satio
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.045 sekund, 17 dotazů.