SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
02. Duben 2025, 06:41

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Symbian S60  |  Obecne (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Satio - bluetooth synchronizace
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Satio - bluetooth synchronizace  (Zobrazeno 5422 x)
brona2
Anonym
« v: 17. Prosinec 2009, 00:13 »

Ahoj, mam Satio jiz nekolik tydnu a po celou dobu bojuji se synchronizaci, jez je pro mne dulezita. Zkousel jsem na stolnim PC na systemu Windows Vista Ultimate a stejne tak na notebooku HP Pavilion DV6 s Windows 7 Ultimate. Synchronizace pomoci kabelu USB projde bez potizi. Ovsem ani na jednom stroji jsem nerozchodil BT spojeni. Dostanu se pouze k parovani a zadani kodu, ale potom Sony Ericsson PC Suite zahlasi, ze nebyl rozpoznan zadny telefon. Znate nekdo reseni? Na strankach SE v sekci podpora je nejaky postup s rucnim aktivovanim COM portu, kdy se odkazuji na polozku nastaveni PC Suite, kterou ale posledni verze nema a nevim, jestli nektera vubec mela :-(

Soucasne jsem vsak maximalne nespokojeny se synchronizaci jako takovou (pres USB), neboÂť ve velke mire skonci chybou a nasledna opetovna synchronizace prepise zcela nesmyslne vsechny zaznamy v MS Outooku. A to i presto, ze mam nastavene pouzit data z PC a prepsat ty v telefonu. Nejproblemovejsi jsou ukoly a kalendar. Zamerne jsem si vytvoril zcela novy PST soubor a v nem rucne vytvoril vsechny polozky kalendare a ukolu znovu. Chtel jsem tim eliminovat pripadne problemy v jiz hodne dlouho pouzivanem PST souboru. Vysledek je vsak stale stejny :-(

Soucasne synchronizuji se stejnym PST svuj druhy telefon Nokia E52, kde vse probiha bez jakychkoliv problemu. Zacinam byt z toho zoufaly a zvazuji prodej telefonu, prestoze jsem s nim jinak spokojeny.

Jeste odpovim na zde mnohokrat zminovany dotaz. Muj telefon fungoval jinak zcela prikladne hned po rozbaleni. Tedy zadne zamrzavani, restarty atp. Presto jsem provedl update firmware. Bohuzel se stejnym, zde jiz zminovanym, vysledkem. Prestala mi fungovat dioda na upozornovani SMS zprav. Zmena z ukladani na kartu na ukladani do telefonu pomohla. Ovsem nutno podotknout, ze ukladani na kartu jsem mel od sameho pocatku a dioda fungovala. Tedy to rozhodne neni spravny stav. Jeste pred updatem se mi vsak nekolikrat stalo, ze mi prisla SMS a po precteni se mi zobrazila hlaska, ze telefon nemuze pracovat s nastavenym ulozistem (rozumej kartou) a proto tuto SMS ulozi do telefonu a soucasne zmeni uloziste na telefon. Ja jsem pak musel rucne zmenit zpet na kartu a vse zase nekolik SMS zprav fungovalo.
« Poslední úprava: 17. Prosinec 2009, 00:14 od brona2 » uložena
Kosabek
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: SE Satio U1 black SDM 16GB

Zobrazit profil
« Odpověď #1 v: 17. Prosinec 2009, 02:11 »

O synchronizaci pres BT se uz snazim mesic a stale na to nemohu prijit snad to asi nejde nebo co pokud nekdo vite poradte prosim.
uložena

Motorola D160,D520,AMIO,2x m3888,Alcatel one touch 302,501,2x SE T630,SE D750i,2x SE K790i,SE C905,Satio U1,MMR-70,HPM-70,HPM-77,HBH-GV435a,M2-8GB,SDM-16GB,IAC-25,IDC-22,CLA-60,MPS-60,MBS-100,CDS- 65,CDS-75,SBH-600,2x SE 108i Eedar,Samsung GT 5570 Galaxi mini,2x Samsung Galaxi S I9000.
Krikri
Anonym
« Odpověď #2 v: 17. Prosinec 2009, 15:33 »

Rada je jednoducha, synchronizace mi na zacatku taky nedojela do konce, chce to nechat parovat znova popr. z parovaciho procesu odejit a tel se mi pak sam chytnul. Ale podminkou je ze po kazdem neuspesnem parovani je treba restartovat tel, rovnez ve chvili kdy tel ztrati kontak s pc. To se stava nap. kdyz odesilate pres pc suite sms delsi nez 160 znaku tak to spadne.. Holt v SE udelali nekde soudruzi chybu
uložena
brona2
Anonym
« Odpověď #3 v: 17. Prosinec 2009, 20:55 »

To je take pravda. Prestoze jsem si koupil aktivni (ma vlastni napajeni) kolebku CDS-75 a pripojil jsem ji k PC pres aktivni USB rozbocovac, pravidelne mi jakykoliv hovor telefon odpojil. Az pripojenim na USB port pocitace se toto nedeje. Take nestandardni a dosti otravne. USB rozbocovac jsem si koupil prave proto, ze se mi uz USB portu na PC nedostava :-(

bo
uložena
HUdasp
Uzivatel
Telefon: SE SK17i, SE G502

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #4 v: 17. Prosinec 2009, 22:52 »

Rada je jednoducha, synchronizace mi na zacatku taky nedojela do konce, chce to nechat parovat znova popr. z parovaciho procesu odejit a tel se mi pak sam chytnul. Ale podminkou je ze po kazdem neuspesnem parovani je treba restartovat tel, rovnez ve chvili kdy tel ztrati kontak s pc. To se stava nap. kdyz odesilate pres pc suite sms delsi nez 160 znaku tak to spadne.. Holt v SE udelali nekde soudruzi chybu

Škoda - Symbian S60 vzdy se vzdy paroval krasne s pocitacem. Sam, na pozadi, prides s telefonem se zaplym BT k pocitaci s BT a hned se ti spoji, sesynchronizuje.. Kluci z SE to asi hezky zprasili..
uložena
wade
Uzivatel
Telefon: P1i

Zobrazit profil
« Odpověď #5 v: 30. Duben 2010, 08:21 »

Po dlhsej dobe som sa znova pokusal o BT synchronizaciu. Stale mam rovnaky problem. Kontakty prebehnu v poriadku, ale kalendar, ulohy a poznamky nie. Cez USB to je v poriadku. Telfon sa cez BT pripaja ako seriovy port. Skusal som aj OBEX file transfer aj ako PIM synch a stale rovnako. Podarilo sa to niekomu rozchodiÂť?
uložena
jacktalking
Uzivatel
Telefon: telefon? Mam

Zobrazit profil
« Odpověď #6 v: 30. Duben 2010, 08:53 »

normalne se mi synchronizace darila. Kabely doma bezne nepouzivam. Ovladace Widcomm, jen sparovat dle postupu co to po me chtelo a hotovo.
Nejvetsi botu maji uzivatele *****lych verzi Widcomm (*****ly dat soubor s licenci), kdy jim to i nastavi vse na manual a pak se to odmita spoustet.
uložena

MIKE BIKER: Zatim to vypada na podporu jen od Sony Ericssonu a ta je vyhlasena svou nekompetentnosti a velmi laxnim pristupem. Obracet se na ne je jen ztrata casu.
wade
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #7 v: 30. Duben 2010, 10:56 »

Tak uz som vyskusal zase zopar veci, ale vysledok je rovnaky. Problem bude v PC Suite 6.0, lebo v programe na parovanie BT zariadeni v PC som odstranil vsetky My BT places, co sa tykali Satia (serial port, PIM transfer, file transfer). Synchronizacia sa aj napriek tomu po zapnuti BT v mobile automaticky spusti, prebehnu kontakty a na kalendari spadne. Ak zrusim synchro kalendara, tak to spadne na ulohach. Ak zrusim aj tie, tak to spadne na poznamkach. Ak necham len kontakty, tak je to v poriadku. Ak to urobim cez USB, tak prebehne vsetko v poriadku. Zaujimave je, ze po uspesnej BT synchro kontaktov, nepribudne v My BT places ziadna polozka s U1. Ako keby BT sparovanie mobilu s PC robil ten SE PC Suite.
uložena
roxetak
Uzivatel
Telefon: Xperia mini pro, Samsung Galaxy SII, Samsung Galaxy Ch@t, HTC Touch HD,

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #8 v: 30. Duben 2010, 11:28 »

Toto by som nevidel ako problem telefonu, ale jednoznacne problem softu - PC Suite. S tymto programom, bol problem aj pri inych mt, cez bt ho jednoznacne nepripojim, ale to moze byt aj tym ze pouzivam Bluesoleil. Mozno by pomohlo nastavenie urciteho portu na komunikaciu v nastaveniach telefonu a modemu v pc z disable na enable, ale potom som mal vzdy problem s napojenim MPE.
uložena

Plny suflik telefonov SE.
Hlavne smarty P1i, M600i, U1i, W960i, p800i, HTC Diamond
martin_g
Uzivatel
Telefon: SE Satio

Zobrazit profil
« Odpověď #9 v: 30. Duben 2010, 12:14 »

Mam Win 7 Pro, externy usb bluetoot Trust. Po nainstalovani Bluetooth som zapol bluetooth v Satio a v PC som dal vyhÂľadaÂť nove bluetooth zariadenia, po najdeni Satia som ho sparoval s PC a povolil automaticke pripojenie. V PC Suite som nastavil synchronizaciu raz za hodinu a nastavil som si tiez ine adresare pre synchronizaciu nez su tie predvolene (napriklad v outlook mam kontakty a druhy adresar kontakty z mobilu - mam dovod preco ich nechcem miesaÂť). Po tychto nastaveniach automaticka synchronizacia beha bez problemov. Je pravda, ze zo zaciatku sa mi par krat stalo, ze synchronizacia neprebehla, ale stacilo isÂť do PC Suite, daÂť rucne zosynchronizovaÂť a nasledne automaticke aktualizacie zacali zas normalne behaÂť.
Avsak treba daÂť pozor na zopar veci, napr. sucasne pripojenie cez USB a Bluetooth skonci znefunkcnenim bluetooth, taktiez ak sa spusti synchronizacia cez BT pocas prenosu suboru cez BT, tak synchronizacia neprebehne.
uložena
roxetak
Uzivatel
Telefon: Xperia mini pro, Samsung Galaxy SII, Samsung Galaxy Ch@t, HTC Touch HD,

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #10 v: 30. Duben 2010, 12:31 »

Dik martin_g vravel som ze problem je v softe, len som zabudol uviest, ze staci zmenit spravne nastavenia. Inak ohladom synchronizacie "great idea!"
uložena

Plny suflik telefonov SE.
Hlavne smarty P1i, M600i, U1i, W960i, p800i, HTC Diamond
wade
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #11 v: 30. Duben 2010, 12:46 »

Synchronizujes aj ine polozky ako kontakty? Aku verziu PC Suite pouzivas?
uložena
martin_g
Uzivatel
Telefon: SE Satio

Zobrazit profil
« Odpověď #12 v: 30. Duben 2010, 21:06 »

Synchronizujem kontakty, ulohy, kalendar, poznamky. Presnu verziu PC Suite ti teraz nepoviem, synchronizujem to s kompom v praci, ale myslim, ze tam je najnovsia verzia.
uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Symbian S60  |  Obecne (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Satio - bluetooth synchronizace
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.042 sekund, 18 dotazů.