SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
12. Březen 2025, 22:40

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Root a upravy s nim spojene (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Pretaktovane jadro v modelech Arc, Play a Neo (az 1,86 GHz) - dojmy, zkusenosti
Strana: 1 2 [3]  Vše
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Pretaktovane jadro v modelech Arc, Play a Neo (az 1,86 GHz) - dojmy, zkusenosti  (Zobrazeno 20589 x)
NIKO_1
Uzivatel
Telefon: SE XPERIA MINI ST15i

Zobrazit profil
« Odpověď #30 v: 26. Prosinec 2011, 19:04 »

Mam akurat jeden postreh, ak si do telefonu flashnem upraveny kernel, a ked ho pripojim k pocitacu tak mi potom nechce najst pocitac telefon, a ani v telefone mi neoznami, ze mam pripojeny telefon k pocitacu.Funguje mi akurat nabijanie. Akonahle si dam povodny kernel tak ide vsetko ako ma.V com moze byt problem,? Spravilo to este niekomu?
uložena
Kjuba
Uzivatel
Telefon: Xperia Mini Pro

Zobrazit profil
« Odpověď #31 v: 26. Prosinec 2011, 21:55 »

Mi se dnes stalo to same na xperii mini pro. Na XDA jsem nasel upraveny kernel. Po uprave kernelu jiz se mi telefon odmitne spojit s programem PC Companion.
uložena
Joza
Anonym
« Odpověď #32 v: 28. Prosinec 2011, 08:28 »

Sam pouzivam custom kernel z XDA jiz dlouhou dobu jak na Mini Pro, tak i na Mini (i na zbytku telefonu) a problem jsem nikdy nemel... Faktem ale je, ze hlavne prenasim soubory, nicmene telefon se mi nacte bez problemu bez ohledu na vyber rezimu
uložena
Omni94
Uzivatel
Telefon: Xperia Neo

Zobrazit profil
« Odpověď #33 v: 29. Prosinec 2011, 14:18 »

Dobry den, mam xperii neo (bez V) a chtel bych taky popohnat procesor. Pred tim nez se o to pokusim me zajima jestli mi to pomuze pri prochazeni webu jak pres vestaveny Web Kit tak Delphin HD se mi zda takove trhane nebo jak bych to nazval  oproti ipodu touch 4g, ktery ma dokonce o 256MB RAM mene se hardwarove snad nelisi. Popr. mi prosim doporucte nejaky lepsi prohlizec. Pokud by to pomohlo razantne tak se chci jeste optat jestli je opravdu nutne mit odemceny bootloader, na marketu je plno aplikaci jako SetXperia kde se pise jenom "Need Root" tak nevim. Popr. kdybych tam potom hodil nejaky novy kernel treba DoomLoader tak jaky by byl rozdil v ostatnich funkcich telefonu (vzhled prostredi a tak).

Dekuju za odpovedi.
« Poslední úprava: 29. Prosinec 2011, 14:23 od Omni94 » uložena
JirikH
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: SE Xperia Neo

Zobrazit profil
« Odpověď #34 v: 29. Prosinec 2011, 18:32 »

Zdravim, tak se mi asi povedlo umrtvit phone. Mam Neo (pres SEUS aktualni verzi firmware) s rootem a recovery (oboji delane "jednim klikem")  a chtel jsem si trochu pretaktovat CPU aby behalo rychleji. Postupoval jsem presne podle navodu - tj. uvedl telefon do rezimu fastboot, bojoval s ovladacema, odemkl bootloader, stahl soubor, prejmenoval na boot.img hodil do slozky, pres cmd jsesm provedl prikaz, odpojil od usb a zapl. Ucitil jsem zavibrovani a dal nic - ani logo SE ani animace... ani probliknuti displeje. Tak bych se chtel zeptat, jeslti nevite kde muze byt chyba? Pujde telefon nejak ozivit? Nebo se mam presunout do sekce "jak ozivit umrtvene pristroje"? Radsi bych ho nejak ozivil nez delat flash. Diky za kazdou radu:-).
uložena

Nokia 6610i (stale nekdy pouzivam - funguje bezchyby) , Siemens M65, SE K750i, Samsung U900 Soul, SE W880i (2. telefon), SE Xperia Neo (hlavni telefon - nemenil bych:-))
Zero741
Uzivatel
Telefon: SE XPERIA Arc

Zobrazit profil
« Odpověď #35 v: 29. Prosinec 2011, 18:46 »

no myslim ze by ti pomohlo nahodit spat povodny kernel
uložena
JirikH
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #36 v: 29. Prosinec 2011, 18:51 »

tzn udelat to same s puvodnim boot.img?  to ale nebude fungovat pretaktovani ne? Ale je fakt ze radsi pojedu na 1Ghz nez prijit o kachnicky ve Where Is My Water Cheesy:D:D:D
uložena

Nokia 6610i (stale nekdy pouzivam - funguje bezchyby) , Siemens M65, SE K750i, Samsung U900 Soul, SE W880i (2. telefon), SE Xperia Neo (hlavni telefon - nemenil bych:-))
Zero741
Uzivatel
Telefon: SE XPERIA Arc

Zobrazit profil
« Odpověď #37 v: 29. Prosinec 2011, 18:53 »

nebude fungovat pretaktovanie a aku romku mas v neu a aky kernel si tam chcel dat? daj link.
ano urobit to iste s povodnym boot.img
uložena
JirikH
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #38 v: 29. Prosinec 2011, 20:31 »

Romku mam original, akorat jsem si podle zdejsich navodu delal root a recovery. Kernel jsem si daval ten co je odkaz tady na foru - http://forum.semania.cz/index.php/topic,28488.0.html // http://www.multiupload.com/RJ3LEI956F . A jeste se chci zeptat, ktery presne soubor to je kdyz mam rozbaleny kompletni fw MT15i_4.0.2.A.0.58?? diky
uložena

Joza
Anonym
« Odpověď #39 v: 29. Prosinec 2011, 20:57 »

je to soubor kernel.sin
takze misto fastboot flash boot boot.img pouzijes na konci kernel.sin
uložena
JirikH
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #40 v: 29. Prosinec 2011, 21:15 »

diky za odpoved:-) uz jsem to flashnul cely svym vlastnim zalohovanym fw, a zkusil to znovu a uz to fachci... mam upraveny kernel od itkense. Jeste se chci zeptat, bootloader zustal odemceny? a muzu na tento kernel pouzit root "jednim kliknutim" ?
uložena

Joza
Anonym
« Odpověď #41 v: 29. Prosinec 2011, 21:57 »

pokud uz mate kernel s recovery menu, je nejlepsi pres nej nahrat soubor xperiaroot.zip, je nekde na xda...
uložena
JirikH
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #42 v: 30. Prosinec 2011, 19:42 »

Tak se nakonec vse povedlo. Z telefonu uz neni tezitko a normalne beha... Vcerejsi utrapy jsem vyresil tak, ze jsem nahodil zalohovany puvodni fw, opet udelal root, recovery, a nahral si vsechny upravy. Dneska mi to ale nedalo a zkusil jsem ten upraveny kernel znovu a uz se vse povedlo Smajlík CPU bezi na 1,5Ghz Cheesy Cheesy, telefon jde normalne spojit s pc a vse funguje (zatim Tongue ) jak ma. Diky moc za vcerejsi rady Smajlík .

SE RulezZz Tongue
Edit: Jen se chci jeste zeptat, jesltli se nekomu nestalo, ze by telefon prehral?? 1,5Ghz je v pohode ne? aÂť mi telefon nezhori v kapse Cheesy . Ale vzhledem k tomu, ze nekteri jedou skoro na 2ghz tak by to snad nemel byt problem Smajlík Jinak jsem shanel i cpu temp widgety ale neo nema tento senzor, takze to mi moc nepomohlo:)

Edit 2: a teda vysledek celeho meho snazeni -> telefon se zda byt rychlejsi... hlavne co se nabehu zprav, dialeru, prohlizece tyce... Ale mozna to je jenom placebo efekt Cheesy uvidim co to udela s vydrzi Smajlík
« Poslední úprava: 30. Prosinec 2011, 20:18 od JirikH » uložena

filip.kosut
Uzivatel
Telefon: SE Xperia Mini Pro

Zobrazit profil
« Odpověď #43 v: 05. Leden 2012, 23:23 »

Zdravim, mini pro, na androidu 2.3.4 pretaktovat nejde? navod jsem nasel jen v sekci pro 2.3.3 , vyzkousel jsem to na 2.3.4 ovsem nepripoji se k wifi + nejede vibrovaci odezva. nejaka pomoc?Smajlík
uložena
Joza
Anonym
« Odpověď #44 v: 06. Leden 2012, 14:09 »

http://xperia.cz/forum/viewtopic.php?f=21&t=99

Pokracujte dale na xperia.cz

uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: 1 2 [3]  Vše
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Root a upravy s nim spojene (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Pretaktovane jadro v modelech Arc, Play a Neo (az 1,86 GHz) - dojmy, zkusenosti
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.042 sekund, 18 dotazů.