SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
12. Březen 2025, 22:15

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Root a upravy s nim spojene (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Presun dalvik-cache do /cache
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Presun dalvik-cache do /cache  (Zobrazeno 6436 x)
v6ak
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: SK17i, G502, K320i

Zobrazit profil WWW
« v: 25. Srpen 2011, 20:50 »

Popisu jednu upravu z http://forum.sdx-developers.com/index.php?topic=7235.0 . Vse na vlastni riziko.

O co jde: v /data je malo mista, tak /data/dalvik-cache presuneme do /cache/dc.

Jak na to? Potrebujeme:
* pokud upravujeme z pocitace: ADB z Android SDK nebo SSHDroid a nejaky SSH klient (OpenSSH na Linuxu, Putty na Windows)
* pokud upravijeme z mobilu: ConnectBot nebo jiny terminal
* root a busybox, samozrejme

Co udelame: Presuneme /data/dalvik-cache do /cache/dc. Aby system vedel, kde ma hledat dalvik-cache, musime mu vytvorit tzv. symlink. V /data tedy bude symlink dalvik-cache, ktery bude vypadat zhruba jako adresar, ale ve skutecnosti bude jeho obsah ulozen v /cache/dalvik-cache

Jak na to? Zatim budu celkem strucny:
1. Spustime konzoli.
2. Ziskame rootovska prava prikazem (mozna budeme muset potvrdit na telefonu):
Kód:
su
3. (volitelne) Ted se muzeme podivat, jak na tom jsme s mistem. Muzeme zjistit, kolik nam zabira /data/dalvik-cache:
Kód:
 du -sh /data/dalvik-cache
Taky muzeme zjistit, kolik je volneho  mista v /cache (najdeme prislusny radek a u nejslovo availble):
Kód:
df
Je dobre, aby bylo volneho mista v /cache alespon tolik, kolik zabira /data/dalvik-cache. Pokud neni, zvazte, jestli to ma smysl, protoze snizujete velikost cache vice, nez je dobre. Ja to zkusil, ale tak trosku ze zvedavosti - stejne budu flashovat. EDIT: Pokud neni nebo by to bylo na tesno, nepokracujte dale!
4. Presuneme /data/dalvik-cache do /cache/dc:
Kód:
busybox mv /data/dalvik-cache /cache/dc
Tady se od puvodniho navodu trosku odlisuji, protoze bez sloval "busybox" jsem dostaval chybovou hlasku o cross-device reference (uz nevim, jak to je presne). Mozna to na novejsich zarizenich nebo v pripade drastictejsi instalace Busyboxu nebude problem, ale vadit by to nemelo.
5. Ja dostal hlasku o zaplneni /cache, tak jsem se na zbytek vykaslal a odstranil jej takto: (...)
EDIT: Nedelejte to.
6. Nyni Androidu udelame iluzi, ze soubory jsou na puvodnim miste:
Kód:
ln -s /cache/dc /data/dalvik-cache

ToÂť vse.

Poznamka: behem upravy mozna nejaka aplikace spadne, protoze jsme ji presouvali cache pod nohama. Je tedy dobre mit rozpracovana data ulozena.
« Poslední úprava: 26. Srpen 2011, 12:15 od v6ak » uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto forum
HUdasp
Uzivatel
Telefon: SE SK17i, SE G502

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #1 v: 25. Srpen 2011, 21:00 »

OuOu.. vis presne, co to dela? Nevim, jak Vas, ale Dalvik na mym Blajdu ma cca 80 MB, na coz jiste pameÂť /cache neni delana a i kdyby jo, tak si potom nic nestahnes z Marketu (protoze je /cache pameÂť, ktera je na toto urcena, ucpana Dalvikem). Nebylo by lepsi to modifikovat na SD-Ext?
uložena
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #2 v: 26. Srpen 2011, 06:45 »

Fail byl asi hlavne v promazavani dalvik-cache a nedostatku mista. Priste zkusim telefon restartovat, nez neco takoveho napisu. Doma mam rozepsane podrobnosti. Mobil tak nejak jede, ale stejne byl na flash...
uložena

v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #3 v: 26. Srpen 2011, 12:13 »

Tak jsem trosku zazmatkoval. Telefon po promazani dalvik-cache se ji snazi znovu vytvorit, coz muze par minut trvat...

Jeste dodam, ze temito prikazy (obdobne jako v odkazovanem threadu, ale s "busybox" navic) to lze vratit zpet:
Kód:
rm /data/dalvik-cache # tady na konci nesmi byt lomitko
busybox mv /cache/dc /data/dalvik-cache

Nakonec mi pomohlo kompletni promazani dalvik-cache. Neni to stoprocentni, par aplikaci stale nefunguje. Mozna je problem v tom, ze jsem nemazal pres Recovery, ale pres adb, takze se tam mohlo neco troskku nezavisle vytvorit.
uložena

HUdasp
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #4 v: 26. Srpen 2011, 17:10 »

Ale tvuj problem je zrejmej. Cache pamet ma cca 40 MB zatimco Dalvik u mne (a u tebe predpokladam ze taky) ma okolo 80 MB. Proste se ti to tam nevejde, proto ti to blbne
uložena
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #5 v: 26. Srpen 2011, 18:22 »

No pri obnove se dalvik-cache zastavila na 64.0M (asi necelych), skoro to vypada jako nejaky strop. A /cache ma cca 50M. Ale jinak jo, toto je spise pro mobily s velkou cache.
uložena

HUdasp
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #6 v: 26. Srpen 2011, 19:27 »

ÂŽadnej mobil nema velkou cache (max. okolo 50-60 MB). PameÂť cache slouzi pro aplikace prave stahovane z Marketu pred samotnou instalaci (defakto takovy Temp na widlich). Videl si na Marketu aplikaci vetsi nez 50 MB? Jak je na tom tvoje Mini Pro s RAM pameti? 512 MB asi nema, co? V tom pripade je jedine rozumne reseni presun dalvika na ext partisnu na karte (tak to uzivam ja ku plne spokojenosti). Wipe dalvika pri kazdym restartu je blbost - to se nacekas, nez se telefon nabootuje.

A stejnak - do pameti cache nic necpi! Potom si nic nestahnes z Marketu. Vice k problematice jsem psal sem - je tam teorie, ktera je spolecna pro vsechny telefony.
« Poslední úprava: 26. Srpen 2011, 19:31 od HUdasp » uložena
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #7 v: 27. Srpen 2011, 05:27 »

Podle toho odkazu nektere Samsungy maji vetsi /cache.
RAM je asi nejvetsi nedostatek X10 mini pro, ale i tak by se /cache v pameti snesla. Ale poustet se do toho nebudu, beztak bych zjistil, ze kernel neumi tmpfs. U X10 mini pro mi to za to z nekolika duvodu nestoji. Presunout dalvik-cache na kartu by IMHO znamenalo urcite zpomaleni, ale mohlo by to byt zajimave.
Wipe dalvik-cache pri kazdem startu jsem nechtel delat a mozna by to byla blbost z vice duvodu.
uložena

HUdasp
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #8 v: 27. Srpen 2011, 06:49 »

samozrejme, ze cteni z karty je pomalejsi, nez z interni pameti. Ja to mam na svem Blejdu nasledovne:
- zmeneny partisny (na to si asi u Mini Pro nech zajit chuÂť) s potlacenou pameti cache na 2 MB a system na 128 MB
- cache presmerovana do pameti RAM (mam 420 MB, takze to mne nepali)
- dalvik mam na ext oddilu karty
Dle mne to nejrozumnejsi, co lze udelat, kdyz ta vnitrni pameÂť proste neni. Nejaky vyrazny zpomaleni nepociÂťuji (ty naŠe Qualcomm kousky maj brzdu uplne nekde jinde Mrknutí )
uložena
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #9 v: 27. Srpen 2011, 17:28 »

Proc az to nemohlo jit na Mini pro? Chapu, ze se z kernelu da vyhodit kdeco, ale u Mini pro lze vymenit kernel, ne? Na X10 mini pro by to problem byt mohl.
Jinak pri startu bude asi bottleneckem spise I/O nez procesor, aspon bez JIT. (Tu nemam kvuli RAM, asi by se to sneslo, ale...) A na Androidu mozna i s JIT, precejen je Google o startup time (a warmup time) na Androidu asi bude starat vice nez Sun/Oracle u Javy, ktera ma pro materskou firmu uplatneni spise na serverech.
uložena

HUdasp
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #10 v: 27. Srpen 2011, 17:38 »

No hele, tohle neni az tak o kernelu. Vono to prerozdeleni funguje obdobne jako na disku u PC - mas proste 512 MB pameÂť (nebo kolik MP ma) a to mas rozdeleny na casti (minimalne system, data a cache) a az na to se ti kydne kernel (tedy soubor boot.img). Jelikoz mate Flasher, kterej ti prehrava komplet telefon (coz je obdobne, jako TPT u nas Blejdaku), tak by stacilo jen v danych souborech pro Mini posychrovat ty velikosti, jak se ti hodi. Vic k problematice u Blejda je tady anebo tady na Modacu, ale to uz jsou moc velky veci na mne. Kdyby te to zajimalo vic, tak si projed tu Blade sekci na Modacu, kde se to kdysi docela dosti resilo. A prerozdeleni se delavalo taky u dua Desire/N1, tam by taky mohly bejt nejake uzitecne prameny.

Jen se divim, ze kdyby to slo, tak uz by to na XDA nekdo udelal - tohle je supr vec u telefonu s 512 MB ROM.
uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Root a upravy s nim spojene (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Presun dalvik-cache do /cache
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.037 sekund, 18 dotazů.