SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
12. Březen 2025, 23:52

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Obecne X8, X10, X10 Mini, X10 Mini Pro (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Trideni kontaktu
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Trideni kontaktu  (Zobrazeno 5719 x)
alesmatusek
Uzivatel
Telefon: SE Xperia ARC Silver, SE Xperia X10 Black, SE U8i Vivaz Pro, SE Xperia X2 Elegant Black

Zobrazit profil
« v: 29. Listopad 2010, 02:32 »

Tak jsem se stal zatim spokojenym majitelem X10i. Je to muj prvni android foun, tak se teprve rozkoukavam co a jak. Preci jen po bohatych zkusenostech ze Symbianu (UIQ2;3 S60) a Windows Mobile je to neco uplne noveho. Teprve poznavam logiku systemu atd. Mam tedy par lamoidnich dotazu. Budu rad, za kazde rady:

- Jak nastavim trideni kontaktu podle prijmeni?
- Lze nejak nastavit trideni ikon v menu podle jinych kriterii nez abecedy?

Jinak docela me znervoznuje, ze spousta aplikaci nema moznost ukonceni. Jen se minimalizuji. Noo, verim, ze to google myslel dobre, ale rozhodne si nemyslim, ze je sprava pameti tohoto systemu tak dokonala, aby to mohlo trvale fungovat. No zatim jsem si nainstaloval SystemPanel Lite coz je mocny nastroj, ovsem pro androidiho neznalka je mozna az moc slozity v tom smyslu, ze ve vyctu bezicich aplikaci mi zobrazuje systemove procesy typu: Diagnostics Tool, SEMCCheckin, Vychozi vstup, atd. Elovek pak nevim co je dobre ukoncit a co muze zpusobit problemy... No nezbyva nez koumat a experimentovat.
uložena
v6ak
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: SK17i, G502, K320i

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #1 v: 29. Listopad 2010, 09:34 »

U ukoncovani aplikaci bych rekl asi toto: http://forum.semania.cz/index.php?topic=27113.0
uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto forum
Macik68
Uzivatel
Telefon: C702, X8, Arc S

Zobrazit profil
« Odpověď #2 v: 29. Listopad 2010, 13:16 »

No po pravde by me to trideni taky zajimalo. V 1.6 jsem to na X8 nenasel, ve 2.1 jsem to jeste ani nehledal. Vyresil jsem to pomerne pitomym zpusobem. Vyexportoval jsem vsechny kontakty jako csv soubor do excelu, tam jsem prohodil sloupce jmena a prijmeni, naimportoval zpatky a od ty doby mam klid.  Smajlík
uložena
alesmatusek
Uzivatel
Telefon: SE Xperia ARC Silver, SE Xperia X10 Black, SE U8i Vivaz Pro, SE Xperia X2 Elegant Black

Zobrazit profil
« Odpověď #3 v: 29. Listopad 2010, 23:28 »

v6ak: zajimava diskuze. Pokud je tomu skutecne tak, ze ma android takhle vychytanou spravu pameti, taskmgr netreba.

Jinak s temi kontakty udelali soudruzi ze Svedska megachybu. Nechapu co je takovy problem umoznit tridit dle prijmeni...

A   jak to vypada s podporou flashe? Android by flash mel podporovat. Kamarad si koupil Toshibu Folio 100 a uz na krabici byla etiketa Flash 10. Neslo by tuto "aplikaci"  nejak prenest na X0?
uložena
RedRose
Uzivatel
Telefon: Google Nexus S

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #4 v: 30. Listopad 2010, 00:07 »

me osobne trideni podle mena nevadi... osobne mam rad zapsane jmeno a prijmeni ve spravnem poradi jak nam kdysi vtloukali na zakladni skole a cestinarka nam skrtala na pisemkach jmena kdyz byly az za prijmenim... Mrknutí

ovsem u techniky je to trochu neco jineho a u androida je to taky trochu jinak...

v 1.6 se seznam tridil podle jmena a taky se podle jmena vyhledavalo zapisovanim pismenek...
ve 2.1 se stale serazuje podle jmena ale kdyz chci vyhledavat zadavanim pismenek tak tam uz to vyhledava podle prijmeni !! osobne si nemyslim ze je to chyba, ba naopak to povazuju za velice chytre reseni kdy se jmena zobrazuji pravopisne spravne ale vyhledava se podle beznejsiho prijmeni...

naopak zapisovat v tomto stavu nejdrive prijmeni a potom jmeno vam muze prinest komplikace pri synchronizaci... synchro pocita s narodnim usporadanim a pokud bude mit jeden zdroj prehozene jmeno s prijmenim tak vam po synchronizaci muze v telefonnim seznamu vzniknout nehezky gulas...
uložena

Motorola D160 | Motorola M3888 | Ericsson A1018s | Ericsson T18i | Ericsson T65 | Siemens ME45 | Sony Ericsson T630i | Motorola MPx220 | Motorola V500 | HTC Wizard | Sony Ericsson D750i | Nokia N73 | Sony Ericsson W800i | Nokia N82 | HTC Diamond | Sony Ericsson Xperia X1 | Sony Ericsson W995 | Sony Ericsson Xperia X10i Mini | Sony Ericsson Xperia X10i | Sony Ericsson Z310i | Sony Ericsson Xperia Mini Pro | Google Nexus S
v6ak
Uzivatel
Telefon: SK17i, G502, K320i

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #5 v: 30. Listopad 2010, 06:46 »

Flash je v Androidu defaultne az od 2.2 a nevim, jak je kompatibilni se starsimi verzemi.

Nicmene, prijde mi, ze se z tohoto stava takove vlakno o vsem. To vypada fajn az do te doby, nez v tom nekdo zacne hledat, pak v tom bude neuveritelny gulas. Mel bych proto prosbu na vsechny diskutujici, at v se takovych pripadech neboji a zalozi nove vlakno.  Nebylo by dobre tu z toho udelat dvacetistrankove vlakno o vsem, ve kterem se bude prichozi ztracet.
uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto forum
JJF
Uzivatel
Telefon: Xperia X10, X1

Zobrazit profil
« Odpověď #6 v: 30. Listopad 2010, 08:40 »

No ani v SE asi nikto nedufa, ze niekto bude pouzivaÂť ten default Phonebook. Tak tam triedenie nedali. Je pravda ze pri takom archaickom "kartotekovom" systeme by moznosÂť voÂľby pomohla.
Pouzivajte nejaky normalny T9 dialer ktory kontakty obsahuje (aTAKEphONE, Dialer One, SuperDial). Ak chcete maÂť kontakty samostatne, aj ked neviem preco, tak su aplikacie na kontakty, ktore takisto obsahuju T9 vyhÂľadavanie a ziadne triedenie podÂľa mena alebo priezviska netreba (aContacts). A ked je niekto stara skola a je nauceny na kartoteky, tak istotne sa najdu aj take aplikacie.
uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Obecne X8, X10, X10 Mini, X10 Mini Pro (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Trideni kontaktu
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.058 sekund, 18 dotazů.