SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
03. Duben 2025, 23:30

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Windows Mobile  |  Obecne (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: uvaha nad prechodem k S60 (Vivaz Pro)
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Autor Téma: uvaha nad prechodem k S60 (Vivaz Pro)  (Zobrazeno 3804 x)
alesmatusek
Uzivatel
Telefon: SE Xperia ARC Silver, SE Xperia X10 Black, SE U8i Vivaz Pro, SE Xperia X2 Elegant Black

Zobrazit profil
« v: 07. Červenec 2010, 14:17 »

Zdravim semaniaky,

uz mi pomalu dochazi trpelivost s mou X2, v zasade vse funguje. Ovsem v realnem pouzivani clovek narazi na nevidane mantinely. Stabilita je nastiru a problem je, ze se to neda jakkoliv ovlivnit. Nemusim do telefonu instalovat jedinou aplikaci a X2 slape paradne, ovsem vzdy se neco pokazi (samovolne) a pak je utrpeni takovy telefon pouzivat.  Uz me nebavi neustale restarty (trva neskutecne dlouho nez najede), natoz pak reflashe. Nemam cas po kazdem preflashi travit tri hodiny nastavovanim telefonu. Pokud clovek chce pouzivat X2 hlavne pro praci, nevyhne se pouziti SPB Mobile Shell. Bez nej to nejde, klasicka today je OUT (zadny flame, jedna se jen o muj nazor), moderni today je nanic, tilewave je na hrani a dokonale panely 1,2 z X1 nepochopitelne chybi. SPB se proste nevyhnu. Ale to by nevadilo, uz jsem si na nej zvykl a nakonec se mi i libi. JENÂŽE, nevim jak na jinych telefonech, ale na X2 se toto prostredi vyznacuje znacnou nespolehlivosti. Docela casto mi pada, nechce se spustit nejaky widget, atd. atd. Nehlede na to, ze se X2 z menu a ruznych aplikaci nechce vracet zpatky na pohotovostni obrazovku SPB. Tech problemu je tolik, ze je nema ani smysl rozepisovat. Automaticke zapinani hlasiteho odposlechu pri hovoru, nebo pri vytoceni cisla se mi ozve do ucha priserny ton, ktery mi vzdycky ohlusi ucho, to vsechno uz patri jen k sranda problemum.

Posledni tecka byla, ze mi vcera z niceho nic prestal fungovat foÂťak. Zapnu jej, objevi se mi cerna obrazovka a kdyz zmacknu spoust jsem zpet na hlavni obrazovce... Nemam silu jej preinstalovat. Poslu X2 do servisu a budu ji reklamovat nekolikrat (typicke sw zavady pro X2 servisy resi v ramci reklamace, nebo se mylim??). Otazka je, co si poridit.

Rozhodne se mi nechce od SE utikat, tu znacku mam skrz vsechny problemy rad a jsem ji verny uz vice nez deset let. HTC dosud nebylo schopno vyrobit jediny opravdu komplexne kvalitni telefon (opet muj osobni nazor zalozeny na mych osobnich zkusenostech s temito pristroji). Kvalitativni pozadavky nesplnuje ani nejnovejsi HTC Desire...

Budu rad, kdyz se podari rozebehnout diskuze na tema nastupce X2. Je jasne, ze primy naslednik napric znackami neexistuje. Jedna se o unikatni zarizeni diky sve koncepci. Takze co ted:

X10:
- jediny telefon, kteremu bych odpustil absenci hw klavesnice
- velke obavy mam z androidu. Jednak je pouzita stara verze, jednak na me ten system (zejmena z HTC Desire) pusobi neskutecne zmatenym dojmem
- absence opravdu kvalitnich aplikaci jako treba na WM. Android neumi prehrat .avi film bez jakekoliv konverze. CorePlayer pro android zatim neni dostupny
- udajne mizerna vydrz
- relativne vysoka cena

X10mini / PRO:
- vynikajici rozmery, bohuzel jsem dosud nemel v ruce a z fotek na mne nepusobi nijak zvlasÂť atraktivne. Pravdepodobne se nebude jednat o kvalitni telefon na praci (prilis maly displej, atd.)
- nevyhody androidu zustavaji

Vivaz/Vivaz PRO:
- zatim muj osobni favorit. Jeden Vivaz uz doma mame a musim rict, ze jsem velmi prekvapen jak slape krasne rychle a stabilne. Oproti X2 dokaze bez sekani prehrat i HD ready video!!
- zakladna aplikaci je velmi siroka (Opera Mobile 10, Skype, aplikace Lonely Cat Games, prostredi SPB Mobile Shell, atd. atd.). Udajne existuje i CorePlayer, ale netusim jak je na tom s funkcnosti.
- urcite bych uvazoval pouze nad variantou PRO s hw klavesnici. Trochu me mrzi pouze 5mpix foÂťak (ikdyz vim, ze o mpix to neni). Video nataci vcelku slusne, fotky jsou oproti X2 dle clanku tady na SE manii o nekolik trid horsi.
- mam vsak obavy z jednoduchosti systemu Symbian S60, preci jen v porovnani s moznostmi WM neobstoji kdejaky system. Velice mne zajima, jestli bude mozne sdilet pres BT internet z telefonu do notebooku (pouzivat Vivaz jako modem). U WM to pouzivam velmi casto (jako BT PAN).

Budu rad, kdyz se vyjadri uzivatele, kteri presli z X2 na jiny SE (pripadne jinou znacku) a podeli se se svymi postrehy. Dale budu rad za postrehy uzivatelu androidu a S60.

Diky za kazdou radu.
uložena
321654
Anonym
« Odpověď #1 v: 07. Červenec 2010, 17:17 »

ja mel sice X1 ale do X10 bych nesel at uz by se jednalo o velkou (chybi qwerty) nebo o mini pro (zase ma qwerty ale je az moc mala). I pro me je nejlepsi volba Vivaz pro ( zejtra ho budu mit) rozmery tak akorat a co uz sem si ho mel mounost skusit je pro me jasna volba. tohle je zase jen muj nazor Mrknutí
uložena
alesmatusek
Uzivatel
Telefon: SE Xperia ARC Silver, SE Xperia X10 Black, SE U8i Vivaz Pro, SE Xperia X2 Elegant Black

Zobrazit profil
« Odpověď #2 v: 08. Červenec 2010, 09:57 »

Urcite sem napis moc moc prosim tve postrehy. Taky jsem mel X1, takze vim, ze X2 neni zase tak vzdalena. Je ale pravda, ze nejvetsi problem, ktery ve me hloda je, ze se mi X2 proste neskutecne libi. Ten telefon vypada zatracene sexy a hlavne mnohem draz nez jaky ve skutecnosti je. Nikde mi neudela ostudu, aÂť uz pri jednani nebo v hospe s prateli. Vypada opravdu skvele. Vivaz Pro se mi zatim vedle nej zda jako takova trochu designova chudobka. Ikdyz musim podotknout, dosud jsem nemel Vivaz Pro v ruce. Tak ani nevim jak se pise na hw klavesnici (myslim, ale ze luxusni klavesnici z X2 tezko prekona). U klasickeho Vivazu mi neskutecne schazi d-pad (nebo aspon kurzorove sipky), Procko ma aspon sipky na vysuvne klavesnici. Takze s primhourenim oka se to da zkousnout.
uložena
marcelino
Uzivatel
Telefon: T610, P800, P910i, ASUS636N WM

Zobrazit profil
« Odpověď #3 v: 13. Červenec 2010, 21:22 »

alesmatusek - tiez som  zalubeby do X2, ale po tom co som tu cital som od nej upustil. A bol som si osahat Vivaz pro, a osobne si myslim ze klaveska je lepsia nez X2, som si ich striedal v ruke. Vyhovoval mi odstup medzi klavesami co X2 nema, ale treba uznat X2 klavesnica je luxus a zmensenina notebooku a na pohlad je krajsia. Musis si ho relane chytit. Sam som bol prekvapeny ako black varianta pekne vyzera, najma ten matny plast na mna posobil dobre a hlavne nie su na nom otlacky prstov.
Ja ho v tychto dnoch kupim, vybrem len shop s lepsou cenou, samozrejme bez SPB ho neberiem, to bude prve co tam dam + sygic. Mam totiz P910i s Handy day a agenda je pre mna najdolezitejsia, pracovny nastroj v prvom rade HD video + foto je fajn bonus, aspon s deckami toho viac zachytim, predsa len fotak a kamera nemozem mat stale pri sbe ale phone mam vzdy.
uložena
ToMaSoo7
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #4 v: 13. Červenec 2010, 22:23 »

Co sa tyka X10MP: klavesnicu ma na takej urovni ako mala X1, pise sa nanej celkom dobre. Jedine co mi vadilo boli zarovnane tlacidla na lavu stranu...ale to je asi len o zvyku.
Displej je vazne naprd, ale zvyknut by sa asi dalo.
Prehravanie AVI na androidoch uz nieje problem. Sluzi nato prehravac RockPlayer.
Na svojom nexuse kludne prehram 720p AVI film co ma 2GB.

Ja osobne by som ti odporucil Motorolu milestone.

Inak, ak si pouzival WM tak budes na S60 nadavat. To otravne dvojite klikanie, absencia kinetickeho skrollovania je na infarkt. Teda aspon ja S60 pouzivat nemozem.

Ak sa mozem spitat tak:
Proc by si prave X10 odpustil klavesnicu?
Co ti chyba HTC Desire?
« Poslední úprava: 13. Červenec 2010, 22:36 od ToMaSoo7 » uložena

K610,k750,K800,K850,C905,X1,5800XM, Satio, P1,N900, X10, X10 mini pro, Nexus One, Nexus S, Desire HD
alesmatusek
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #5 v: 13. Červenec 2010, 23:46 »

Dekuji za cenne odpovedi a budu rad, kdyz se pridaji napr. uzivatele Vivazu Pro. Dosud jsem nemel k dispozici si jej osahat osobne a porovnat primo s X2.

ToMaSoo7: RockPlayer neznam, diky za tip. Vyzkousim hned jak se dostanu k telefonu s androidem. Motorola Milestone je neskutecne sexy zarizeni. Rozhodne ji mam ve vyberu.

No mel jsem ted na den pujceny Vivaz a musim rict, ze to dvojte klikani neni zase takova tragedie, je ale pravda, ze ze systemu mam trochu rozporuplny pocit. Jedna se, ale spise o nezvyk nez nejake negativni postoje. Co mi ale opravdu vadi je absence kinetickeho scrollu. VzdyÂť Nokie S60 umi kineticky scrollovat hlavni nabidku, copak do Vivazu by tato podpora nesla pridat??

Jinak co se X10 tyce, to je trochu jina kapitola. Ten telefon se mi zkratka libi natolik, ze bych mu snad jako jedinemu klavesnici odpustil. Ale jednim dechem dodam, ze X10 je pro me asi mrtva diky zanedbanemu sw vyrobcem. Proboha proc nemuze SE pro X10 vydat rovnou Android 2.2, proc se musi cekat na 2.1 a v dobe vydani to uz zase bude zastaraly system?? Tohle proste SE tezce nevychytalo.

HTC Desire znam osobne a mel jsem moznost si s nim delsi dobu hrat. Je to jediny HTC co se mi opravdu libi. Ale tak jako kazde HTC ma pro me par nedodelku, ktere nemohu prekousnout (absence klavesnice, displej s mizernymi pozorovacimi uhly, na slunci spatne citelny s jasne viditelnym rastrem, spatny pristup k mSD karte, mene kvalitni reproduktor, mensi vydrz, atd.). Dalsi vyhrady se tykaji spise sw, ale verim, ze po par tydnech bych si zvykl a zabydlel se v nem.
uložena
ToMaSoo7
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #6 v: 14. Červenec 2010, 08:15 »

"copak do Vivazu by tato podpora nesla pridat??"
tak ty sam si to tam nepridas(teda aspon ja otom neviem)

Mozno by nebolo odveci pockat este nejaky cas na droid 2 resp. milestone 2. Teda aspon na jeho predstavenie, aby bolo janse kedy pride na EU trh. Ak to bude trvat pol roka tak sa nato vyprdnes ak mesiac dva tak by som pockal.

Este taka mensia rada, ak si budes brat telefon bez HW klavesnice a vela pises tak si jednoznacne vyber telefon ktory podporuje multitouch.

Ak by ti milestone z nejakeho dovodu nevyhovovala a neches HTC(Touch Pro 2) tak ti este mozem poradit Nexus one(viem je to HTC ale telefon si neviem vynachvalit) a potom este Galaxy S.

Jo a teraz ma napadla este N900, len je nanu trochu malo aplikacii.
uložena

K610,k750,K800,K850,C905,X1,5800XM, Satio, P1,N900, X10, X10 mini pro, Nexus One, Nexus S, Desire HD
alesmatusek
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #7 v: 23. Červenec 2010, 08:30 »

Tak mam objednano. Dneska odpoledne budu novym majitelem Vivazu Pro. Co jsem si ho vcera tak zkousel tak jedna vec pro me bude velky problem/nezvyk. Vysouvani nefunguje po pulkruhu, ale primo rovne. Samozrejme jsem to vedel predem jen me nenapadlo, ze to bude tak markantni pri pouziti. Neustale se mi zdalo, ze se na displej divam pod spatnym uhlem (prilis zespodu). Tady musim kvitovat puvodni X1, X2 nikdy bych nerekl, ze pulkruhove vysouvani muze byt tak nesmirne prakticka zalezitost. Vlastne jsem to vzal ihned za samozrejmost. No jo, co naplat. X2 bohuzel neni fungujici telefon pro pracujiciho cloveka a nikdy jim nebude. Jakkoliv je to genialni telefon po hw strance tak tak podelany software... to se snad jinde ani nevidi...
uložena
AlesU
Anonym
« Odpověď #8 v: 26. Červenec 2010, 08:41 »

Tak jak po par dnech s novym telefonem?
Lepsi nez s X2?  Mrknutí
uložena
Biges
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: HTC Kaiser, SE Satio

Zobrazit profil
« Odpověď #9 v: 26. Červenec 2010, 17:47 »

Vivaz Pro vypada rozhodne zajimave a jestli jsi zvykly na SPB Shell, tak mas vyhrano. Take bych se vzdal WM telefonu a presel na Vivaz Pro, jenze prave ze jsem si s SPB Shellem nepadl do oka a efektivne je vyber prostredi pro Symbian neskutecne omezeny Sad
Jinak je to QWERTY, nebo QWERTZ klavesnice? Uz jsem u nas videl prodavat to i to (v oficialni distribuci).
uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Windows Mobile  |  Obecne (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: uvaha nad prechodem k S60 (Vivaz Pro)
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.044 sekund, 15 dotazů.