SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
17. Duben 2025, 22:02

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni telefony  |  K750i/W700i/W800i/D750i (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: OCHRANA FOÂŤAKU
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Autor Téma: OCHRANA FOÂŤAKU  (Zobrazeno 4970 x)
grinap
Uzivatel

Zobrazit profil
« v: 03. Leden 2007, 23:07 »

Zdravim,
mel bych jeden dotaz. Jsem ohromnej aktivista na cisteni sklicka foÂťaku Cry, takze kdyz jsem se chtel zbavit prachu a pouzil tycinku na cisteni usi, povedlo se mi setrit nejaky ochranny filtr(nebo co to je) z toho sklicka(normalne je tmave fialove), takze to vypada jako by to bylo poskrabane.

Proto se chci zeptat, jestli to nejak ovlivnuj kvalitu fotek a jestli je to sklicko soucasti telefonu nebo krytu. Kdyby to byl jen kryt, tak je to v pohode. Koupim novy a je to, ale jestli to bude soucast telefonu, to uz bych byl docela nas....., pokud by to necemu pri foceni vadilo.

Diky
uložena
MetalKalic
Anonym
« Odpověď #1 v: 04. Leden 2007, 06:56 »

Nevim presne co tam je za vrstvu, ale jde s nejvetsi pravdepodobnosti o antireflexni vrstvu, ktera zabranuje odrazum svetla a vytvarenim ruznych odlesku i na fotkach. Jinak ja cistim objektiv taky, ale nevsiml jsem si, ze by nejak zmenil barvu, kdyz ho naklonim v urcitem uhlu proti svetlu, tak se leskne fialove, jinak se jevi jako cerny. Jinak sklicko je soucasti foÂťakoveho dilu, neni soucasti krytu.
uložena
lbs
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #2 v: 04. Leden 2007, 14:40 »

me se to samy stalo u dalekohledu, zdal se upatlanej, tak jsem to chtel vycistit a udelaly se mi tam takovy smouhy, ale neprisel jsem na to jak to dat do puvodni podoby.
Nicmene nevsiml jsem si, ze by to melo na funkci vliv.
Kazdopadne mi to prijde dost stupidni reseni ma-li to tam bejt jako na furt.
Copak se nepocita s tim, ze se to bude cistit?
uložena
miramax
Anonym
« Odpověď #3 v: 04. Leden 2007, 14:46 »

Uz se to tu nekde na walkmanphones resilo, pouzivat pouze hadrik na bryle.
uložena
Tube
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: SE W800i

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #4 v: 04. Leden 2007, 21:23 »

Mno epises, jestli jsi tu tycinku do neceho namacel, predpokladam, ze to byla cista vata.
Nepises co mas za founa.. Budu predpokladat ze mas K/D750i nebo W800i (pisu to proto ze tady i kdyz je to forum pro tyhle telefony (myslim tim vlakno) tak i presto sem chodi K700ickari a podobni treba K310ickari. Takze pokud mas jeden z vyse uvedenych telefonu (a mozna i W810i) tak odejmi zadni kryt foÂťaku (povol ty dva krizove sroubky pod krytkou baterky) a krytku sendej. Drzi jeste po stranach na tzv. "krup krup" Jde to snadno a neni to tezke (o zaruku neprijdes).
Dnes uz skoro v kazde domacnosti maji maminky svedske uterky, nebo si muzes sehnat i specialni harrik na plastove bryle s antireflexni vrstvou (ale ten tak za 100- 200,- Kc). Kdyz mas sundana kryt tak je cocka pristupnejsi a lehce na ni dychni a ocisti taky svedske uterky. Krouzeni a cuclani po cocce nama smysl, taky jsou opravdu lepsi (jednim prstem pres uterku) cocka by se ti mela ocistit.

Takze pokud jsi nepouzil nejakou chemikali, coz nedoporucuju, melo by byt vse v pohode.

My co fotime i na kinofilmy a mame jeste stare dobre neautomaticke foÂťaky mame i tuzku - stetecek, ktera se na cisteni cocek hodi.

Pridavam i foto:
uložena

Alcatel OT Wiev db w@p -> Alcatel OT 501 -> SE T630 -> SE W800i -> SE W595 + M2 4GB
Eurotel Go -> Vodafone Rozjezd naplno 50
grinap
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #5 v: 04. Leden 2007, 22:46 »

No, diky za pripomenuti. Bral jsemto docela automaticky, ze nebudu mit K500i Grin
Mam K750i, a cistil jsem to jen tou tycinkou(takze asi nejspis cistou vatou)! A ta fialova vrstva se mi uprostred setrela!

Na tvoji odpoved. Kdyz sundam ten kryt, vycistim tu cocku tou antireflexni uterkou, tak bude zase ta cocka OK a nebude na ni poznat ze to bylo setrene? Jinak spinava neni, jen mi dost vadi, ze je to videt jak je to setrene a jestli to nahodou nevadi pri foceni, tj. jestli to nahodou nema vliv na kvlaitu fotek. Jestli ne, tak na to asi seru!
uložena
alterego
Uzivatel
Telefon: SEP1, SEX1

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #6 v: 04. Leden 2007, 22:57 »

Hadrikem (svedskym, ani japonskym) setrenou antireflexni vrstvu nespravis, videl bych to na vymenu (Kapr, Ludvik?).
Nedavno tu nekdo ze Slovenska prodaval fotak k P9**, treba by slo sklicko zamenit ..
uložena

Prijde Ti muj dotaz hloupy? Nepis to,mohlo by se to dotknout tech,kdo nemeli odvahu se zeptat. # Chces-li mi lat,pockej 2h. Oba usetrime cas zbytecnym psanim.
Tube
Uzivatel
Telefon: SE W800i

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #7 v: 05. Leden 2007, 16:38 »

Hadrikem (svedskym, ani japonskym) setrenou antireflexni vrstvu nespravis, videl bych to na vymenu (Kapr, Ludvik?).
Nedavno tu nekdo ze Slovenska prodaval fotak k P9**, treba by slo sklicko zamenit ..
A mi povidej, ze kouskem obycejne vaty setres (nebo sedres) antireflexni vrstvu! Eim by to asi tak setrel, proste mu tam zulstala jen obycejna smouha (kdo ma bryle s ARF ten to zna az moc dobre). Nic vic, nic min.
uložena

Alcatel OT Wiev db w@p -> Alcatel OT 501 -> SE T630 -> SE W800i -> SE W595 + M2 4GB
Eurotel Go -> Vodafone Rozjezd naplno 50
wizaard
Uzivatel
Telefon: SE W660i

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #8 v: 06. Leden 2007, 00:06 »

A mi povidej, ze kouskem obycejne vaty setres (nebo sedres) antireflexni vrstvu! Eim by to asi tak setrel, proste mu tam zulstala jen obycejna smouha (kdo ma bryle s ARF ten to zna az moc dobre). Nic vic, nic min.
Taky si myslim - to by tam potom ta vrstva nemusela byt. Ja ji tam taky mam i presto, ze foÂťak celkem casto cistim nekdy o tricko, jindy hadrikem na bryle. Ani vata tomu nemuze nic udelat.

Jinak, pokud jste vazne takovi silenci, ze byste chteli kvuli tomu menit foÂťak, tak pro K750i stoji cca od 1100 do 1500Kc novy (tezko sezenete, nebo budete rucne nahrazovat sklicko).
uložena

... » [5/06] SE K700i » [12/06] K750i » [2/07] K800i » [9/07] RAZR² V8 » [12/07] Sony Ericsson W660i
Vodafone Nabito 100 + Student extra nabito + Po svem
peterss
Anonym
« Odpověď #9 v: 06. Leden 2007, 00:09 »

novy se da na netu sehnat za priblizne 1370kc+postovne  Mrknutí
uložena
wizaard
Uzivatel
Telefon: SE W660i

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #10 v: 06. Leden 2007, 11:42 »

novy se da na netu sehnat za priblizne 1370kc+postovne  Mrknutí
Vim, co rikam, neboj... cenami jsem si jist!

Viz. napr.:
BMA Trading International s.r.o. (www.dilynamobily.cz) - cena 1131Kc s DPH (http://dilynamobily.cz/shop/detail.php?produkt_id=1131&id=55&podkat=)
uložena

... » [5/06] SE K700i » [12/06] K750i » [2/07] K800i » [9/07] RAZR² V8 » [12/07] Sony Ericsson W660i
Vodafone Nabito 100 + Student extra nabito + Po svem
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni telefony  |  K750i/W700i/W800i/D750i (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: OCHRANA FOÂŤAKU
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.046 sekund, 18 dotazů.