SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
16. Duben 2025, 01:19

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Windows Mobile  |  Obecne (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Pretaktovani Xperia - aktualizovano
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Pretaktovani Xperia - aktualizovano  (Zobrazeno 10905 x)
HUdasp
Uzivatel
Telefon: SE SK17i, SE G502

Zobrazit profil WWW
« v: 02. Srpen 2010, 10:18 »

Tak jsem si vyclenil dopoledne na trosku hratek s Xperii. Opet XDA (kde bychom byli bez nich) a tentokrat taktovani procesoru Qualcomm MSM7xxx - tudiz vhodne nejen pro Xperie X1, X2, ale i pro radku telefonu HTC a podobnych s danym procesorem. Takze jak na to:

1. stahnete si programky Msm7kCpuSpeed_v2 a SetCpuSpeed-1.0d
2. program Msm7kCpuSpeed_v2 slouzi k samotnemu taktovani a nainstalovat do pameti telefonu
3. program SetCpuSpeed-1.0d nainstalovat na kartu!

Tak a k podstate veci. Prvni programek dokaze jednorazove taktovat uvedeny procesor az do nevysostnych vysin:) Nicmene ale pri nabijeni a probouzeni pristroje casto vznikne problem SoD - toto resi druhy programek. Referencni takt je 604 MHz - pri tomto by mel byt telefon stabilni pri jakekoliv situaci (i tak dobry). SetCpuSpeed nam po instalaci nabidne 3 moznosti nastaveni (ktere se bude nacitat po startu telefonu) - 1. moznost je samotny takt pri chodu telefonu, 2. takt pri standby modu (telefon uspan) - zde durazne doporucuji takt 604 MHz a nizsi!, 3.moznost je interval refresh taktu.

Moje zkusenosti - telefon se sekne pri nastaveni CPU 7xx MHz a vejs. Pri nastaveni 604 MHz je telefon stabilni a nemel by byt problem. Maximum pro X1i je 672 MHz - vejs to nezkousejte - telefon se hned kousne. Zrychleni je opravdu znat, neni to jen kosmetika - rychlik z Xperie asi i tak nikdy nebude:) Tvurce programu ve vlakne pise, ze by se takt mel nastavovat v nabijecce - me to facha i bez ni. Tak kdo chcete zkusit, piste postrehy.

Testovano na X1, x826 ROM z 27.7.

Puvodni topic na XDA zde. Toto je pouze strucny vycuc.

Vse samozrejme delate na vlastni nebezpeci!!

Jak nataktovat X1i na 672 MHz?

Registry: HKLM\Software\Msm7kCpuSpeed

BootTime: 90000
CheckTime: 20
Command: 0
PerformanceLevel: 35
ScreenOffPerformanceLevel: 27
SettlingTime: 10

AKTUALIZOVANO
Je 672 MHz malo? Muzete mit az 748 MHz!
1. stahnete si 1.verzi vyse uvedeneho programku zde

2. nastaveni v registrech (obdobne jako v postupu vyse):
BootTime: 60000
CheckTime: 20
Command: 0
PerformanceLevel: 39
ScreenOffPerformanceLevel: 27
SettlingTime: 10
3. soft reset

Dle me zkusenosti je vhodne po SR pristroj uspat pri obrazovce zadani PINu, chvilku pockat (minutu, dve) a pak rozject pristroj. Jinak hrozi SoD. Testovano a funkcni na 826x ROM z 11.8.2010.

Veskery proces je vratny. Pro vraceni do puvodniho stavu staci vyse zminene programky odinstalovat a softreset. Jeste jedna poznaka, kdo chce zkouset ruzne nastaveni - jelikoz programek SetCpuSpeed je nainstalovan na karte, tak pri situaci, kdy se Vam Xperie po SR hned kousne, tak pri startu staci jen vyjmout kartu a telefon jede na puvodni frekvenci - nemusite se bat Hard Resetu.
« Poslední úprava: 09. Září 2010, 06:43 od HUdasp » uložena
pandel
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #1 v: 09. Srpen 2010, 11:30 »

Tak jsem to vyzkousel na X1 a nejdriv to ihned zatuhlo. Nastavil jsem hodnoty, ktere mi to nabidlo. Po restartu jsem se snazil znovu nastavit jinou rychlost, ale uz mi to neotevrelo SetUp. Zkousel jsem to bez nabijecky. Vzdy po restartu to po par sekundach zatuhlo. Po pripojeni k nabijecce to vydrzelo, ukazalo mi to rychlost 633. Odtsranil jsem z karty Set Up a nainstaloval znovu, nastavil mensi hodnoty a prima... jak to ale odpojim z nabijecky, zatuhne.
uložena
pogo
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: Xperia PRO

Zobrazit profil
« Odpověď #2 v: 13. Srpen 2010, 08:15 »

tak ja jedu asi 3 dny na zkusebnim taktu 604/556 a vypada to v pohode, prijde mi, ze se o neco malinko lepe probouzi pri sms a hovorech :-)
uložena

Alcatel OT View DB -> Sony CMD-J5 -> SE T610i -> SE K800i -> SE Xperia X1i ->
ETEN Glofiish M700 -> Vodafone 845 -> SE XPERIA PRO
HUdasp
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #3 v: 08. Září 2010, 19:14 »

Tak 748 MHz po nekolika dnech otestovan a plne funkcni - navod sem dopsal do 1.prispevku. Stabilita je obdobna, jako u taktovani na nizsi frekvence (vyjma drobneho zadrhelu u startu, jehoz reseni je vyse take popsano). Jinak na XDA probehl zajimavy pokus s vydrzi, ktery potvrdil obavy - Taktovana X1-cka na 748 MHz ma o cca 50% procent vetsi spotrebu nez u puvodniho taktu. Ale pro ty, co maj nabijecku kazdy vecer po ruce, tak to neni vazny problem. Stoji to za to. K dokonalosti chybi jen uz moznost plynule zmeny taktu dle aktualni potreby bez zasahu do registru a SR.

Asi si tenhle topic pisu pro sebe, ale Xperia X2 nataktovana na tezko uveritelnej 1 GHz.. tak uvidime, co na to X1:))
« Poslední úprava: 08. Září 2010, 21:36 od 3m3 » uložena
3m3
Uzivatel
Telefon: SE P1i,K750i,Cedar,I4

Zobrazit profil
« Odpověď #4 v: 08. Září 2010, 21:39 »

Nee nepises,se zajmem to ctu,bohuzel Xperia je z domu diky krytum.
Trosku Off:Desire jde po rootu taky taktovat az nekam k 1300MHz ale sezere to baterku za 3/4 dne.
uložena
HUdasp
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #5 v: 09. Září 2010, 06:40 »

Co sem se docet, tak nejvetsi skokan je Milestone - ta de nataktovat na vic nez dvojnasobek puvodni frekvence. Problem baterky je jasny - ale to otazka priorit, vratny proces to je. Jinak 1 GHz u X1 nefunguje, kdo by chtel zkusit X2, tak az si to najde na XDA anebo mu poskytnu odkaz.
« Poslední úprava: 09. Září 2010, 06:43 od HUdasp » uložena
stiinek
Uzivatel
Telefon: W850i + X1

Zobrazit profil
« Odpověď #6 v: 10. Září 2010, 03:09 »

Tak jsem se taky rozhoupal k pokusu. Napotreti se mi to podarilo rozjet na 604/528. Cokoli vyssiho nez 604 melo za nasledek zatuhnuti par vterin po startu telefonu, pripadne po odpojeni od nabijecky.

Jestli to ale dobre chapu, tak ten nizsi takt neni takt pri stand by, ale pri nevytizenym procesoru. Kdyz si spustim Msm7kCpuSpeed tak mi skace ukazatel mezi 528 a 604, podle zateze procesoru.
« Poslední úprava: 10. Září 2010, 04:07 od stiinek » uložena

T230 -> T630 -> K750i +T630 -> K750i + K550i -> C702 + K750i -> C702 + W850i -> X1 + W850i
HUdasp
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #7 v: 10. Září 2010, 06:05 »

Nizsi hodnota je takt telefonu pri uspanem telefonu (kdo ale povida, ze musi bejt nizsi Mrknutí). ze ti to skace je nejaky dany mechanismus Xperie v ROM, ktera takt procesoru upravuje na tovarni nastaveni (sam tuto vlastnost moc dobre nechapu, ale jednoduchy pokus - nastavev hodnodu BootTime na nejakou vysokou casovou hodnotu, aby takt procesoru najizdel az po nejake dobe a uvidis, ze nizsi takt je pri uspani). Aby ti to neskakalo , tak nastav hodnotu CheckTime na hodnotu uvedenou v navodu (je to ms). Bohuzel hodnota CheckTime dle mne uzira nejvic spotrebu baterie, protoze neustale pracuje s procesorem a v Task manageru je neustale vytizeni u procesu SetCPUSpeed cca do 5%. Takt pri uspani sem snizil az na nejakych cca 300 MHz - pro beh aplikaci pri uspanem telefonu to bohate staci (napr. poslech hudby pres Bluetooth sluchatka s telefonem v kapse) a aspon trosku se usetri baterka. Procti si poradne navod, delas tam chybky. Vyssi takty nastavovat zasadne v registrech a nasledne SR - ne za behu telefonu a v nabijecce - to se ti pak telefon sekne, jak pises. Pro uplnost bys mohl uvest ROM, na jake zkousis.

Tip: Jak zjistit takt podle hodnot Performance Level? Eislo jednoduse vynasobte hodnotou 19 a dostanete takt v MHz Mrknutí
« Poslední úprava: 10. Září 2010, 06:24 od HUdasp » uložena
stiinek
Uzivatel
Telefon: W850i + X1

Zobrazit profil
« Odpověď #8 v: 10. Září 2010, 14:28 »

Aha, vychazel jsem z tvyho navodu, tam o registrech pises az pro 672, coz jsem nezkousel.
Zatim mi staci 604/528, dal uvidime casem...
« Poslední úprava: 10. Září 2010, 16:14 od stiinek » uložena

T230 -> T630 -> K750i +T630 -> K750i + K550i -> C702 + K750i -> C702 + W850i -> X1 + W850i
HUdasp
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #9 v: 11. Září 2010, 10:22 »

Nataktovat si to muzes jak chces (viz muj tip vyse). Tak si muzes nastavit v rozmezi 20 MHz.
uložena
jigda
Uzivatel
Telefon: se xperia x2

Zobrazit profil
« Odpověď #10 v: 27. Listopad 2010, 01:44 »

Dobry den chtel bych nataktovat xperii x2, ale nevim jak na to. Programy mam stahnute, ale chtel bych hodnoty jake kde mam nastvit. dekuji
uložena
pogo
Uzivatel
Telefon: Xperia PRO

Zobrazit profil
« Odpověď #11 v: 27. Listopad 2010, 10:07 »

x2 ma tusim stejny procesor, takze postupovat podle navodu na X1
uložena

Alcatel OT View DB -> Sony CMD-J5 -> SE T610i -> SE K800i -> SE Xperia X1i ->
ETEN Glofiish M700 -> Vodafone 845 -> SE XPERIA PRO
HUdasp
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #12 v: 27. Listopad 2010, 10:12 »

Letmo jsem projel XDA - ja bych nastavil presne ty same hodnoty, jako jsou vyse (coz ale neznamena, ze moje tuseni je spravne). 604 MHz je bezpecna frekvence, jinak vyssi takty chtej testovat.

X2 ma nastosto stejny procesor jako X1 (a HTC Diamond, Touch Pro, HD,..).
uložena
Zbyszek
Uzivatel
Telefon: XPERIA X2

Zobrazit profil
« Odpověď #13 v: 11. Listopad 2011, 20:33 »

Zdravim, ma nekdo prakticke zkusenosti u X2-ky? Drzel jsem se navodu dokonce po kliknuti na Msm7kCpuSpeed rychlost byla 624 MHz a to nemusela byt v nabijecce ale v realu telefon byl velmi pomaly mam pocit, ze takt CPU se snizil o dost smerem dolu (nabehnuti systemu nebo spusteni foÂťaku trvalo delsi dobu nez obvykle).
uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Windows Mobile  |  Obecne (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Pretaktovani Xperia - aktualizovano
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.048 sekund, 18 dotazů.