SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
08. Duben 2025, 00:46

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Problemy a chyby (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Neznamy prenos dat.
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Neznamy prenos dat.  (Zobrazeno 2878 x)
JJF
Uzivatel
Telefon: Xperia X10, X1

Zobrazit profil
« v: 21. Říjen 2010, 12:59 »

Dnes sa mi vyskytol zvlastny problem 3G Watchdog mi hlasi, ze som odoslal dnes 147 MB. Eo je pekelne moc, navyse vedome som nic neposielal. Dnes som vymazal aktualizacie Marketu lebo mi neslo instalovaÂť aplikacie. Nasledne som nainstaloval Just Pictures a telefon mi nahlasil asi 10 novych aktualizacii. Vsetko som aj zaktualizoval. Zaujimave ze dodnes mi Market fungoval ale tie aktualizacie mi telefon neponukal. Problem je, kam tych 147 MB dat odislo a co to bolo? Moze to suvisieÂť s aktualizaciou Marketu a aplikacii? Telefon sledujem vyse hodiny a neprenasa nic. Alebo 3GW Âťotalne keca? PodÂľa T-mobile som minul na telefone do dnesneho rana 8:00 1322 MB v com nie su zapocitane dnesne data. PodÂľa 3GW som doteraz preniesol 1,24 GB. Takze podÂľa 3GW som preniesol o 225 MB menej ako podÂľa T-Mobile. To je dosÂť rozdiel.
uložena
v6ak
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: SK17i, G502, K320i

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #1 v: 25. Říjen 2010, 08:47 »

1) Pri instalaci aplikaci si davej pozor na to, jaka chce dana aplikace opravneni. Uz jsem se setkal s aplikacemi, ktere podle udaju z androlib.com chteji (podle meho nazoru) zbytecna opravneni a radsi nechci vedet proc... Treba jsem videl nejakou klavesnici, ktera chtela cist SMS a mit pristup na internet. Podle ruznach zprav to vypada, ze Android ma sice dobre zabezpeceni v tom, ze uzivateli da vedet, co chce dana aplikace delat, ale na druhou stranu je to uzivatelum jedno.

2) Rozdil mohou castecne zpusobit i jine jednotky. Kdysi bylo rozhodnuto, ze kB nebude 1000B, ale 1024B. Obchodnici ale s oblibou davaji prednost predponam ANSI. Pro reseni situace vznikly predpony jako Ki, Mi, Gi apod, ktere stavi na puvodnim chapani, tedy Ki je 1024, Mi je 1048576 (tj. 1024^2) a Gi je 1073741824 (tj. 1024^3). Znakem ^ myslim mocninu.
Pokud by tedy T-Mobile nameril 1322MB (jednotky ANSI) a 3GW by nameril 1.24GiB, T-Mobile by nameril cca 1 322 000 000 B a 3GW by nameril cca 1 331 439 862 B. 3GW by tim nameril o cca 9 439 862 B vice nez T-Mobile. To je rozdil neco pres devet mega a ten se v uvedene presnosti ztrati. Takze nejspis oba meri dobre, jen v jinych jednotkach.
Neco k tomu neporadku v jednotkach je na http://en.wikipedia.org/wiki/Binary_prefix . Problem je v tom, ze predpony Ki, Mi a Gi byl sice dobry napad, ale v praxi se moc nepouzivaji.
uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto forum
JJF
Uzivatel
Telefon: Xperia X10, X1

Zobrazit profil
« Odpověď #2 v: 25. Říjen 2010, 09:05 »

1- No to je pekne, ze dana aplikacia napise co bude sÂťahovaÂť, problem je, ze to takmer nikto necita. Myslel som, ze toto je lepsie osetrene a vyslovne odosielanie udajov treba explicitne povoliÂť. Toto je dosÂť veÂľka bezpecnostna diera podÂľa mna. Nejaka aplikacia (neviem uz co to bolo) uz odo mna chcela poslaÂť nejake udaje, ale slusne sa ma opytala a ja som jej to zatrhol.

2 - Hej, v jednotkach je gulas, ale nevychadza mi to nijakym prepoctom. Musim pockaÂť do konca zuctovacieho obdobia. Je mozne, ze udaje z T-Mobile nie su presne k casovemu udaju ktory priebezne uvadzaju.
uložena
v6ak
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: SK17i, G502, K320i

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #3 v: 25. Říjen 2010, 09:18 »

1) Ono neni jednoduche zaridit, aby aplikace mela pristup k nejakym udajum, mela pristup na internet, ale nemela moznost tyto udaje odeslat. (Nejake reseni bych vedel, ale melo by to dost vyznamne problemy a snizovalo by to vykon.) Nekdy to jde navrhnout tak, aby se aplikace nedostala ke vsem udajum, typicky u vyberu telefonniho cisla nebo e-mailu z kontaktu, kde muze zavolat systemovou aplikaci, ktera ji preda jen to jedno cislo nebo ten e-mail. Pokud se aplikace zepta, je to spise autorova dobra vule.
Je tu jeste moznost, ze by uzivatel byl tazan prek kazdym pokusem o pouziti nejakeho opravneni. Tak je to castecne u J2ME, ale uzivatelum se to spise nelibilo.
Zkusenost pravi, ze uzivatelum muzes nabidnout zabezpeceni jaka chces, ale zacne je to zajimat, az si opravdu namelou hubu. Bohuzel. Do te doby budou na tato zabezpeceni spise nadavat jako na neco, co jim zneprijemnuje zivot.

2) Prave ze mi to vychazi, ze T-Mobile (jako spravny obchodnik) pouziva ANSI prefixy a 3GW (jako obvykla aplikace) pouziva ony "binarni" jednotky ale s ANSI prefixem. Aplikace tak cini z historickych duvodu (uzivatele jsou na to zvykli) a obchodnici z praktickych (uzivatel si bude myslet, ze nabizime 100MiB FUP, ale my mu dame jen 100MB - podobne je to u pameÂťovych karet apod.)
Pokud chces, muzes se na nejake podpore T-Mobile zeptat na pouzite predpony. Ale obavam se, ze takoveto veci nebudou na podpore vedet, protoze se zameruji na castejsi dotazy, ktere si obvykle zkusenejsi uzivatel vygoogli. (Mam zkusenost s podobnym dotazem u Vodafone Czech Republic.)
uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto forum
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Problemy a chyby (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Neznamy prenos dat.
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.048 sekund, 18 dotazů.