SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
14. Březen 2025, 03:11

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Obecne X8, X10, X10 Mini, X10 Mini Pro (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: X10 a pameÂť ram (vydrz baterie)
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Autor Téma: X10 a pameÂť ram (vydrz baterie)  (Zobrazeno 4357 x)
mt3
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: SE x10i white, 8gb,2.2.1 Froyo,root,dualtouch,recovery,gbreadthm

Zobrazit profil
« v: 13. Září 2010, 09:45 »

Ahoj,
take vlastnim tenhle krasnej stroj X10, sem spokojeny, mam udelany root, barvu menu atd...
Ale Smajlík ,ze zacatku mi xperie jela i tri dny, nez jsem ji musel nabit, posledni dobou je to ale strasne. Vecer jsem mel 90 procent baterky, dnes rano 32 procent! Samozrejme, ze zkousim, instaluji programy atd, spoustu veci jsem i odinstaloval, a nemuzu zaboha prijit na to, kterej proces takhle vymlati baterku. Na noc vypinam wifi. No, mam v liste meric volne pameti ram,
celou dobu co xperii mam, po nejake dobe pouzivani si stale drzi okolo 30mb volne ram, zajimalo by me, jestli to nekdo sledujete, jak se chova Vase Xperia? Dneska uz jsem se teda nastval, hodil jsem tam Advanced task manager, a uvidim co se bude dit. Ted po zamknuti ukonci otevrene tasky a Xperie si drzi kolem 65mb volne ram, tak snad to pomuze a baterka mi vydrzi alespon jeden den.
Myslel jsem si, ze je android ale inteligentnejsi, podle me zbytecne drzi aplikace v pameti a ukoncuje je az kdyz opravdu nema dostatek volne ram, pri dnesnich procesorech si myslim ze je to zbytecne, kdyz x10 otevira aplikace celkem bleskove.
p.s. nemate nekdo napad jak najit proces, ktery tohle ma tohle na svedomi? Smajlík
Martin (Xperia X10 White,R2BA026,8GbMS)
uložena

Pupu
Uzivatel
Telefon: X10 black

Zobrazit profil
« Odpověď #1 v: 13. Září 2010, 10:22 »

Psal jsem to tu uz pred casem a nic se od te doby nezmenilo. Pokud se ti bez zjevne priciny baterka rychle vybiji (napr. pres noc mas vse vypnuto a presto jde baterka ke dnu o 20-50%), pomuze jedine restart telefonu. Po restartu a nasledem nabiti telefon drzi jako drive. Me se tento jev za celou dobu stal asi 4 nebo 5x a nikdy jsem neprisel na to, ktera aplikace to dela (pokazde jsem toho mel pusteneho vicero a rano uz si clovek presne nepamatuje).

K te ramce asi toto. Tohle nejsou Windows Mobile, aby clovek musel jako magor porad vsechno vypinat a cistit ram. Pokud chci neco manualne za urcite situace ukoncit, tak to vypnu, ale tim to konci. Zadne autokilly Androind nepotrebuje a ani nepotrebuje tolik volne ram, protoze je inteligentni a pokud se mu ramky nedostava, tak sam odstreli stare procesy a jede se dal. Rozdil nepoznas a furt se divat, kolik mam ted volne ram je zbytecnost. Volna ram je ti k nicemu a pri tech neustalych kontrolach akorat vystavis baterku na displeji.
uložena
Pekony
Uzivatel
Telefon: XPERIA ARC S 32 GB

Zobrazit profil
« Odpověď #2 v: 13. Září 2010, 11:11 »

Tak ackoliv to nijak extra nekontroluju ale parkrat sem se uz podival tak vzdycky sem mel volnou pamet kolem 100 mb. To nahle vybiti se mi uz taky nekolikrat stalo a nedokazu si to vysvetlit. Aplikace mam porad stejne a uz nijak neexperimentuju takze netusim cim by to mohlo byt. Snad androidu obcas hrabne a provadi nejakou akci porad dokola dokud ho rano clovek neprobudi nevim. Jen tak premyslim  Undecided
uložena

K700i-W810i-K850i-Satio-Xperia X10 :-) - Xperia ARC S
Pupu
Uzivatel
Telefon: X10 black

Zobrazit profil
« Odpověď #3 v: 13. Září 2010, 11:33 »

Ono v androidu jako takovem to asi nebude, nebot to neni obecny jev. Spise bych to prisoudil aplikacim, nebot tyto proste nemusi byt uplne 100% napsany, muze se v nich vyskytnout nejaky ten bug (ostatne change logy mnohych to jen potvrzuji) a pak to muze skoncit i timto vybijenim. Podstatne ale je, ze restart to vzdy vyresi.

EDIT: Aktualne mam volne ram "jen" 21mb, ale zadne zpomaleni pri praci s telefonem rozhodne nepocituji.
uložena
mt3
Uzivatel
Telefon: SE x10i white, 8gb,2.2.1 Froyo,root,dualtouch,recovery,gbreadthm

Zobrazit profil
« Odpověď #4 v: 15. Září 2010, 23:00 »

No restart a plne dobiti, zas jsem "skoro" na dvou dnech, coz je uspech Smajlík Nevim, cim to bylo zpusobene, neco jsem ve vzteku odinstaloval, tak mozna sem se trefil.
Kazdopadne, k te sprave ram, netvrdim, ze by se telefon zpomaloval, i kdyz si drzi vehementne 30 mb volne ram, to ne, telfon bezi porad tak nejak stejne,
jen k uvaze, proc telefon s 1Ghz cipem drzi nepouzite aplikace v ram? Stejne, pokud spustim neco pametove narocnejsiho, tak se nejake posledni aplikace
odstreli a uvolni se pamet pro stavajici aplikaci, tudiz pri navratu k puvodni aplikaci ji telefon musi znovu nacist, takze vyhoda z toho plynouci je jaka? Nacteni aplikace
na tomhle stroji bych rekl, ze neni o moc delsi nez jeji oziveni z ram, alespon to je muj subjektivni pocit. No ale dost remcani Smajlík, je fakt ze jsem zatim s androidem vcelku kratce
a porad jeste jsem ovlivnen Windows Mobilama, tak resim veci, ktery na androidu jednoduse fungujou.
Dikes za odpovedi, martin
uložena

Ganimed
Administrator
Telefon: LG G7

Zobrazit profil
« Odpověď #5 v: 16. Září 2010, 04:52 »

vyzkousej se mrknout na programy ktere by mohly pouzivat funkci telefonu ktera je narocnejsi na energii jako je treba GPS. Mi se neco podobneho stalo na WM. Hodne programu dnes nabizi dohledani udaju pomoci polohy a jak ma program slozitejsi nastaveni tak to clovek snadno prehledne. Mi napriklad vybilo Wm blbe pocasi, program mi chtel dat informace na zaklade polohy ale jak jsi doma tak asi tezko v panelaku najde satelity.
uložena

Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Obecne X8, X10, X10 Mini, X10 Mini Pro (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: X10 a pameÂť ram (vydrz baterie)
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.045 sekund, 19 dotazů.