SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
13. Březen 2025, 10:04

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Symbian S60  |  Obecne (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Wi-Fi Problem
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Wi-Fi Problem  (Zobrazeno 9180 x)
embe
Uzivatel
Telefon: Sony Ericsson Satio U1

Zobrazit profil
« v: 24. Leden 2010, 12:44 »

Ahoj,

snazim sa druhy den rozchodit spojenie Wi-fi mojho Satia s wifi routerom Asus WL-520GC. Sation najde v pohode vsetky wi-fi siete naokoli avsak po poziadavke na pripojenie napise "Internet: Vstupna Brana neodpoveda".
Internet mam Chello od UPC. Na notebooku musim mat nadstavene DNS servre, aby sa stranky zobrazovali, to iste som nadstavil v Satio. Z dalsich nadstaveni spomeniem, ze mam vypnute setrenie energie, Dlhy limit opakovani 4, Kratky limit opakovani 4, Prah RTS 2347, Uroven intenzity TX 100mW.
Sifrovanie domacej wifi siete mam nadstavene na "Shared key", WEP Encryption "WEP 64 bit no a nakoniec samozrjme ze som zadal spravny kod na pristup do siete.

Nevedel by mi prosim niekto pomoct? Uz neviem co mam viac urobit....Sad Dik za kazdy tip
uložena
Phoenix
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: Xperia™ X8

Zobrazit profil
« Odpověď #1 v: 24. Leden 2010, 12:54 »

no ja mel problem takovej ze sem to zkousel porad dokola az to vyslo
uložena

Android 4ever
T290>K510>V630>C902>Satio™>Xperia™ X8
embe
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #2 v: 24. Leden 2010, 15:04 »

To som skusal snad 1000x ale nic. Taktiez som zmenil nadstavenie wifi na free, ale ani to nepomohlo Sad
uložena
HUdasp
Uzivatel
Telefon: SE SK17i, SE G502

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #3 v: 24. Leden 2010, 15:09 »

Jestli musis mit v notebooku nastavene DNS rucne, tak tam asi bude chyba. Ty same DNS zapis do nastaveni tveho routeru (v nastaveni WAN).
« Poslední úprava: 24. Leden 2010, 15:27 od HUdasp » uložena
kuliferda
Uzivatel
Telefon: Z600,P910i,K800i,W810i,W910i,Satio,Car-100,MBW-150 Executive Edition

Zobrazit profil
« Odpověď #4 v: 24. Leden 2010, 15:14 »

reset routeru jsi delal? A jeste se zkus pripojit na jinou wifinu, pokud mas moznost. Treba nejakej kamos
uložena
Matejgigi
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: SE U5i

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #5 v: 24. Leden 2010, 16:13 »

Mas jedine dve moznosti  Roll Eyes Bud vymeniÂť router, alebo vymeniÂť telefon  Grin
Ale nie, pocuvaj. PodÂľa mna bude chyba v routeri. Nastav si nejake normalne meno wifi siete, bez sifrovania a bez hesla. Na chviÂľku a vyskusaj pripojiÂť Satio. Ak pojde, pridaj WEP kÂľuc, alebo WPA/PSK (WPA/PSK 2), podÂľa toho co preferujes. Ja mam Belkina N+, kÂľuc WPA/PSK 2, nic viac a Satio sa mi pripojilo hned po zadani hesla. Tak isto aj vsetky ostatne telefony a notebooky v domacnosti...
Btw. Jazykove okienko. Nie je "nadstaviÂť" ako Ty pises, ale "nastaviÂť". PripraviÂť na vykonavanie istej cinnosti: nastaviÂť budicek (na piatu), nastaviÂť stroj; nastaviÂť pascu na mysi. Sorry, ale az ma to oslepovalo  Tongue
« Poslední úprava: 24. Leden 2010, 16:16 od Matejgigi » uložena

SE T310 -> SE T750i -> SE W800 -> SE P990 -> SE P1i -> Samsung Omnia i900 (hroza) -> SE Satio U1i -> SE Vivaz U5i
Toshiba Satellite A200 - > Asus EEE PC 1215 N
HollowPA
Uzivatel
Telefon: nokia 5230 sek750i sek810i se SATIO

Zobrazit profil
« Odpověď #6 v: 24. Leden 2010, 17:01 »

fakt to je asi len v nastaveni routra wifi cast je jedna vec a rutovanie druha ak sa k routru pripojis a nejde ti inet. problem je v rutovani alebo prideleni ip.Ak sa ani nepripojis potom je problem vo wifi. Wan casÂť musis nastaviÂť podla tvojho poskytovateÂľa inet. A routovanu stranu odporucam ponechaÂť standard a to DHCP (automatika) Neviem ci sa da v SATIU vobec nieco ako ip nastaviÂť zatiaÂľ som potom nepatral pretoze sa mi vzdy pripojil bez problemov ale vo vsetkych sietiach bolo nastavene DHCP a je samo zrejme ze ak nemas nastavenu branu (gatavej) do inet Âťa nepusti.
uložena
embe
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #7 v: 24. Leden 2010, 20:18 »

Mas jedine dve moznosti  Roll Eyes Bud vymeniÂť router, alebo vymeniÂť telefon  Grin
Ale nie, pocuvaj. PodÂľa mna bude chyba v routeri. Nastav si nejake normalne meno wifi siete, bez sifrovania a bez hesla. Na chviÂľku a vyskusaj pripojiÂť Satio. Ak pojde, pridaj WEP kÂľuc, alebo WPA/PSK (WPA/PSK 2), podÂľa toho co preferujes. Ja mam Belkina N+, kÂľuc WPA/PSK 2, nic viac a Satio sa mi pripojilo hned po zadani hesla. Tak isto aj vsetky ostatne telefony a notebooky v domacnosti...
Btw. Jazykove okienko. Nie je "nadstaviÂť" ako Ty pises, ale "nastaviÂť". PripraviÂť na vykonavanie istej cinnosti: nastaviÂť budicek (na piatu), nastaviÂť stroj; nastaviÂť pascu na mysi. Sorry, ale az ma to oslepovalo  Tongue

Tak sa mi to nakoniec nejako podarilo. Zmenil som (druhy krat) wifi na verejnu bez zabezpecenia, zmenil v telefone takisto, znova zadal v telefone DNS servery a zrazu to slo. Potom zmenil naspat na WPA/PSK2 na oboch zariadeniach a hotovo.. Satio uz fici..

Neviem ako to je u inych operatorov ale chello to ma tak, ze notebook alebo cokolvek co sa pripaja wifi tak musi mat nastavene DNS servery inak nenacita internetove stranky, jedine ze by si zadal so prehladavaca IP adresu, vtedy stranku nacita. Aj ked je DNS nastavene vo WAN v routri, tak aj tak to treba dat do zariadenia, ktore sa pripaja wifi...IP adresu samozrejme treba mat nastavenu ako Automaticky.
uložena
martin_g
Uzivatel
Telefon: SE Satio

Zobrazit profil
« Odpověď #8 v: 24. Leden 2010, 20:46 »

to s tym dns nie je pravda. Ja mam tiez chello a nikde ziadne dns nenastavujem a vsetko mi funguje. Jednoducho treba na routri nastavit automaticke zistovanie dns (co je u mna priamo v tovarenskych nastaveniach ako predvolene) a mat zapnute dhcp, nasledne vsetko bezi automaticky.
Inak ja mam nastavene wpa/psk, mam skrytu wifi, nastavene filtrovanie mac adries a Satio sa mi chytilo hned na prvy krat.
« Poslední úprava: 24. Leden 2010, 20:50 od martin_g » uložena
embe
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #9 v: 25. Leden 2010, 12:30 »

to s tym dns nie je pravda. Ja mam tiez chello a nikde ziadne dns nenastavujem a vsetko mi funguje. Jednoducho treba na routri nastavit automaticke zistovanie dns (co je u mna priamo v tovarenskych nastaveniach ako predvolene) a mat zapnute dhcp, nasledne vsetko bezi automaticky.
Inak ja mam nastavene wpa/psk, mam skrytu wifi, nastavene filtrovanie mac adries a Satio sa mi chytilo hned na prvy krat.

Samozrejme ze to pravda je...inak by som to mal nastavene inak. Asi to zalezi od routeru. Automaticke zistovanie dns mam a aj dhcp mam mam zapnute. Ked nezadam DNS servre tak sice internet ide, Skype bezi, ICQ bezi ale stranky nenacita, jedine ze by som tam dal IP adresu namiesto www.google.sk - tu adresu ale teraz neviem...
uložena
martin_g
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #10 v: 25. Leden 2010, 15:22 »

Mam router MSI RG60SE. Na stranke nastaveni pre WAN mam nastavene "WAN Connection Type" na Dynamic IP. Na zaklade tohto si router vsetky nastavenia nacita automaticky a nasledne uz v pripajanych zariadenia po nastaveni ziskavania adresy cez DHCP je vsetko automaticky nastavene.
uložena
jacktalking
Uzivatel
Telefon: telefon? Mam

Zobrazit profil
« Odpověď #11 v: 25. Leden 2010, 15:50 »

Jen se zeptam - nemas nahodou WPA2? Nevsiml jsem si toho tady nikde
uložena

MIKE BIKER: Zatim to vypada na podporu jen od Sony Ericssonu a ta je vyhlasena svou nekompetentnosti a velmi laxnim pristupem. Obracet se na ne je jen ztrata casu.
martin_g
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #12 v: 25. Leden 2010, 19:51 »

Mam nastaveny automaticky vyber WPA alebo WPA2. Satio sa mi podla logu pripaja s WPA2.
uložena
jacktalking
Uzivatel
Telefon: telefon? Mam

Zobrazit profil
« Odpověď #13 v: 25. Leden 2010, 21:07 »

martin_g: prave ze me se to s prvni verzi FW k WPA2 nepripojilo ani za nic. Sit naslo (domaci), dal jsem pripojit, heslo a pak mi napsalo ze siÂť nenalezena (ackoliv v pozadi stale byl videt plny signal). Pripadne se mi naaahodou pripojilo, ale internet nesel. Ani nebylo videt v routeru jako zarizeni aktivni v siti. Az novy FW toto vyresil.
uložena

MIKE BIKER: Zatim to vypada na podporu jen od Sony Ericssonu a ta je vyhlasena svou nekompetentnosti a velmi laxnim pristupem. Obracet se na ne je jen ztrata casu.
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Symbian S60  |  Obecne (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Wi-Fi Problem
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.041 sekund, 18 dotazů.