SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
02. Duben 2025, 21:37

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Platforma A200  |  Øady G, K, T, Z (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Komunikace s PC pomoci "MyPhoneExplorer" ( MPE )
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Komunikace s PC pomoci "MyPhoneExplorer" ( MPE )  (Zobrazeno 5997 x)
Ante
Uzivatel

Zobrazit profil
« v: 17. Květen 2009, 23:33 »

Tak jsem se po cca roce stal opet majitelem znacky SonyEricsson. "Prinutila" me k tomu zavada me oblibene Nokie E71. Jsem nakonec rad, ze se rozbila Mrknutí, protoze po celou dobu co jsem ji mel jsem hledal na netu nejakeho spravce telefonu. Nic nez "NokiaPC Suite" poradne nechodilo. Ale kdyz jsem mel kdysi "SE V630i", pouzival jsem "MPE" a od te doby jsem na nej nemohl zapomenout. Tak se mi konecne po roce vyplnil sen a ja mohu opet BLESKURYCHLE a SPOLEHLIVE ovladat "T700" pres PC.
Je to mazec. Proti Nokia PC Suite je MyPhoneExplorer nejrychlejsi Ferrari Smajlík. Uz kvuli tomuto se zrejme k Nokii nevratim...

Prominte ze jsem se tak rozepsal a ted k "problemu" :
Mobil s MPE pripojuji zasadne pres Bluetooth. Kolik jsem si "uzil" pri uvadeni do provozu ruznych USB BT Adapteru, to si treba nikdo neumi predstavit. Ale treba jo ... Smajlík
Tak ted jsem uspesne spojen na portu "COM18" a slape vse perfektne az na jednu drobnost : Odejdu-li od PC na vetsi vzdalenost, spojeni se samozrejme prerusi a ikonka na monitoru v prave dolni liste zesedne. Vratim-li se zpet tak se velice casto stane, ze ikonka zustane seda - tim padem nedoslo samo k automatickemu spojeni. Neni to vzdy- obcas "se to samo povede". V telefonu jsem samozrejme zadal "VZDY POVOLIT" spojeni. U Bluetooth adapteru mam aplikaci od Widcommu ( Software Bluetooth WIDCOMM 5.5.0.7400 ).
A ted otazka : KDO/JAKE z tech 2 zarizeni ( Mobil T700 a moje PC ) iniciuje to AUTOMATICKE spojeni ? Jak tedy zajistit, aby se mi spojeni obnovilo VZDY a ne jen NEKDY Mrknutí ?
Nebo si mam koupit jiny BT adapter s jinym ( Bluesoleil, Toshiba, ... ? ) ovladacim softverem ? Jake mate zkusenosti Vy ostatni ?

Diky Ante
uložena
v6ak
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: SK17i, G502, K320i

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #1 v: 18. Květen 2009, 06:31 »

Asi si to dovedu predstavit...
Spojeni navazuje pochopitelne pocitac.
Myslim, ze pro MyPhoneExplorer bude toto spojeni stream, ktery se s prvni chybou rozpoji. Podle teto teorie:
* neni v silach BT driveru zajistit nove spojeni - spojeni MyPhoneExplorer <-> BT driver musi zacit MyPhoneExplorer a spojeni BT pocitac <-> BT mobil musi zacit BT driver
* Pokud kazde spojeni delas jen z MyPhoneExploreru, pak BT driver toto spojeni umi vytvorit automaticky.
* Obnoveni spojeni muze fungovat na jednom z techto principu:
1. Primo na vrstve protokolu BT muze byt urcity timeout, po kterem bude druhy povazovan za nezvestneho => spojeni se prerusi az po presazeni tohoto limitu. Je to pokazde jina doba? Dost mozna se proste jednou za cas posilaji udrzovaci pakety => skutecny timeout = zbytek casu do poslani paketu + timeout na paket. Muzes si predstavit, ze jses ve spojeni s nekym a jednou za minutu necinnosti se ho zeptas "Jsi tam?". Pokud do 10s neodpovi, povazujes ho za nedostupneho a spojeni za ztracene. Pokud se spojeni ztrati 30s pred dotazem, trva 30s do dotazu "Jsi tam?" a dalsich 10s do prohlaseni za nezvestneho, tedy 40s. Pokud se spojeni ztrati o 20 pozdeji, bude to trvat jen 20s. A pokud by se spojeni ztratilo o 40 sekund pozdeji, bude to pravdepodobne trvat 60s.
2. dokud BT driver neohlasi prenosovou chybu, je jeste v moci BT driveru spojeni obnovit. Tuto prenosovou chybu ale pravdepodobne BT driver ohlasi, protoze:
A) Pravdepodobne ocekava mozny vstup ze vzdaleneho zarizeni => pri preruseni spojeni nastane chyba.
B) mozna posila take nejake udrzovaci pakety.
Tedy problem bude pravdepodobne v MPE, ne? (Nemusis pro kazde spojeni znovu vytvaret virtualni COM port, ze?) Pak napis autorum.
uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto forum
Ante
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #2 v: 18. Květen 2009, 06:38 »

Supr odpoved - diky Ti Mrknutí clovece...
Autorum jsem jiz jednou do Rakouska ci kam psal ohledne toho, zda-li by i za nejaky poplatek neudelali MPE pro spojeni se Symbianovymi Nokiemi. To jsem tomu asi dal Smajlík)) - ze pry v zadnem pripade ne, jen SonyEricssony ze budou podporovat... Ale napsal jsem to slusne, tak snad me nevedou jako nejakeho "rejpala" Mrknutí

Budu to dal pozorovat, ale potrebuji, aby sem do fora jeste nekdo napsal, jake ON ma zkusenosti.

Jeste jednou dik - zdravi Ante...
uložena
GTA4
Anonym
« Odpověď #3 v: 26. Září 2009, 20:29 »

Taky kdyz jsem mel SE T610 tak jsem jel pre BT ale chodilo mi to v pohode taky kdyz jsem odesel od PC tak se to od pojilo
ale kdyz jsem pririsel tak jsem jen obnovil V BT spojeni konkretne v programu BlueSoleil pak vse jelo ted mam SE C702 a taky pouzivam MyPhoneExplorer ten tokrat pres Datovy kabel vse chodi v poho kdyby neco podobneho bylo i na NK tak by to bylo super Nokia PC Suite to je neco strasneho
uložena
Ante
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #4 v: 26. Září 2009, 20:55 »

Taky kdyz jsem mel SE T610 tak jsem jel pre BT ale chodilo mi to v pohode taky kdyz jsem odesel od PC tak se to od pojilo
ale kdyz jsem pririsel tak jsem jen obnovil V BT spojeni konkretne v programu BlueSoleil pak vse jelo ted mam SE C702 a taky pouzivam MyPhoneExplorer ten tokrat pres Datovy kabel vse chodi v poho kdyby neco podobneho bylo i na NK tak by to bylo super Nokia PC Suite to je neco strasneho

Jasny-jenze BT je BT... Mrknutí Ted se mi vse nejak srovnalo a kdyz se vzdalim od PC - foun se samozrejme odpoji a po navratu k PC dojde samo k pripojeni tak v 9 pripadech z 10-ti...
Nokia PC Suite je v porovnani s MPExplorer skutecne neco strasneho Sad
Ted jsem zkousel NOKIA OVI SUITE - je to o mnoho lepsi nez NPC-tedy co se tyce rychlosti. Dokonce uz jim dokazou vyskakovat prichozi SMS na obrazovku - ale bohuzel jen u nekterych modelu (http://europe.nokia.com/get-support-and-software/download-software/nokia-ovi-suite/compatibility-and-download). Doma mi na stole tvrdne uz par mesicu Nokia E71 s QWERTY, protoze u ni ty SMS na obrazovku PC nevyskakuji Sad((
Takze ted porad ziju se SonyEricsson T700+MyPhoneExplorer... Mrknutí
uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Platforma A200  |  Øady G, K, T, Z (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Komunikace s PC pomoci "MyPhoneExplorer" ( MPE )
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.049 sekund, 18 dotazů.