SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
30. Květen 2025, 09:23

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Windows Mobile  |  Obecne (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Problem s GPS.
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Problem s GPS.  (Zobrazeno 5707 x)
keisy
Uzivatel

Zobrazit profil
« v: 29. Červenec 2009, 13:51 »

Dobry den panove,

chci se Vas zeptat jak mam inicializovat GPS cip, kdyz pouziju navigaci IGo8 tak mi to hlasi GPS nenelezeno. Muzete mi poradit prosim?
Skousel jsem vsechno mozny nastaveni vratane tweakovacich programu vratane vypnuti asistovane GPS a porad nic. Poradte mi jak
ho probrat konecne k zivotu. Iekuji za vase cenne rady.
uložena
Sauge
Uzivatel
Telefon: Xperia, T610i, W810i, T300

Zobrazit profil
« Odpověď #1 v: 30. Červenec 2009, 08:58 »

normalne bez do nastaveni v igo8->GPS->Zjistit automaticky
uložena
Ulmo
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: SEX1

Zobrazit profil
« Odpověď #2 v: 30. Červenec 2009, 10:47 »

A pohral sis s timhle: START/Settings/System/External GPS ?
uložena

Poctive mobily jsou minulosti, smirte se s tim...
keisy
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #3 v: 30. Červenec 2009, 21:54 »

Zdravim,

jo skousel jsem vsechno mozny a nic, tak jsem se docet na ruznych forach ze mam udelat Hard Reset.
Takze kdyz vam to nepujde, tak jedine Hard Reset. Proste byl GPS cip mrtvej a vubec nereagoval, proto ho zadnej
software nenasel.

Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy
uložena
sanysek
Uzivatel
Telefon: d460 - T68i - Z600 - XPERIA

Zobrazit profil
« Odpověď #4 v: 31. Červenec 2009, 07:00 »

a v google maps to funguje?
ale prvni hledani druzic bych delal nekde na zahrade v otevrenym prostoru... a hezky bych ho nechal lezet na stole :-)
uložena
roxetak
Uzivatel
Telefon: Xperia mini pro, Samsung Galaxy SII, Samsung Galaxy Ch@t, HTC Touch HD,

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #5 v: 31. Červenec 2009, 07:41 »

Ja to vidim na problem so zle nastavenym COM portom, aky COM port mas nastaveny na GPS? Pripadne nevyuziva GPS ina aplikacia, napr. GCzII?
uložena

Plny suflik telefonov SE.
Hlavne smarty P1i, M600i, U1i, W960i, p800i, HTC Diamond
keisy
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #6 v: 31. Červenec 2009, 09:57 »

Vsechno jsem mnel nastaveno dobre, COM 4. A co se tyce Google Maps tak tam to taky hledalo pekne dlouho a nic nenaslo, a hledal jsem na zahrade s perfektnim
vyhledem na nebe. Proste cip GPS nenaslo, a kdyz jsem dal v Google Maps zapnou GPS a zjistit polohu, tak to jenom hledalo a ohlasilo ze GPS nenaslo at to skusim
znovu. Hardwarovej port je nastavenej na zadnej. Skousel jsem i vypinat automatickou detekci pres WM ale porad nic se nedelo. Tak jsem si rek, ze jeste skusim
jako posledni moznost Hard Reset a kdyz to nezabere tak to pujdu reklamovat ale nastesti to zabralo dle doporuceni na zahranicnich forech.
Jako posledni co jsem skousel jeste pred Hard Resetem byl programek HTC GPS Tool 2.2.11 a kdyz jsem skousel najit satelity cez nej, vypisovalo mi to ce nemuze najit. Jakmile jsem udelal Hard Reset a spustil zminenej programek uz fungovalo vse a zacalo mi vypisovat zmineme GPS udaje a satelity. Takze muj status je - VYØEŠENO !!!

Smajlík Smajlík Cheesy Smajlík Smajlík Cheesy Cheesy Smajlík Smajlík Cheesy Smajlík Smajlík Cool Cool Cool Grin Grin Grin Grin
uložena
kenny_mc
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #7 v: 23. Srpen 2009, 08:05 »

Me se bohuzel stava, ze GPS cip najde, ale nemuze najit satelity. Kdyz je najde, tak je to max do 15s. Nekdy ale neni schopen najit satelity ani do 60 minut. Pouzivam sw Garmin, s v nem Intermediate Driver, ktery na rozdil od rucniho vyberu portu zobrazuje i silu signalu jednotlivych druzic. Restart pomaha jen v nekterych pripadech, jindy nestaci ani 10 restartu. Rekord mam, kdy jsem hledal satelity cca 90 minut, a kdyz sem neco chytil, tak jsem podle map zjistil, ze jsem nekde v okoli San Rema, a jedu (asi) po silnici rychlosti 714km/h, ve vysce temer 9km. Stejne je to i pri pouziti Google Maps.
uložena
Ulmo
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #8 v: 23. Srpen 2009, 12:48 »

kenny_mc :
A jakou pouzivas ROM? Novejsi verze(R33AA) obsahuji uz Radio s lepsi citlivosti jak GPS, tak tel. signalu.
No a nejlepsi Radia jsou ty neoficialni(samozrejme). Zlepseni citlivosti je pak opravdu velke.
uložena

kenny_mc
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #9 v: 23. Srpen 2009, 14:54 »

Jestli sem to nasel dobre tak R3AA007. Kdyz najde satelity, tak je to behem chvile. Signal chyta i v mistnosti, pomerne daleko od oken. Zda se mi, kdyz pouziju GPS kazdy den, tak vetsinou problemy nejsou. Kdyz dam nekolik dni pauzu, tak se nemuzu chytnout.
uložena
sanysek
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #10 v: 23. Srpen 2009, 22:15 »

no me GPS dokazal zblbnout jeden build iGo8, takovym zpusobem ze pomohl jenom softreset, u dalsich verzi se to nedelo, proste jsem pustil igo a nedokazalo to "chytnout" satelit... kdyz jsem ho vypnul a presel do TT tak totez... po resetu TT chytal satelity ihned, igo zase schodil....
dalsi veci je ze pokud par dni nepouzivas GPS je potreba aktualizovat polohu satelitu (bud pres QuickGPS - aplikace v telefonu bezne dodavana) a nebo si to zarizeni taha samo ze satelitu, po tuhle dobu nesmi dojit ke ztrate signalu ze satelitu jinak cely ten paket jede znova od zacatku...
uložena
Ulmo
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #11 v: 24. Srpen 2009, 08:02 »

kenny_mc:
Souhlasim se sanysekem. Tady to spis vypada na problem s Quick GPS. Pokud zrovna casto vyuzivas GPS, tak je potreba ten programek alespon´ jednou tydne aktualizovat pres internet. Pokud nemas datovy tarif ani nikde v okoli pristup k wi-fi tak staci X1 pripojit pomoci Active Sync k PC a automaticky se ti vse aktualizuje pres net v pocitaci. Xperia bez netu je proste auto bez volantu Smajlík
uložena

sanysek
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #12 v: 24. Srpen 2009, 08:38 »

jeste vim ze treba u pocket looxu se museli po delsi dobe chytat satelity treba i mimo auto ale hlavne bez pohybu, protoze jinak to lovil klidne i hodinu (diky prerusovani aktualizace poloh satelitu)... ale nedokazali jsme pak urcit jestli to nebylo nahodou autem, protoze od nahrani noveho FW a koupe novyho auta problemy prestali :-))))
uložena
kenny_mc
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #13 v: 24. Srpen 2009, 14:04 »

Mam datovy tarif, a data aktualizuju pravidelne (nacte si je kdy je potreba). Ale ani po aktualizaci (prestoze starsi data byla stale platna) se nechyta. Soft reset taky nepomohl zlepsit chovani.
uložena
kenny_mc
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #14 v: 18. Září 2009, 22:42 »

Takze po skoro mesicnim fungovani GPS me dneska zase pekne vypekla, kdyz sem na ni spolehal a potreboval. Po celou cestu (skoro 1h) se vubec nechytala na ani jeden satelit. Uz sem chtel s tim telefonem svihnout o zem, jak me to vytocilo. Kdyz sem pak po nekolika hodinach chtel vyzkouset co se deje, tak to nabehlo behem nekolika vterin, jako by se mi smala do xichtu. Data aktualni 6 dnu a 22 hodin, v tom by problem byt nemel. Uz nevim co bych vyzkousel.
uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1]
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Windows Mobile  |  Obecne (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Problem s GPS.
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.05 sekund, 18 dotazů.