SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
11. Duben 2025, 01:04

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni  |  Co se jinam neveslo/O tomto webu (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Odstraneni dotazu na opravneni u nepodepsanych aplikaci
Strana: 1 [2]  Vše
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Odstraneni dotazu na opravneni u nepodepsanych aplikaci  (Zobrazeno 6807 x)
spratek
Uzivatel
Telefon: C702

Zobrazit profil
« Odpověď #15 v: 28. Březen 2009, 09:24 »

ta zmena v opravneni se zachova pri aktualizaci nebo se musi pokazdy obnovit ? Tohle mi vadi u zpusobu s certifikatem - musim pokazdy stahnout nejdriv jar do pc, podepsat a zkopirovat do fonu. Je to sice hned ale bez pc se neobejdu
uložena
v6ak
Uzivatel
Pohlaví: Muž
Telefon: SK17i, G502, K320i

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #16 v: 28. Březen 2009, 10:09 »

Hlaska "cekejte prosim" po zapnuti bude asi odpovidat tomu customize_upgrade.xml s certifikatem, ze jo?
Jak to presneji delam? Pokusim se to upresnit, ale napodobujte me jen na vlastni riziko!
Ono je potreba nejdriv zjistit id aplikace. To je trosku slozitejsi, nejjednodussi zpusob, ktery jsem znam, je toto:
1. stahnout /tpa/pdh/
2. napriklad v total commanderu prohledat pomoci alt+f7, zaskrtnout Hledat text, napsat tam nazev aplikace, zaskrtnout unicode a hledat
3. Pak se da obsah souboru zobrazit pomoci F3, tam se da hledat pomoci ctrl+f. To uz asi neumi unicode, takze je potreba pouzit regularni vyraz (nutno zaskrtnout!) a za kazdy znak v nazvu aplikace napsat tecku.
4. Ted mame nazev aplikace (protkany znaky asi '\0') a za nim je pismeno j a nekolik znaku/cislic (opet protkanych znaky asi '\0'). Toto je pravdepodobne to id aplikace.
Ja zkopiruju id i s temi znaky, kterymi to je prolozene, vlozim do PSPadu k nazvu aplikace, oznacim to id, stisknu ctrl+h a nahradim mezery nicim.
Ted uz by melo stacit vzit z adresare sec soubor, jehoz nazev odpovida id aplikace, z niz chci prava kopirovat (pouzij jsem podepsanou Operu mini), stahnu jej do pocitace, prejmenuju jej na id aplikace, ktere chci nastavit opravneni a nahraju zpet.

U GMailu mi to z neznameho duvodu takto nejelo, takze jsem ten soubor otevrel hexa editorem (PSPad) a stavajici byty nahradil 05 (v hexa) - to 05 jsem nekde nasel. Potom jsem prava v ramci moznosti minimalizoval v telefonu. Mam ale pocit, ze nektera (napr. Smart card) se mi nepodarilo vypnout.

Podle mych zkusenosti po updatu aplikace (to jsem simuloval nahrazenim gmailu stejnou verzi) neni potreba znovu nastavovat prava.

Certifikat (myslim ten z navodu na se-tuningu) a maximalni prava se mi prici stejne tak jako spousteni vsech aplikaci na roota/admina. Pokud by se ten certifikat dal navic pouzit i pro http, pak by to byl skutecny prusvih.
uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto forum
spratek
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #17 v: 28. Březen 2009, 10:38 »

Uživatel: v6ak link=topic=21100.msg171239#msg171239
neni potreba znovu nastavovat prava.
.
.

Pokud by se ten certifikat dal navic pouzit i pro http, pak by to byl skutecny prusvih.

Cert. jsou bud pro javu nebo net nebo jine takze to nehrozi, ale tohle je urcite vyhoda, podepisovat porad dokola jar pri kazde aktualizaci docela vadilo - zdali by se takto daly upravit i prava pro auto spusteni ? Mam doinstalovan Facebook  ktery ma default povoleno uplne vsechno, spousti se pri kazdem startu fonu a opravneni telefon nedovoli menit. Na druhou stranu mam Skype kterymu v nastavenich auto start uplne chybi - i kdyz je podepsanej
uložena
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #18 v: 28. Březen 2009, 10:47 »

Moment, ted mluvis o opravneni k automatickem startu, nebo o samotny automaticky start, ktery aplikace neumi?
Dobre, pokud je certifikat pouze pro Javu, pak je to lepsi, ale precejen, pokud bych instaloval aplikaci offline, ktera nepotrebuje zadna prava (typicky hra), ta aplikace byla podepsana a ja na to nebyl upozornen, tak by to mohl byt prusvih. Podepsane aplikace mohou AFAIK ziskat nektera prava (asi napr. pro Payment API) bez jakehokoli ptani...
uložena

Sasakr
Uzivatel
Telefon: Nokia E5

Zobrazit profil
« Odpověď #19 v: 28. Březen 2009, 12:42 »

Spratek: Ja mam Skype z oficialnich stranek a autospusteni tam je a funguje. Nic jsem s tim nedelal, tak jak to je jsem to nechal.
uložena

spratek
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #20 v: 28. Březen 2009, 12:56 »

No prave ze mam Skype taky z ofic. stranky -podepsanou verzi-a dokonce je v nastaveni Start automatically, tak znenim na Yes a kdyz se podivam do nastaveni, je tam zase No. Ten Facebook auto start v portfoliu opravneni ma jakto?
/Edit
Asi jsem to nenapsal presne v nastaveni uvnitr ta volba je, v opravnenich v menu telefonu ne (Sry za off topic jenom jsem myslel ze by to mohlo jit zmenit stejne jako pristup na net kdyz je to v menu Opravneni)
« Poslední úprava: 28. Březen 2009, 13:02 od spratek » uložena
v6ak
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #21 v: 28. Březen 2009, 17:19 »

Asi jsem to nenapsal presne v nastaveni uvnitr ta volba je, v opravnenich v menu telefonu ne
Myslim, ze i zde pomuze zkopirovat opravneni. Melo by to zkopirovat vsechno. Ja jsem tim nejen povolil pristup na internet, ale i RUDa/WUDa. Pravda, RUDa/WUDa muzu povolit na G502 bez ptani i pro nepodepsanou aplikaci normalnim zpusobem. Ale ne na cemkoli. Na K320i to neslo.
BTW: To jsem jeste nevidel, aby tam nejaka volba nebyla  Shocked
uložena

Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: 1 [2]  Vše
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni  |  Co se jinam neveslo/O tomto webu (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Odstraneni dotazu na opravneni u nepodepsanych aplikaci
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.043 sekund, 18 dotazů.