SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
14. Březen 2025, 06:20

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni telefony  |  Symbian UIQ3  |  Obecne (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: P990 bez flipu - tipy, triky
Strana: [1] 2 3  Vše
Poslat téma Tisk
Autor Téma: P990 bez flipu - tipy, triky  (Zobrazeno 16548 x)
trepka
Uzivatel
Pohlaví: Muž

Zobrazit profil
« v: 16. Říjen 2006, 08:53 »

Protoze pouzivam 990 bez flipu, zkousim nalakat na toto forum par spriznenych dusi a stejnych krevnich skupin ;-)
Par mych tipu:

• Vymazat objekt lze pomoci DEL a potvrzenim dialogu "A" klavesou
  • Jako sikovne vidim nastaveni HW tlacitka Internet na volbu Aktivita - rychle pak lze uteci z x-te urovne nabidek do Pohotovostniho stavu
  • U nekterych Java aplikaci nelze pouzit klavesnici pro vstup textu, ale po prepnuti ALTem na cisla a specialni znaky napisete z horni rady cisel multitapem celou abecedu jako u klasickeho mobilu
  • Pouzivam P990 bez flipu, bez rozpoznavani psani rukou, bez prediktivnich slovniku i bez virtualni klavesnice a je to tezka pohoda, mam spise vetsi prsty ale pri ostrihanych nehtech se mi dobre pise obema palci a tech par preklepu snadno zkoriguji, rozhodne jsem sikovnejsi reseni nez u 990 nevidel, ergonomicky se mi libi Treo ale ta vybava je o nekolik trid niz (WiFi, fotak)
  • Na noc prepinam do Flight modu tapnutim na silu signalu - potrebuji budik a takto setrim baterku a nikdo nemuze vyrusovat...
  • Prijimani a ukoncovani hovoru pomoci stisku JogDialu
  • Obsahle textove dokumenty mi delaji v Quick Office problem i jen otevrit a tak to, co mi staci cist konvertuji napr. v Open Office do .pdf - ale eminentne by mne zajimaly prakticke zkusenosti s nejakym nejlepe free ebook readerem...
« Poslední úprava: 16. Říjen 2006, 08:55 od trepka » uložena
ViÂťa
Uzivatel
Telefon: Sony Ericsson Xperia X5 Pureness

Zobrazit profil
« Odpověď #1 v: 16. Říjen 2006, 11:59 »

Diky, tyto poznatky se mi budou hodit, protoze chci na chvili vyzkouset taky chodit bez flipu.
uložena

Sony Ericsson Xperia X5 Pureness
Vojtan
Uzivatel
Telefon: SE X10

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #2 v: 16. Říjen 2006, 17:13 »

Sem stejna krevni skupina,ale mam spise vic dotazu nez rad a tipu Roll Eyes
  • zkratkova klavesa na horni listu je pomoci TAB a sipky uplne v levo
zajima me:
  • jak se dostat do kontaktu na urcitou pozici zajicinajici nejakym pismenem
  • jak se dostat do "sipky" uplne v levo v pohotovostnim rezimu
  • jde jeste rychleji vytocit kontakt na rychle volbe nez - vytocenim pozice pri softwarovem ciferniku?
  • jak se dostat treba v kontaktech do roletky ktera je v levo nahore?
  • jde nejak rychle pomoci tlacitek vypnout/zapnout Tichyrezim?
To myslim zaitm staci  Roll Eyes Sem zvedav jestli se nekdo chyti na moje dotazy a tesim se na nove finty Grin
uložena

X10, P1i+4GB,G700, E51, HBH-DS980
KoCuR
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #3 v: 16. Říjen 2006, 20:15 »

2Vojtan:
-Do kontaktou sa dostanes podrzanim hocijakeho pismena a potom iba klikas pismena podla mena ktore chces najst
-Do sipky uplne v lavo sa nedostanes to je iba na dotyk. K tym funkciam sa ale dostanes zdlhavym preklikavanim sa v menu. Vyhoda dotykacu  Mrknutí
-Neviem nepouzivam to ked niekoho volam tak idem do vypisu hovorou alebo do zoznamu
-Jedine stiskom ziadne tlacitko ta tam nedostane
-Neviem o tom, robim to cez sipku v lavo dole a tam dam ze hlasitost a vypnut zvuk

Ked chcete rychlo vytacat cislo staci podrzat space a hned vas to hodi do telefonu Mrknutí

P990 som s flipom pouzival iba pokial som si nekupil foliu takze asi tak tyzden potom isiel dole. Jednak zaberal miesto a druhak vsetko sa da jednoducho ovladat aj bez neho.
Preco chcete ovladat vsetko cez tlacitka jednou rukou sa da obcas kliknut na displej nie? Ved naco by inac bol dotykac  Mrknutí
uložena

Sony Ericsson+Nokia= www.eucellmania.com
Vojtan
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #4 v: 16. Říjen 2006, 22:15 »

4 Kocur:Hm,tak to jsi me moc nepotesil Sad Myslel sem ze to aspon bude umet skocit do toho telefoniho seznamu rovnou na to pismeno,ktery drzim,ale me to skoci vzdy jen na uplnej zacatek.
Jinak flip ma taky svoje vyhody to uznavam,ale bez neho je to jinej svet a hlavne telefon Cheesy
uložena

KoCuR
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #5 v: 16. Říjen 2006, 23:19 »

Myslel sem ze to aspon bude umet skocit do toho telefoniho seznamu rovnou na to pismeno,ktery drzim,ale me to skoci vzdy jen na uplnej zacatek.

Mozno to vyriesi novy FW  Mrknutí ale ze by to bolo az take strasne, no tak tuknes dva krat namiesto raz
uložena

Vojtan
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #6 v: 18. Říjen 2006, 11:09 »

Add primy pristup do seznamu: uz prve se mi to misty povedlo,ale az ted sem prisel na to jak to presne funguje-to pismeno se musi drzet jeste chvilku pote co se seznam otevre a on totiz vzapeti na drzene pismeno skoci. CIli je to stejne jak na jinych SE(coz sem cekal),akorat v realu o dost pomalejsi...
uložena

trepka
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #7 v: 19. Říjen 2006, 11:25 »

P990 som s flipom pouzival iba pokial som si nekupil foliu takze asi tak tyzden potom isiel dole.

To KoCuR: Muzes pripsat sve zkusenosti s folii? Ja funguju bez ni a i bych bez ni dale rad vydrzel - folii jsem mel predtim na Palmu a jednak zapraseni v kapse se stejne clovek neubrani a pak mam pocit, ze se folie snadno poskrabe (casem) - protoze je mekka, kdezto sklicko by se poskrabat snad jen tak lehce nemuselo.
  • mate nekdo zkusenost s poskrabanim nekryteho displaye?
  • a jedna drobna "vychytavka" - to do polozka neboli ukol se mi nejlepe maze Del a potvrdit "A" - ono ji to primo odstrani, kdezto predtim jsem na ni klikal stylusem pro "splneni" a pak mi tam zustavala do rucniho odmazani
  • jo - a umite nekdo preskakovat mezi skladbama v prehravaci mp3 jinak nez JogDialem dat stiskem pauzu, pootocit a odpauzovat?
uložena
sevenheaven
Uzivatel
Telefon: P990i

Zobrazit profil
« Odpověď #8 v: 19. Říjen 2006, 11:47 »

Ja jsem mel kryci folii na vsech svych Peckach :-) nyni ji mam na sve P990 take a muzu rici, ze bych bez ni nikdy Pecko nepouzival.
Mam tez PDA a take jsem okamzite koupil folii. Jak mile jsem Pecko koupil hned tam sla.
Folii je velka rada, jedny jsou levnejsi, tu jsem mel taky a ta je na dotyk stylusem trochu mene klouzava ale rozhodne pouzitelna.
Potom jsou ty drazsi 300,. Kc a vice a ty jsou opravdu luxusni perfektni pruhlednost a typing je da se rici jeste pohodlnejsi nez
na normalni nekrytem displayi.

Pokud pouzivas Pecko bez Flipu potom jeste spis bych Ti doporucil folii a to z jedineho prosteho duvodu, castym klepanim do displaye
na tech nejcasteji vyuzivanych mistech dojde casem (cca 1rok) k oderkam, ktere pak brzdi nejen stylus ale jsou i viditelne.
No a kdyz mas folii, jen ji strhnes po urcite dobe a display je jak z tovarny, nalepis novou a jedes dal.

Takze ja rozhodne rikam Krycim Foliim ANO...

Mimo jine kdyz poskrabes folii tak se nic nedeje, ale kdyz poskrabes display tak uz se toho nezbavis, leda tak vymenou displaye a to neni zrovn levna zalezitost ...
uložena

P990i, iPAQ hx 4700, Asus GPS BT100
bicek
Uzivatel
Telefon: SE P1i FW:R9K009

Zobrazit profil
« Odpověď #9 v: 19. Říjen 2006, 12:48 »

to Trepka: Folii si urcite kup, ja sem si ji koupil jeste driv nez P990. Mam ji od Martina Vagnera - Brando za 250 Kc a je to parada - vubec neni poznat ze je na displayi a nalepovala se uplne krasne - jen sem ji prilozil ke kraji a pomalu postupne polozil - bez jedine bublinky, vsechny rohy sedi. A nemusim se strachovat ze skrabnu display-folie za 250 jde vymenit vzdycky. Jinak tvrda mi prijde dost,stylus po ni klouze pekne.
uložena

T20e -> T630 -> K700i -> P990i -> P1i + Sandisk M2 4GB + MSI SF200 + SE MPS-60 + SE HPM-70
ViÂťa
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #10 v: 19. Říjen 2006, 16:05 »

Tak jsem dnes chodil bez flipu, okamzite ho davam zpet, protoze se me to zda neprakticky, o tom, ze se da pouzivat bez problemu jednou rukou se mi nezda. Navic telefon padal, kvuli prej spustenym aplikacim, bylo toho ve spravci daleko vic nez normalne.
2trepka: to prepinani skladeb by me taky docela zajimalo, protoze jsem u toho docela varil. Jinak folii urcite doporucuji, je velmi prakticka a nemam vubec strach nejak jezdit po displeji a nebo do nej Âťukat rovnou prstem kdyz se mi nechce vytahovat stylus.
uložena

KoCuR
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #11 v: 19. Říjen 2006, 17:06 »

2Trepka: Mam foliu Brando od MV a som s nou uplne spokojny! Pekne drzi a praca s Peckom je bezproblemova. P910 som pouzival bez folie a casom sa tam stali take malinke skrabanceky a to som sa k nech choval perfektne, k P990 sa nechovam tak pekne a ma displej v ovela lepsom stave.Tukam donho vselicim perom,rukou aj stylusom. Na N80 som mal taku uplne tvrdu plastovu foliu ale tu na pecko nedoporucujem ta sa skor hodi na telefony bez dotykacu.

2sevenheaven: To podrzanie daneho pismenka pri otvarani zoznamu mi nefunguje musim ho znova stlacit.

2Vita:asi to bude sila zvyku lebo si pecko pouzival dlho s flipom. Ja by som ho koli praci nemohol pouzivat s flipom
uložena

ViÂťa
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #12 v: 19. Říjen 2006, 17:11 »

Asi jo, ale ja jsem radeji zastance flipu i v kapsi je to takovej divnej pocit, takhle se mi zda, ze je displej nejak chranenej ikdyz to prakticky neni pravda  Mrknutí
uložena

KoCuR
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #13 v: 19. Říjen 2006, 17:13 »

Jj aj mne sa zda ze je lepsie chraneny ale ked mam foliu tak to neriesim  Mrknutí A bez flipu sa aspon v pohode zmesti do vrecka
uložena

B17S
Anonym
« Odpověď #14 v: 19. Říjen 2006, 17:56 »

Udivuje me kolik uzivatelu plouziva P990 bez flipu! To vam neschazi kontextovy tlacitka, deviti smerni kurzor, numericka klavesnice atd. = „proste prace jednou rukou“.   Asi ne no taky bych se chtel naucit zit bez flipu (i kdyz jen na P910) pak by spadly posledni zabrany prejit na Pocket PC.
uložena
Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1] 2 3  Vše
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni telefony  |  Symbian UIQ3  |  Obecne (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: P990 bez flipu - tipy, triky
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.045 sekund, 18 dotazů.