Mozna ne vsem vyhovuje kalendar, kterym SE nahradil kalendar od Google. Ja treba nebyl moc nadsen z nedotazene podpory vice kalendaru. Na druhou stranu, na malem displeji kalendar od Googlu nevypada idealne - mnohdy je potreba pro zobrazeni podrobnosti do udalosti Âťuknout, aspon na X10 mini pro.
Pro tyto ucely jsem si zkompiloval Eclair (2.1) a vzal z nej dva soubory pro kalendar. Pro novejsi verze je lepsi pouzit novejsi kalendare. V pripade zajmu pridam.
Potrebujete root, kalendar od Google (v priloze je pro Eclair, dalsi pridam v pripade zajmu - o verzi pro Gingerbread asi budu mit zajem...) a nastroj na odinstalaci systemovych aplikaci (napr. Titanium Backup nebo ADB) a hodi se nastroj spravu souboru pod rootem (napr. Root Explorer, Total Commander, ADB).
Zacal jsem zalohou kalendare, pro jistotu. (Neni-li kalendar synchronizovan, je to celkem nutne...) Pak jsem pro jistotu vypnul automatickou synchronizaci s Googlem.
Dal, z /system/app jsem presunul tri soubory CalendarProvider.apk, SemcCalendarVanillaApi.apk a SemcCalendar.apk do nove vytvoreneho adresare /system/calendar. Mohl jsem je i smazat, ale takto jsem je mel po ruce, kdyby se neco nepovedlo.
Nasledne jsem odinstaloval jejich zbytky (ulozena data apod.). Pouzil jsem na to ADB, ale melo by jit pouzit treba i Titanium Backup:
adb uninstall com.sonyericsson.calendar
adb uninstall com.android.calendar
adb uninstall com.android.providers.calendar
Pak jsem nainstaloval Calendar.apk a CalendarProvider.apk a restartoval telefon. Opet jsem pouzil ADB, ackoli to neni jedina cesta:
adb install Calendar.apk
adb install CalendarProvider.apk
adb reboot
Nakonec jsem povolil synchronizaci, cimz jsem dostal zpet svoje kalendare.