SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
20. Březen 2025, 08:58

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142482 příspěvků v 10021 tématech od 23754 uživatelů
Nejnovější uživatel: Emmitt
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni telefony  |  K750i/W700i/W800i/D750i (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Jaka je skutecna kapacita karty?
Strana: [1] 2 3 ... 8
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Jaka je skutecna kapacita karty?  (Zobrazeno 56550 x)
YAMATO
Uzivatel
Pohlaví: Muž

Zobrazit profil WWW
« v: 06. Srpen 2005, 20:05 »

Koupil jsem si do K750 kartu 512 MB, avsak podle vseho ma pouze 465 MB, vic mi neukaze ani telefon, ani komp a taky tam vic nedostanu...mam prvni pristroj s kartou, tak nevim...je to normalni? VzdyÂť mi chybi 47 MB!!!
uložena

Kdyz zmizis, tak budes zmizelej, jinak te zmizim ja.
MarekHajn
Uzivatel
Telefon: Nokia 5800 XpressMusic

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #1 v: 06. Srpen 2005, 21:25 »

2YAMATO: Ber to tak, ze kazda karta si ukousne kus pameti pro svuj vlastni beh. Tak jako PC ma RAM/ROM... Takze treba z 64MB je pro uzivatele jen nejakych cca 55 MB. Nevim presne jake procento pameti je "ukousnuto", to ti rekne nekdo zbehlejsi... Treba milda2000, ten se v tom pohybuje uz dlouho...Mrknutí
uložena

Narozeni SEManie. Pamatujete? Uz je to davno... Ale ja u toho byl a jsem za to vdecny.
Peshi
Anonym
« Odpověď #2 v: 06. Srpen 2005, 21:49 »

Asi tak, v P900 mela 128 MB karta 123 MB ... nejhorsi bylo, ze kdyz sem zkonvertoval video aby slo plynule, tak mi to vychazelo kolem 125 MB a nemoh sem to tam nahrat ...  Angry
uložena
Melory Daylight
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #3 v: 06. Srpen 2005, 21:58 »

V tom pripade, kolik by si karta ,,ukousla" pri velkosti 1024 MB?
uložena

YAMATO
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #4 v: 06. Srpen 2005, 22:31 »

2YAMATO: Ber to tak, ze kazda karta si ukousne kus pameti pro svuj vlastni beh. Tak jako PC ma RAM/ROM... Takze treba z 64MB je pro uzivatele jen nejakych cca 55 MB. Nevim presne jake procento pameti je "ukousnuto", to ti rekne nekdo zbehlejsi... Treba milda2000, ten se v tom pohybuje uz dlouho...Mrknutí

Tak takhle...ze si neco vezme jsem cekal, ale tolik...no, co se nadela...
uložena

jonza
Anonym
« Odpověď #5 v: 07. Srpen 2005, 00:45 »

Je to uplne normalni, moje 512 CF ve fotaku ma 487MB, proste nejdou vyrobit vsechny stejne, tak to flakaj a pokud je to v norme tak to pusti dal, ale proc maji vsechny mene nez pisou, tohle nevim. Cry
uložena
nigol
Anonym
« Odpověď #6 v: 07. Srpen 2005, 07:45 »

Ja myslim, ze je to tim, ze vyrobci udavaji neformatovanou kapacitu, ktera je pochopitelne vyssi. Navic pouzivaji znamy trik s prepoctem z MB na KB. Protoze 512000 KB nerovna se 512 MB.  1 MB je 1024 KB, kdezto oni pocitaji  1 MB jako 1000 KB. Tak to byva treba i u DVD R. Je udavana kapacita 4.7 GB, ale fyzicky se da zapsat asi 4.4 GB
uložena
Victor
Anonym
« Odpověď #7 v: 07. Srpen 2005, 08:38 »

Bezne byva u flash pameti mensi kapacita (u 256 MB o 8-12 MB, u 512 MB o 16-24 MB), ale 47 MB je uz docela narez.  Shocked  Popremyslel bych o reklamaci. Ja se taky vypekl se znackovou USB flashkou KINGSTON 256 MB. Bohuzel ma kapacitu jen 240 MB. To uz je sice pod beznym standardem, ale kam se na tebe hrabu.  Mrknutí
uložena
sven
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #8 v: 07. Srpen 2005, 10:13 »

Bohuzel zde tak trochu vitezi marketing firem nad realitou - jak jiz nekdo zminil podstata problemu je v tom, ze firmy (vyrobci medii, harddisku, flash pameti,...) udavaji kapacitu za predpokladu, ze 1 MB = 1000 kB coz ale v pocitacove oblasti NEPLATI.

Situace je nasledujici:

64 MB karta ma ve skutecnosti jen 62,5 MB (vypocteno jako 64 * 1000 / 1024)
128 MB karta ma jen 125 MB
256 MB karta ma jen 250 MB
512 MB karta ma jen 500 MB
1024 MB karta ma jen 1000 MB

Toto je vsak prepocet za predpokladu, ze si telefon/pristroj z opravdove kapacity media jiz nic "neukousne" pro sebe (ruzna nastaveni,...) ale je fakt, ze mit z 512 MB karty jen 465 MB je divne... Zkus si zalohovat vsechny veci z karty do pocitace a znovu kartu zformatuj.

Jinak domnenku, ze vyrobci pameÂťovych karet u castecne vadneho vyrobku proste jen zablokuji vadnou cast a pusti kartu do obehu s mensi kapacitou povazuju - diplomaticky receno - jen za usmevnou. Tomu proste neverim...  Cheesy  Mrknutí
uložena
YAMATO
Uzivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #9 v: 07. Srpen 2005, 10:33 »

Kdepak, to zalohovani a formatovani jsem udelal, nez jsem to sem napsal...stale 465, vic se proste nevejde. Zkusim reklamaci, ze to nebude presne 512, ze si telefon neco "ukousne",  jsem cekal, ale o tolik min Angry

Mimochodem, to je docela smecko, ten prepocet!
uložena

KeNnY
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #10 v: 07. Srpen 2005, 11:17 »

svev pekna prace  Mrknutí Roll Eyes
uložena

Sony Ericsson Arc
sven
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #11 v: 07. Srpen 2005, 11:18 »

Jo a jeste jedna poznamka pratele, chcete-li vyuzit svoji pameÂťovou kartu na maximum (narvat tam co nejvic), doporucuji preformatovat kartu v ctecce na pocitaci na souborovy system FAT32 (standardne je karta formatovana jen na FAT). Na me 1 GB karte jsem tak ziskal pres 10 MB mista navic  Cheesy Nechci zabyhat do technickych podrobnosti (pocitacovi nadsenci jiste vi o co jde...  Cheesy) ale je-li karta naformatovana na FAT32 lepe hospodari s mistem, je-li na ni ulozeno vice malych souboru (obrazky,melodie,...).

POZOR:
Pred zformatovanim nezapomente zalohovat data na karte! (obsah se pri formatovani smaze, pak ho nahrajete zpet).

A snad jen pro ty, kteri nevi jak zformatovat na FAT32:

Po vlozeni karty do ctecky se vam ve slozce "Tento pocitac" objevi ikonka s pameÂťovou kartou. Stisknete na ikonce prave tlacitko a vyberte moznost "Naformatovat". V nove otevrenem okne v kolonce "Souborovy system" vyberte "FAT32" a dejte "Spustit". Jeste potvrdte varovani o tom, ze prijdete o vsechna data (mate je prece zalohovana ne?  Cheesy) a je to. Pak nakopirujte zalohu zpet a uzivejte si vice mista  Mrknutí
uložena
KeNnY
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #12 v: 07. Srpen 2005, 11:24 »

jo ale otazka je ci pak tou kartu prijme mobil  Mrknutí
uložena

Sony Ericsson Arc
sven
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #13 v: 07. Srpen 2005, 11:33 »

Hehe vzdyÂť jsem v mem prispevku psal, ze mam o par mega navic...  Cheesy Myslis, ze bych to sem psal, kdyby mi to pak nefungovalo v mobilu? Zase tak skodoliby nejsem...  Mrknutí Mam K750i a vse funguje bez problemu...  Cheesy
uložena
Melory Daylight
Uzivatel

Zobrazit profil
« Odpověď #14 v: 07. Srpen 2005, 11:46 »

Musim mit ctecku? Neslo by to primo pres kartu v telefonu pripojenem k USB?
uložena

Fórum SEMania.cz

uložena
Strana: [1] 2 3 ... 8
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Ostatni telefony  |  K750i/W700i/W800i/D750i (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Jaka je skutecna kapacita karty?
Skočit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.045 sekund, 17 dotazů.