SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím pøihla¹te se nebo se zaregistrujte.
Nepøi¹el Vám aktivaèní email?
15. Øíjen 2024, 22:13

Zadejte u¾ivateské jméno, heslo a dobu pøihlá¹ení
Hledat:     Pokroèilé vyhledávání
142468 pøíspìvkù v 10010 tématech od 23754 u¾ivatelù
Nejnovìj¹í u¾ivatel: Emmitt
* Domù Nápovìda Hledat Pøihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Ostatní telefony  |  Symbian UIQ3  |  Obecné (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: SE P990i - chyby a problémy tohoto modelu
Strana: 1 2 [3] 4 5 ... 57
Poslat téma Tisk
Autor Téma: SE P990i - chyby a problémy tohoto modelu  (Zobrazeno 250391 x)
MartinVagner
Anonym
« Odpovìï #30 v: 02. Øíjen 2006, 06:14 »

To se vse tykalo stanby rezimu,tj i ty hodiny. Ze by clovek treba jen pootocil koleckem a display by okamzite ukazal hodiny,zmeskane hovory atd...Treba jak to ma W800 Mrknutí

Øekl bych, ¾e tento re¾im podporuje W810i, W800i ukazuje hodiny automaticky, ale to je detail.

Co se týèe hodin na pootoèení Jogem, tak toho se prostì nedoèkáme. Nevím co vede SE k tomu, aby tohle omezeoval, ale je 100% jisté, ¾e kdy¾ tohle napí¹u na seznam závad, tak se ¾ádné odezvy nedoèkáme....

Jinak bych se rád podìlil o zá¾itky s u¾ívání P990i v prùbìhu víkendu. Více ménì telefon ¹lapal jak hodinky, ¾ádné problémy pøi procházení webu pomocí integrované Opery(oproti zku¹ební verzi co jsme mìli na recenzi v¹e ¹lape daleko rychleji a stabilnìji).

Oproti M600i nevidím ¾ádný výrazný rozdíl v rychlosti, telefon má ale èasto problémy pøi zavírání flipu, kdy prostì nedoká¾e pochroustat úkon co jsem po nìm po¾adoval. To stejné se obèas stane pøi pøecházení mezi aplikacemi. Mùj testovaný model mìl ale velké problémy pøi focení nebo natáèení videa, tady telefon rád obèas zatuhával. Bìhem víkendu ale ¾ádný restart kvùli zlep¹ení výkonu pøi bì¾ném pou¾ívání, jen mi baterka umøela pomìrnì brzy, co¾ pøikládám tomu, ¾e jsem jej èastìji pou¾íval a také, ¾e jsem byl v místech s velmi slabým signálem.

Co se týèe chyb, tak bych rád koncem týdne sepsal seznam v¹ech problémù P990i, aby jsme roztoèili kola a ¾aèlo se nìco dít, tak¾e dìkuji dopøedu za dal¹í poznatky.....
ulo¾ena
spidy
U¾ivatel
Pohlaví: Mu¾
Pøíspìvkù: 1

Zobrazit profil
« Odpovìï #31 v: 02. Øíjen 2006, 06:55 »

Zdravím, u¾ jsem to tady nìkde ve foru psal, ale mám problém u P990i, ¾e se mi zpo¾ïují hodiny. Testoval jsem za jak dlouho a o kolik a dìlá to pøesnì 1min na 1den. Minulý týden jsem pøenastavoval hodiny na správný èas a teï se mi o 7min zpo¾ïují.
Automatickou aktualizaci èasu dle operátora nastavenou nemám a ani nechci mít, FW mám poslední, který je dostupný.
Chtìl jsem se zeptat, zda s P990i nemáte nìkdo podobnou zku¹enost, èi jestli nevíze, zda by to mohla být SW závada, èi závada HW.
Díky za odpovìï.
ulo¾ena

Sony Ericsson K750i & Sony Ericsson P990i + HBH-662
dares aka Dares243
U¾ivatel
Pøíspìvkù: 10

Zobrazit profil
« Odpovìï #32 v: 03. Øíjen 2006, 06:55 »

Co mi vadi, je treba ovladani fotoaparatu. Mel jsem W800i a rychle volby na tlacitkach 1-4-7-* byly neocenitelne. Ted nez se clovek probere menu, je to na pul hodiny.

Dalsi vec u fotoaparatu, je graficka reprezentace ostreni. I W800 mela jako klasicky digitalni fotoaparat zaostrovaci ramecek, ktery zezelenal. Nyni na P990 hledat velmi male kolecko v rohu je obrovsky krok zpet. Clovek se musi soustredit na kraj obrazu a ne na obraz samotny.

Take mi jeste vadi chovani prohlizece obrazku, v momente, kdy se obnovi seznam slozek. Spravce souboru se chova korektne - tedy po zmene zustane na nalistovanych slozkach - u prohlizece sup na zacatek seznamu slozek a clovek musi zas listovat a listovat. Je to zbytecne zdrzovani.
ulo¾ena

SE P990i  (organ. R6D23, cda R6D23, bt R5A01, phone R9G007)
ex SE W800i (R1L002)
ex N6310i
ex Alcatel OT 701
ex Motorola Amio
lukas_K800i
U¾ivatel
Pøíspìvkù: 9

Zobrazit profil
« Odpovìï #33 v: 03. Øíjen 2006, 07:10 »

To se vse tykalo stanby rezimu,tj i ty hodiny. Ze by clovek treba jen pootocil koleckem a display by okamzite ukazal hodiny,zmeskane hovory atd...Treba jak to ma W800 Mrknutí

Øekl bych, ¾e tento re¾im podporuje W810i, W800i ukazuje hodiny automaticky, ale to je detail.

Co se týèe hodin na pootoèení Jogem, tak toho se prostì nedoèkáme. Nevím co vede SE k tomu, aby tohle omezeoval, ale je 100% jisté, ¾e kdy¾ tohle napí¹u na seznam závad, tak se ¾ádné odezvy nedoèkáme....

Jinak bych se rád podìlil o zá¾itky s u¾ívání P990i v prùbìhu víkendu. Více ménì telefon ¹lapal jak hodinky, ¾ádné problémy pøi procházení webu pomocí integrované Opery(oproti zku¹ební verzi co jsme mìli na recenzi v¹e ¹lape daleko rychleji a stabilnìji).

Oproti M600i nevidím ¾ádný výrazný rozdíl v rychlosti, telefon má ale èasto problémy pøi zavírání flipu, kdy prostì nedoká¾e pochroustat úkon co jsem po nìm po¾adoval. To stejné se obèas stane pøi pøecházení mezi aplikacemi. Mùj testovaný model mìl ale velké problémy pøi focení nebo natáèení videa, tady telefon rád obèas zatuhával. Bìhem víkendu ale ¾ádný restart kvùli zlep¹ení výkonu pøi bì¾ném pou¾ívání, jen mi baterka umøela pomìrnì brzy, co¾ pøikládám tomu, ¾e jsem jej èastìji pou¾íval a také, ¾e jsem byl v místech s velmi slabým signálem.

Co se týèe chyb, tak bych rád koncem týdne sepsal seznam v¹ech problémù P990i, aby jsme roztoèili kola a ¾aèlo se nìco dít, tak¾e dìkuji dopøedu za dal¹í poznatky.....
Mì to ukazuje hodiny po otoèení Jog-dialem.
ulo¾ena

K800i - 1Gb Memory Stick™ Micro & P990i - 4Gb MS Pro Duo
            **T610---T630---K750i---K800i---P990i**
mysak
U¾ivatel
Telefon: SE XPERIA X1i
Pøíspìvkù: 93

Zobrazit profil
« Odpovìï #34 v: 03. Øíjen 2006, 10:12 »

K tem chybam... nevim jestli je mam jen ja, ale...
1) s poslednim firmware mi prestalo behat Wi-fi, telefon se k siti pripoji, ale uz neni schopen prenaset data... kdyz se kouknu na pocitadlo tak bud se nic neodesila ani neprijima nebo se neco prijme a odesle jen tesne po pripojeni a dal nic... predtim sem to normalne pouzival na nekolika mistech a vsude to jelo... ted? nikde... signalem to neni... datove ucty jsou nastavene dobre... (kdyz se pripojim pres Bluetooth AP, tak vsechno slape jak ma... to jen tak mimochodem)

2) taktez s poslednim firmware se mi velice casto stava to, ze kdyz si prisvetluju focenou scenu diodou, tak ta pri samotnem vyfoceni zhasne prilis brzo a vysledna fotografie uz prisvetlena neni...

3) porad mne padaji aplikace... porad ctu hlasky KERN-EXEC a to jak u dohravanych aplikaci (nejvic Agile Messenger) tak u aplikaci pevne v telefonu (treba tel. seznam)

* poslednim firmware myslim ten, ktery je na semanii jako aktualni (R7A001)

PRIDAVAM NA PRANI TO DATUM VYROBY - 06W32 (necustomizovany)

4) tak pridavam jeste jednu chybu kterou jsem u tohohle "super" fw vypozoroval... v noci mne klekla baterka (nevim proc, kdyby byla nejak moc vybita tak ho dam nabijet pres noc, z toho usuzuju ze to asi tak strasny nebylo, ale nepamatuju se) no ale k veci... mel sem nastavenej budik a myslite, ze se ten telefon obtezoval me vzbudit? hadate spravne ... NE!

5) Tak pridavam za pate jeste... cas od casu mne prestanou chodit SMSky a pak prijdou znicehonic vsechny zaroven. Uz mne to udelalo nekolikrat... Je to celkem blby kdyz cekam nejakou SMS a ona dojde az treba den potom co ju ten nekdo poslal...
« Poslední úprava: 15. Øíjen 2006, 17:26 od mysak » ulo¾ena

(SE T68i) -->> (SE P990i) -->> SE XPERIA X1i + MBW-150 classic Cheesy (vsechno T-M)
IvanS
Anonym
« Odpovìï #35 v: 03. Øíjen 2006, 10:48 »

Zdravim :-) s SE P990i jsem se evidentne ukvapil... ma spoustu chyb - i pres dlouhe mesice odkladany launch na trh.. zde moje summary:
FW Phone: R7A001,
Bluetooth-R4F01
Organizer/CDA R3B01
customizace O2 - pouze standardni predinstalovane aplikace

Chyby:
- obcasne restarty bez zjevne vazby na urcitou aplikaci
- nove vytvoreny WLAN ucet pro Wi-Fi spojeni se siti doma nelze upravit (KERN-EXEC...) ani smazat/ostranit
- pri zavirani kontaktu hlaska KERN-EXEC.. Reason Nr. 3
- hra QuadraPop obcas nelze nastartovat, prestoze dle Task Manager zadna dalsi aplikace nebezi
- pri pokusu otevrit kalendar pri zavrenem flipu v ca. 60 % pripadu naskoci datum 01. January 2006 a pak "padne"
- pri zapnutem BT v pohotovostnim rezimu (nepripojen, ale viditelny pro ostatni, power save not enabled) nefunguji Personal ringtones
- pri zamknutych klavesach se pri nahodnem pootoceni krytky objektivu odemknou..
Suma-sumarum: za 18 t. a s ohledem na mesice cekani jsem se skutecne dockal: chyboveho multitaskingu... ;-)))))))))

ulo¾ena
akro
U¾ivatel
Pøíspìvkù: 2

Zobrazit profil
« Odpovìï #36 v: 03. Øíjen 2006, 11:31 »

Mám P990i cca 2 týdny a  byly a jsou následující problémy:

S pùvodním FW O2CZ:

telefonní èást: Funguje normálnì, výjimkou je magické slovo, které tlf nesleduje, a nereaguje na nìj. Jinak hlasové vytáèení po stisku jog-dial i po vy¾ádání HF sadou funguje perfektnì.

web: aplikace vìt¹inou nenastartuje vùbec, nìkdy zmrazí telefon, nìkdy ho restartuje, nìkdy funguje normálnì

zprávy: pou¾ívám doinstalovaný active sync na exchange server, ten je bez problémù, pop3 úèty nìkdy zakousnou telefon, nová SMS nìkdy restrtuje telefon, MMS chodí normálnì. Pova¾oval bych za vhodné mo¾nost zlikvidování polo¾ky synchronizovaný e-mail, který pravdìpodobnì nikdo nepou¾ije a toté¾ v pøípadì aplikace remote  sync.

Filemanager: obvykle nenastaruje vùbec, pokud je aktivní a zavøu flip, vìt¹inou telefon zamrzne (podobné je to u øady dal¹ích aplikací pøi zavøení flipu)

Quadrapop s pùvodní verzí sw O2 vùbec nefungoval, po master resetu zmizel úplnì, na kartì není

Kontakty - nelze naèíst obrázek ke kontaktu, aplikace tvrdí, ¾e je po¹kozený pøesto¾e v galerii obrázkù naèíst lze. Velké obrázky nelze naèíst vùbec, ani¾ by se objevilo jakékoli omezující nebo chybové hlá¹ení.

WiFi a Bluetooth - fungují OK, pouze obèasný zámrz pøi zavøení flipu a aktivním WiFi

po upgradu SW pøes SE upgrade service se zmìnilo málo:
zmizela èe¹tina, sní¾il se poèet zámrzù a samovolných restartù z pøedchozích cca 15 dennì na 5-10, ale vìt¹inou nefunguje aplikace install, její spu¹tìní zpùsobí zamrznutí telefonu. Nìkdy (bez zjevných závislostí) ale funguje.

Chybových hlá¹ení typu kern-exec s pádem aplikací (camera, web, taskmanager, ........) je nepoèítaných (ka¾dou chvíli)

Souhrnnì: SEp990i po pøedchozích výborných zku¹enostech s GH388, R380, T610, T630, P800 (a¾ na kvalitu displeje a mizerný praskající flip) je pro mì neèím neuvìøitelným. U Nokie jsem na prùbì¾né nápravy nefungujících telefonù novými firmwary u¾ léta zvyklý,  od SE bych uvedení takového paskvilu na trh neèekal........

4.10.  pøídávám info k datu výroby: 06W32, fw po upgradu (ztráta èe¹tiny): Phone: CXC162037 R4B001, BT: CXC162058 R4F01, Organizer: CXC162036R2A04, CDA: CDA162008/60R1A04 (zobrazuje se v poli status dvakrát identická hodnota CDA ve dvou øádcích pod sebou)

Nové (nebo novì objevené problémy): WiFi má (novì) problémy se spojením s AP na vzdálenost i tøeba jen dva metry, momentálnì naopak zaèal fungovat install, pokud pøijde doruèenka v okam¾iku, kdy je rozepsaná jiná SMS, nastává lupanec z repro a restart. Selhává activesync, pokud je u kontaktu hlasová znaèka nebo individuální vyzvánìcí tón.

« Poslední úprava: 05. Øíjen 2006, 12:23 od akro » ulo¾ena
B17S
Anonym
« Odpovìï #37 v: 03. Øíjen 2006, 17:09 »

Koukám ¾e co kus to originál. Tak bych chtìl poprosit abyste nezapomínali psát do hlavièky firmware, nainstalované aplikace (jako viz :IvanS) Usnadní to práci pak pøi sepsaní.

Mo¾ná by taky nebylo na ¹kodu psát IMEI. Mù¾e být mo¾ní ¾e první vyrobená øada P990 mìly star¹í hardware  který není tak doladìní ze softwarem. (viz: tøeba Ericsson T-39 první kusy mìly problémy chytaní signálu...)  Kapku pøeká¾kou urèitì bude ¾e IMEI je u¾ skoro osobní informace. Ale to u¾ zále¾í na panu: MartinVagner jestli chce do toho soupisu psát  i výrobní èísla.
ulo¾ena
MartinVagner
Anonym
« Odpovìï #38 v: 03. Øíjen 2006, 18:48 »

Spí¹ bych byl proto abyste psali datum výroby daného kusu. Tuto informaci najdete na ¹títku pod baterkou, napøíklad ve tvaru 06W26 - 26.týden 2006

Díky
ulo¾ena
Bobmaster
U¾ivatel
Telefon: P990i
Pøíspìvkù: 151

Zobrazit profil
« Odpovìï #39 v: 03. Øíjen 2006, 23:35 »

Tak jsem se také rozhodl pøispìt seznamem nedostatkù a chyb bìhem tøítýdenního pou¾ívání SE P990ky.Nebudu zde psát o problémech, jako je pøipojení pøes WI-FI, ¹patné hospodaøení s RAM,KERN_EXEC atd.Bylo toho tu dost a je to jedna z vìcí, kterou snad SE novým FW vyladí.
Tak teï ten seznam nedostatkû:
U odesílání zpráv se zavøeným flipem, pøi výbìru kontaktu podle abecedy,zaèíná v¾dy èíslem.Nejde vybrat jeden kontakt ze skupiny(v¾dy jen celá skupina???)Pøi natáèení videa pøedbíhá zvuk obraz.Také bych ocenil u videa autofocus a mo¾nost zapnutí osvìtlovací diody.O absenci MP4 ani nemluvím.Pøi pøijetí souboru pøes BT nebo IRDA chybí mo¾nost výbìru místa ulo¾ení(Strom)bez pøedchozího otevøení(ulo¾í jen do slo¾ky, kde u¾ se s ním nedá nic dìlat(tøeba pøeposlat)).Pøi psaní del¹ího dokumentu v quickoffice, ¹ílenì pomalé zadávání diakritických znakù.Pøi kopírování textu formou kopírovat,vlo¾it nevkládá celý text jen èást(aspon pøi vkládání tohoto pøíspìvku sem na forum).Slabá citlivost mikrofonu,sem tam nesvítí dioda pøi pøíchodu zprávy,a obèas chybný FOCUS.

Kdyby mìl pøístroj neomezený pøístup na disky,lep¹í zprávu a editaci slo¾ek,jako mají okna nebo aspoò  jako mìli  SIEMENSY,tak by to byl skvìlý pøístroj s mo¾nostmi malého pøenosného PC.No uvídíme.      Mám pùvodní FW bez customizace a  datum  06W34.
« Poslední úprava: 03. Øíjen 2006, 23:48 od Bobmaster » ulo¾ena
bicek
U¾ivatel
Telefon: SE P1i FW:R9K009
Pøíspìvkù: 231

Zobrazit profil
« Odpovìï #40 v: 04. Øíjen 2006, 10:22 »

Jeste bych chtel doplnit k te spatne fungujic prisvetlovaci diode,jak sem o ni psal-funguje spatne jen pri nastaveni kvality fotek na optimalni!Pri kvalite normalni dioda funguje,tak jak ma!
ulo¾ena

T20e -> T630 -> K700i -> P990i -> P1i + Sandisk M2 4GB + MSI SF200 + SE MPS-60 + SE HPM-70
Ví»a
U¾ivatel
Telefon: Sony Ericsson Xperia X5 Pureness
Pøíspìvkù: 2709

Zobrazit profil
« Odpovìï #41 v: 04. Øíjen 2006, 11:12 »

Tak pøipisuju dal¹í problémy, jeden den se mi stávalo, ¾e jakmile jsem kliknul na ikonu èasu, tak telefon zaèal blikat zelenì a poøád jen vybroval. ©lo to vypnout jen vypnutím telefonu, kdy¾ jsem na èas klikl znovu, tak to dìlal dál. Dále se mi stává, ¾e se mi tlaèítko fotoaparátu stále samo maèka poté co ho vytáhnu z kapsy, taky v¾dy pomù¾e vypnutí telefonu.
ulo¾ena

Sony Ericsson Xperia X5 Pureness
Bobmaster
U¾ivatel
Telefon: P990i
Pøíspìvkù: 151

Zobrazit profil
« Odpovìï #42 v: 04. Øíjen 2006, 13:33 »

Je¹tì bych chtìl dodat,¾e jsem zkou¹el dema her pro UIQ3 a nedalo se to hrát.

Sky Force - totánì trhaný obraz i zvuk
MauMau - totálne rozhozený zvuk
S-tris - trhaný obraz,zvuk nevím
Dream way - tro¹ku trhaný obraz bez zvuku

Dal¹í jsem u¾ ani nezkou¹el.
ulo¾ena
bicek
U¾ivatel
Telefon: SE P1i FW:R9K009
Pøíspìvkù: 231

Zobrazit profil
« Odpovìï #43 v: 04. Øíjen 2006, 15:55 »

Je¹tì bych chtìl dodat,¾e jsem zkou¹el dema her pro UIQ3 a nedalo se to hrát.

Sky Force - totánì trhaný obraz i zvuk
MauMau - totálne rozhozený zvuk
S-tris - trhaný obraz,zvuk nevím
Dream way - tro¹ku trhaný obraz bez zvuku

Dal¹í jsem u¾ ani nezkou¹el.
Ja sem si nainstaloval dvoje Lemingy a jedou mi v pohode-ani jednou nespadli a to to hraju skoro porad! :-) Odkazyna download lemingu sem nasel tady v sekci o hrach na UIQ3!
ulo¾ena

T20e -> T630 -> K700i -> P990i -> P1i + Sandisk M2 4GB + MSI SF200 + SE MPS-60 + SE HPM-70
Lukasisko
U¾ivatel
Pøíspìvkù: 23

Zobrazit profil
« Odpovìï #44 v: 05. Øíjen 2006, 08:55 »

Jeste bych chtel doplnit k te spatne fungujic prisvetlovaci diode,jak sem o ni psal-funguje spatne jen pri nastaveni kvality fotek na optimalni!Pri kvalite normalni dioda funguje,tak jak ma!

Toto jsem nezkou¹el, ale zrovna jsem vypozoroval jinou zajímavost. Kdy¾ se pokou¹ím fotit nìco na stole, kde je relativnì dost svìtlo a fotím s bleskem, tak je výsledná fotka bez pøisvìtlení.
Ale kdy¾ fotím pod stolem, kde je tma, tak je fotka osvìtlené nádhernì, jak má. Zdá se, ¾e ve tmì to pøisvìtluje správnì.
Nechce to vyzkou¹et i nìkdo dal¹í?

2 bicek: Tak jsem teï zkou¹el tvou teorii a ta se mi nepotvrdila...
« Poslední úprava: 05. Øíjen 2006, 09:02 od Lukasisko » ulo¾ena

Sagem MC920 >> S/ME45i fw04 >> SX1 fw15cz patched >> P990i
BT GPS i-Tec 339, HBH-GV435, HPM-82

®ivot je hoøký. Bohudík.
Fórum SEMania.cz

ulo¾ena
Strana: 1 2 [3] 4 5 ... 57
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Ostatní telefony  |  Symbian UIQ3  |  Obecné (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: SE P990i - chyby a problémy tohoto modelu
Skoèit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. V¹echna práva vyhrazena.
Stránka vytvoøena za 0.011 sekund, 19 dotazù.