SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím pøihla¹te se nebo se zaregistrujte.
Nepøi¹el Vám aktivaèní email?
07. Øíjen 2024, 14:53

Zadejte u¾ivateské jméno, heslo a dobu pøihlá¹ení
Hledat:     Pokroèilé vyhledávání
142468 pøíspìvkù v 10010 tématech od 23754 u¾ivatelù
Nejnovìj¹í u¾ivatel: Emmitt
* Domù Nápovìda Hledat Pøihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Ostatní telefony  |  Symbian UIQ3  |  Obecné (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: SE P990i - chyby a problémy tohoto modelu
Strana: [1] 2 3 ... 57
Poslat téma Tisk
Autor Téma: SE P990i - chyby a problémy tohoto modelu  (Zobrazeno 250141 x)
MartinVagner
Anonym
« v: 27. Záøí 2006, 11:58 »

Jeliko¾ se tu pravidelnì propírají problémy Sony Ericssonu P990i, tak jsem se rozhodl je nìjakým zpùsobem øe¹it. Máme vcelku slu¹né kontakty na èeské zastoupení Sony Ericssonu a také na lidi, kteøí se zabívají problémy a testují firmware jednotlivých modelù. Proto bych chtìl poprosit v¹echny zaintersované, kteøí vlastní tento model a mají s ním jakýkoliv problém, tak a» sepisují své problémy do tohoto vlákna.

Jde mi opravdu o viditelné chyby, které zjistíte(pravidelné restarty, zamrzání, cokoliv, jen pi¹tì). K tomu potøebuji znát u ka¾dého telefonu verzi firmware a hlavnì customizaci(pokud nìjaká je).

Bìhem nìkolika dnù se pokusím v¹echny závady sepsat a poslat na pøíslu¹ná místa. K Sony Ericssonu se to urèitì dostane, jen si nejsem jist jak moc jsou pøímo v centrále pru¾ní z opravami jednotlivých chyb.

Pøijde mi to jako nejlep¹í øe¹ení ne¾ breèet na rozlitým mlékem. V budoucnu bychom mìli být schopni tento postup publikovat i na jiných modelech a tak se aktivnì podílet na odstraòování chyb jednotlivých modelù a jednotlivých verzí......
« Poslední úprava: 28. Záøí 2006, 10:23 od MartinVagner » ulo¾ena
mars
Anonym
« Odpovìï #1 v: 27. Záøí 2006, 13:15 »

tak zaènu:
fw:
Phone-R4B001
Bluetooth-R4F01
Organizer-R2A04
CDA-R1A04
customizace O2.
P990 je momentálnì v servisu pro nový FW, zde jsou 3 hlavní problémy:
1. zejména ¹lo o náhodné restarty, které se bohu¾el neprojevovali stále pøi stejné aplikaci, tzn. nemohu jednoznaènì øíct, co je jejich pøíèinou, èastìji se projevoval pouze pøi práci s BT (synchronizace s PC)
2. Pøi aktivované WIFI telefon po vypnutí a zapnutí v cca 30 procentech zapnul a WIFI byla deaktivována, v tom okam¾iku také zmizela ze zaøízení MAC adresa, a telefon se musel znovu vypnout/zapnout
3. v zavøeném stavu, problémy s dostatkem pamìti, na prakticky ka¾dý povel, MT zahlásil nedostatek pamìti, a ne¹lo nic otevøít. po otevøení flipu v¹e OK

dal¹í byly drobnosti, které teï kdy¾ telefon nemám u sebe pøesnì identifikovat (prostì jsem sklerotik)

jakmile se mobil vrátí z ASS, dám vìdìt co je ji¾ OK, a co ne.
ulo¾ena
B17S
Anonym
« Odpovìï #2 v: 27. Záøí 2006, 20:12 »

Jeliko¾ se tu pravidelnì propírají problémy Sony Ericssonu P990i, tak jsem se rozhodl je nìjakým zpùsobem øe¹it. Máme vcelku slu¹né kontakty na èeské zastoupení Sony Ericssonu a také na lidi, kteøí se zabívají problémy a testují firmware jednotlivých modelù. Proto bych chtìl poprosit v¹echny zaintersované, kteøí vlastní tento model a mají s ním jakýkoliv problém, tak a» sepisují své problémy do tohoto vlákna.

Jde mi opravdu o viditelné chyby, které zjistíte(pravidelné restarty, zamrzání, cokoliv, jen pi¹tì). K tomu potøebuji znát u ka¾dého telefonu verzi firmware a hlavnì customizaci(pokud nìjaká je).

Bìhem nìkolika dnù se pokusím v¹echny závady sepsat a poslat na pøíslu¹ná místa. K Sony Ericssonu se to urèitì dostane, jen si nejsem jist jak moc jsou pøímo v centrále pru¾ní z opravami jednotlivých chyb.

Pøijde mi to jako nejlep¹í øe¹ení ne¾ breèet na rozlitým mlékem. V budoucnu bychom mìli být schopni tento postup publikovat i na jiných modelech a tak se aktivnì podílet na odstraòování chyb jednotlivých modelù a jednotlivých verzí......

No to je správná cesta  Smajlík  Smajlík . Za tohle jste opravdu ¹éfredaktor s velkým ©©©. Mo¾ná díky Vám si tu P990 koneènì koupím kdy¾ to dobøe dopadne. ((((jenom ¹koda ¾e jste se k tomu takhle nepostavil hned to bych byl urèitì je¹tì registrovaní  Mrknutí ))))  Jenom se modlím aby to nedopadlo jako z P900 kdy¾ se psala petice pro èe¹tinu. Ale to u¾ zále¾í na Sony Ericssonu co s tím udìlají. Jenom mì udivuje ¾e koneènì je tu mo¾nost jak to napravit tak zas nikdo tady nic nepí¹e.
ulo¾ena
Ví»a
U¾ivatel
Pohlaví: Mu¾
Telefon: Sony Ericsson Xperia X5 Pureness
Pøíspìvkù: 2709

Zobrazit profil
« Odpovìï #3 v: 28. Záøí 2006, 07:49 »

Tak¾e, firware R4B001, customizace O2. Telefon se náhodnì restartuje, napø. pøi prohlí¾ení obrázkù, kdy¾ dám funkci zoom, pøi pøehrávání videa u¾ taky padl. Po tom, co jsem tam vèera hodil pár prográmù a zrovna  mám v¹e vypnutý, tak pamì» nejde nahoru pøes 8MB, pøitom  jindy byla i 15,5MB. Aplikace golf se velmi èasto nechce spustit a nebo se nespustí vùbec, bude to asi taky pamìtí. Pøi prohlí¾ení dokumentù word taky párkrát padl. Doufám, ¾e je to v¹e, kdybych nìco dal¹ího na¹el, tak to sem hodím.
ulo¾ena

Sony Ericsson Xperia X5 Pureness
MartinVagner
Anonym
« Odpovìï #4 v: 28. Záøí 2006, 09:54 »

No to je správná cesta  Smajlík  Smajlík . Za tohle jste opravdu ¹éfredaktor s velkým ©©©. Mo¾ná díky Vám si tu P990 koneènì koupím kdy¾ to dobøe dopadne. ((((jenom ¹koda ¾e jste se k tomu takhle nepostavil hned to bych byl urèitì je¹tì registrovaní  Mrknutí ))))  Jenom se modlím aby to nedopadlo jako z P900 kdy¾ se psala petice pro èe¹tinu. Ale to u¾ zále¾í na Sony Ericssonu co s tím udìlají. Jenom mì udivuje ¾e koneènì je tu mo¾nost jak to napravit tak zas nikdo tady nic nepí¹e.

Tak to jsem rád, ¾e jsme alespoò nyní shodli Mrknutí. Urèitì se vynasna¾íme co nejvìrnìji popsat problémy, které pak pøedáme na pøíslu¹ná místa. Daný èlovìk, který se tím v ÈR zabývá bude mluvit svým jménem o daných problémech a proto¾e je od tohoto placen, tak doufám, ¾e to opravdu dorazí tam kam má a za nìjakou dobu pøijde odezva, tøeva v nové verzi firmware bez daných chyb. Pevnì tomu vìøím.

Pokud jde o tebe, tak není nic jednodu¹¹ího ne¾ se znovu registrovat Mrknutí, co ty na to?
ulo¾ena
mars
Anonym
« Odpovìï #5 v: 28. Záøí 2006, 10:19 »

Chtìl jsem s reakcí je¹tì poèkat, ale je to pøesnì jak pí¹e Ví»a, chytrákù, kteøí kritizoval v ostatních fórech P990 tady bylo mnoho (nebudu jmenovat nìkteré konkrétní lidi, oni to moc dobøe vìdí..), teï se tady sna¾íme to vyøe¹it, a najednou nikdo NIC!!! Potom to beru jako plané øeèi nìkoho, kdo P990 nikdy nemìl, nebo snad dokonce jen chce po¹pinit P990.  Angry Angry Angry A potom se nedivte, ¾e proti vám MV zbrojí, a pøidávám se na jeho stranu.  Cool
« Poslední úprava: 28. Záøí 2006, 10:22 od MarS » ulo¾ena
B17S
Anonym
« Odpovìï #6 v: 28. Záøí 2006, 12:12 »

Mo¾ná bych to a¾ tak nevidìl ¾e tu nìkdo ¹piní P990. Podle mì kdyby nìkdo opravdu chtìl ¹pinit P990 tak mu nic nebrání ty chyby napsat znovu tøeba  i sem. Rad¹i bych øekl ¾e u¾ to asi lidem nebaví si poøád stì¾ovat. Kdy¾ to mìlo takovou odezvu proti ním. Ale mìly by si uvìdomit ¾e tohle je mo¾ná ¹ance jak ty problémy vyøe¹it.
ulo¾ena
Bobmaster
U¾ivatel
Telefon: P990i
Pøíspìvkù: 151

Zobrazit profil
« Odpovìï #7 v: 28. Záøí 2006, 18:08 »

Byl bych pro vìt¹í volnost pøi kopírování a pøesouvání souborù. Kdy¾ mi nìkdo po¹le soubor pøes BT nebo IR tak mì docela ¹tve ¾e mi tel. nenabídne mo¾nost volby místa ulo¾ení. Ulo¾í se do pøíchozích zpráv a pokud je to neco co tel. neumí otevøít a následnì ulo¾it tøeba *.jar(jen instaluje) tak ho u¾ z pøístroje nedostanu. To semé platí o Email pøíloze.Pokud to jde tak se omlouvám ale já jsem to nikde nena¹el.

Taky by bylo celkem faj pøidat AUTOFOCUS k natáèeni videa o MP4 ani nemluvím a:)

Pùvodní FW bez cust.
ulo¾ena
Ví»a
U¾ivatel
Telefon: Sony Ericsson Xperia X5 Pureness
Pøíspìvkù: 2709

Zobrazit profil
« Odpovìï #8 v: 28. Záøí 2006, 18:21 »

U¾ jsme to nìkam s Marsem psali, ale docela se je¹tì vyskytuje problém s tím, ¾e na nìm docela lítá signál....
ulo¾ena

Sony Ericsson Xperia X5 Pureness
roha
U¾ivatel
Pøíspìvkù: 19

Zobrazit profil
« Odpovìï #9 v: 28. Záøí 2006, 23:30 »

Pokusim se si to nejprve sesumarizovat na papir a pak to sem napisu.Neni toho malo. Sad
ulo¾ena

Benefon_NMT,N540_NMT,Dancal,CMD-C1,J5,J6,J7,T68i,T630,T-192,M-600,K750,P800-900-910i-990i,
MR
U¾ivatel
Pøíspìvkù: 36

Zobrazit profil
« Odpovìï #10 v: 29. Záøí 2006, 00:08 »

Dobrý den nebo vecer,
jsem u O2,
Telefon CXC 162037 R4B001
Bluetooth CXC 162058 R4F01
Organizer CXC 162036 R2A04
CDA 162008/60 R1A04
Telefon mám sice týden, ale i kdyz je pomalejsí nez P900, tak jsem s ním spokojený.
Cekám jeste na program na navigaci od O2, na Wayfinderu mi rekli, ze bude 15.10.06.
Jedine, co me zatím vadí, je to, ze kdyz prijde dorucení SMSky, tak je tam cas vzdy o dve hodiny mensi!
Volal jsem na SE, tam mi rekli, ze to je vinou softu, at si na internetu stáhnu nový soft. Nový soft to delal stejne a navíc tam není CZ! Na SE mi rekli at si nechám nainstalovat nový soft prímo v servisu, tak jsem si radeji nechal vymenit telefon a delá to stále. Na O2 mi také ríkali, ze to je programem, tak uz to neresím...
Dekuji za nové zprávy a rady.
M.
ulo¾ena
Vojtan
U¾ivatel
Telefon: SE X10
Pøíspìvkù: 130

Zobrazit profil WWW
« Odpovìï #11 v: 29. Záøí 2006, 06:31 »

Zdravim,jako velky problem vidim absenci hodin,zmeskanych hovoru,ci zprav ve standby rezimu :-\Tesim se na napravu ;)Do tohoto pocinu MV davam nadeje a srdce tepajici pro SE Cool
ulo¾ena

X10, P1i+4GB,G700, E51, HBH-DS980
MartinVagner
Anonym
« Odpovìï #12 v: 29. Záøí 2006, 06:33 »

2 MR: Pokud jde o tu navigaci, tak si myslím, ¾e musí chodit i ty verze pro M600i, pøip.W950i.
http://semania.cz/component/option,com_remository/Itemid,62/func,fileinfo/id,2295/ - tato verze chodí ve W950i bez poblémù.

Jinak co se týèe verze O2, tak ta má opravdu spoustu chyb, ale urèitì sem pi¹te i tyto poznatky, budeme posílat info o O2 firmware....
ulo¾ena
MartinVagner
Anonym
« Odpovìï #13 v: 29. Záøí 2006, 06:37 »

Zdravim,jako velky problem vidim absenci hodin,zmeskanych hovoru,ci zprav ve standby rezimu :-\Tesim se na napravu ;)Do tohoto pocinu MV davam nadeje a srdce tepajici pro SE Cool

No to tedy nevím, myslím, ¾e jsou vìci, které ovlivnit nemù¾eme. Zrovna hodiny jsou vìc, která je snad omezena úmyslnì, proto¾e si nedoká¾u pøedstavit, ¾e by to do takových modelù(M600i, W950i, P990i) nedali....
ulo¾ena
MR
U¾ivatel
Pøíspìvkù: 36

Zobrazit profil
« Odpovìï #14 v: 29. Záøí 2006, 11:11 »

Díky za zprávu.
Navigaci jsem spustil a nainstaloval dle rady Wayfindera pro M600, spároval s GPS modulem, ale pro O2 to buhuzel zatím nechodí. O2 stáhne jenom tu originální aplikaci! Na O2 si s tím zatím nevedí rady.
Jinak mám obcas jeste problém se synchronizací. Nekdy musím PC vypnout nebo restartovat, aby se MT pøipojil a mohl jsem zálohovat.
Hezký den. M
ulo¾ena
Fórum SEMania.cz

ulo¾ena
Strana: [1] 2 3 ... 57
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Ostatní telefony  |  Symbian UIQ3  |  Obecné (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: SE P990i - chyby a problémy tohoto modelu
Skoèit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. V¹echna práva vyhrazena.
Stránka vytvoøena za 0.009 sekund, 19 dotazù.