SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
26. Červen 2022, 00:42

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142431 příspěvků v 9976 tématech od 23752 uživatelů
Nejnovější uživatel: Rohit112k
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Ostatní telefony  |  Symbian UIQ3  |  Obecné (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: SE P990i - chyby a problémy tohoto modelu
Strana: [1] 2 3 ... 57
Poslat téma Tisk
Autor Téma: SE P990i - chyby a problémy tohoto modelu  (Zobrazeno 203619 x)
MartinVagner
Anonym
« v: 27. Září 2006, 11:58 »

Jelikož se tu pravidelně propírají problémy Sony Ericssonu P990i, tak jsem se rozhodl je nějakým způsobem řešit. Máme vcelku slušné kontakty na české zastoupení Sony Ericssonu a také na lidi, kteří se zabívají problémy a testují firmware jednotlivých modelů. Proto bych chtěl poprosit všechny zaintersované, kteří vlastní tento model a mají s ním jakýkoliv problém, tak ať sepisují své problémy do tohoto vlákna.

Jde mi opravdu o viditelné chyby, které zjistíte(pravidelné restarty, zamrzání, cokoliv, jen piště). K tomu potřebuji znát u každého telefonu verzi firmware a hlavně customizaci(pokud nějaká je).

Během několika dnů se pokusím všechny závady sepsat a poslat na příslušná místa. K Sony Ericssonu se to určitě dostane, jen si nejsem jist jak moc jsou přímo v centrále pružní z opravami jednotlivých chyb.

Přijde mi to jako nejlepší řešení než brečet na rozlitým mlékem. V budoucnu bychom měli být schopni tento postup publikovat i na jiných modelech a tak se aktivně podílet na odstraňování chyb jednotlivých modelů a jednotlivých verzí......
« Poslední úprava: 28. Září 2006, 10:23 od MartinVagner » uložena
mars
Anonym
« Odpověď #1 v: 27. Září 2006, 13:15 »

tak začnu:
fw:
Phone-R4B001
Bluetooth-R4F01
Organizer-R2A04
CDA-R1A04
customizace O2.
P990 je momentálně v servisu pro nový FW, zde jsou 3 hlavní problémy:
1. zejména šlo o náhodné restarty, které se bohužel neprojevovali stále při stejné aplikaci, tzn. nemohu jednoznačně říct, co je jejich příčinou, častěji se projevoval pouze při práci s BT (synchronizace s PC)
2. Při aktivované WIFI telefon po vypnutí a zapnutí v cca 30 procentech zapnul a WIFI byla deaktivována, v tom okamžiku také zmizela ze zařízení MAC adresa, a telefon se musel znovu vypnout/zapnout
3. v zavřeném stavu, problémy s dostatkem paměti, na prakticky každý povel, MT zahlásil nedostatek paměti, a nešlo nic otevřít. po otevření flipu vše OK

další byly drobnosti, které teď když telefon nemám u sebe přesně identifikovat (prostě jsem sklerotik)

jakmile se mobil vrátí z ASS, dám vědět co je již OK, a co ne.
uložena
B17S
Anonym
« Odpověď #2 v: 27. Září 2006, 20:12 »

Jelikož se tu pravidelně propírají problémy Sony Ericssonu P990i, tak jsem se rozhodl je nějakým způsobem řešit. Máme vcelku slušné kontakty na české zastoupení Sony Ericssonu a také na lidi, kteří se zabívají problémy a testují firmware jednotlivých modelů. Proto bych chtěl poprosit všechny zaintersované, kteří vlastní tento model a mají s ním jakýkoliv problém, tak ať sepisují své problémy do tohoto vlákna.

Jde mi opravdu o viditelné chyby, které zjistíte(pravidelné restarty, zamrzání, cokoliv, jen piště). K tomu potřebuji znát u každého telefonu verzi firmware a hlavně customizaci(pokud nějaká je).

Během několika dnů se pokusím všechny závady sepsat a poslat na příslušná místa. K Sony Ericssonu se to určitě dostane, jen si nejsem jist jak moc jsou přímo v centrále pružní z opravami jednotlivých chyb.

Přijde mi to jako nejlepší řešení než brečet na rozlitým mlékem. V budoucnu bychom měli být schopni tento postup publikovat i na jiných modelech a tak se aktivně podílet na odstraňování chyb jednotlivých modelů a jednotlivých verzí......

No to je správná cesta  Smajlík  Smajlík . Za tohle jste opravdu šéfredaktor s velkým ŠŠŠ. Možná díky Vám si tu P990 konečně koupím když to dobře dopadne. ((((jenom škoda že jste se k tomu takhle nepostavil hned to bych byl určitě ještě registrovaní  Mrknutí ))))  Jenom se modlím aby to nedopadlo jako z P900 když se psala petice pro češtinu. Ale to už záleží na Sony Ericssonu co s tím udělají. Jenom mě udivuje že konečně je tu možnost jak to napravit tak zas nikdo tady nic nepíše.
uložena
Víťa
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: Sony Ericsson Xperia X5 Pureness
Příspěvků: 2709



Zobrazit profil
« Odpověď #3 v: 28. Září 2006, 07:49 »

Takže, firware R4B001, customizace O2. Telefon se náhodně restartuje, např. při prohlížení obrázků, když dám funkci zoom, při přehrávání videa už taky padl. Po tom, co jsem tam včera hodil pár prográmů a zrovna  mám vše vypnutý, tak paměť nejde nahoru přes 8MB, přitom  jindy byla i 15,5MB. Aplikace golf se velmi často nechce spustit a nebo se nespustí vůbec, bude to asi taky pamětí. Při prohlížení dokumentů word taky párkrát padl. Doufám, že je to vše, kdybych něco dalšího našel, tak to sem hodím.
uložena

Sony Ericsson Xperia X5 Pureness
MartinVagner
Anonym
« Odpověď #4 v: 28. Září 2006, 09:54 »


No to je správná cesta  Smajlík  Smajlík . Za tohle jste opravdu šéfredaktor s velkým ŠŠŠ. Možná díky Vám si tu P990 konečně koupím když to dobře dopadne. ((((jenom škoda že jste se k tomu takhle nepostavil hned to bych byl určitě ještě registrovaní  Mrknutí ))))  Jenom se modlím aby to nedopadlo jako z P900 když se psala petice pro češtinu. Ale to už záleží na Sony Ericssonu co s tím udělají. Jenom mě udivuje že konečně je tu možnost jak to napravit tak zas nikdo tady nic nepíše.

Tak to jsem rád, že jsme alespoň nyní shodli Mrknutí. Určitě se vynasnažíme co nejvěrněji popsat problémy, které pak předáme na příslušná místa. Daný člověk, který se tím v ČR zabývá bude mluvit svým jménem o daných problémech a protože je od tohoto placen, tak doufám, že to opravdu dorazí tam kam má a za nějakou dobu přijde odezva, třeva v nové verzi firmware bez daných chyb. Pevně tomu věřím.

Pokud jde o tebe, tak není nic jednoduššího než se znovu registrovat Mrknutí, co ty na to?
uložena
mars
Anonym
« Odpověď #5 v: 28. Září 2006, 10:19 »

Chtěl jsem s reakcí ještě počkat, ale je to přesně jak píše Víťa, chytráků, kteří kritizoval v ostatních fórech P990 tady bylo mnoho (nebudu jmenovat některé konkrétní lidi, oni to moc dobře vědí..), teď se tady snažíme to vyřešit, a najednou nikdo NIC!!! Potom to beru jako plané řeči někoho, kdo P990 nikdy neměl, nebo snad dokonce jen chce pošpinit P990.  Angry Angry Angry A potom se nedivte, že proti vám MV zbrojí, a přidávám se na jeho stranu.  Cool
« Poslední úprava: 28. Září 2006, 10:22 od MarS » uložena
B17S
Anonym
« Odpověď #6 v: 28. Září 2006, 12:12 »

Možná bych to až tak neviděl že tu někdo špiní P990. Podle mě kdyby někdo opravdu chtěl špinit P990 tak mu nic nebrání ty chyby napsat znovu třeba  i sem. Radši bych řekl že už to asi lidem nebaví si pořád stěžovat. Když to mělo takovou odezvu proti ním. Ale měly by si uvědomit že tohle je možná šance jak ty problémy vyřešit.
uložena
Bobmaster
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: P990i
Příspěvků: 151



Zobrazit profil
« Odpověď #7 v: 28. Září 2006, 18:08 »

Byl bych pro větší volnost při kopírování a přesouvání souborů. Když mi někdo pošle soubor přes BT nebo IR tak mě docela štve že mi tel. nenabídne možnost volby místa uložení. Uloží se do příchozích zpráv a pokud je to neco co tel. neumí otevřít a následně uložit třeba *.jar(jen instaluje) tak ho už z přístroje nedostanu. To semé platí o Email příloze.Pokud to jde tak se omlouvám ale já jsem to nikde nenašel.

Taky by bylo celkem faj přidat AUTOFOCUS k natáčeni videa o MP4 ani nemluvím a:)

Původní FW bez cust.
uložena
Víťa
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: Sony Ericsson Xperia X5 Pureness
Příspěvků: 2709



Zobrazit profil
« Odpověď #8 v: 28. Září 2006, 18:21 »

Už jsme to někam s Marsem psali, ale docela se ještě vyskytuje problém s tím, že na něm docela lítá signál....
uložena

Sony Ericsson Xperia X5 Pureness
roha
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Příspěvků: 19



Zobrazit profil
« Odpověď #9 v: 28. Září 2006, 23:30 »

Pokusim se si to nejprve sesumarizovat na papir a pak to sem napisu.Neni toho malo. Sad
uložena

Benefon_NMT,N540_NMT,Dancal,CMD-C1,J5,J6,J7,T68i,T630,T-192,M-600,K750,P800-900-910i-990i,
MR
Uživatel
***
Příspěvků: 36


Zobrazit profil
« Odpověď #10 v: 29. Září 2006, 00:08 »

Dobrý den nebo vecer,
jsem u O2,
Telefon CXC 162037 R4B001
Bluetooth CXC 162058 R4F01
Organizer CXC 162036 R2A04
CDA 162008/60 R1A04
Telefon mám sice týden, ale i kdyz je pomalejsí nez P900, tak jsem s ním spokojený.
Cekám jeste na program na navigaci od O2, na Wayfinderu mi rekli, ze bude 15.10.06.
Jedine, co me zatím vadí, je to, ze kdyz prijde dorucení SMSky, tak je tam cas vzdy o dve hodiny mensi!
Volal jsem na SE, tam mi rekli, ze to je vinou softu, at si na internetu stáhnu nový soft. Nový soft to delal stejne a navíc tam není CZ! Na SE mi rekli at si nechám nainstalovat nový soft prímo v servisu, tak jsem si radeji nechal vymenit telefon a delá to stále. Na O2 mi také ríkali, ze to je programem, tak uz to neresím...
Dekuji za nové zprávy a rady.
M.
uložena
Vojtan
Uživatel
***
Telefon: SE X10
Příspěvků: 130


Zobrazit profil WWW
« Odpověď #11 v: 29. Září 2006, 06:31 »

Zdravim,jako velky problem vidim absenci hodin,zmeskanych hovoru,ci zprav ve standby rezimu :-\Tesim se na napravu ;)Do tohoto pocinu MV davam nadeje a srdce tepajici pro SE Cool
uložena

X10, P1i+4GB,G700, E51, HBH-DS980
MartinVagner
Anonym
« Odpověď #12 v: 29. Září 2006, 06:33 »

2 MR: Pokud jde o tu navigaci, tak si myslím, že musí chodit i ty verze pro M600i, přip.W950i.
http://semania.cz/component/option,com_remository/Itemid,62/func,fileinfo/id,2295/ - tato verze chodí ve W950i bez poblémů.

Jinak co se týče verze O2, tak ta má opravdu spoustu chyb, ale určitě sem pište i tyto poznatky, budeme posílat info o O2 firmware....
uložena
MartinVagner
Anonym
« Odpověď #13 v: 29. Září 2006, 06:37 »

Zdravim,jako velky problem vidim absenci hodin,zmeskanych hovoru,ci zprav ve standby rezimu :-\Tesim se na napravu ;)Do tohoto pocinu MV davam nadeje a srdce tepajici pro SE Cool

No to tedy nevím, myslím, že jsou věci, které ovlivnit nemůžeme. Zrovna hodiny jsou věc, která je snad omezena úmyslně, protože si nedokážu představit, že by to do takových modelů(M600i, W950i, P990i) nedali....
uložena
MR
Uživatel
***
Příspěvků: 36


Zobrazit profil
« Odpověď #14 v: 29. Září 2006, 11:11 »

Díky za zprávu.
Navigaci jsem spustil a nainstaloval dle rady Wayfindera pro M600, spároval s GPS modulem, ale pro O2 to buhuzel zatím nechodí. O2 stáhne jenom tu originální aplikaci! Na O2 si s tím zatím nevedí rady.
Jinak mám obcas jeste problém se synchronizací. Nekdy musím PC vypnout nebo restartovat, aby se MT připojil a mohl jsem zálohovat.
Hezký den. M
uložena
Fórum SEMania.cz
   

 uložena
Strana: [1] 2 3 ... 57
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Ostatní telefony  |  Symbian UIQ3  |  Obecné (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: SE P990i - chyby a problémy tohoto modelu
Skočit do:  


© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.04 sekund, 18 dotazů.