SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
26. Duben 2019, 17:31

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142430 příspěvků v 9975 tématech od 23750 uživatelů
Nejnovější uživatel: zdenulka
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Ostatní telefony  |  Telefony řady Z (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Sony Ericsson Z520i a tlačítko fotoaparátu
Strana: 1 2 [Vše]
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Sony Ericsson Z520i a tlačítko fotoaparátu  (Zobrazeno 13959 x)
djuke
Uživatel
***
Příspěvků: 6


Zobrazit profil
« v: 04. Únor 2006, 15:53 »

Ahoj, prosím mohli byste mi poradit?

Mám SE Z520i a trápí mě to postraní tlačítko ke spouštění fotoaparátu.

     Tlačítko při zmáčknutí vlastně neklade žádný odpor a jeho zdvih je také naprosto minimální.
Jako takové je funkční, to jo, ale díky právě výše zmíněné své extrémní citlivosti, nastává problém vlastně už při běžné manipulaci s telefonem v dlani, kdy stačí jenom lehce zavadit bříškem prstu o toto tlačítko, a ono potvrdí zmáčknutí.

     To samé nejen při vložení telefonu do kapsy, kdy dochází neprosto pravidelně nejen k velmi častému rozsvicování externího displaje,(a tím samozřejmě i k neustálému vybíjení baterie), ale tlačítko fotí jako divé. To samé se totiž děje i v prostorném polstrovaném sportovním pouzdře. Mobil je už pouhou svojí vahou při položení na bok schopen aktivace tlačítka.

     Nemáte někdo zkušenosti, nebo nějaký návod, tip, trik, nedalo by se to alespoň nějak vypodložit nebo co, prostě lehce zvětšit odpor toho tlačítka.  Nebo dá se nějak zablokovat klávesnice nebo to tlačítko úplně vypnout?  

     Aby to nebylo tak jednoduchý, držel jsem v ruce i jinou Z520i, a u tý bylo to tlačítko úplně precizní, s naprosto pohodovým asi milimetrovým zdvihem a skvělým odporem. Já mám tu šedivou/stříbrnou variantu, takovou tu s šedym a oranžovym krytem v balení.

     Setkali jste se s  tím taky, nevíte co s tím, nebo nemáte alespoň nějaký nápad?  

     Budu happy za každou, jakoukoli odpověď.  Díky.  Djuke
« Poslední úprava: 17. Únor 2006, 22:29 od djuke » uložena
Davidtichy
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Příspěvků: 311



Zobrazit profil
« Odpověď #1 v: 04. Únor 2006, 15:57 »

Moc ti neporadím ale když si držel jinou Z520i ata měla to tlačítko v pohodě tak to zkus jít reklamovat! protože by ti to mohlo zničit baterku a taky zaplňovat paměť(a určitě by každýho otravovalo kdyby musel co chvíli mazat takovéhle fotky!) Mrknutí
uložena
djuke
Uživatel
***
Příspěvků: 6


Zobrazit profil
« Odpověď #2 v: 04. Únor 2006, 16:06 »

No jasně, je to děs. Baterii to dost ždíme. Tož ale akorát právě nevim jestli by mi to uznali v tom servisu jako záruční opravu.

Někde jsem četl, myslim že to bylo v recenzi na Mobilmania.cz, někde tam bylo v jedný větě shrnuto něco podobnýho.

Asi to záleží na sérii. Já mám tu šedivou a ten co jsem držel v ruce byla ta bílá Z520i, a ta byla v pohodě.

Tak jestli to mají takhle zle všechny šedivý, myslíte že je nějaká šance na úspěch v servisu?
« Poslední úprava: 04. Únor 2006, 16:13 od djuke » uložena
MarekHajn
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: Nokia 5800 XpressMusic
Příspěvků: 1723



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #3 v: 04. Únor 2006, 16:22 »

2djuke: Určitě to reklamuj, protože jestli to je takhle už od doby co jsi ji koupil tak to není úplně v pořádku.
A nakonec nic za to nedáš. Buď ti s tím něco udělají nebo ti to vrátí, že to není na záruční opravu a nabídnou ti řešení problému.
uložena

Narození SEManie. Pamatujete? Už je to dávno... Ale já u toho byl a jsem za to vděčný.
maro.
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Příspěvků: 283



Zobrazit profil
« Odpověď #4 v: 04. Únor 2006, 16:30 »

Ja bych doporucoval reklamci. Bratranec mel podobny problem s joystikem u jeho K500i. Joystick se po mesic pouzivani stal tak citlivym, ze se s nim nedalo v menu ani najet na nabidku na kterou chtel. Jednoduse to reklamoval a bezproblemu mu ji vymenili. Takze ja bych to v prve rade zkusil tam.
uložena



< Siemens C35, Siemens M55, Sagem myX5-2, Nokia 1100, SE K500i, SE K700i, SE K750 >

Me cassa, su cassa
Co mi neni rovno ... Po tom je mi hov**   -   Pulp Fiction
djuke
Uživatel
***
Příspěvků: 6


Zobrazit profil
« Odpověď #5 v: 04. Únor 2006, 16:40 »

ok, no asi tam teda zajdu, nejspíš někdy ke konci týdne, a dám určitě vědět, jak jsem dopad.  Zatím, kdyby Vás cokoli napadlo, tak pište moc prosím.  A potažmo nemáte taky tip na nějakej ( záruční ) servis, kde jste už třeba byli?
uložena
maro.
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Příspěvků: 283



Zobrazit profil
« Odpověď #6 v: 04. Únor 2006, 16:45 »

Zalezi odkud jsi.. Ja znam jeden v Ostrave. Uz mi tam neco opravovali a nebyl s tim problem..
Ale nejdriv to bez reklamovat Mrknutí
uložena



< Siemens C35, Siemens M55, Sagem myX5-2, Nokia 1100, SE K500i, SE K700i, SE K750 >

Me cassa, su cassa
Co mi neni rovno ... Po tom je mi hov**   -   Pulp Fiction
djuke
Uživatel
***
Příspěvků: 6


Zobrazit profil
« Odpověď #7 v: 04. Únor 2006, 16:54 »

Halóó tady Praha., jsem v Praze, takže Praha o okolí  Smajlík
uložena
peckovice
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Příspěvků: 106


Zobrazit profil
« Odpověď #8 v: 08. Únor 2006, 18:55 »

Na hlavní stránce v sekci servisní střediska.... Já byl u GSmobilu a naprosto v pohodo, nejdýl to trvalo asi 4 dny a to hlavne kvuli tomu, ze jim nefujgovalo kvuli prekopnutymu dratu pripojeni k internetu
uložena

SE W710i + 1GB M2
djuke
Uživatel
***
Příspěvků: 6


Zobrazit profil
« Odpověď #9 v: 09. Únor 2006, 14:27 »

Tak jsem ho  dones´ do servisu:
e prej v poho, že o tom vědí a že je to na pájení - takže se to nedá udělat na počkání. (..) každopádně dám vědět...       tak zatím,  Djuke
« Poslední úprava: 17. Únor 2006, 22:38 od djuke » uložena
djuke
Uživatel
***
Příspěvků: 6


Zobrazit profil
« Odpověď #10 v: 17. Únor 2006, 22:43 »

je zpátky, změna minimální... kdybyste měli nějakej nápad/tip, tak písněte...

Djuke <  [email protected]  >
« Poslední úprava: 17. Únor 2006, 22:46 od djuke » uložena
Davidtichy
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Příspěvků: 311



Zobrazit profil
« Odpověď #11 v: 17. Únor 2006, 22:55 »

to znamená že se zase zpíná?
já bych tam na ně vlítl s tím ještě jednou! Angry
uložena
Mirina
Uživatel
***
Příspěvků: 3


Zobrazit profil
« Odpověď #12 v: 21. Únor 2006, 14:10 »

Při koupi SE 520i jsem se (díky zdejší diskuzi) na tlačítko foťáku ptala a bylo mi řečeno, že to tak má být. e je sice citlivé, ale zapuštěné, tudíž by nemělo docházet k zapínání v kapse nebo kabelce. Zároveň s mobilem jsem dostala i kontakt na člověka, který záruční i pozáruční servis provádí. Ale nejsem si jistá, jestli mám šanci na zlepšení.
uložena
uursik
Uživatel
***
Pohlaví: Žena
Příspěvků: 68



Zobrazit profil
« Odpověď #13 v: 21. Únor 2006, 22:00 »

tak pořád jsem si říkala, co s tím tlačítkem furt máte - a dnes se mi taky v kabelce zapnulo samo, chci volat, a ono tam obrázek!!!
uložena
mars
Anonym
« Odpověď #14 v: 29. Červen 2006, 07:43 »

Z520 má moje drahá polovička, a také s tím měla problémy. Problém je jednoznačně v umístění tlačítka, tady žádný servis nepomůže. Je prostě v místech, kde má většina lidí tendenci přiložit prst pro rozevření telefonu a podobně. Zde udělali páni technici z SE prostě botu.   Undecided
uložena
1_Roofy
Uživatel
***
Příspěvků: 1


Zobrazit profil
« Odpověď #15 v: 13. Červenec 2006, 21:16 »

To si colowek musi zvyknut ze sa mu zapina ten blby fotak!
Ja mazem kazdu chvilu fotky mojho precka zvnutra...... Grin 
Ale uz som si zvykol.... Cool
uložena
Andílek
Anonym
« Odpověď #16 v: 05. Září 2006, 21:26 »

Ahoj, mám tohohle mazlika taky a ze začátku jsem řešila ten samý problém, pořád jsem nevědomky fotila. Vyřešila jsem to tím, že jsem si nastavila místo foťáku nátáčení videa. I když se nechtěně v kabelce zmáčkne postraní tlačitko je dost malá pravděpodobnost, že by se video pustilo. Bohužel jej teď nesu do servisu, po půlroce přestaly z ničeho nic fungovat oba displeje, prostě ten mobil po otevření svítí, kde nic tu nic. Žádná fotka, žádné ikony nic..Tak uvidim, co my poví..Tak pa a užívejte tento stroječek... Roll Eyes
uložena
bmiro
Anonym
« Odpověď #17 v: 03. Říjen 2006, 23:30 »

jojo. musíte se naučit jinak ho držet. - mobil Grin
taky mezere při psaní se zadává uplně pitomým tlačítkem. kdybych byl levák a psal sms jenom levou tak žádný problém- je to mobil pro leváky!!!
muže mi někdo říct jak dlouho pruměrně má vydrže baterka u Z520I ? v popisu telefonu je 540 hodin. pokud nejsem ouplně blbej tak je to 22 dnů !!! E?
uložena
pmasarik
Anonym
« Odpověď #18 v: 09. Říjen 2008, 12:29 »

Ja som to vyriešil tým že som nahral do mobilu UPDATE na vypnutie toho tlačítka. Funguje už len ak je zapnutý fotoaparát cez menu, inak je nefunkčné.
Hľadajte toto: z520_r3j017_disable_camera_button.rar
A urobíte to cez soft GFlash.
uložena
Fórum SEMania.cz
   

 uložena
Strana: 1 2 [Vše]
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Ostatní telefony  |  Telefony řady Z (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Sony Ericsson Z520i a tlačítko fotoaparátu
Skočit do:  


© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.406 sekund, 17 dotazů.