SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
06. Říjen 2022, 08:27

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142431 příspěvků v 9976 tématech od 23751 uživatelů
Nejnovější uživatel: Rohit112k
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Ostatní telefony  |  K550i, K770i, K790i, K800i, K810i, T650i, S500i, Z520, Z610, Z710, Z750  |  Firmware (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Kde teď sehnat FW pro K790i
Strana: [1] 2  Vše
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Kde teď sehnat FW pro K790i  (Zobrazeno 10757 x)
pavelnem
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Příspěvků: 13


Zobrazit profil
« v: 20. Červen 2012, 03:06 »

Zdravim, potřeboval bych přehrát FW u K790i. Telefon nedávno vyhazoval nějaký hlášky ve smyslu: závažná chyba, telefon nepoužívejte a kontaktujte zákaznické centrum (už neexistujícího) Sony Ericcsonu... Ty hlášky se tam už přestali oběvovat, ale telefon mi nějak nechce detekovat sluchátka. Proto chci zkusit přehrát FW.
Ale přecejenom jak už je to starý typ, tak nějak nikde nemůžu najít správnou.
Nemám s tím žádné předchozí zkušenosti, ale asi bych měl shánět stejnou verzi, jako mám dosud, přecejenom jde o opravu a ne o aktualizaci. Jinak telefon byl kdysi blokovaný na T-Mobile CZ, ale já ho kupoval jako neblokovaný.
Děkuji za každý nápad, který by pomohl vyřešit můj problém. Popř, mohl byste někdo někam správnou verzi FW uploadnout?

Přikládám stávající výpis z XS++
03:47:33| Baseband ID: 9900
03:47:33| Protocol Version: 3.1
03:47:33| Phone name detected!
03:47:33|
03:47:33| Profiling SEMC phone...
03:47:33| Platform: DB2020
03:47:33| OTP CID: 51
03:47:33| EROM CID: 53
03:47:33| EROM Color: Red
03:47:33| IMEI: 35220701xxxxxx
03:47:33| Phone ID: K790
03:47:33| Region: T_MOB_INT_A
03:47:33| CDA: CDA102535/35   R7A
03:47:33| Firmware Version: R8BF003
03:47:33| EROM: R3A022
03:47:33| Ready for operation!

PS.: Na netu jsem našel akorát soubor K790_R8BF003_MAIN_GENERIC_EV_RED53.mbn, nevíte kčemu slouží?
« Poslední úprava: 20. Červen 2012, 13:04 od pavelnem » uložena
M.Čermák
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: Shiho Black+IM502+8GB & Shakira White+8GB
Příspěvků: 1350


Zobrazit profil WWW
« Odpověď #1 v: 20. Červen 2012, 17:25 »

flashnes to pres FAR manager,firmware ti nekam upnu az ho stahnu
edit. : návod třeba tady- http://www.se-tuning.cz/viewtopic.php?t=11431
flashneš main(mbn),pak fs (fbn) a pak do filesystému strčíš to co je přibaleno ve složce (soubory dej do tpa/preset/custom ...)
to co tam nahraješ je tady http://www.mediafire.com/?fmko1w40pvpk417
« Poslední úprava: 20. Červen 2012, 17:43 od M.Čermák » uložena



Důležité články
Zkuste ELFy! elfpacky jsou pořád aktualizovány - C905
pavelnem
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Příspěvků: 13


Zobrazit profil
« Odpověď #2 v: 21. Červen 2012, 00:42 »

Postup přeflashování proběhl úspěšně, ale problém s detekcí sluchátek to bohužel nijak nevyřešilo. Chtěl jsem to vyzkoušet, protož jsem někde četl, že to někomu pomohlo.... Teď už aspoň vím, že je problém jinde. I tak děkuji.
Jinak ještě mám doma jednu K800i, měla by být funkční ale je blokovaná na anglický Vodafone 
Možná bych jí mohl zkusit odblokovat, ale u ní je zase problém v tom že jakmile jí připojím k PC, tak se okamžitě startuje a to do režimu přenosu souborů a je jedno jestli držím "C" nebo ne, takže žádné zásahy do flash paměti dělat nemůžu. Nešlo by nějak i toto vyřešit? Děkuji.
« Poslední úprava: 21. Červen 2012, 12:59 od pavelnem » uložena
roxetak
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: Xperia mini pro, Samsung Galaxy SII, Samsung Galaxy [email protected], HTC Touch HD,
Příspěvků: 2086


Zobrazit profil WWW
« Odpověď #3 v: 21. Červen 2012, 16:26 »

Co sa tyka sluchatka, skus na telefone ocistit kontakty fastportu :-) O ake handsfree sa jedna?
uložena

Plny suflik telefonov SE.
Hlavne smarty P1i, M600i, U1i, W960i, p800i, HTC Diamond
M.Čermák
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: Shiho Black+IM502+8GB & Shakira White+8GB
Příspěvků: 1350


Zobrazit profil WWW
« Odpověď #4 v: 21. Červen 2012, 16:40 »

jestli pouzivas sluchatka s fastportem,tak urcite ocisti i konektor telefonu i sluchatek.
btw K800 doma neodblokujes,flashovat by jit mela ale blokaci to stejne neodstrani.
uložena



Důležité články
Zkuste ELFy! elfpacky jsou pořád aktualizovány - C905
pavelnem
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Příspěvků: 13


Zobrazit profil
« Odpověď #5 v: 21. Červen 2012, 17:35 »

Co sa tyka sluchatka, skus na telefone ocistit kontakty fastportu :-) O ake handsfree sa jedna?
No jde spíše o redukci z Fastportu na jack 3.5 mm. S největší pravděpodobností je problém v ní. Z toho K800i jsem zkoušel přendat fastport a výsledek stejný. Proto jsem chtěl zkusit rozchodit tu K800, abych definitivně vyloučil chybu mobilu.
jestli pouzivas sluchatka s fastportem,tak urcite ocisti i konektor telefonu i sluchatek.
btw K800 doma neodblokujes,flashovat by jit mela ale blokaci to stejne neodstrani.
Myslel jsem, že odblokace se to dělá přes patch vygenerovanej Remove SIM-Lock patch generator.
Pak spíš, jak ho tam dostat... jak se mi mobil startuje a pustí v režimu přenosu souborů. Místo C teď mačkám 5+2.
Akorát ta CID53 je zřejmě problém.
V SEtool: "can't build loader chain"
V JDF: "can't find device info in xml"
Obojí jsou (jak jsem koukal na netu) částé hlášky.

uložena
M.Čermák
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: Shiho Black+IM502+8GB & Shakira White+8GB
Příspěvků: 1350


Zobrazit profil WWW
« Odpověď #6 v: 21. Červen 2012, 17:50 »

jo patchem odblokovat jde,ale to není permanentni odblok,protoze po flashnuti je zase zamknutej..patch nahrajes far managerem,cid 53 neni problem.muzu ti s tim pomoct ale ne driv nez za tejden.o vikendu bych mel mit cas,nebo ten dalsi tejden..
uložena



Důležité články
Zkuste ELFy! elfpacky jsou pořád aktualizovány - C905
pavelnem
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Příspěvků: 13


Zobrazit profil
« Odpověď #7 v: 21. Červen 2012, 18:31 »

Ta K800i byla kdysi blokovaná na anglický Vodafone, ale já jí kupoval odblokovanou (zřejmě právě jen dočasně). Bohužel jsem kdysi poškodil displej, což v servisu nějak nepoznali a poslali ho zpátky stím že je zoxidovanej, ale podle všeho přehráli FW,čímž obnovili SIMlock.
Já si na aukru pořídil K790i, kterou jsem do teď 3 roky bez problému používal, s tím že se mi tu válela i ta K800i...

Jinak co se týče FAR+ JDF, tak tam to u toho blokovaného K800i hodí tu hlášku "can't find device info in xml" hned během hledání telefonu. Když jsem pomocí něj včera přehrával FW na tu K790i, tak to hledání proběhlo v pohodě a dostal jsem se normálně do flash paměti.
uložena
M.Čermák
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: Shiho Black+IM502+8GB & Shakira White+8GB
Příspěvků: 1350


Zobrazit profil WWW
« Odpověď #8 v: 21. Červen 2012, 18:54 »

pripojit by mela jit,mozna nemas spravnej FAR nebo nemas dobry ovladace,to ale musi jit vyresit..
uložena



Důležité články
Zkuste ELFy! elfpacky jsou pořád aktualizovány - C905
pavelnem
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Příspěvků: 13


Zobrazit profil
« Odpověď #9 v: 23. Červen 2012, 03:27 »

Tak jsem studoval postup na nahrání toho patche a zjistil jsem, že potřebuju spustit telfon abych mohl spustit ten executor.jar, to bohužel nemohu (nemám správnou SIM), takže si asi neškrtnu. Je to tak?
uložena
M.Čermák
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: Shiho Black+IM502+8GB & Shakira White+8GB
Příspěvků: 1350


Zobrazit profil WWW
« Odpověď #10 v: 23. Červen 2012, 11:11 »

spravne.ale nejde v rezimu letadlo?staci jenom spustit aplikaci,nemusis se prihlasit k siti
uložena



Důležité články
Zkuste ELFy! elfpacky jsou pořád aktualizovány - C905
pavelnem
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Příspěvků: 13


Zobrazit profil
« Odpověď #11 v: 23. Červen 2012, 12:27 »

Bohužel nejde, i tam to vyžaduje SIM kartu. Když tam žádnou nedám, tak řekne ať tam nějakou dám  Cheesy a když tam dám mojí od T-mobile, tak řekne ať tam dám "správnou"... Ale jinak jsem myslel, že režim letadlo vždycky vyžaduje SIM kartu, aspoň na K790i/K800i.
uložena
M.Čermák
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: Shiho Black+IM502+8GB & Shakira White+8GB
Příspěvků: 1350


Zobrazit profil WWW
« Odpověď #12 v: 23. Červen 2012, 14:11 »

tak SIM asi vyzaduje,jenoom jsem zvyklej na spousteni bez SIM za pomoci patche Smajlík
nejakou ceskou vodafone to nebere?
uložena



Důležité články
Zkuste ELFy! elfpacky jsou pořád aktualizovány - C905
pavelnem
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Příspěvků: 13


Zobrazit profil
« Odpověď #13 v: 23. Červen 2012, 14:44 »

Bohužel ani to nefunguje. Noberu to tak, že je asi na čase to vzdát. Díky za pomoc. Ještě možná zkusim XS++ 4.1, spodporou CID53, která jede pod Linuxem...
uložena
M.Čermák
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: Shiho Black+IM502+8GB & Shakira White+8GB
Příspěvků: 1350


Zobrazit profil WWW
« Odpověď #14 v: 24. Červen 2012, 02:44 »

nebo si do K790 flashni firmware z K800,dej do nej patch na simlock,pak si v bflash pretahni firmware na druhou stranu (z telefonu) a mel bys mit main kterej pak flashnes do K800.taky musi mit oboje stejny CID.s XS nic nevyresis at je jakykoliv
uložena



Důležité články
Zkuste ELFy! elfpacky jsou pořád aktualizovány - C905
Fórum SEMania.cz
   

 uložena
Strana: [1] 2  Vše
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Ostatní telefony  |  K550i, K770i, K790i, K800i, K810i, T650i, S500i, Z520, Z610, Z710, Z750  |  Firmware (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Kde teď sehnat FW pro K790i
Skočit do:  


© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.041 sekund, 19 dotazů.