SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
27. Leden 2020, 11:34

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142430 příspěvků v 9975 tématech od 23752 uživatelů
Nejnovější uživatel: Rohit112k
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Root a úpravy s ním spojené (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Pinch zoom pre Xperiu X8/X10 Mini
Strana: 1 2 3 [Vše]
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Pinch zoom pre Xperiu X8/X10 Mini  (Zobrazeno 14229 x)
dbts25
Uživatel
***
Telefon: Sony Ericsson Xperia X8
Příspěvků: 29



Zobrazit profil
« v: 23. Březen 2011, 22:01 »

Dnes sa objavil na xda fore modul, ktory umoznuje pinch zoom.
Funkcie: zoom-in, zoom-out, otacanie

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1004740

Instalacia:
1. stiahnuty modul vlozit do /system/lib/modules
2. do hw_config.sh (/system/etc/hw_config.sh) pridat na zaciatok riadok: insmod /system/lib/modules/x8gesture.ko
3. nastavit permissions pomocou terminalu alebo adb: chmod 644 /system/lib/modules/x8gesture.ko
    alebo v Root Exploreri nastavit permissions na tento tvar:
    * *
    *
    *

4. restartovat telefon

Test:
V terminali napisat tento prikaz: dmesg | grep x8gesture
Ak terminal nieco vypise tak modul funguje
« Poslední úprava: 01. Květen 2011, 12:39 od dbts25 » uložena

Sony Ericsson Xperia X8
v6ak
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: SK17i, G502, K320i
Příspěvků: 2212



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #1 v: 25. Březen 2011, 21:56 »

Abych to upřesnil, dotyková vrstva pochopí dva prsty jako jeden a ovladač z toho udělá zpátky dva. Na některé operace je to dobré, na notebooku ostatně tak taky mám multitouch. Tam to chtělo počáteční zvyk.
uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto fórum
zaji06
Uživatel
***
Telefon: Live Walkman 2.3.4 ROOT
Příspěvků: 430



Zobrazit profil
« Odpověď #2 v: 26. Březen 2011, 23:32 »

ide aj na mini pro??? a ako to vlastne funguje???
uložena
dbts25
Uživatel
***
Telefon: Sony Ericsson Xperia X8
Příspěvků: 29



Zobrazit profil
« Odpověď #3 v: 27. Březen 2011, 01:01 »

Na Mini Pro to nefunguje.  Pise sa tam len o mini.  Funguje to tak, ze sa prstami dotknes displeja blizko seba,  jeden prst zdvihnes a druhym pohybom po displeji zoomujes

Sent from my X8 using Tapatalk
uložena

Sony Ericsson Xperia X8
zaji06
Uživatel
***
Telefon: Live Walkman 2.3.4 ROOT
Příspěvků: 430



Zobrazit profil
« Odpověď #4 v: 28. Březen 2011, 13:00 »

ale ved mini je to iste jak mini pro len ma klavesnicu
uložena
v6ak
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: SK17i, G502, K320i
Příspěvků: 2212



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #5 v: 28. Březen 2011, 13:52 »

Není. Například dotyková vrstva mini pro prý umožňuje pravý multitouch, zatímco u mini ne. Neptej se mě proč Cheesy

Je tedy celkem možné, že oba telefony na to mají odlišné API, což činí tento modul nekompatibilním s X10 mini pro, ačkoli to může vypadat paradoxně.
uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto fórum
zaji06
Uživatel
***
Telefon: Live Walkman 2.3.4 ROOT
Příspěvků: 430



Zobrazit profil
« Odpověď #6 v: 28. Březen 2011, 16:56 »

tak hadam bude aj pre mini pro
uložena
dbts25
Uživatel
***
Telefon: Sony Ericsson Xperia X8
Příspěvků: 29



Zobrazit profil
« Odpověď #7 v: 12. Duben 2011, 20:29 »

Na xda sa objavilo zaujimave preview video s chystanou v004 tohto modulu http://www.youtube.com/watch?v=EFgORppuDeA&feature=youtube_gdata_player
uložena

Sony Ericsson Xperia X8
zaji06
Uživatel
***
Telefon: Live Walkman 2.3.4 ROOT
Příspěvků: 430



Zobrazit profil
« Odpověď #8 v: 12. Duben 2011, 20:49 »

to chcem naa mini pro ...Shocked
uložena
dbts25
Uživatel
***
Telefon: Sony Ericsson Xperia X8
Příspěvků: 29



Zobrazit profil
« Odpověď #9 v: 13. Duben 2011, 19:18 »

Dnes vysla nova verzia ktora funguje uz aj s dvoma prstami
uložena

Sony Ericsson Xperia X8
lkankula
Uživatel
***
Příspěvků: 18


Zobrazit profil
« Odpověď #10 v: 14. Duben 2011, 08:21 »

Dnes vysla nova verzia ktora funguje uz aj s dvoma prstami
Nechapem, ale ide mi to jedine v tej aplikacii na testovanie: "MultiTouch Visualizer 2". V Opere Mobile ani v Mapach ani nikde inde mi to nechce fungovat.... Testoval to niekto na na X10 mini?
uložena
korenisko
Anonym
« Odpověď #11 v: 14. Duben 2011, 19:51 »

Mne to funguje tiež iba v multitouch vizualizer a Xscope6.
Nefunguje ani v mapách, ani v štok prehliadači. Neviem, no
uložena
HUdasp
Uživatel
***
Telefon: SE SK17i, SE G502
Příspěvků: 1865



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #12 v: 14. Duben 2011, 19:55 »

Berete v potaz, že ty defaultní aplikace nejsou dělané na multitouch a musí se případně nahradit upravenými? Tak jak to bylo u X10 zpočátku? Co takový Angry Birds, tam Vám taky nejede?
uložena
dbts25
Uživatel
***
Telefon: Sony Ericsson Xperia X8
Příspěvků: 29



Zobrazit profil
« Odpověď #13 v: 30. Duben 2011, 20:43 »

Dnes vysla dalsia verzia, ktora sa uz viac priblizila k normalnemu pinch zoomu. Mne to funguje vo vsetkych aplikaciach
uložena

Sony Ericsson Xperia X8
r_man
Uživatel
***
Telefon: xperia x8
Příspěvků: 18


Zobrazit profil
« Odpověď #14 v: 01. Květen 2011, 20:10 »

Zkoušel jsem 005 a funguje docela dobře, chce to trocha cviku, ale ináč super.
uložena
rekviem
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: Xperia x8 - SE kernel / GingerDXv19 2.3.7 @ setCPU 748MHz
Příspěvků: 28



Zobrazit profil
« Odpověď #15 v: 19. Listopad 2011, 19:51 »

zkouším verzi 007 a zatím funguje všude
uložena

ex Sony CMD-J5 > ex SE K700i > SE [email protected] W810i > SE C510 > SonyEricsson Xperia x8 - SE kernel / GingerDXv19 2.3.7 @ setCPU 748MHz
derope
Uživatel
***
Příspěvků: 11


Zobrazit profil
« Odpověď #16 v: 22. Duben 2012, 17:20 »

Dnes sa objavil na xda fore modul, ktory umoznuje pinch zoom.
Funkcie: zoom-in, zoom-out, otacanie

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1004740

Instalacia:
1. stiahnuty modul vlozit do /system/lib/modules
2. do hw_config.sh (/system/etc/hw_config.sh) pridat na zaciatok riadok: insmod /system/lib/modules/x8gesture.ko
3. nastavit permissions pomocou terminalu alebo adb: chmod 644 /system/lib/modules/x8gesture.ko
    alebo v Root Exploreri nastavit permissions na tento tvar:
    * *
    *
    *

4. restartovat telefon

Test:
V terminali napisat tento prikaz: dmesg | grep x8gesture
Ak terminal nieco vypise tak modul funguje
ahoj tak stymto mam nesi problme dam si ten subor do mobilu na sd ale ked ho chcem v mobile skopirovat do system/lib/modules tak nejde pise ze system je iba na citanie.
CO mam stym urobyt?
uložena
v6ak
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: SK17i, G502, K320i
Příspěvků: 2212



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #17 v: 23. Duben 2012, 08:08 »

Musíš ten /system připojit i pro zápis. To umí
a) někteří správci souborů,
b) příkaz busybox mount -o remount,rw /system
c) aplikace http://market.android.com/details?id=com.stericson.remount
uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto fórum
derope
Uživatel
***
Příspěvků: 11


Zobrazit profil
« Odpověď #18 v: 23. Duben 2012, 12:32 »

Ano uš som nato prišiel spravil som to cez program Root Manager (nie som si istý ci sa tak volal).
A ešte k tomu bodu 2. do hw_config.sh (/system/etc/hw_config.sh) pridat na zaciatok riadok: insmod /system/lib/modules/x8gesture.ko
ten príkaz pridat na zaciatok celkom hore alebo celkom dole?
« Poslední úprava: 23. Duben 2012, 12:35 od derope » uložena
v6ak
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: SK17i, G502, K320i
Příspěvků: 2212



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #19 v: 23. Duben 2012, 14:21 »

Já bych to přidal asi úplně nakonec. Na tom IMHO až tak nesejde.
uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto fórum
derope
Uživatel
***
Příspěvků: 11


Zobrazit profil
« Odpověď #20 v: 23. Duben 2012, 15:18 »

Tak a mame tu problme dal som to na zaciatok neslo napisalo: Unable to chmod /system/lib/modules/x8gesture.ko: Operation is permited.
a ked som to dal naspodok tak to iste: Unable to chmod /system/lib/modules/x8gesture.ko: Operation is permited.
Co mam stym urobyt?
uložena
v6ak
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: SK17i, G502, K320i
Příspěvků: 2212



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #21 v: 23. Duben 2012, 15:33 »

Kdy to napsalo? Máš správné práva? Máš /system namountovaný na rw? (BTW: Ta hláška asi není přesně...)
uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto fórum
derope
Uživatel
***
Příspěvků: 11


Zobrazit profil
« Odpověď #22 v: 23. Duben 2012, 15:38 »

Mam:
Xperia X10 Mini
ROOT (SuperOneClick)
CWM Recovery 3.2.0.0 r3
Ta hlaska je spravne
+ teraz som dal reboot a napisal zase to iste ale terza vyskocilo zase ze Unable to chmod /system/lib/modules/x8gesture.ko: Read-only file system.
+Máš /system namountovaný na rw? (ako si to myslel namountovany na rw) pokila je rw-recovery tak mam.
« Poslední úprava: 23. Duben 2012, 15:43 od derope » uložena
v6ak
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: SK17i, G502, K320i
Příspěvků: 2212



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #23 v: 23. Duben 2012, 16:06 »

Tak ještě jednou:
* Kdy se ta chyba vypíše?
* Nastavil jsi správně oprávnění pro x8gesture.ko?
uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto fórum
derope
Uživatel
***
Příspěvků: 11


Zobrazit profil
« Odpověď #24 v: 23. Duben 2012, 16:22 »

Tkaze ta chyba mi vyskoci ked dam ten pikas chmod 644 /system/lib/modules/x8gesture.ko
(Unable to chmod /system/lib/modules/x8gesture.ko: Read-only file system.)
Kde nastavym tie opravnenia? Shocked
uložena
derope
Uživatel
***
Příspěvků: 11


Zobrazit profil
« Odpověď #25 v: 23. Duben 2012, 16:33 »

Nastavil som prava na ten subor x8gesture vsetky som dal a aj na ten subor hw_config.sh a ked som dal zase ten prikaz tak mi vyskocilo funks:permissions denied
uložena
v6ak
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: SK17i, G502, K320i
Příspěvků: 2212



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #26 v: 23. Duben 2012, 17:00 »

Menáš /system namountovaný na rw (read+write), ale na ro (read only). Použij prvně příkaz:
Kód:
busybox mount -o remount,rw /system
uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto fórum
derope
Uživatel
***
Příspěvků: 11


Zobrazit profil
« Odpověď #27 v: 23. Duben 2012, 17:35 »

Dal osm to co si mi napisal do Terminal Emulator a zase permissions denied Cry
uložena
v6ak
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: SK17i, G502, K320i
Příspěvků: 2212



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #28 v: 23. Duben 2012, 17:39 »

Aha, ten návod je opravdu stručný. Tak ještě před tím příkazem použij příkaz su pro získání rootovských práv.
uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto fórum
derope
Uživatel
***
Příspěvků: 11


Zobrazit profil
« Odpověď #29 v: 23. Duben 2012, 17:54 »

Tak neviem ci sa mi to podarilo ale ako som zadal ten prikas su --> busybox......... --->chmod 644 /system/lib/modules/x8gesture.ko tak som dal enter a nic ziadna chyba nic ziadne permissions deied takze asi to pojde
Ako by som to mohol overit?
uložena
v6ak
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: SK17i, G502, K320i
Příspěvků: 2212



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #30 v: 23. Duben 2012, 18:09 »

Když chmod projde, tak nic nevypíše.

Ověřit - prostě vyzkoušet. Zmíněný příkaz stačí napsat do terminálu pro jednorázové vyzkoušení nebo umístit do hw_config.sh pro trvalou změnu:
Kód:
insmod /system/lib/modules/x8gesture.ko

Některým apps (Např. Opera Mini) stačí mít jen podporu v systému (tedy stačí ten insmod), některé (Opera Mobile, webový prohlížeč z Androidu) potřebují ještě přidat jeden XML soubor, který sděluje, že telefon multitouch opravdu umí.
uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto fórum
derope
Uživatel
***
Příspěvků: 11


Zobrazit profil
« Odpověď #31 v: 23. Duben 2012, 18:20 »

A skade by som vedel zohnať /poprípade ak by si ho vedel zohnať (ten XML subor) ty tak by sa mi to velmy hodilo.
« Poslední úprava: 23. Duben 2012, 18:37 od derope » uložena
v6ak
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: SK17i, G502, K320i
Příspěvků: 2212



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #32 v: 23. Duben 2012, 18:58 »

Na otestování, jestli to jede, to IMHO nepotřebuješ.

Jinak zmíněný XML soubor patří do /system/etc/permissions/android.hardware.touchscreen.multitouch.distinct.xml a najdeš ho na https://gist.github.com/dc371d6f4ffacc248696 (snad bude kompatibilní).
uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto fórum
derope
Uživatel
***
Příspěvků: 11


Zobrazit profil
« Odpověď #33 v: 23. Duben 2012, 19:11 »

Na otestování, jestli to jede, to IMHO nepotřebuješ.

Jinak zmíněný XML soubor patří do /system/etc/permissions/android.hardware.touchscreen.multitouch.distinct.xml a najdeš ho na https://gist.github.com/dc371d6f4ffacc248696 (snad bude kompatibilní).

Toto je etn subor gistfile1.xml ten nemozem dat do android.hardware.touchscreen.multitouch.distinct.xml
uložena
v6ak
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: SK17i, G502, K320i
Příspěvků: 2212



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #34 v: 23. Duben 2012, 19:20 »

Ten soubor se má jmenovat android.hardware.touchscreen.multitouch.distinct.xml a být v /system/etc/permissions/.
uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto fórum
derope
Uživatel
***
Příspěvků: 11


Zobrazit profil
« Odpověď #35 v: 23. Duben 2012, 19:30 »

Aha dakujem idem to tam dat a to overenie DT (dual-touch) pomocou Opera mini mi funguje takze dakujem ti za pomoc.
uložena
Fórum SEMania.cz
   

 uložena
Strana: 1 2 3 [Vše]
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Google Android  |  Root a úpravy s ním spojené (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Pinch zoom pre Xperiu X8/X10 Mini
Skočit do:  


© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.319 sekund, 17 dotazů.