Zdarec u¾ je to nìjaký èásek, co w995 lze nastálo opatchovat a já se s vámi chci podìlit o èeský návod. Zkou¹el jsem nìkolik anglických, ale èastokrát jsem byl pøekvapen nìjakými drobnostmi tak¾e k tomu pøipí¹u i nìkteré své poznatky.
Prográmky:A2Uploader - nejnovìj¹í verze 22-09-2009
Omnius - zde je nutná bezplatná registrace; pøi pou¾ití prográmku je
nutné se logovat pøes Nastavení a ne pøes integrovaný Web Browser
FARmanager - osvìdèila se mi nejnovìj¹í verze 2.0.1420 x86 se star¹í to nemám vyzkou¹ené
Den_Po's FAR CXC Plugin - plugin do Far managera, .dll se umístí pøímo do slo¾ky Plugins v koøenovém adresáøi Farmanageru a ne do dal¹ích podslo¾ek; plugin zpøísupní ètení a zápis do phone_app.cxc souboru
QuickVKP - není nutný pouze usnadòuje vytváøení patchù
PØÍPRAVA PRO ÈERVENÝ CERTIFIKÁT K PATCHOVÁNÍ - zmìna
èerveného certifikátu na
hnìdý (
na èerveném certifikátu nejde permanentní patchování, lze jen spou¹tìt nìkteré patche pomocí aplikace v mobilu - jjpatcher); tato zmìna vám nezmìní u¾ivatelská data telefonu ani nepøema¾e firmware (
pouze odstraní ochranu nìkterých souborù, tak ¾e bude do nich zapisovat), telefon se bude identifikovat jako DEVELOPER v A2Uploaderu; telefon je po patchování opìt mo¾né pøevézt zpìt na èervený a patche budou i nadále fungovat.
1) Zapnete Omnius a pøihlásíte se svým u¾ivatelským jménem v Nastavení -> Nastavení serveru; poté vyberte vlevo nahoøe v okénku svùj typ telefonu
2) Kliknìte na Pokroèilé a tam zvolte
Replace FW security certificate a dále pak Hnìdý(vývojáøský)
3) Vypnìte mobil, vyndejte baterku, opìt jí zandejte a pøipojte telefon se stisknutým "c"
4) Pokraèujte dále podle instrukcí telefonu a voilá máte W995 CID53
BROWNPERMANENTNÍ PATCHOVÁNÍ W995 S HNÌDÝM CERTIFIKÁTEM - jen malá poznámeèka:
s hnìdým w995 jde funkce Read v A2Uploaderu - u¾ není tøeba pou¾ívat metodu souboru customize_upgrade.xml
5) Zapnìte A2Uploader, kliknìte na
Filesystem Tool a pøipojte telefon (
vypnutý pøístroj po vyndané baterii, doporuèuji mít více jak 50% baterky, dr¾te "c" pøi pøipojování) a kochejte se jak je identifikovám s hnìdým certifikátem
6) Otevøete slo¾ku Boot a pravým kliknìte na
phone_app.cxc a dejte funkci Read (
nejdøíve jsem byl pøekvapen, jak pomalu se soubor ète, ale v¹e se vysvìtlilo tím, ¾e soubor má nìco pøes 30 Mb); soubor se vám ulo¾il ve slo¾ce
ph_out v koøenovém adresáøi A2Uploaderu
7) Ukonèete A2uploader (
kliknutím na SHUTDOWN FS MANAGER a poté ukonèením programu). V tomto bodì doporuèuji zazálohovat originální soubor
phone_app.cxc(!)
Je èas na FARmanager! Otevøete ho a v levém sloupci nalistujte slo¾ku
ph_out v adresáøi A2Uploaderu a otevøete soubor
phone_app.cxc podobnì jako by to byla jen dal¹í slo¾ka.
9) V pravém sloupci nalistujte va¹í slo¾ku s .vkp patchi (
dole jsem napsal návod jak si takový soubor vytvoøit) a tyto patche pak jednodu¹e pøetahujte ze slo¾ky do
phone_app.cxc a potvrïte kopírování.
10) Patche mù¾ete smazat, které jste nahráli a rozmysleli jste si to (
dá se udìlat kdykoliv po ulo¾ení souboru). Patchování ulo¾íte poklikáním v levém sloupci na ".." nad seznamem aplikovaných patchù, tím se ulo¾í patche a nalistuje se slo¾ka
ph_out. Kdy¾
phone_app.cxc opìt ve FARmanageru otevøete, mìli by jste vidìt patche, které jste tam dali.
11) Otevøete A2Uploader, pøipojte (
ji¾ klasicky: vypnutý telefon po vyndané baterii, dr¾íte stisknuté "c") a nahrajte vámi upravený phone_app.cxc do telefonu do slo¾ky Boot.
12) Zapnìte svùj novì opatchovaný telefon w995!
JAK ZÍSKAT PATCH PRO VÁ© TELEFON VE FORMÁTU .VKP?1) Najdeme stránku s patchi pro
vá¹ firmware, patche pro jiný firmware nemusí fungovat ba dokonce mohou zpùsobovat restart pøístroje. Mùj firmware je R1GA026, který je pro patchování nejroz¹íøenìj¹í a patche pro tento firmware jsou
TADY a
TADY - na té druhé stránce je nutná registrace, ale je tam více patchù a tak se to podle mne vyplatí.
2) Zkopírujte vámi po¾adovaný soubor do poznámkového bloku a soubor ulo¾te s koncovkou .vkp. Nebo pou¾ijte prográmek QuickVKP (
odkaz je nahoøe), který je to pravé pro lenochy jako jsem já
(
tlaèítka na pravém boku nahoøe vás pøi kopírování z internetu nemusí nijak zajímat, prostì vyberte slo¾ku kam ukládat a jen zadávajte názvy pro jednotlivé patche).
3) Na výbìr je mnoho patchù a nìkteré vy¾adují jiný patch pøípadnì elf, v patchi je to naznaèeno ;(!) tímto znakem (pokud je tam napsáno HeapShift a nìjaké èíslo tak se nedìste, je to prostì jen nutnost mít tento patch. Nìkteré mají ;(i) pro info - vìt¹inou informace o patchi, se kterým to nejde moc dohromady a znaky jako ;(c) ;(p) jsou jen jména autora a 'copyrighty' které se va¹eho mobilu nijak nedotknou.
4) Nìkteré patche vy¾adují editaci .lng souborù, menu.ml souboru ... tato zmìna se musí udìlat zároveò s patchováním, jinak si mù¾ete uhnat nefunèní menu v telefonu. V¾dy je to u takového patche uvedeno. Jiné patche pøímo vy¾adují va¹í editaci, kdy jsou v HEX kódu otazníky místo èísel a písmen tak musíte otazníky pøepsat, dole bývá uvedeno co máte na výbìr,pokud funkci nechete prostì pøed øádek dejte znak ";".
Tak to je asi v¹echno. Hodnì ¹tìstí pøi patchování! Kdy¾ budete mít dotazy tak se vám je budu sna¾it co nejlépe odpovìdìt.
aby návod zùstal srozumitelný a jasný, mù¾ete o nìm diskutovat tady http://forum.semania.cz/index.php?topic=26581.0