SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
26. Červen 2022, 18:20

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142431 příspěvků v 9976 tématech od 23752 uživatelů
Nejnovější uživatel: Rohit112k
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Windows Mobile  |  Obecné (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: TWEAKOVANI X2
Strana: [1] 2 3  Vše
Poslat téma Tisk
Autor Téma: TWEAKOVANI X2  (Zobrazeno 14631 x)
Kolda.o
Uživatel
***
Telefon: Xperia ARC a par dalsich SE
Příspěvků: 580



Zobrazit profil
« v: 14. Duben 2010, 16:27 »

Zakladam tohle tema pro majitele X2 a prosim o dodrzovani pravidla o drzeni se tematu.
uložena

SE P900 -> SE P910 -> SE M600 -> SE P990 -> SE P1i -> XDA Orbit WM6 -> HTC Kaiser -> HTC Diamond -> SE X2 / HTC HD2 -> SE X2 / SE X10 white -> SGS / SE X10 white -> X12
Kolda.o
Uživatel
***
Telefon: Xperia ARC a par dalsich SE
Příspěvků: 580



Zobrazit profil
« Odpověď #1 v: 14. Duben 2010, 16:29 »

potwekoval jsem a trochu jsem to i tady popsal. Pred chvilkou jsem ale nasel na XDA nasledujici prispevek a muzu rict ze jsem udelal skoro vse uvedene, nektere veci navic. Pokusim se rozepsat moje pokusy. Prozatim ale prikladam alespon prispevek z XDA.

This solution works BEST if you delete the tilewave panel AND use the standard WM today screen:

1) Uninstall Growing Panel, Pixel City (Day & Night) | (Start -> Settings -> System -> Remove Programs)
2) Uninstall all SPB shell and software. (Start -> Settings -> System -> Remove Programs)
2) Delete tilewave panel in (File Explorer -> Program Files -> Panels)
3) Delete the other panels of your choice, I deleted everything except google panel (In case today panel for some reason crashes, I still got google panel to work with) | (File Explorer -> Program Files -> Panels)
4) SKtools (Search SKtools on XDA forums search function) -> Tweak -> Optimise -> Tick Font cache size and TCP window size -> Action -> Performance -> Optimise -> Soft reset
5) Advanced configuration tool (Search in XDA forums for the program / google it) -> Performances ->

ENABLED
File system cache: 8MB
File system cache size: 16384 sectors
Glyph cache: 32kb

6) SKtools -> Category -> Clean up -> Go to EACH and EVERY option to delete bad registries, temp cache folders, bad uninstall info, etc. MAKE SURE clean up EACH option in clean-up. INCLUDING registry optimiser, do it!

7) To resolve the messaging lag: Search "SMS lag fix" in XDA forums to get rid of lag.

Cool DONE! Soft-reset one last time, and FEEL the difference =)

SKTools - Benchmark Results

Integer 263.6438
RAM: 581
Draw Bitmaps: 713
Main Storage Write: 2045kb
Main Storage Read: 6811.53kb

This solution covers, as far as I know, the general basic operations and responsiveness of the entire windows mobile system for the X2 and/or other WM devices. I don't suffer any MR1 upgrade issues with this solution other than the "Storage card disappearing" issue, which everyone is having a problem with as well.

Credits go to XDA-developers and their respective authors for the posts, you know who you are. All I've done is complile the information and made a solution for the X2 users out there.
uložena

SE P900 -> SE P910 -> SE M600 -> SE P990 -> SE P1i -> XDA Orbit WM6 -> HTC Kaiser -> HTC Diamond -> SE X2 / HTC HD2 -> SE X2 / SE X10 white -> SGS / SE X10 white -> X12
marcelino
Uživatel
***
Telefon: T610, P800, P910i, ASUS636N WM
Příspěvků: 116



Zobrazit profil
« Odpověď #2 v: 14. Duben 2010, 21:57 »

hmm...sa mi to zda trochu zlozite a ako zaciatocnik sa toho trochu bojim a obavam sa ze aj tomu trochu nerozumiem, nemyslim ENg ale postup, ci ho dobre chapem a dokazal by som ho previest sam
Inak ale ocenujem zalozenie temy Mrknutí, poctivo sledujem diskusie o problemoch X2 a nebyt tych narekov vsetkych uzivatelov, uz ju davno mam. Cakal som na update MR1 a zatial ohlasy neslavne. Takze dufam, ze tema prinesie ovocie vsetkym zatial sklamanym uzivatelom a nam kupychtivym zaujemcom.
uložena
AlesU
Anonym
« Odpověď #3 v: 14. Duben 2010, 22:32 »

Kolda.o:
Jo, tohle jsem behem odpoledne pouzil taky  Mrknutí
 
Ale nevim jestli to pomohlo.. Asi se to malinko zrychlilo (ne psani sms na HW klavesnici), system.
uložena
Kolda.o
Uživatel
***
Telefon: Xperia ARC a par dalsich SE
Příspěvků: 580



Zobrazit profil
« Odpověď #4 v: 15. Duben 2010, 08:42 »

jestli jsi dukladne promazal vsechny neplatne registry tak je rozdil VIC NEZ ZNATELNY. Na psani pomoci HW klavesky jeste pracuju.
Neni tady uvedene ale pro jistotu pripojim jeste mnou aktualne testovany tweak pro mizeni karty. Treba je to slepa ulicka ale zatim se mi problem znovu neukazal.

Je potreba pomoci Adv.Configu nastavit hodnoty:
Performances -> PNP unload : 5000
Performances -> PNP wait I/0 : 5000
uložena

SE P900 -> SE P910 -> SE M600 -> SE P990 -> SE P1i -> XDA Orbit WM6 -> HTC Kaiser -> HTC Diamond -> SE X2 / HTC HD2 -> SE X2 / SE X10 white -> SGS / SE X10 white -> X12
AlesU
Anonym
« Odpověď #5 v: 15. Duben 2010, 09:07 »

Ja jsem dal "SD Memory power menegement" na disable. Ale chova se to divne. Karta je pripojena, neodpojuje se, ale tak casto jak se drive odpojovala, tak se nezobrazi v Pruzkumnikovi ve vypisu adresaru a souboru. Ale V rolovacim menu nahore po napisem Pruzkumnik je a funguji i programy na karte.
Nicmene, pokud tve reseni se zmanou Performances zajisti i to, ze je karta 100% viditelny vsude a neopojuje se, pak je to lepsi reseni.

Jak jsi vlastne prisel na hodnoty 5000? Proc ne 4000 nebo 3000?
« Poslední úprava: 15. Duben 2010, 09:12 od AlesU » uložena
Kolda.o
Uživatel
***
Telefon: Xperia ARC a par dalsich SE
Příspěvků: 580



Zobrazit profil
« Odpověď #6 v: 15. Duben 2010, 09:47 »

test Smajlík nastav klidne i vic ale petinasobek originalu mi prisel jako dostatecny. jinak SD mem..... jsem taky provedl disable  - to jsem zapomel zverejnit. Diky
uložena

SE P900 -> SE P910 -> SE M600 -> SE P990 -> SE P1i -> XDA Orbit WM6 -> HTC Kaiser -> HTC Diamond -> SE X2 / HTC HD2 -> SE X2 / SE X10 white -> SGS / SE X10 white -> X12
AlesU
Anonym
« Odpověď #7 v: 15. Duben 2010, 09:54 »

Zkousels nastavit ty hodnoty na 5000, ale nechat SD.. na enable?
Tedka to zkousim, ale pokud uz jsi to testnul a nefungovalo to, tak at to nedelam zbytecne :-)
uložena
Kolda.o
Uživatel
***
Telefon: Xperia ARC a par dalsich SE
Příspěvků: 580



Zobrazit profil
« Odpověď #8 v: 15. Duben 2010, 10:37 »

netestoval - udelal jsem obe veci za raz Sad
uložena

SE P900 -> SE P910 -> SE M600 -> SE P990 -> SE P1i -> XDA Orbit WM6 -> HTC Kaiser -> HTC Diamond -> SE X2 / HTC HD2 -> SE X2 / SE X10 white -> SGS / SE X10 white -> X12
AlesU
Anonym
« Odpověď #9 v: 15. Duben 2010, 10:41 »

OK.. takze to prave testuju  Mrknutí a pak to tu hodim, jak to dopadlo

Dopadlo to spatne. Karta se odpojila a zas pripojila.
Takze "SD Memory power menegement" musi byt NEaktivni a musi byt nastaveny i 5000 hodnoty pro Performances, dle tvych informaci.
« Poslední úprava: 15. Duben 2010, 11:06 od AlesU » uložena
vasek.x1
Uživatel
***
Telefon: SE Xperia X2
Příspěvků: 41


Zobrazit profil
« Odpověď #10 v: 15. Duben 2010, 12:17 »

Tak já jsem žádný znatelný rozdíl v rychlosti nezaznamenal, SK Benchmark mi přitom vychází i o málo lépe než ten, který je uveden v anglickém příspěvku... Navíc jsem povypínal i PanelManager a PanelProcess (bohužel je to věc, kterou musím udělat po každém spuštění telefonu, neb jsem nenašel žádný startup v registrech - má někdo potuchu, kde je?). Největší zrychlení dle mého nastalo po odinstalování SPB.
uložena
AlesU
Anonym
« Odpověď #11 v: 15. Duben 2010, 15:32 »

Jen by me tak zajimalo.. Zkousel nekdo i jinou kartu nez je ta dodavana od SE?
uložena
SikoEricsson
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: XPERIA ARC S Pure White R2D-4.0.2.A.0.62/ 2.3.4 GENERIC CE1
Příspěvků: 391



Zobrazit profil
« Odpověď #12 v: 15. Duben 2010, 15:46 »

AlesU: Neviem, či máš na mysli vypadávanie karty, ale robí to aj s inou kartou / Vyskúšané San Disk, Kingstone /.
« Poslední úprava: 15. Duben 2010, 15:52 od SikoEricsson » uložena
AlesU
Anonym
« Odpověď #13 v: 15. Duben 2010, 15:47 »

SikoEricsson:
To jsem mel na mysli  Smajlík
uložena
voboj
Uživatel
***
Telefon: SE X2
Příspěvků: 6


Zobrazit profil
« Odpověď #14 v: 15. Duben 2010, 17:42 »

Tak nevím jestli jsem vyvolenej, ale mě karta ještě nikdy za 2 měsíce nevypadla Smajlík Mám tam Kingston 8GB
uložena
Fórum SEMania.cz
   

 uložena
Strana: [1] 2 3  Vše
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Windows Mobile  |  Obecné (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: TWEAKOVANI X2
Skočit do:  


© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.038 sekund, 17 dotazů.