SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím pøihla¹te se nebo se zaregistrujte.
Nepøi¹el Vám aktivaèní email?
14. Záøí 2024, 10:57

Zadejte u¾ivateské jméno, heslo a dobu pøihlá¹ení
Hledat:     Pokroèilé vyhledávání
142465 pøíspìvkù v 10007 tématech od 23754 u¾ivatelù
Nejnovìj¹í u¾ivatel: Emmitt
* Domù Nápovìda Hledat Pøihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Platforma A200  |  Aino, Cedar, Elm, Hazel, Jalou, Naite, Yari (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Sony Ericsson Elm v redakci - krásný banán (ptejte se co vás zajímá)
Strana: 1 2 [3] 4 5 ... 13
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Sony Ericsson Elm v redakci - krásný banán (ptejte se co vás zajímá)  (Zobrazeno 67390 x)
Fíla SE
Anonym
« Odpovìï #30 v: 04. Duben 2010, 18:59 »

Myslím, ¾e telefon dobøe padne i do dámské ruèky. Smajlík Navíc èerno-støíbrná varianta je pomìrnì neutrální a hodí se pro drsné i nì¾né pohlaví.

První zku¹enosti jsem pospal v odkazovaném pøíspìvku na fóru MM. Telefonu nemohu nic podstatného vytknout, snad jen nemo¾nost ruèního nastavení ekvalizéru. Naopak se mi líbí povedené vizuální retro styly pøehrávaèe (kazeta, gramodeska, magne»ák atd.).

Kvalitu fotoaparátu zatím nemohu objektivnì posoudit, ale snad se brzy najde èas na poøízení pár snímkù.

Klávesnice je pravdìpodobnì vyrobena z gumy, tak¾e je pøíjemná na dotyk, tlaèítka nevr¾ou, stisk je jistý a takøka nedochází k pøeklepùm.

Customizace Vodafonu není nijak drastická:
- logo Vodafonu pøi zapnutí (lze zmìnit èi vypnout) a vypnutí (nelze zmìnit)
- uzamèené datové úèty pro Internet, MMS a live, av¹ak mohou se vytvoøit i vlastní
- v internetovém prohlí¾eèi jsou zálo¾ky na slu¾by Vodafonu, které lze smazat
- po spu¹tìní prohlí¾eèe se v¾dy naèítá stránka "live.vodafone.com"
- pravé tlaèítko je vyhrazeno internetovému prohlí¾eèi a není mo¾né mu pøiøadit jinou funkci
- pod polo¾kou "Menu > Zábava > Hry" jsou 3 dema her, která nelze smazat
- java aplikaci nelze nastavit jako tapetu ani pøi pou¾ití JAD souboru se "SEMC-StandbyApplication: Y"

Vadí mi v¹ak, ¾e i kdy¾ zmìním v prohlí¾eèi domovskou stránku, telefon se v¾dy pøipojuje na adresu "live.vodafone.com", která navíc pro èeský Vodafone není funkèní. Undecided

Telefon má bohu¾el CID80, tak¾e A2uploader ani plugin pro Far Manager ho zatím nepodporují. Zkou¹el jsem ho debrandovat pøes WotanServer, ale WotanClient2 pøi detekci skonèil s chybou. Z jejich podpory se mi dostalo pouze odpovìdi, a» pou¾iju WotanClient2. Napsal jsem jim znovu, jeliko¾ právì ten jsem pou¾il, tak uvidím, co mi odepí¹ou.
ulo¾ena
VaRo
Anonym
« Odpovìï #31 v: 04. Duben 2010, 19:42 »

Dík za vyèerpávající info. To je pøesnì to, co jsem chtìl vìdìt...  Mrknutí
ulo¾ena
Fíla SE
Anonym
« Odpovìï #32 v: 04. Duben 2010, 20:08 »

VaRo: Není zaè, rádo se stalo. Mrknutí Neví¹, zda je¹tì funguje èeská podpora Wotanu? Pamatuji se, ¾e kdysi, kdy¾ jsem debrandoval K800i, jsem to øe¹il po ICQ s jedním Èechem.
ulo¾ena
VaRo
Anonym
« Odpovìï #33 v: 04. Duben 2010, 20:14 »

To Ti neøeknu, poslední mìsíce se spí¹ vìnuju smártùm s WM a vìcem kolem nic...
ulo¾ena
v6ak
U¾ivatel
Pohlaví: Mu¾
Telefon: SK17i, G502, K320i
Pøíspìvkù: 2212

Zobrazit profil WWW
« Odpovìï #34 v: 04. Duben 2010, 20:30 »

Ta tapeta mi tøeba drastická pøijde. A kdy¾ nainstaluje¹ aplikaci, není ji cpáno Vodafoneské nastavení dat? (Podobnì se mi chovala T-G502 i pøes jiné nastavení pøipojení. Musel jsem to mìnit ka¾dé aplikaci zvlá¹».)

Jinak live.vodafone.com u nás bylo podporováno, ale musí¹ mít wapový (Vodafone live!) profil.

Hmm, CID 80, to se to èíslo hodnì posunulo.
ulo¾ena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto fórum
HUdasp
U¾ivatel
Telefon: SE SK17i, SE G502
Pøíspìvkù: 1865

Zobrazit profil WWW
« Odpovìï #35 v: 04. Duben 2010, 20:33 »

Fíla SE Zkus se pozeptat na se-tuningu. Pár schopnej lidí tam je¹tì zùstalo.

v6ak Taky se toho èísla bojim.. pokud to nikdo neprolomí, tak hloupý SE-èka ztratí svojí nej výhodu.
« Poslední úprava: 04. Duben 2010, 20:35 od HUdasp » ulo¾ena
Fíla SE
Anonym
« Odpovìï #36 v: 04. Duben 2010, 20:50 »

v6ak: S "live úètem" sice adresa "live.vodafone.com" funguje, av¹ak stránka se nezobrazí korektnì. Kdy¾ jsem telefon první den pøinesl domù a dal do nìj SIMku Vodafonu, zanedlouho mi pøi¹la SMSka s tím, ¾e v telefonu je zastaralý "live úèet" a následnì mi pøi¹la zpráva s novým nastavením. Nové nastavení v¹ak nepøepsalo pùvodní zamèený datový úèet pro "VF live", tak¾e telefon se dál pøipojuje na "live.vodafone.com". Ale neøe¹ím to, jeliko¾ stejnì pou¾ívám Operu Mini 5. Smajlík

Nemo¾nost javy jako tapety sice zamrzí, jeliko¾ jsem to pou¾íval na SE Naite pro zobrazení svátkù, av¹ak na druhou stranu mi tak alespoò o nìco dýl vydr¾í baterka.

HUdasp: Zkusím se tam poptat. Koukal jsem v¹ak na www.se-nse.net a tam ji¾ byla nìjaká debata o tom, ¾e se na prolomení CID80 pracuje a údajnì je podobný CID53.

EDIT 0:27 hod., 5. 4. 2010:

Vèera veèer vy¹la aktualizace pro WotanClient2, tak¾e se mi nakonec podaøilo telefon pøehrát nebrandovaným FW.

Zmìny:
- po zapnutí se nezobrazí logo Vodafone, ale Sony Ericsson a GreenHeart
- telefon neobsahuje ¾ádné uzamèené datové úèty
- pravé tlaèítko není vyhrazeno "internetovému prohlí¾eèi", ale funkci "Hledat"
- ikonka "Email" v hlavním menu byla nahrazena slu¾bou "PlayNow"
- pøístup do "emailového klienta" se pøesunul z hlavního menu do "Zpráv"
- internetový prohlí¾eè otevøe po spu¹tìní nastavenou oblíbenou stránku namísto "live.vodafone.com"
- mo¾nost vypnout zvuk spou¹tì fotoaparátu
- pod polo¾kou "Menu > Zábava > Hry" je plná verze hry "Quadrapop" a ¾ádné demo verze
- java aplikaci stále nelze nastavit jako tapetu, tak¾e je to bohu¾el asi vlastnost Elmu
- java aplikace nevy¾adují povolení pøístupu na Internet, av¹ak musí se to pro ka¾dou zvlá¹» nastavit
- tón pro sms zprávu je standardní, tedy pozmìnìný byl jen v brandované verzi
- v "Menu > Nastavení > V¹eobecné" pøibyla polo¾ka "Aktualizace softwaru"
- pøehrávání videí z YouTube stále nefunguje, tak¾e customizace nebyla toho pøíèinou
« Poslední úprava: 05. Duben 2010, 00:09 od Fíla SE » ulo¾ena
Rado_MY
U¾ivatel
Telefon: SE C902
Pøíspìvkù: 2

Zobrazit profil
« Odpovìï #37 v: 05. Duben 2010, 19:25 »

Zdravím.
Keï som pred pár mesiacmi pozeral na stránkach sonyericsson informácie o Elme, bolo tam písané aj o odolnosti voèi postriekaniu vodou, teraz to tam u¾ nie je uvedené. Ako je to teda s tou vodeodolnos»ou? Nemám v úmysle s tým foti» pod vodou, ale napríklad èi vydr¾í ak ho budem dr¾a» v ruke a bude naò pr¹a».
ulo¾ena
obluda zelená
U¾ivatel
Telefon: Nokia N8-00
Pøíspìvkù: 253

Zobrazit profil WWW
« Odpovìï #38 v: 05. Duben 2010, 19:44 »

Je pravda, ¾e u¾ to tam není. Je to jen v té flashové prezentaci. Podle to vypadá na nìjaký dé¹», postøíkání vodou, tak¾e pokud nebude prùtr¾ mraèen nebo hodnì hustý dé¹», tak by mìl být v pohodì.

EDIT: U Hazela je psáno proti støíkající vodì, tak¾e pokud to u Elmu fakt nezru¹ili, tak by to mìlo být taky tak.
« Poslední úprava: 05. Duben 2010, 19:48 od obluda zelená » ulo¾ena

Obèas se tady objevím.
Motorola T180 -> Nokia 3140 -> SE Z600 -> Nokia 3410 -> SE K750i -> SE K790i -> Nokia N8-00
C510
U¾ivatel
Telefon: SE XPERIA PRO
Pøíspìvkù: 272

Zobrazit profil
« Odpovìï #39 v: 05. Duben 2010, 19:54 »

Orange ho u¾ má v ponuke a jednou z vlastností je aj: odolný voèi prachu a striekajúcej vode  Mrknutí

edit 12. 4. 2010: Po diskusii s èeským e-shopom som zistil, ¾e SE má chybu v tlaèovej správe. Telefón teda nie je odolný voèi prachu ani vode. Angry

btw: preèo si myslíte, ¾e to SE robí?....aby si nahnal zákazníkov, oni si kúpili telefón a potom zistia, ¾e vlastne nemá to èo mal ma»?....  Angry Angry Angry

Som zvedavý èo bude robi» potom, keï niekto podá reklamáciu. Klamstvo samé klamstvo. Tak ako mala ma» C510 tvrdený displej... Angry
« Poslední úprava: 12. Duben 2010, 17:37 od C510 » ulo¾ena

Ericssson A1018s -> Nokia 3310 -> Sagem MyX-6 -> SE K600i -> Nokia 6120 classic -> SE C510 -> SE XPERIA PRO Smajlík
M.Èermák
U¾ivatel
Telefon: Shiho Black+IM502+8GB & Shakira White+8GB
Pøíspìvkù: 1350

Zobrazit profil WWW
« Odpovìï #40 v: 05. Duben 2010, 21:32 »

pokud to nikdo neprolomí, tak hloupý SE-èka ztratí svojí nej výhodu.
to je jisty ze uz je to prolomeny.ten kdo to programoval tak se do toho dostane a driv nebo pozdeji se to dostane ven.
ulo¾ena

Dùle¾ité èlánky
Zkuste ELFy! elfpacky jsou poøád aktualizovány - C905
v6ak
U¾ivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpovìï #41 v: 06. Duben 2010, 06:32 »

No VF live jsem ji¾ dlouho nepou¾íval, tak¾e i to je mo¾né.

K CID 80: Na druhou stranu je to stále jen èíslo, nìjaké oznaèení. I nìjakou úplnou prkotinu mohli oznaèit tøeba CID 128. Tak snad to nebude tak stra¹ný.
ulo¾ena

Fíla SE
Anonym
« Odpovìï #42 v: 06. Duben 2010, 18:21 »

Test fotoaparátu

Poøídil jsem nìkolik fotografií, z nich¾ jsem vybral 3 nejzdaøilej¹í. Snímky byly vyfoceny na automatiku a jsou bez dodateèných úprav.

Ka¹na
Kostel sv. Ducha
Telefonní budky

Test fotoaparátu II - interiér

Fotografie byla poøízena v místnosti bez zapnutého osvìtlení. Scéna snímána ze vzdálenosti cca 1m a s pou¾itím diody.

zobrazit fotografii

Test nahrávání videa

Formát MP4, rozli¹ení VGA, délka 31 sekund. Video lze pøehrát napø. v KMPlayeru.

stáhnout video

Test nahrávání videa II - zoomování

Zoomoval jsem pøidr¾ením tlaèítka pro regulaci hlasitosti, pøesto v¹ak není plynulé, jak mù¾ete vidìt na následujícím videu.

stáhnout video
« Poslední úprava: 09. Duben 2010, 13:00 od Fíla SE » ulo¾ena
chlupi
U¾ivatel
Telefon: Sony Ericsson Elm
Pøíspìvkù: 3

Zobrazit profil
« Odpovìï #43 v: 19. Duben 2010, 14:46 »

Dneska sem si ho poøídil a mám pár dotazù a poznatkù  Cool

1) Jaký typ pamì»ových karet lze pou¾ít? V návodu je microSD, je mozne i microSDHC?? (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=65201)
2) je mo¾né pou¾ívat aplikace jako GoogleMaps, Facebook,... s Wi-Fi nebo je tøeba datové pøipojení od operátora?? co sem zkou¹el tak to vypadá ¾e je tøeba datový úèet od operátora, wifi na to nastavit nikde nejde.  Sad
3) v balení nebyl datový kabel.. Undecided.. aspoò v mým. Je¹tì ze má sestra 2  Grin
4) pøi focení je nìkolik stupnice rozli¹ení: 5mpx, 3mpx, 1mpx, VGA (640x480). Zoomovat jde jen u 640x480

To sou veci co me zatim trochu trápí. Roll Eyes

Jinak spokojenost. Cheesy Klávesnice supr, ovládání svi¾ný. Krásný zaoblený tìlíèko, materiály pøíjemný. Zatim ho zkou¹ím, nebylo na to zatim dost èasu. Pozdìji sem pøidám dal¹í zku¹enosti, pøípadnì fotky a videa.

wi-fi funguje fajn, jen co sem zkou¹el ve ¹kole je tøeba být vcelku blízko zdroje. V uèebnách naprosto v poøádku, venku v areálu u¾ to bylo hor¹í. Nevim ale urcite ze nejsou pokryte jen vnitrky budov....
Jeliko¾ google maps a wisepilot potrebuje net tak nemuzu poreferovat. Aplikace Stopaø furt vyhledávala satelity a nic ani po skoro 10minutách. Uvidíme co vykutím a¾ se dostanu domu.
Pokud nemáte pøedplacený datový balíèek, hned po spu¹tìní telefonu sma¾te profily na pøipojení. Jinak i pøi zkou¹ení googlempas se automaticky zaène pøipojovat a ¾rát data...  Cheesy

Telefon mì moc tì¹í a doufám ¾e se nìjaký problémy vyøe¹í. Negativa, na který jsem pøi¹el jsem vypsal nahoøe. Kladù je dost, ale podrobnìjc na to pozdìji.   Smajlík
Máte-li nìjaké dotazy, pokusím se zodpovìdìt. Mrknutí
ulo¾ena
v6ak
U¾ivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpovìï #44 v: 19. Duben 2010, 14:58 »

No ten zoom beztak funguje jen tak, ¾e to snímá plné rozli¹ení a pak oøezává a zmìn¹uje. Tak¾e u plného rozli¹ení to nemá smysl. A oøezat by to mìlo jít i zpìtnì pøi prohlí¾ení (prakticky nezávisle na rozli¹ení) pomocí zoomu a volby Save. Aspoò relativnì stará G502 to tak umí.
ulo¾ena

Fórum SEMania.cz

ulo¾ena
Strana: 1 2 [3] 4 5 ... 13
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Platforma A200  |  Aino, Cedar, Elm, Hazel, Jalou, Naite, Yari (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Sony Ericsson Elm v redakci - krásný banán (ptejte se co vás zajímá)
Skoèit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. V¹echna práva vyhrazena.
Stránka vytvoøena za 0.009 sekund, 18 dotazù.